Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Google Ads ‐tilin linkittäminen Kauppiaskeskukseen

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa Google Ads ‐tilin linkittämisestä uudessa Kauppiaskeskuksessa, klikkaa tästä.

Ennen kuin voit luoda kampanjoita Kauppiaskeskuksessa, sinun on linkitettävä Google Ads ‐tili Kauppiaskeskukseen. Kun tilit on linkitetty, voit luoda Kauppiaskeskuksessa kampanjan, jossa käytetään lisäämiäsi tuotetietoja. Voit myös käyttää Kauppiaskeskuksen tuotetietoja muun muassa paikallisten tuotemainosten ja dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin käyttöönottoon.

Huom. Maissa, joissa hintavertailupalveluohjelma on saatavilla, Shopping-mainoksia käytetään valitsemiesi hintavertailupalveluiden kautta. Osa hintavertailupalveluista hoitaa tuotetietoja ja kampanjoita puolestasi, toiset taas tarjoavat työkaluja, joilla voit hoitaa tuotetietoja ja kampanjoita itse. Lue lisää hintavertailupalveluiden käyttämisestä mainonnassa

Sisällys

Tärkeää

Kun hyväksyt Google Ads- ja Kauppiaskeskus-tiliesi linkittämisen, voit käyttää Kauppiaskeskuksen tuotetietoja Google Ads ‑mainoskampanjoissa.

• Tilin linkityspyynnön voi tehdä vain käyttäjä, jolla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Kauppiaskeskuksessa. Tämä ei koske Kauppiaskeskus-tilin omistajaa. Käyttäjän on oltava käyttäjäasetuksissa järjestelmänvalvoja, jotta hän voi saada järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet.
  • Google Ads ‑tilin linkitykseen pitää saada hyväksyntä joltakin käyttäjältä, jolla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet tilille.
  • Linkityksen voi poistaa Google Adsista kuka tahansa, jolla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Google Ads ‐tilille. Linkityksen voi poistaa myös Kauppiaskeskuksesta käsin, jos käyttäjällä on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Kauppiaskeskukseen. Muilla linkitetyn tilin toiminnoilla voi olla ylimääräisiä pääsyvaatimuksia (vaikka molemmat tilit olisi linkitetty). Esimerkkejä:
    • Kauppiaskeskuksen käyttäjä ei voi luoda eikä muokata kampanjoita, ellei hänellä ole normaaleja tai järjestelmänvalvojan pääsyoikeuksia linkitetylle Google Ads ‐tilille.
    • Google Ads ‐tilin omistaja ei voi muokata eikä lisätä tuotteita tai luoda kampanjoita Kauppiaskeskuksessa, ellei hänellä ole pääsyoikeuksia myös linkitetylle Kauppiaskeskus-tilille. (Google Ads ‐tilin omistaja voi kuitenkin luoda Google Adsista käsin tuotesyötteitä käyttäviä kampanjoita.)
  • Kun linkityspyyntö on hyväksytty, tilien välillä jaetaan tietoja, jotta mainokset toimivat varmasti oikein. Esimerkkejä tilien välillä jaetuista tiedoista: Kauppiaskeskuksen ja Google Adsin tilien nimet ja tunnukset, Kauppiaskeskuksen tuotetiedot sekä tuotteita sisältäviä mainoksia koskevat Google Ads ‐mittarit.
  • Google Adsin hallinnoijan tilejä ei voi linkittää Kauppiaskeskukseen. Google Adsin hallinnoijan tilin avulla voit katsoa ja hallinnoida useita Google Ads ‐tilejä. Jos haluat luoda ja ylläpitää kampanjoita Kauppiaskeskuksessa, sinulla on oltava järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet kampanjat omistavalle Kauppiaskeskus-tilille. Tarvitset pääsyoikeudet, vaikka olisit jo Google Adsin hallinnoijan tilin järjestelmänvalvoja.
  • Jos poistat tilin linkityksen, Google Ads ‐kampanjoihin sisältyvissä mainoksissa ei voi enää käyttää Kauppiaskeskuksesta saatavia tuotetietoja. Tämän jälkeen et voi myöskään luoda uusia kampanjoita Google Adsissa kyseisen Kauppiaskeskus-tilin tuotetietojen pohjalta. Google Ads näyttää edelleen tilillä muiden kampanjatyyppien mainoksia.

Google Ads ‐tilin linkittäminen

Vaihtoehto 1: Luo uusi Google Ads ‐tili Kauppiaskeskuksessa

Jos sinulla ei ole Google Ads ‐tiliä, voit luoda sen Kauppiaskeskuksessa.

1. Valitse Kauppiaskeskuksesta asetuskuvake Merchant Center Settings [icon].
  2. Valitse Linkitetyt tilit.
  3. Valitse Linkitä Google Adsiin.
  4. Valitse Luo tili ja seuraa ohjeita. Linkitä sitten tili Kauppiaskeskukseen.

Huom. Luomisen yhteydessä pitää valita aikavyöhyke ja valuutta. Valinnat tehdään valmiiksi sijaintisi mukaan, mutta voit muuttaa aikavyöhykettä ja valuuttaa tilin luomisen aikana. Kun tili on luotu, näitä asetuksia ei voi enää muuttaa.

Vaihtoehto 2: Linkitä tili aiemmin luotuun Google Ads ‐tiliin

Jos sinulla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet tällä hetkellä hallinnoimallesi Google Ads ‐tilille tai haluat linkittää jonkun muun käyttäjän (esim. toimistokumppanin) omistaman Google Ads ‑tilin, linkitys onnistuu suoraan Kauppiaskeskuksessa. Tarvitset Google Ads ‐asiakastunnuksen, joka näkyy kirjautuneille jokaisen Google Ads ‐sivun yläosassa (lähellä tilin sähköpostiosoitetta).

Linkityksen pyytäminen Google Adsiin Kauppiaskeskuksessa

1. Valitse Kauppiaskeskuksesta asetuskuvake Merchant Center Settings [icon].
  2. Valitse Linkitetyt tilit.
  3. Valitse Google Ads.
  4. Valitse linkitettävä tili:
    1. Google Ads ‐tilisi: Lisää Google Ads ‐asiakastunnuksesi ja valitse Linkitä. Jos Google-tilisi on jo liitetty yhteen tai useampaan Google Ads ‐tiliin, valitse oikea Google Ads ‐tili.
    2. Muut Google Ads ‐tilit: Valitse Linkitä tili ja lisää Google Ads ‐asiakastunnus. Valitse sitten Lähetä linkityspyyntö.
Huom. Jos Google Ads ‐tilisi edellyttää kaksivaiheista vahvistusta, sinun on laitettava kaksivaiheinen vahvistus päälle Google-tililläsi tai poistettava kaksivaiheisen vahvistuksen vaatimus Google Adsissa ennen tilin linkittämistä.

Linkityspyynnön hyväksyminen Google Adsissa

Kauppiaskeskuksen linkityspyynnöt on hyväksyttävä sillä Google Ads ‐tilillä, johon linkitys kohdistuu (ellei kyseinen Google Ads ‑tili ole jo linkitetty Google-tiliin). Jos sinulla on Google Ads ‐tilin järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet, voit hyväksyä linkityspyynnön seuraavasti:
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Valitse Linkitetyt tilit.
  3. Etsi "Googlelta"-kohdasta "Google Kauppiaskeskus" ja valitse Hallinnoi ja linkitä.
  4. Etsi linkitettävä tili. Tila-sarakkeessa lukee "Tarvitsee hyväksyntäsi".
  5. Valitse Toimenpiteet-sarakkeesta Näytä pyyntö ja tarkista pyynnön tiedot.
  6. Valitse Hyväksy.
Huom. Kauppiaskeskus-tiliin voi linkittää enintään 100 Google Ads ‐tiliä.

Tilien välisten linkitysten ylläpito

Kun olet linkittänyt Kauppiaskeskus- ja Google Ads ‐tilit keskenään, voit perua pyynnön tai poistaa tilien linkityksen. Näet linkityksen tilan myös Kauppiaskeskuksesta.

Linkityspyynnön peruminen

Kauppiaskeskuksessa

1. Valitse Kauppiaskeskus-tililtä asetuskuvake Merchant Center Settings [icon].
  2. Valitse Linkitetyt tilit.
  3. Valitse Google Ads.
  4. Etsi Google Ads ‐tili.
  5. Valitse Toiminnot-sarakkeesta Peru pyyntö.
  6. Valitse pyydettäessä Jatka.

Tilien linkityksen poistaminen

Kauppiaskeskuksessa

1. Valitse Kauppiaskeskus-tililtä asetuskuvake Merchant Center Settings [icon].
  2. Valitse Linkitetyt tilit.
  3. Valitse Google Ads.
  4. Etsi tili ja valitse Poista linkitys.

Google Adsissa

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Valitse Linkitetyt tilit.
  3. Etsi "Googlelta"-kohdasta "Google Kauppiaskeskus" ja valitse Hallinnoi ja linkitä.
  4. Etsi tili, jonka linkityksen haluat poistaa, ja klikkaa Poista linkitys.

Linkityksen tilan tarkistaminen

Voit tarkistaa linkityksen tilan "Linkitetyt tilit" ‐kohdasta "Google Ads" ‐välilehdeltä. Linkitettyjen tilien mahdolliset tilat:
  • Tilin linkitys on vahvistettava Google Adsissa: Google Ads ‐tilin linkityspyyntö on vahvistettava suoraan Google Adsissa. Kirjaudu Google Ads ‐tilillesi ja hyväksy linkityspyyntö (tai pyydä tilin omistajaa hyväksymään se).
  • Aktiivinen: Google Ads ‐tilisi on linkitetty tähän Kauppiaskeskus-tiliin. Nyt voit luoda tilillä kampanjoita suoraan Kauppiaskeskuksessa.
  • Ei linkitetty: Google Ads ‐tili ei ole enää linkitetty Kauppiaskeskus-tiliin. Mainokset lakkaavat näkymästä, etkä voi luoda uusia kampanjoita Kauppiaskeskuksessa.