In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Regionale beschikbaarheid en prijzen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met regionale beschikbaarheid en prijzen toont u de productbeschikbaarheid en variabele prijzen op basis van uw zakelijke aanwezigheid en de locatie van uw klantenbestand. Daarbij gebruikt u regionale uitzonderingen voor de landelijke beschikbaarheid en/of prijzen.

Regional availability and pricing; an example of how it works

Voorbeeld

Het kan zijn dat uw bedrijf alleen aanwezig is in bepaalde delen van het land of in bepaalde steden in een provincie, of dat u voedselproducten verkoopt die afhankelijk van de regio waarin ze worden gekocht in prijs verschillen. Met deze functie geeft u aan in welke regio's uw producten beschikbaar zijn en bepaalt u de prijzen per regio.

Regionale beschikbaarheid en prijzen is beschikbaar voor aanbiedingen in deze doellanden:

• Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Denemarken, Duitsland, Filipijnen, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, India, Indonesië, Italië, Japan, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Pakistan, Peru, Roemenië, Rusland, Spanje, Thailand, Tsjechië, Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en Zweden.

Voordelen

Met regionale beschikbaarheid en prijzen kunt u dit doen:

• Voorraad promoten die regionaal geprijsd en op voorraad is en klaar is voor verzending.
  • Zorgen dat uw online producten worden getoond aan de juiste doelgroep en dat u alleen betaalt voor geldige klikken op Shopping-advertenties. Want uw producten worden alleen getoond aan gebruikers in de aangepaste regio's die u definieert.
  • Advertenties met lokale voorraad gebruiken om uw bereik te vergroten naar leveringsgebieden buiten de radius van uw winkels.
Opmerking: Als een ALV-radius en RAAP-regio elkaar overlappen, krijgen advertenties met lokale voorraad meestal voorrang op RAAP.

Vereisten

Als u regionale beschikbaarheid en prijzen wilt gebruiken, voert u de volgende introductiestappen uit:

Opmerking: Uit privacyoverwegingen mag u de regio-ID niet gebruiken om gebruikers opnieuw te identificeren. U bent ook verantwoordelijk voor naleving van alle toepasselijke lokale wet- en regelgeving voor regionale prijzen.

Compatibiliteit

Regionale beschikbaarheid en prijzen is bruikbaar voor standaard-, Slimme Shopping- en PMax-campagnes. U hoeft geen speciale regionale instellingen te configureren binnen uw Shopping-campagnes. Die worden allemaal geconfigureerd via uw Merchant Center-account.

Compatibele platforms: producten worden geadverteerd via Shopping-advertenties in Google Zoeken, gratis vermeldingen op het tabblad Zoeken en Shopping, display-advertenties (voor verkopers op de toelatingslijst), YouTube Shopping-partners, productfragmenten, video-actiecampagnes (voor verkopers die op de toelatingslijst in de VS staan; neem contact op met uw Google-salesmedewerker om u aan te melden).

Regionale beschikbaarheid en prijzen ondersteunt alleen de waarden in_stock en out_of_stock voor het kenmerk beschikbaarheid [availability] (de waarden preorder en backorder worden niet ondersteund).

Ook kunt u automatische artikelupdates niet aanzetten voor regionale of landelijke beschikbaarheid. U kunt deze functie wel aanzetten voor automatische prijsupdates op landelijk niveau.

Regio's instellen

Wat zijn regio's?

Als uw doelland in aanmerking komt voor regionale beschikbaarheid en prijzen, vindt u in uw Merchant Center-account een nieuw menu Regio's. Daarmee voert u regio's in voor regionale voorraad en/of leveringszones voor verzending. Meer informatie over leveringszones voor verzending

Een regio wordt gebruikt om gebieden te definiëren waarin producten dezelfde online beschikbaarheid, prijs of beide delen. Afhankelijk van uw bedrijfsmodel heeft u misschien maar één set regio's nodig voor zowel verzending als regionale beschikbaarheid en prijzen, of maakt u meerdere regio's en gebruikt u die voor beide services.

Opmerking: Regionale beschikbaarheid en prijzen is niet hetzelfde als regionale verzending en is misschien ook niet beschikbaar in de landen waar regionale verzending beschikbaar is. Meer informatie over verzendinstellingen

Een regio wordt gedefinieerd door:

• Een geografisch gebied dat wordt gedefinieerd door een reeks postcodes of staten/provincies.
  • Een regio-ID waarmee elke regio afzonderlijk wordt herkend. De regio-ID wordt gebruikt om de regio in te vullen in de feed met regionale voorraad.

Regio's worden op accountniveau ingesteld. Dat doet u op de pagina Regio's in Merchant Center of via de Content API.

Stel regio's in door op de pagina Regio's van uw Merchant Center-account gebieden in te voeren op basis van hun postcode of staat/provincie.

Ondersteuning voor gedetailleerde regio's: u kunt regio's op basis van staten/provincies gebruiken voor alle landen die in aanmerking komen voor regionale beschikbaarheid en prijzen. Voor sommige landen kunt u ook gedetailleerdere regio's definiëren op basis van postcodes.

Postcode AU, BR, CA, DE, FR, GB, HU, IN, JP, NL, NZ, US
Staat/provincie AR, AT, CL, CO, CZ, DK, ES, HU, ID, IT, MX, MY, NO, PE, PH, PK, RO, RU, SE, TH, VN, ZA
Opmerking: Voor Brazilië, Groot-Brittannië, India en Japan kunt u regio's instellen op basis van postcodes. Als we de postcode van de consument niet kunnen bepalen, vallen we terug op plaatsniveau en selecteren we de meest dichtbevolkte postcode in die plaats. Zorg dat de regio de dichtstbevolkte postcode bevat, zodat we die kunnen gebruiken.

Regiovereisten

• De valuta die wordt gebruikt voor een regio moet gelijk zijn aan de valuta voor de eerste productaanbieding.
  • Regio's moeten voldoen aan de minimale vereisten voor geografische omvang en populatie. Ze moeten minimaal 3 vierkante kilometer groot zijn en er moeten minimaal 1000 mensen wonen.
Opmerking: Demografische ontwikkelingen kunnen ertoe leiden dat u na verloop van tijd geen regionale beschikbaarheid en prijzen meer kunt instellen. Of u daarvoor in aanmerking komt, staat in het menu Regio's.
  • Regio's moeten bij voorkeur geografisch aaneengesloten zijn. Voeg geen codes voor niet-aangrenzende kleine gebieden toe aan een regio. U kunt wel een code voor een klein gebied groeperen met codes voor andere gebieden eromheen om het gebied groter te maken. Als de regio niet aan de omvangsvereisten voldoet, staat er op de pagina Regio's een foutmelding in de kolom Probleem.
  • Vereisten voor regio-ID's:
    • Mag een postcode zijn
    • Mag alfanumeriek zijn
    • Mag geen symbolen bevatten
    • Lengtelimiet: tussen 5 en 100 tekens

Best practices

• Gebruik een gebied (zoals een postcode, staat of oblast) niet voor meer dan één regio. Als 2 regio's elkaar overlappen en er een conflict is met de regionale prijs/beschikbaarheid, kiezen we 1 regio met de bijbehorende prijs/beschikbaarheid op het moment van weergave.
  • U hoeft geen regio's in te stellen voor het hele land. U hoeft alleen de gebieden te dekken waarvoor een regionale uitzondering voor een aanbieding vereist is.
  • Als u een fysiek magazijn of leveringscentrum heeft, raden we u aan uw regio's op die locaties te baseren.
  • Gebruik voor regio-ID's de postcodes die binnen de regio bestaan of winkel-ID's die al intern worden gebruikt op uw site. Daarmee maakt u de integratie van landingspagina's makkelijker.

Een nieuwe regio maken

Create a new region [regional availability and pricing]

1. Klik op het icoon voor tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Selecteer Regio's onder Tools.
  3. Klik op de plusknop om een nieuwe regio te maken.
  4. Vul waarden in voor Regio-ID, Regionaam en Land.
    • Deze regio-ID moet voor elke regio uniek zijn en mag alfanumeriek zijn (minimaal 5 tekens).
    • Met de regionaam bepaalt u welk geografisch gebied u in uw regio wilt opnemen.
    • Gebruik het dropdownmenu naast Land om te selecteren op welk land deze regio van toepassing is.
  5. Maak uw regio met postcodes of staten/provincies.
    1. Als u postcodes wilt gebruiken, voert u één item per regel in een van deze indelingen in:
      1. Een postcode (bijvoorbeeld 75008)
      2. Een postcodereeks (bijvoorbeeld 2000-2500)
      3. Een postcodereeks bestaande uit een voorvoegsel en een jokerteken (*) (bijvoorbeeld 94*)
      4. Een postcodereeks in de vorm van 2 voorvoegsels met jokertekens (*), met hetzelfde aantal cijfers voor beide voorvoegsels (bijvoorbeeld 94*-95*)

Opmerking: Er geldt een limiet van 25.000 postcode-items per account (we beschouwen een reeks postcodes als één item).

2. Als u staten/provincies wilt gebruiken, selecteert u de betreffende staten/provincies.
  6. Klik op Toevoegen en dan op Opslaan om de regio te maken.

Een regio bewerken

Edit a region [regional availability and pricing]

1. Klik op het icoon voor tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Selecteer Regio's onder Tools.
  3. Als u de regionaam of regio-ID wilt bewerken, bewerkt u de tekst in het relevante veld.

Opmerking: Update de regio-ID ook in uw feed met regionale voorraad.

1. Zo bewerkt u het geografische gebied:
    1. Postcodes:
      1. Voer nieuwe codes in met één reeks per regel, net zoals u deed toen u de regio maakte. Klik op Postcodes toevoegen.
      2. Klik op de X naast een postcode om die te verwijderen of klik op Alles wissen om alle postcodes te verwijderen.
    2. Staten/provincies
      1. Selecteer of deselecteer de gewenste opties.
  2. Klik op Opslaan om de regiobewerking af te ronden.

Een regio verwijderen

Remove a region [regional availability and pricing] Voordat u een regio kunt verwijderen, zorgt u dat die niet meer in gebruik is.

1. Klik op het icoon voor tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Selecteer Regio's onder Tools.
  3. Klik op de prullenbak naast de naam van de regio in de kolom Regionaam. Klik daarna op Bevestigen.

Regionale prijs en/of beschikbaarheid instellen

De volgende stap is de regionale prijs en/of beschikbaarheid instellen. Daarvoor voert u een reeks gegevens in met de aanbiedings-ID, regio-ID en prijs en/of beschikbaarheid voor elke combinatie van aanbieding en regio met een prijs/beschikbaarheid die verschilt van de landelijke prijs/beschikbaarheid van de aanbieding.

Opmerking: Dit betekent dat u niet voor al uw aanbiedingen regionale gegevens hoeft in te stellen. Regionale gegevens zijn alleen vereist voor aanbiedingen met een regionale prijs of beschikbaarheid.

Regionale uitzonderingen worden ingesteld via een aanvullende voorraadfeed in Merchant Center of via de Content API.

Kenmerken

Hier is een overzicht van de kenmerken voor feeds met regionale voorraad. Als u de Content API gebruikt, neem dan de API-referentie voor kenmerken en methoden door.

ID [id]

De unieke ID van uw product

Required Vereist

Voorbeeld
A2B4

Syntaxis

• Maximaal 50 tekens
Property van schema.org: Ja (Meer informatie)

Gebruik een unieke waarde voor elk product.

Gebruik waar mogelijk de SKU van het product.

Laat de ID ongewijzigd wanneer u uw gegevens wijzigt.

Gebruik alleen geldige Unicode-tekens.

Gebruik voor alle landen en talen dezelfde ID voor hetzelfde product.

regionId

De regionale uitzonderingen van uw product

Required Vereist

De unieke ID van elke regio

Mag een postcode zijn

Mag alfanumeriek zijn

Mag geen symbolen bevatten

Lengtelimiet: tussen 5 en 100 tekens

Beschikbaarheid [availability]

De regionale beschikbaarheid van uw product

Optional Optioneel

Voorbeeld
in_stock

Ondersteunde waarden

• Op voorraad [in_stock]
  • Niet op voorraad [out_of_stock]
Property van schema.org: Ja (Meer informatie)

Er is minimaal één van de variabelen voor beschikbaarheid en/of prijs vereist

Dien de juiste regionale beschikbaarheid van uw product in en zorg dat die overeenkomt met de regionale beschikbaarheid op de landingspagina en betaalpagina's.

Prijs [price]

De regionale prijs van uw product

Optional Optioneel

Voorbeeld
15.00 EUR

Syntaxis

• Numeriek
  • ISO 4217
Property van schema.org: Ja (Meer informatie)

Er is minimaal één van de variabelen voor beschikbaarheid en/of prijs vereist.

Dien de juiste regionale prijs en valuta voor uw product in en zorg dat die overeenkomen met de regionale prijs op uw landingspagina en bij de betaling.

Toon de regionale prijs in de valuta van het doelland op een duidelijke plek op uw landingspagina en betaalpagina's.

Zorg dat het product online voor de ingevoerde regionale prijs gekocht kan worden.

Zorg dat alle klanten in het doelland het product kunnen kopen voor de ingevoerde regionale prijs, zonder dat ze voor een lidmaatschap hoeven te betalen.

De prijs mag niet 0 zijn (de prijs mag wel 0 zijn bij mobiele apparaten die met een abonnement verkocht worden).

Voor producten die in grote aantallen, pakketten of multipacks worden verkocht.

Geef de totaalprijs op van het minimum aankoopaantal, pakket of multipack.

Voor de VS en Canada: vermeld de prijs zonder belastingen.

Voor alle andere landen: neem de belasting over de toegevoegde waarde (btw) of de belasting op goederen en diensten (Goods and Services Tax, GST) op in de prijs.

Uitverkoopprijs [sale_price]

De uitverkoopprijs van uw product

Optional Optioneel

Voorbeeld
15.00 EUR

Syntaxis

• Numeriek
  • ISO 4217

Property van schema.org: nee

Zorg dat u voldoet aan de vereisten voor het kenmerk prijs [price].

Voer dit kenmerk (uitverkoopprijs) in naast het kenmerk prijs [price] dat is ingesteld op de normale prijs.

Geef de juiste uitverkoopprijs voor het product op en zorg dat deze overeenkomt met de uitverkoopprijs op de landingspagina en de betaalpagina's.

Startdatum uitverkoopprijs
[sale_price_effective_date]

De periode waarin de uitverkoopprijs van toepassing is

Optional Optioneel

Voorbeeld
(Voor UTC+1)
2016-02-24T11:07+0100 /
2016-02-29T23:07+0100

Syntaxis

• Maximaal 51 alfanumerieke tekens
  • ISO 8601
  • JJJJ-MM-DDTuu:mm [+uumm]
  • JJJJ-MM-DDTuu:mmZ
  • Scheid de start- en einddatum met een /

Property van schema.org: nee

Gebruik dit samen met het kenmerk uitverkoopprijs [sale_price].

Als u dit kenmerk (startdatum uitverkoopprijs) niet opgeeft, is de uitverkoopprijs altijd van toepassing.

Gebruik een startdatum die vóór de einddatum ligt.

Opmerking:

• De standaardlimiet voor regionale configuraties per aanbieding is 150, maar deze limiet kan op verzoek worden verhoogd na goedkeuring door uw Google-salesmedewerker.
  • Zorg dat u de bestaande primaire feed ook up-to-date houdt.
  • Regionale voorraad is 14 dagen geldig. U moet regionale gegevens minimaal elke 14 dagen updaten, anders verlopen de gegevens en zal Merchant Center weer de instellingen van de primaire feed gebruiken.

Best practices

• We raden u aan voor de (landelijke) aanbiedingen in de primaire feed gegevens te gebruiken die de meest voorkomende status voor aanbiedingen weerspiegelen en regionale gegevens in te voeren voor de minder vaak voorkomende status. Op die manier maakt u het gebruik van regionale gegevens gemakkelijker.
  • Vergeet niet dat regionale uitzonderingen alleen nodig zijn voor aanbiedingen met regionale verschillen. U hoeft niet zowel de prijs als de beschikbaarheid in te voeren in de feed met regionale voorraad als slechts een van deze waarden een regionale waarde is. Als uw prijzen bijvoorbeeld in het hele land hetzelfde zijn en alleen de beschikbaarheid verandert, laat u het veld [price] leeg in de regionale gegevens.

Voorbeeldinstellingen

Voor aanbiedingen die geen regionale uitzonderingen hebben, blijft u de landelijke prijs en beschikbaarheid (in_stock/out_of_stock) in de primaire feed beheren zoals u normaal zou doen. Landelijke URL's en regionale URL's worden nog steeds gecrawld voor validatie van de gegevenskwaliteit van de prijs en beschikbaarheid.

Aanbiedingen zijn in het hele land beschikbaar, met uitzondering van enkele staten of gebieden.

Definieer alleen regio's voor die staten of gebieden en gebruik de feed met regionale voorraad om de beschikbaarheid van die aanbiedingen in te stellen op out_of_stock voor die regio's.

Landelijke productfeed Feed met regionale voorraad
Beschikbaarheid Prijs Beschikbaarheid Prijs

in_stock

Landelijke prijs

out_of_stock

Leeg

Aanbiedingen zijn slechts beschikbaar in een paar staten of gebieden, niet in het hele land.

Definieer alleen regio's voor die staten of gebieden en gebruik de feed met regionale voorraad om de beschikbaarheid van die aanbiedingen in te stellen op in_stock voor die regio's.

Landelijke productfeed Feed met regionale voorraad
Beschikbaarheid Prijs Beschikbaarheid Prijs

out_of_stock

Landelijke prijs

in_stock

Leeg

Aanbiedingen hebben regionale prijzen voor sommige of alle staten of gebieden.

Definieer alleen regio's voor die staten of gebieden met een andere regionale prijs en gebruik daarna de feed met regionale voorraad om de regionale prijs voor die regio's in te stellen.

Landelijke productfeed Feed met regionale voorraad
Beschikbaarheid Prijs Beschikbaarheid Prijs

in_stock

Landelijke prijs*

Leeg

Regionale prijs

*Gebruik realistische prijzen. Gebruik geen waarden van 0 EUR of 1 EUR.

Aanbiedingen zijn slechts beschikbaar in een paar staten of gebieden. Ze gelden niet landelijk en hebben regionale prijzen.

Definieer alleen regio's voor die staten of gebieden en gebruik daarna de feed met regionale voorraad om die aanbiedingen te markeren als in_stock voor die regio's en voer regionale prijzen in.

Landelijke productfeed Feed met regionale voorraad
Beschikbaarheid Prijs Beschikbaarheid Prijs

out_of_stock

Landelijke prijzen*

in_stock

Regionale prijs

*Gebruik realistische prijzen, bijvoorbeeld de prijzen die het meest gebruikelijk zijn in verschillende staten of gebieden.

Er zijn 2 manieren indienen om uw regionale voorraadgegevens in te dienen:

• Merchant Center-feed
  • Content API

Via uw Merchant Center-feed

1. Klik in uw Merchant Center-account op Producten.
  2. Klik daarna op Feeds.
  3. Klik onder Aanvullende feeds op Feed met productvoorraad toevoegen.
  4. Selecteer Regionale voorraad als feedtype.
Opmerking: Voor sommige accounts kan dit als voorraadfeed in plaats van regionale voorraad worden getoond.
  1. Stel de ophaalfrequentie in voor de feed.

Via de Content API

In de handleiding van de Content API vindt u meer informatie.

Als u van plan bent een groot aantal aanbiedingen te uploaden of uw productgegevens vaak te updaten, raden we u aan de Content API te gebruiken om uw productgegevens rechtstreeks te uploaden.

Display-advertenties

Als u display-advertenties laat lopen en een feed met regionale voorraad heeft, neemt u contact op met uw Google-salesmedewerker om op de toelatingslijst te komen. Als u niet op de toelatingslijst staat, worden er geen display-advertenties getoond met aanbiedingen met regionale uitzonderingen.

Als u in de Verenigde Staten op de toelatingslijst staat, kunt u display-advertenties tonen met de regionale prijs en/of beschikbaarheid.

Als u buiten de Verenigde Staten op de toelatingslijst staat, kunt u display-advertenties met de landelijke prijs/beschikbaarheid tonen (de gegevens van regionale aanbiedingen worden buiten de VS niet getoond). Als u op de toelatingslijst staat, voert u deze stappen uit om uw feed te updaten:

1. Update uw primaire feed.
    • Stel voor alle producten het kenmerk beschikbaarheid [availability] in op in_stock en stel de landelijke prijzen in (de prijs die op de landingspagina wordt getoond aan klanten die via display-advertenties op de pagina zijn beland).
  2. Update de regionale feed.
    • Stel voor producten die regionaal beschikbaar zijn het kenmerk beschikbaarheid [availability] in op out_of_stock voor regio's waar uw product niet online wordt aangeboden.
  3. Stel de prijs in voor producten met een regionale prijs.
  4. Als uw display-advertenties zijn getarget op de VS, gebruikt u de standaardinstellingen voor RAAP-feeds.

Landingspagina instellen

De prijs en beschikbaarheid op uw landingspagina moeten overeenkomen met de regionale prijs/beschikbaarheid die op Google-platforms wordt getoond vanuit uw regionale feed. Google voegt de regio-ID voor de locatie van de koper als parameter toe aan de doorklik-URL om de juiste ervaring te bieden op de landingspagina. Pas uw landingspagina's aan zodat ze deze parameter accepteren en een productlandingspagina kunnen tonen met de bijbehorende prijs en beschikbaarheid. De landingspagina moet statisch zijn voor elke regio-ID, zelfs als de URL wordt geopend vanuit een andere geografische locatie.

Voorbeeld

Waarde in het kenmerk link: https://mystorewebsite.com/p/myproductlandingpage

Uiteindelijke URL: https://mystorewebsite.com/p/myproductlandingpage?region_id=123456

Waarde in het kenmerk link: https://mystorewebsite.com/p?offer=myproduct

Uiteindelijke URL: https://mystorewebsite.com/p?offer=myproduct&region_id=123456

Opmerking: De landelijke prijs en beschikbaarheid van aanbiedingen worden nog steeds gecrawld en geverifieerd met de URL van de productpagina zonder regio-ID. De waarden die op uw landingspagina voor die landelijke URL's staan vermeld, moeten overeenkomen met de landelijke prijs en beschikbaarheid van de aanbieding. Als uw prijzen puur regionaal zijn, stelt u een realistische landelijke aanbiedingsprijs in die overeenkomt met wat er op uw landingspagina staat vermeld als iemand de landelijke URL gebruikt.

Best practices

Als u voor uw regio-ID's postcodes of bestaande interne winkel-ID's gebruikt en uw landingspagina al een locatie-/winkelkiezer heeft, wordt de integratie van uw landingspagina misschien eenvoudiger als u de regio-ID rechtstreeks in de bestaande kiezerlogica invoert om de prijs en beschikbaarheid te updaten.

Problemen oplossen

Regio's controleren en problemen oplossen

Elk van uw regio's moet aan de minimumvereisten voldoen om de functie voor regio's te kunnen gebruiken. Als de regio niet aan deze vereisten voldoet, verschijnt er een foutmelding (met meer informatie) in de kolom Probleem op de pagina Regio's. Filter de regio's op probleem of pak deze handmatig één voor één aan. Als u aan de vereisten voldoet, verdwijnen de foutmeldingen.

Prijs en beschikbaarheid komen niet overeen

Update de feed- en sitegegevens tegelijkertijd om waarschuwingen en afkeuringen voor niet-overeenkomende regionale prijzen en beschikbaarheid te voorkomen.

Niet-ondersteunde bestemming op basis van regionale instellingen

Dit is een waarschuwing op artikelniveau die aangeeft dat u bepaalde weergavebestemmingen target die niet worden ondersteund voor regionale aanbiedingen. Uw aanbiedingen worden nog wel weergegeven op platforms die regionale aanbiedingen ondersteunen.