In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uw producten snel toevoegen of updaten in Merchant Center

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over hoe u uw producten in Merchant Center Next updatet.

U kunt afzonderlijke productvermeldingen toevoegen zonder een nieuwe feed te maken en te uploaden. Nadat u producten aan uw Merchant Center-account heeft toegevoegd, kunt u deze afzonderlijk bewerken. U kunt ook een combinatie van feeduploads en afzonderlijke productuploads gebruiken.

Hoe het werkt

Advertenties voor producten die afzonderlijk worden ingediend, hebben deze kenmerken:

• Ze zijn niet beschikbaar voor advertenties met lokale voorraad.
  • Ze kunnen niet worden gecombineerd met voorraadfeeds.
  • Ze hebben geen vervaldatum, tenzij ze expliciet worden verwijderd. Feedaanbiedingen vervallen daarentegen na 30 dagen.
  • Feedregels hebben er geen invloed op.

Multi-client accounts komen niet in aanmerking voor afzonderlijke uploads van productgegevens.

Voordat u begint

Voordat u productgegevens naar Merchant Center kunt uploaden, moet u de website-URL van uw winkel verifiëren en claimen. Meer informatie over hoe u uw website-URL verifieert en claimt

U moet ook al belastingen en verzendkosten hebben ingesteld voor het land waarin u wilt adverteren.

Instructies

U kunt als volgt afzonderlijke producten toevoegen:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Alle producten.
  3. Klik op de knop Producten toevoegen en selecteer Producten één voor één toevoegen.
  4. Vul de vereiste velden voor productgegevens in.
  5. (Optioneel) Als u vergelijkbare producten verkoopt die verschillen in kleur, maat, gender of andere variantkenmerken, gaat u naar het gedeelte Gedetailleerde productomschrijving en klikt u op Dit is een kledingstuk of variantproduct. U kunt alle variantkleuren, -doelgroepen (gender en leeftijd), -maten, -materialen en -patronen voor het product toevoegen. Kies de kenmerken en bijbehorende kenmerkwaarden om uw variantartikelen te onderscheiden.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als uw productgegevens fouten bevatten, kunt u het product wel opslaan en later bewerken.

U kunt ook een bestand gebruiken om producten in bulk toe te voegen. Dat doet u zo:

1. Bereid uw uploadbestand voor.
    1. Maak een bestand met de productinformatie van de producten die u aan Merchant Center wilt toevoegen. Meer informatie over de verplichte productgegevensvelden
    2. Naast de vereiste productgegevensvelden moet u het veld update_type opnemen in uw bestand. In dit veld wordt aangegeven hoe de inhoud van uw bestand moet worden verwerkt voor elk artikel. Er zijn 3 mogelijke waarden voor het veld:
      • replace: Alle velden voor het product worden overschreven. (Opmerking: Als update_type is ingesteld op replace en er geen waarde is opgegeven voor een veld, wordt het veld voor dat product verwijderd.)
      • merge: Alleen velden waarvoor een waarde is opgegeven, worden geüpdatet. Als er geen waarde is opgegeven voor een veld, wordt de veldwaarde niet gewijzigd voor dat product. Als de waarde van het veld ID nog niet bestaat, wordt er een nieuw product met de opgegeven ID-waarde gemaakt in Merchant Center. Als er geen waarde is opgegeven voor update_type, wordt standaard merge toegepast.
      • delete: Het product wordt verwijderd. Alle waarden die zijn opgegeven voor andere velden voor het artikel, worden genegeerd.
  2. Upload uw bestand naar uw Merchant Center-account.
    1. Log in op uw Merchant Center-account.
    2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Alle producten.
    3. Selecteer Productbestand uploaden in het dropdownmenu Producten toevoegen.
    4. Voeg uw bestand toe door dit te slepen en neer te zetten of klik op Browsen om het bestand te kiezen.
  3. Klik op Producten uit bestand toevoegen.

U kunt ook geavanceerdere methoden gebruiken om producten via feeds te uploaden. Bekijk meer informatie over feeds en hoe u een feed maakt.

Als u in de vorige stap variantproducten heeft toegevoegd:

1. (Optioneel) Klik op Waarden aan varianten in bulk toewijzen (optioneel) als u templates wilt definiëren voor het dynamisch invullen van kenmerkwaarden op basis van varianten.
    • U kunt bijvoorbeeld uw varianttitels of link-URL's dynamisch genereren door kenmerken zoals kleur of maat toe te voegen.
  2. Klik op Toepassen om productgegevenstemplates op te slaan die u in stap 1 heeft gemaakt. De wijzigingen worden weergegeven in de onderstaande overzichtstabel. U kunt deze templates in- en uitschakelen door bovenaan op de chips te klikken als u een URL of alleen een titeltemplate wilt gebruiken.
  3. Bekijk het overzicht van alle door u gemaakte variantaanbiedingen.Voor kenmerken die niet in de tabel worden vermeld, worden de waarden opgehaald uit het vorige scherm.
    • (Optioneel) Klik op Kenmerkkolom toevoegen om aanvullende kenmerken toe te voegen.
  4. Klik op Doorgaan om het product en de varianten te controleren.
  5. Klik op Dit product vermelden.

Opmerking: Het kan een uur duren voordat uw product wordt getoond op de pagina Alle producten. Volg deze instructies om uw productgegevens te bewerken nadat u ze heeft geüpload.