I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Slik kan du raskt legge til eller oppdatere produkter direkte i Merchant Center

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du oppdaterer informasjonen om produktene dine i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Du kan legge til produktoppføringer enkeltvis uten å opprette og laste opp en ny feed. Når du først har lagt til produkter i Merchant Center-kontoen, kan du redigere dem enkeltvis. Husk at det er mulig å bruke en kombinasjon av feeder og produkter som er lastet opp enkeltvis.

Slik fungerer det

Produktoppføringer som sendes inn enkeltvis

• er ikke tilgjengelige for annonser for varer i butikk
  • kan ikke kombineres med feeder for produktlager
  • har ingen utløpsdato med mindre dette er angitt eksplisitt (i motsetning til feedtilbud som utløper etter 30 dager)
  • kan ikke påvirkes av feedregler

Kontoer for flere klienter er ikke kvalifisert til å bruke enkeltvise opplastinger av produktinformasjon.

Før du begynner

Før du kan laste opp produktinformasjon til Merchant Center, må du bekrefte og gjøre krav på butikkens nettadresse. Finn ut mer om hvordan du kan bekrefte og gjøre krav på nettadressen din

Du må også ha konfigurert avgift og frakt fra før av for landet du vil annonsere i.

Veiledning

Slik legger du til produkter enkeltvis:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Velg Produkter på navigasjonsmenyen, og klikk på Alle produkter.
  3. Klikk på «Legg til produkter»-knappen, og velg Legg til ett og ett produkt.
  4. Fyll ut de nødvendige feltene for produktinformasjon.
  5. (Valgfritt) Hvis du selger lignende produkter som varierer etter farge, størrelse, kjønn eller andre variantattributter, går du til delen «Detaljert produktbeskrivelse» og klikker på Jeg har produkter som er klesplagg eller varianter. Du kan legge til alle varianter for farge, kjønn, aldersgruppe, størrelse, materiale og mønster for produktet. Velg attributtene og de tilhørende attributtverdiene som skiller variantene fra hverandre.
  6. Klikk på Lagre.

Merk: Hvis produktinformasjonen inneholder feil, kan du likevel lagre produktet og endre informasjonen senere.

Det er også mulig å bruke en fil til å legge til flere produkter samtidig. Slik gjør du det:

1. Gjør klar filen for opplasting
    1. Opprett en fil som inneholder produktinformasjonen du vil legge til i Merchant Center. Her kan du finne ut mer om de obligatoriske feltene for produktinformasjon
    2. I tillegg til de obligatoriske feltene må feltet «update_type» være med i filen. Dette feltet definerer hvordan innholdet i filen skal behandles for hver vare. Feltet har tre mulige verdier:
      • replace: Alle felt overskrives for produktet. (Merk: Hvis «update_type» er angitt som «replace» og et felt ikke inneholder noen verdi, blir dette feltet slettet for det aktuelle produktet.)
      • merge: Det er bare felt som inneholder en verdi, som blir oppdatert. Hvis et felt ikke inneholder noen verdi, endres ikke feltverdien for det aktuelle produktet. Hvis verdien i ID-feltet ikke finnes fra før, opprettes det et nytt produkt med den nye ID-verdien i Merchant Center. merge er standard behandlingsfunksjon hvis det ikke er oppgitt noen verdi for «update_type».
      • delete: Produktet slettes. Eventuelle verdier som er angitt i de andre feltene for varen, ignoreres.
  2. Last opp filen til Merchant Center-kontoen
    1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
    2. Velg Produkter på navigasjonsmenyen, og klikk på Alle produkter.
    3. Velg Last opp en produktfil på rullegardinmenyen Legg til produkter.
    4. Legg til filen ved å dra og slippe den, eller klikk på Bla gjennom for å velge filen.
  3. Klikk på Legg til produkter fra filen.

Alternativt kan du bruke feeder hvis du ønsker mer avanserte alternativer for produktopplasting. Finn ut mer om feeder og hvordan du oppretter en feed.

Hvis du la til produkter med varianter i forrige trinn:

1. (Valgfritt:) Klikk på Tilordne verdier til flere varianter på én gang (valgfritt) hvis du vil definere maler for å fylle ut attributtverdiene dynamisk basert på varianter.
    • Du kan for eksempel generere titler eller linkadresser for varianter dynamisk ved å sette inn attributter som farge eller størrelse.
  2. Klikk på Bruk for å lagre eventuelle maler for produktinformasjon du opprettet i trinn 1. Endringene vises i sammendragstabellen nedenfor. Du kan slå disse malene av og på ved å klikke på brikkene øverst hvis du vil bruke en nettadressemal eller bare en tittelmal.
  3. Gå gjennom sammendraget av alle varianttilbudene du har opprettet. For attributter som ikke er oppført i tabellen, hentes verdiene fra det forrige skjermbildet.
    • (Valgfritt) Klikk på Legg til attributtkolonne for å legge til flere attributter.
  4. Klikk på Fortsett for å gå gjennom produktet og variantene.
  5. Klikk på Oppfør dette produktet

Merk: Det kan ta opptil en time før produktet vises på «Alle produkter»-siden. Følg veiledningen her for å endre produktinformasjonen etter at den er lastet opp.

Linker til beslektet innhold