I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Veiledning for programtilgang

Knytt sammen Google Ads-kontoer og Merchant Center

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du tilknytter en Google Ads-konto i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Du må knytte en Google Ads-konto til Merchant Center før du kan opprette kampanjer i Merchant Center. Når du har gjort det, kan du opprette kampanjer som bruker produktinformasjonen din, i Merchant Center. Produktinformasjon i Merchant Center kan også brukes til å konfigurere annonser for varer i butikk, dynamisk remarketing med mer.

Merk: I land der programmet for prissammenligning er tilgjengelig, får du tilgang til Shopping-annonser gjennom én eller flere tjenester for prissammenligning som du selv velger. Noen slike tjenester administrerer produktinformasjonen din og kampanjene dine på dine vegne, mens du selv konfigurerer produktinformasjonen i andre tjenester. Finn ut mer om annonsering via tjenester for prissammenligning.

På denne siden

Viktig

Når du godkjenner at Google Ads- og Merchant Center-kontoen din knyttes sammen, kan produktinformasjonen din overføres direkte fra Merchant Center til Google Ads, der du kan bruke dem i annonsekampanjer.

• Det er bare brukere med administratortilgang til Merchant Center som kan opprette en forespørsel om kontotilknytning. Dette omfatter ikke eieren av Merchant Center-kontoen. Brukeren må være oppført som administrator i brukerinnstillingene for å ha administratortilgang.
  • Brukere med administratortilgang til Google Ads-kontoen må godkjenne forespørselen om tilknytning i Google Ads.
  • Tilknytningen kan når som helst fjernes enten fra Google Ads av noen med administratortilgang til Google Ads-kontoen eller fra Merchant Center av noen med administratortilgang til Merchant Center-kontoen. Det kan finnes ekstra tilgangskrav for å utføre andre handlinger i den tilknyttede kontoen (selv om kontoene er knyttet sammen). Eksempel:
    • Folk som bruker Merchant Center, kan ikke opprette eller redigere kampanjer med mindre de har administrator- eller standardtilgang til den tilknyttede Google Ads-kontoen.
    • Eierne av Google Ads-kontoen kan ikke endre eller legge til produkter eller opprette kampanjer i Merchant Center uten at de også har tilgang til den tilknyttede Merchant Center-kontoen. (Eierne av Google Ads-kontoen kan likevel opprette kampanjer med produktfeeder fra Google Ads.)
  • Når forespørselen om tilknytning godkjennes, deles informasjon mellom kontoene, slik at annonsene fungerer som de skal. Eksempler på informasjon som deles mellom kontoene: kontonavn og -ID-er for Merchant Center og Google Ads, produktinformasjon fra Merchant Center og Google Ads-beregninger for annonser som inneholder produktene dine.
  • Google Ads-managerkontoer kan ikke knyttes til Merchant Center. Google Ads-managerkontoer gjør det mulig å se og administrere flere Google Ads-kontoer. For å kunne opprette og administrere kampanjer i Merchant Center må du ha administratortilgang til Merchant Center-kontoen som kampanjene tilhører, selv om du allerede er administrator for den aktuelle Google Ads-managerkontoen.
  • Hvis du har kampanjer i Google Ads som bruker produktinformasjon fra Merchant Center-kontoen, og du fjerner kontotilknytningen, slutter disse kampanjene å bruke produktinformasjonen til å vise annonser. Du kan heller ikke opprette nye kampanjer i Google Ads ut fra produktinformasjon fra denne Merchant Center-kontoen. Google Ads viser fortsatt andre kampanjetyper i kontoen.

Tilknytt en Google Ads-konto

Alternativ 1: Opprett en ny Google Ads-konto i Merchant Center

Hvis du ikke har noen Google Ads-konto, kan du opprette en i Merchant Center.

1. Velg innstillingsikonet Merchant Center Settings [icon] i Merchant Center.
  2. Velg Tilknyttede kontoer.
  3. Klikk på Knytt til Google Ads.
  4. Velg Opprett konto, og følg veiledningen for å gjøre ferdig kontoen og knytte den til Merchant Center.

Merk: Du må oppgi tidssone og valuta når du oppretter kontoen. Disse feltene er forhåndsutfylt basert på posisjonen din, men du kan endre tidssonen og valutaen når du oppretter kontoen. Når kontoen er opprettet, er det ikke mulig å endre disse innstillingene igjen.

Alternativ 2: Tilknytt en eksisterende Google Ads-konto

Hvis du har administratortilgang til en Google Ads-konto du administrerer nå, eller hvis du vil tilknytte en Google Ads-konto som eies av noen andre (f.eks. byråpartnere), kan du tilknytte den direkte i Merchant Center. Du trenger kunde-ID-en for Google Ads, som du finner øverst på alle Google Ads-sider når du er logget på (i nærheten av e-postadressen for kontoen).

Be om tilknytning til Google Ads i Merchant Center

1. Velg innstillingsikonet Merchant Center Settings [icon] i Merchant Center.
  2. Velg Tilknyttede kontoer.
  3. Velg Google Ads.
  4. Velg kontoen du vil tilknytte:
    1. Google Ads-kontoen din: Legg inn kunde-ID-en din for Google Ads, og velg Tilknytt. Hvis Google-kontoen din allerede er tilknyttet én eller flere Google Ads-kontoer, velger du i stedet Google Ads-kontoen i listen.
    2. Andre Google Ads-kontoer: Velg Tilknytt konto, og legg inn kunde-ID-en for Google Ads. Velg Send en forespørsel om tilknytning.
Merk: Hvis Google Ads-kontoen din krever totrinnsbekreftelse, må du slå på totrinnsbekreftelse i Google-kontoen din eller deaktivere kravet om totrinnsbekreftelse i Google Ads før du tilknytter kontoen.

Godkjenn forespørselen om tilknytning i Google Ads

Forespørsler om tilknytning fra Merchant Center må godkjennes i Google Ads-kontoen du tilknytter (med mindre Google Ads-kontoen allerede er tilknyttet Google-kontoen din). Noen med administratortilgang til Google Ads-kontoen må følge denne fremgangsmåten for å godkjenne forespørselen om tilknytning:
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. I Google Ads-kontoen klikker du på administratorikonet Admin Icon.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Finn «Google Merchant Center» under «Fra Google», og velg Administrer og tilknytt.
  4. Finn frem til kontoen du vil tilknytte. I «Status»-kolonnen vises statusen «Må godkjennes av deg».
  5. Velg Se forespørselen i «Handlinger»-kolonnen, og gå gjennom detaljene.
  6. Velg Godkjenn.
Merk: En Merchant Center-konto kan knyttes til maksimalt 100 Google Ads-kontoer.

Administrer tilknytninger mellom kontoer

Når du har knyttet sammen Merchant Center og Google Ads-kontoer, kan du avbryte forespørselen eller fjerne tilknytningen mellom kontoene. Du kan også se statusen for tilknytningen i Merchant Center.

Avbryt en forespørsel om tilknytning

I Merchant Center

1. Velg Innstillinger-ikonet Merchant Center Settings [icon] i Merchant Center-kontoen.
  2. Velg Tilknyttede kontoer.
  3. Velg Google Ads.
  4. Finn frem til Google Ads-kontoen.
  5. Velg Avbryt forespørselen i «Handlinger»-kolonnen.
  6. Velg Fortsett når du blir bedt om det.

Fjern tilknytningen mellom kontoene

I Merchant Center

1. Velg Innstillinger-ikonet Merchant Center Settings [icon] i Merchant Center-kontoen.
  2. Velg Tilknyttede kontoer.
  3. Velg Google Ads.
  4. Finn frem til kontoen, og velg Fjern tilknytningen.

I Google Ads

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. I Google Ads-kontoen klikker du på administratorikonet Admin Icon.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Finn «Google Merchant Center» under «Fra Google», og klikk på Administrer og tilknytt.
  4. Finn kontoen du vil fjerne tilknytningen til, og klikk på Fjern tilknytning.

Gå gjennom statusen for tilknytninger

Du kan gå gjennom statusen for kontotilknytningene dine på «Google Ads»-fanen under «Tilknyttede kontoer». Du ser kanskje disse statusene for tilknyttede kontoer:
  • Kontotilknytningen må bekreftes i Google Ads: Forespørselen din om å tilknytte Google Ads-kontoen må bekreftes direkte i Google Ads. Gå til Google Ads-kontoen din for å godkjenne forespørselen om tilknytning (eller be kontoeieren om å gjøre det).
  • Aktiv: Google Ads-kontoen er tilknyttet denne Merchant Center-kontoen. Nå kan du bruke kontoen til å kjøre kampanjer fra Merchant Center.
  • Ikke tilknyttet: Google Ads-kontoen er ikke tilknyttet Merchant Center-kontoen din lenger. Annonsene dine slutter å kjøre, og du kan ikke opprette nye kampanjer i Merchant Center.