Konfigurera tilläggsflöden för konton för flera kunder

Den här funktionen är endast tillgänglig för återförsäljare som redan har valt att delta och är tillfälligt otillgänglig för nya återförsäljare.

Med tilläggsflöden kan du tillämpa flödesregler och tilläggsflöden för Content API på flera underkonton samtidigt. När du konfigurerar ett tilläggsflöde uppdateras produktinformationen endast när tilläggsflödet innehåller id:n som finns i ett primärt flöde. Tilläggsflöden har följande fördelar:

• Du kan lägga till eller åsidosätta anpassade etiketter för kampanjhantering.
  • Du kan lägga till eller åsidosätta kampanj-id:n för detaljhandelskampanjer.
  • Du kan åsidosätta titlar.
  • Du kan exkludera specifika produkter (med attributet excluded_destination [undantagen_destination]).
  • Du kan lägga till GTIN-nummer som saknas.
  • Du kan lägga till produktdata för annonser för lokala butikslager.
Obs!
  • Endast tilläggsflöden för Content API kan skapas på huvudkontonivå.
  • Tilläggsflöden registreras genom regler. Därför fungerar tilläggsflöden endast tillsammans med regler för konton för flera kunder.

Skapa nya tilläggsflöden

Så här skapar du ett nytt tilläggsflöde:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Regler och tilläggsflöden > fliken Tilläggsflöden under Produkter i navigeringsmenyn.
  3. Klicka på plusikonen .
  4. Ge flödet ett namn.
  5. Klicka på Skapa flöde.
  6. Aktivera alternativet att åsidosätta regler och tilläggsflödesdata från underkonton. Det gör att flödesregler och tilläggsflödesdata tillämpas på alla underkonton.
    • Om det finns ett underkonto som du vill utesluta anger du underkontoinformationen i Uteslutna underkonton.