I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Lägg snabbt till eller uppdatera dina produkter direkt i Merchant Center

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du vill ha information om hur du uppdaterar information för produkter i Merchant Center Next.

Du kan lägga till enskilda produkter utan att skapa och ladda upp ett nytt flöde. När du har lagt till produkter i ditt Merchant Center-konto kan du redigera varorna separat. Kom ihåg att du kan använda en kombination av flöden och enskilt uppladdade produkter.

Så fungerar det

Annonser för produkter som skickas in enskilt

• är inte tillgängliga för annonser för lokala butikslager
  • kan inte kombineras med lagerflöden
  • har inget utgångsdatum om produkten inte uttryckligen tas bort (till skillnad från flödeserbjudanden som slutar gälla efter 30 dagar)
  • påverkas inte av flödesregler.

Det går inte att ladda upp enskild produktdata på konton för flera kunder.

Innan du börjar

Innan du kan ladda upp produktdata till Merchant Center måste du verifiera och göra anspråk på din butiks webbadress. Läs mer om hur du verifierar och gör anspråk på din webbadress

Du måste också ha konfigurerat skatt och frakt för det land du vill annonsera i.

Gör så här

Så här lägger du till produkter enskilt:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka på Alla produkter.
  3. Klicka på Lägg till produkter och välj Lägg till produkter en i taget.
  4. Fyll i de obligatoriska produktdatafälten.
  5. (Valfritt) Om du säljer liknande produkter som varierar efter färg, storlek, kön eller andra variantattribut går du till avsnittet Detaljerad produktbeskrivning och klickar på Jag har ett plagg eller produktvarianter. Du kan lägga till alla färger, kön, åldersgrupper, storlekar, material och mönster för varianter av produkten. Välj attribut och motsvarande attributvärden för att skilja dina varianter åt.
  6. Klicka på Spara.

Obs! Om det finns fel i din produktdata kan du fortfarande spara produkten och redigera den senare.

Det är också möjligt att använda en fil för att lägga till flera produkter samtidigt. Gör så här:

1. Förbered uppladdningsfilen
    1. Skapa en fil med produktinformationen för de produkter du vill lägga till i Merchant Center. Läs mer om de obligatoriska produktdatafälten här
    2. Förutom de obligatoriska produktdatafälten ska fältet update_type inkluderas i filen. I det här fältet definieras hur innehållet i filen ska bearbetas för varje objekt. Fältet har tre möjliga värden:
      • Replace: Alla fält skrivs över för produkten. (Obs! Om update_type är inställt på replace och det inte anges något värde för ett fält raderas fältet för den produkten).
      • Merge: Endast fält som innehåller ett värde uppdateras. Om det inte anges något värde för ett fält ändras inte fältvärdet för den produkten. Om värdet i id-fältet inte redan finns skapas en ny produkt med angivet id-värde i Merchant Center. Merge är standardbeteendet för bearbetning om inget värde anges för update_type.
      • Delete: Produkten raderas. Alla värden som angetts för andra fält för objektet ignoreras.
  2. Ladda upp filen till ditt Merchant Center-konto
    1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
    2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka på Alla produkter.
    3. Välj Ladda upp en produktfil på rullgardinsmenyn Lägg till produkter.
    4. Lägg till filen genom att dra och släppa den eller klicka på Bläddra för att välja filen.
  3. Klicka på Lägg till produkter från fil.

Du kan även använda mer avancerade produktuppladdningsalternativ via flöden. Läs mer om flöden och skapa ett flöde

Om du lade till produktvarianter i föregående steg:

1. (Valfritt) Klicka på Tilldela värden för flera varianter samtidigt (valfritt) om du vill definiera mallar för att dynamiskt fylla i attributvärden utifrån varianter.
    • Du kan till exempel dynamiskt skapa varianttitlar eller länkadresser genom att lägga till attribut som färg eller storlek.
  2. Klicka på Tillämpa för att spara produktdatamallar som du skapade i steg 1. Ändringarna visas i översiktstabellen nedan. Du kan aktivera och inaktivera mallarna genom att klicka på brickorna högst upp om du vill använda en webbadress eller bara en titelmall.
  3. Läs igenom sammanfattningen av alla varianterbjudanden som du har skapat.För attribut som inte anges i tabellen hämtas värdena från den föregående skärmen.
    • (Valfritt) Klicka på Lägg till attributkolumn om du vill lägga till fler attribut.
  4. Klicka på Fortsätt för att granska produkten och varianterna.
  5. Klicka på Publicera den här produkten.

Obs! Det kan ta upp till en timme innan produkten visas på sidan Alla produkter.Om du vill redigera produktinformationen efter uppladdning följer du anvisningarna här.