Onboardingguide

Google Ads-inställningar och länkning av konton

För att kunna skapa en Shopping-kampanj behöver du ett Google Ads-konto som är länkat till ditt Merchant Center-konto. Då kan produktuppgifterna som du skickar in i ditt Merchant Center-konto användas i Shopping-kampanjen. Du kan

1. skapa ett nytt Google Ads-konto
  2. använda ditt befintliga Google Ads-konto som du har administrativ åtkomst till
  3. använda andra Google Ads-konton som är länkade till ditt Merchant Center-konto
  4. länka ett annat Google Ads-konto till ditt Merchant Center-konto.

1. Skapa ett nytt Google Ads-konto

Om du inte har ett Google Ads-konto kan du skapa ett i Merchant Center. Klicka på verktygsikonen och sedan på Länkade konton. Klicka på Skapa konto för att börja skapa ditt Google Ads-konto.

Du måste ange följande för att kunna skapa ett konto:

• Tidszon: definierar tidszonen som rapporterna bygger på.
  • Valuta: den valuta du använder för att ange bud och budgetar.

Bägge dessa alternativ är redan ifyllda med information baserat på var du befinner dig, men du kan välja vilket alternativ som helst som är tillgängligt på menyerna. Tänk på att du inte kan ändra dessa inställningar senare.

2: Använd ett befintligt Google Ads-konto som du har administrativ åtkomst till

Om du redan har standardåtkomst eller administrativ åtkomst till ett Google Ads-konto som har samma inloggnings-id som ditt Merchant Center-konto kan du använda detta Google Ads-konto för att skapa en Shopping-kampanj. Klicka på Länka kontot på sidan med inställningar för Shopping-annonser eller klicka på verktygsikonen och sedan på Länkade konton för att starta processen.

Obs! Du behöver administrativ åtkomst till Google Ads-kontot du vill använda för att skapa en Shopping-kampanj från Merchant Center. Kontakta Google Ads-kontots administratör om du har godkänt en inbjudan till dessa åtkomstnivåer till ett Google Ads-konto men inte har fått behörigheten bekräftad ännu. Läs mer om åtkomst till Google Ads-konton

3. Använd ett annat Google Ads-konto som är länkat till ditt Merchant Center-konto

Ditt Merchant Center-konto kan vara länkat till ett eller flera Google Ads-konton som ägs av andra användare (till exempel kollegor i din organisation). Även om du inte har åtkomst till dessa Google Ads-konton kan du välja ett specifikt konto i listan som du vill använda för din Shopping-kampanj och kontakta den som äger kontot. Ägaren till kontot kan antingen ge dig åtkomst till Google Ads-kontot eller själv logga in i Merchant Center och skapa en Shopping-kampanj.

Du kan även ändra länkningsstatusen för ett av dessa Google Ads-konton genom att välja något av följande alternativ:

• Aktivera innebär att ett länkat Google Ads-konto får åtkomst till ditt Merchant Center-konto.
  • Inaktivera innebär att kopplingen mellan Google Ads-kontot och ditt Merchant Center-konto inaktiveras.
  • Ta bort innebär att länken mellan Google Ads-kontot och ditt Merchant Center-konto bryts permanent.

4: Länka ett annat Google Ads-konto

Om du vill länka ett Google Ads-konto till ditt Merchant Center-konto för att skapa din Shopping-kampanj (till exempel för en annonsbyrå som hanterar dina annonskampanjer) klickar du på verktygsikonen och sedan på Länkade konton. Klicka sedan på plusikonen under Andra Google Ads-konton. Ange Google Ads kund-id för det kontot och spara. Därefter kan ägaren till det länkade Google Ads-kontot logga in på Google Ads och skapa kampanjer direkt i Google Ads.