I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Konfigurera tilläggsflöden för konton för flera kunder

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Den här funktionen är endast tillgänglig för återförsäljare som redan har valt att delta och är tillfälligt otillgänglig för nya återförsäljare.

Med tilläggsflöden kan du tillämpa flödesregler och tilläggsflöden för Content API på flera underkonton samtidigt. När du konfigurerar ett tilläggsflöde uppdateras produktinformationen endast när tilläggsflödet innehåller id:n som finns i ett primärt flöde. Tilläggsflöden har följande fördelar:

• Du kan lägga till eller åsidosätta anpassade etiketter för kampanjhantering.
  • Lägga till eller åsidosätta kampanj-id:n för detaljhandelskampanjer.
  • Åsidosätta titlar.
  • Uteslut specifika produkter (med attributet uteslutna destinationer [excluded_destination]).
  • Du kan lägga till GTIN-nummer som saknas.
  • Du kan lägga till produktdata för lokalt lager.
Obs!
  • Endast tilläggsflöden för Content API kan skapas på huvudkontonivå.
  • Tilläggsflöden registreras genom regler. Därför fungerar tilläggsflöden endast tillsammans med regler för konton för flera kunder.

Skapa nya tilläggsflöden

Så här skapar du ett nytt tilläggsflöde:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Regler och tilläggsflöden under Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på fliken Tilläggsflöden.
  3. Klicka på plusikonen .
  4. Ge flödet ett namn.
  5. Klicka på Skapa flöde.
  6. Aktivera alternativet att åsidosätta regler och tilläggsflödesdata från underkonton. Det gör att flödesregler och tilläggsflödesdata tillämpas på alla underkonton.
    • Om det finns ett underkonto som du vill utesluta anger du underkontoinformationen i Uteslutna underkonton.
Obs! Du kan lägga till kompletterande data för tilläggsflöden för konton för flera kunder på underkontonivå via Content API genom att använda product.insert. Det kan du göra genom att hänvisa till feedId för tilläggsflödet som har skapats i det överordnade kontot.