Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tuotteiden lisääminen tai päivittäminen Kauppiaskeskuksessa

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa tuotteiden tietojen päivittämisestä uudessa Kauppiaskeskuksessa, klikkaa tästä.

Voit lisätä yksittäisten tuotteiden tietoja ilman uuden syötteen luomista ja lataamista. Kun olet lisännyt tuotteita Kauppiaskeskus-tilillesi, voit muokata tuotteita yksitellen. Voit lisätä tuotteita sekä syötteillä että yksittäin.

Näin se toimii

Yksittäin lisättyjen tuotteiden mainoksia

• ei voi käyttää paikallistuotemainoksissa
  • ei voi yhdistää varastotietoihin
  • ei poisteta automaattisesti viimeisen voimassaolopäivän myötä (toisin kuin syötetarjouksia, jotka vanhenevat 30 päivässä)
  • ei voi määrittää syötesäännöillä.

Yksittäisiä tuotteita ei voi lisätä usean asiakkaan tileillä.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin voit ladata tuotetietoja Kauppiaskeskukseen, vahvista ja lunasta kauppasi verkkosivuston URL-osoite. Katso lisätietoja verkkosivuston URL-osoitteen vahvistamisesta ja lunastamisesta.

Sinun on myös ensin määritettävä vero- ja toimitusasetukset maalle, jossa haluat mainostaa.

Ohjeet

Yksittäisen tuotteen lisääminen:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Valitse navigointivalikosta Tuotteet ja klikkaa Kaikki tuotteet.
  3. Klikkaa Lisää tuotteita ‑painiketta ja valitse Lisää tuotteita yksitellen.
  4. Täytä vaaditut tuotetietokentät.
  5. (Valinnainen) Jos myyt samanlaisia tuotteita, jotka eroavat toisistaan värin, koon, sukupuolen tai muun määritteen mukaan, siirry kohtaan Yksityiskohtainen tuotekuvaus ja valitse Minulla on vaatteita tai tuotevaihtoehtoja. Voit lisätä tuotteelle kaikki eri vaihtoehdot värin, sukupuolen, ikäryhmän, koon, materiaalin ja kuvion perusteella. Valitse määritteet ja niiden arvot, joilla tuotevaihtoehdot erottuvat toisistaan.
  6. Klikkaa Tallenna.

Huom. Jos tuotetiedoissa on virheitä, voit silti tallentaa tuotteen ja muokata sitä myöhemmin.

Tuotteita voi myös lisätä useita kerralla käyttämällä tiedostoa. Toimi seuraavasti:

1. Valmistele ladattava tiedosto
    1. Luo tiedosto, joka sisältää Kauppiaskeskukseen lisättävien tuotteiden tuotetiedot. Lue lisää pakollisista tuotetietokentistä täältä.
    2. Pakollisten tuotetietokenttien lisäksi tiedostossa on oltava kenttä "update_type". Tämä kenttä määrittää, miten tiedoston sisältö käsitellään kunkin tuotteen kohdalla. Kentän arvo voi olla yksi seuraavista:
      • korvaa: tuotteen kaikki kentät korvataan (Huom. jos "update_type"-arvoksi on määritetty "korvaa" eikä kentälle ole annettu arvoa, kyseinen kenttä poistetaan tuotteesta).
      • yhdistä: vain kentät, joille on annettu arvo, päivitetään. Jos kentälle ei ole annettu arvoa, kyseisen tuotteen kentän arvoa ei muuteta. Jos tunnuskentän arvoa ei vielä ole, Kauppiaskeskukseen luodaan uusi tuote, jolla on kyseinen tunnuksen arvo. yhdistä on oletusarvoinen käsittelyarvo, jos "update_type"-kohdassa ei ole arvoa.
      • poista: tuote poistetaan. Muille tuottekentille annetut arvot ohitetaan.
  2. Lataa tiedosto Kauppiaskeskus-tilillesi
    1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
    2. Valitse navigointivalikosta Tuotteet ja klikkaa Kaikki tuotteet.
    3. Valitse avattavasta Lisää tuotteita ‑valikosta Lataa tuotetiedosto.
    4. Lisää tiedosto vetämällä ja pudottamalla tai valitse Selaa ja valitse tiedosto.
  3. Valitse Lisää tuotteita tiedostosta.

Tarkempia tuotteiden latausvaihtoehtoja on saatavilla syötteissä. Lue lisää syötteistä ja syötteen luomisesta.

Jos lisäsit edellisessä vaiheessa tuotevaihtoehtoja:

1. (Valinnainen) Valitse Määritä arvot vaihtoehdoille yhdellä kertaa (valinnainen), jos haluat määrittää mallit määritearvojen dynaamiselle täyttämiselle vaihtoehtojen perusteella.
    • Voit esimerkiksi luoda dynaamisesti vaihtoehtojen nimiä tai URL-linkkejä liittämällä määritteitä, kuten väri tai koko.
  2. Tallenna ensimmäisessä vaiheessa luomasi tuotetietomallit klikkaamalla Käytä. Muutokset näkyvät yhteenvetotaulukossa alla. Voit laittaa näitä malleja päälle tai pois päältä klikkaamalla yllä olevia paloja, jos haluat käyttää joko URL-osoitetta tai vain nimimallia.
  3. Tarkasta luomiesi vaihtoehtojen yhteenveto. Muiden kuin taulukossa lueteltujen määritteiden arvot otetaan edellisestä näytöstä.
    • (Valinnainen) Lisää lisämääritteitä valitsemalla Lisää määritesarake.
  4. Tarkasta tuote ja vaihtoehdot valitsemalla Jatka.
  5. Valitse Lisää tämä tuote.

Huom. Tuotteen ilmestymiseen Kaikki tuotteet ‑sivulle voi mennä tunti. Jos haluat muokata tuotetietoja latauksen jälkeen, seuraa näitä ohjeita.