Lägga till produkter direkt i Merchant Center

Du kan lägga till enskilda produkter utan att skapa och ladda upp ett nytt flöde. När du har lagt till enskilda produkter i Merchant Center kan du redigera varan separat. Kom ihåg att du kan använda en kombination av flöden och enskilt uppladdade produkter.

I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till enskilda produkter.

Så fungerar det

Annonser för produkter som skickas in enskilt

• är inte tillgängliga för annonser för lokala butikslager
  • kan inte kombineras med lagerflöden
  • har inget utgångsdatum om produkten inte uttryckligen tas bort (till skillnad från flödeserbjudanden som slutar gälla efter 30 dagar)
  • påverkas inte av flödesregler.

Det går inte att ladda upp enskild produktdata på konton för flera kunder.

Innan du börjar

Innan du kan ladda upp produktdata till Merchant Center måste du verifiera och göra anspråk på din butiks webbadress. Läs mer om hur du verifierar och gör anspråk på din webbadress

Du måste också ha konfigurerat skatt och frakt för det land du vill annonsera i.

Gör så här

Så här lägger du till produkter enskilt:

1. Logga in på Merchant Center-kontot.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka på Alla produkter.
  3. Klicka på plusknappen och lägg till en produkt.
  4. Fyll i de obligatoriska produktdatafälten.
  5. (Valfritt) Om du säljer liknande produkter som varierar beroende på färg, storlek, kön eller andra variantattribut går du till avsnittet Detaljerad produktbeskrivning och klickar på Jag vill skapa varianter för den här produkten. Du kan lägga till alla färger, kön, åldersgrupper, storlekar, material och mönster för varianter av produkten.
  6. Klicka på Spara.
Obs! Om du lade till produktvarianter i föregående steg kan du se en sammanfattning av alla varianterbjudanden du skapade.

Så här redigerar du en enskilt tillagd produkt:

1. Logga in på Merchant Center-kontot.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka på Alla produkter.
  3. Välj den produkt du vill redigera.
  4. Klicka på pennan Redigera och redigera produkten.
  5. Klicka på Spara.

Obs! Det kan ta upp till en timme innan produkten visas på sidan Alla produkter.

Läs mer om produktdataspecifikationen för Shopping-annonser och produktdataspecifikationen för Shopping Actions