In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Een Google Ads-account koppelen aan Merchant Center

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over hoe u een Google Ads-account koppelt aan Merchant Center Next.

Voordat u in Merchant Center campagnes kunt maken, moet u een Google Ads-account koppelen aan Merchant Center. Daarna kunt u in Merchant Center een campagne maken die uw productinformatie gebruikt. U kunt productgegevens in Merchant Center ook gebruiken om advertenties met lokale voorraad, dynamische remarketing en meer in te stellen.

Opmerking: In landen waar services voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Services, CSS) beschikbaar zijn, neemt u deel aan Shopping-advertenties via een of meer CSS'en die u zelf kunt kiezen. Sommige CSS'en beheren namens u uw productgegevens en campagnes, terwijl andere tools bieden waarmee u de instellingen zelf kunt beheren. Meer informatie over adverteren met services voor prijsvergelijking

Op deze pagina

Belangrijk

Als u een koppeling tussen uw Google Ads- en Merchant Center-account goedkeurt, worden uw productgegevens doorgegeven van Merchant Center naar Google Ads voor gebruik in advertentiecampagnes.

• Alleen iemand met beheerderstoegang in Merchant Center kan een verzoek voor accountkoppeling starten. De eigenaar van het MC-account valt hier niet onder. De gebruiker moet in de gebruikersinstellingen als beheerder zijn vermeld om beheerderstoegang te hebben.
  • Iemand met beheerderstoegang tot het Google Ads-account moet het koppelingsverzoek goedkeuren in Google Ads.
  • De koppeling kan op elk moment worden verwijderd uit Google Ads door iedereen met beheerderstoegang tot het Google Ads-account, of uit Merchant Center door personen met beheerderstoegang tot Merchant Center. Voor andere acties in het gekoppelde account kunnen aanvullende toegangsvereisten gelden (zelfs als beide accounts zijn gekoppeld). Voorbeeld:
    • Gebruikers van Merchant Center kunnen geen campagnes maken of bewerken, tenzij ze beheerders- of standaardtoegang hebben tot het gekoppelde Google Ads-account.
    • Eigenaren van Google Ads-accounts kunnen geen producten bewerken of toevoegen, of campagnes maken in Merchant Center, tenzij ze ook toegang hebben tot het gekoppelde Merchant Center-account. (De eigenaar van het Google Ads-account kan wel campagnes met productfeeds maken vanuit Google Ads.)
  • Als het koppelingsverzoek wordt goedgekeurd, wordt er informatie tussen de accounts gedeeld om ervoor te zorgen dat uw advertenties goed werken. Enkele voorbeelden van informatie die tussen accounts wordt gedeeld: accountnamen en ID's voor Merchant Center en Google Ads, productinformatie uit Merchant Center en Google Ads-statistieken voor advertenties met uw producten.
  • Google Ads-manageraccounts kunnen niet aan Merchant Center worden gekoppeld. Met een Google Ads-manageraccount kunt u meerdere Google Ads-accounts tonen en beheren. Als u campagnes wilt maken en beheren in Merchant Center, heeft u beheerderstoegang nodig voor het Merchant Center-account dat eigenaar is van de campagnes, zelfs als u al beheerder van het bijbehorende Google Ads-manageraccount bent.
  • Als u de accounts ontkoppelt, gebruiken campagnes in Google Ads die afhankelijk zijn van productgegevens uit het Merchant Center-account uw productgegevens niet meer om advertenties weer te geven. U kunt bovendien geen nieuwe campagnes in Google Ads maken op basis van productgegevens uit dit Merchant Center-account. In Google Ads worden nog steeds andere typen campagnes in het account weergegeven.

Een Google Ads-account koppelen

Optie 1: Een nieuw Google Ads-account maken in Merchant Center

Als u geen Google Ads-account heeft, kunt u een account maken in Merchant Center.

1. Selecteer in Merchant Center het instellingenicoon Merchant Center Settings [icon].
  2. Selecteer Gekoppelde accounts.
  3. Klik op Koppelen aan Google Ads.
  4. Selecteer Account maken, volg de instructies om uw account compleet te maken en koppel het aan Merchant Center.

Opmerking: Tijdens het instelproces moet u uw tijdzone en valuta invoeren. Deze gegevens worden vooraf ingevuld op basis van uw locatie, maar u kunt ze wijzigen wanneer u uw account instelt. Als uw account eenmaal is gemaakt, kunt u deze instellingen niet meer wijzigen.

Optie 2: Koppelen aan een bestaand Google Ads-account

Als u beheerderstoegang heeft tot een Google Ads-account dat u momenteel beheert of als u een Google Ads-account wilt koppelen dat eigendom is van andere personen (bijvoorbeeld bureaupartners), kunt u dit account rechtstreeks in Merchant Center koppelen. Hiervoor heeft u uw klant-ID voor Google Ads nodig. U vindt dit aan de bovenkant van elke Google Ads-pagina wanneer u bent ingelogd (bij het e-mailadres van uw account).

Vanuit Merchant Center verzoeken om te koppelen aan Google Ads

1. Selecteer in Merchant Center het instellingenicoon Merchant Center Settings [icon].
  2. Selecteer Gekoppelde accounts.
  3. Selecteer Google Ads.
  4. Kies het account dat u wilt koppelen:
    1. Uw Google Ads-account: Voer uw klant-ID voor Google Ads in en selecteer Koppelen. Als uw Google-account al aan een of meer Google Ads-accounts is gekoppeld, selecteert u het Google Ads-account uit de lijst.
    2. Andere Google Ads-accounts: Selecteer Account koppelen en voer de klant-ID voor Google Ads in. Selecteer dan Koppelingsverzoek sturen.
Opmerking: Als voor uw Google Ads-account verificatie in 2 stappen is vereist, zet u verificatie in 2 stappen aan in uw Google-account of zet u de vereiste voor verificatie in 2 stappen uit in Google Ads voordat u uw account koppelt.

Koppelingsverzoek goedkeuren in Google Ads

Koppelingsverzoeken van Merchant Center moeten worden goedgekeurd in het Google Ads-account dat u koppelt (tenzij het Google Ads-account al aan uw Google-account is gekoppeld). Iemand met beheerderstoegang tot het Google Ads-account moet deze stappen volgen om het koppelingsverzoek goed te keuren:
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Ga naar Google Merchant Center (onder Vanuit Google) en selecteer Beheren en koppelen.
  4. Zoek het account op dat u wilt koppelen. In de kolom Status staat Vereist uw goedkeuring.
  5. Selecteer Verzoek tonen in de kolom Acties en controleer de gegevens van het verzoek.
  6. Selecteer Goedkeuren.
Opmerking: Een Merchant Center-account kan aan maximaal 100 Google Ads-accounts worden gekoppeld.

Koppelingen tussen accounts beheren

Nadat u uw accounts voor Merchant Center en Google Ads heeft gekoppeld, kunt u het verzoek annuleren of de accounts ontkoppelen. U kunt de status van de koppeling ook controleren in Merchant Center.

Een koppelingsverzoek annuleren

In Merchant Center

1. Selecteer in uw Merchant Center-account het instellingenicoon Merchant Center Settings [icon].
  2. Selecteer Gekoppelde accounts.
  3. Selecteer Google Ads.
  4. Zoek het Google Ads-account op.
  5. Selecteer in de kolom Acties de optie Verzoek annuleren.
  6. Selecteer Doorgaan als hierom wordt gevraagd.

Accounts ontkoppelen

In Merchant Center

1. Selecteer in uw Merchant Center-account het instellingenicoon Merchant Center Settings [icon].
  2. Selecteer Gekoppelde accounts.
  3. Selecteer Google Ads.
  4. Zoek het account op en selecteer Ontkoppelen.

In Google Ads

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Ga naar Google Merchant Center (onder Vanuit Google) en klik op Beheren en koppelen.
  4. Zoek het account op dat u wilt ontkoppelen en klik op Ontkoppelen.

De status van koppelingen controleren

U kunt de status van uw accountkoppelingen nagaan op het tabblad Google Ads in Gekoppelde accounts. Gekoppelde accounts kunnen de volgende statussen hebben:
  • Accountkoppeling moet worden bevestigd in Google Ads: Uw verzoek om te koppelen aan het Google Ads-account moet rechtstreeks in Google Ads worden bevestigd. Ga naar uw Google Ads-account (of vraag de accounteigenaar) om het koppelingsverzoek goed te keuren.
  • Actief: Uw Google Ads-account is gekoppeld aan dit Merchant Center-account. U kunt het account nu gebruiken om campagnes te laten lopen vanuit Merchant Center.
  • Niet gekoppeld: Het Google Ads-account is niet meer gekoppeld aan uw Merchant Center-account. Uw advertenties worden niet meer getoond en u kunt geen nieuwe campagnes maken in Merchant Center.