I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig)

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Med det lokala skyltfönstret hos säljaren (fullständig) kan du leda kunder till din webbplats när de klickar på dina annonser för lokala butikslager och gratisannonser. Genom att leda kunder till din webbplats i stället för till ditt lokala skyltfönster på Google kan du hantera och spåra hela upplevelsen för kunderna.

Så här kommer du igång med ditt lokala skyltfönster hos säljaren:

1. Klicka på ikonen för verktyg och inställningar Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj sedan Konfigurera annonser för lokala butikslager under Verktyg.
  2. Välj det land du vill konfigurera.
  3. Klicka på Lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig).

På den här sidan

Så fungerar det

Det lokala skyltfönstret hos säljaren lyfter fram alla dina köpalternativ och innehåller lokal produktinformation som finns på din befintliga webbplats.

Så här fungerar processen bakom kulisserna:

1. En kund klickar på en annons för ett lokalt butikslager eller en gratisannons.
  2. Google skickar en Företagsprofil-butikskod där varan är tillgänglig till återförsäljaren.
  3. Återförsäljaren genererar målsidan för produkten, anpassad efter butiken.

Du kan se till att kundernas geografiska plats identifieras automatiskt, men du måste leda kunden till butiken som Google tilldelar i webbadressen som genereras när kunden klickar.

Obs! Du måste också skicka in lokala produkter via primärt flöde eller API.

Krav på primärt flöde

Lägg till attributet länk för lokalt skyltfönster hos säljaren [link_template] i det lokala produktflödet. Du måste inkludera ValueTrack-parametern {store_code} i [link_template] så att webbplatsen läser in den butiksspecifika målsidan.

Du kan också lägga till det valfria attributet mobillänk för lokalt skyltfönster hos säljaren [mobile_link_template] för att leverera ett lokalt skyltfönster hos säljaren som är optimerat för mobila enheter och för att spåra klick på mobila enheter.

Obs!: Om du redan skickar in attributet ads-omdirigering [ads_redirect] i ditt lokala produktflöde måste du inkludera ValueTrack-parametern butikskod {store_code} för både ads-omdirigering [ads_redirect] och länk för lokalt skyltfönster hos säljaren [link_template].

Verifiera och gör anspråk på din webbadress och se till att den webbadress som finns registrerad i Merchant Center stämmer överens med domänen i attributet länk för lokalt skyltfönster hos säljaren [link_template]. Om webbadressen inte stämmer överens med den registrerade domänen kan du läsa mer om hur du löser problemet här.

Ange bara spårningsparametrar för webbadress i ads-omdirigering [ads_redirect]. Länk för lokalt skyltfönster hos säljaren [link_template] ska innehålla en länk till produktens butiksspecifika målsida.

Hur webbadressen är uppbyggd varierar mellan webbplatser. Butikskoder kan vara URL-parametrar eller ingå i webbadressen. Se exemplen nedan:

Exempel: {store_code} som webbadressparameter

itemid [varu-id] title price ads_redirect link_template
123 Tält för två personer – äventyrsserien 2499.90 SEK http://mikemart.com/123?store=
{store_code}&trackingParameter=value
http://mikemart.com/123?store={store_code}

Exempel: {store_code} ingår i webbadressen

itemid [varu-id] title price ads_redirect link_template
abc LED-ficklampa med väska 199.90 SEK http://acmestores.com/456/
store/{store_code}?trackingParameter=value
http://acmestores.com/456/
store/{store_code}

Mer information finns i Specifikation för lokalt produktflöde och Obligatoriska attribut för lokalt skyltfönster hos säljaren.

Webbplatskrav

Krav för målsidor

Målsidan för ditt lokala skyltfönster hos säljaren får endast representera en enda säljares butik. Den måste uppfylla följande krav för både datorer och mobila enheter, inklusive surfplattor. Målsidan måste uppfylla följande:

This is an image that demonstrates how a customer can check the availability of an item in your store when you apply your store code parameter.

• Butikens namn, butikens adress, lokalt produktpris och tillgänglighet ska visas på målsidan.
    • Se till att den lokala informationen (t.ex. butikens namn, butikens adress, lokalt produktpris och tillgänglighet) syns när sidan öppnas utan att kunden behöver göra någonting. Informationen bör vara synlig när sidan har lästs in, utan att besökaren ska behöva scrolla ned på sidan.
    • När sidan öppnas kan butikens namn och staden representera butikens adress, om butikens hela adress inte kan visas. Butikens fullständiga adress bör i så fall visas när kunden klickar och vill visa butikens adress eller byta till andra butiker.
  • Den lokala tillgängligheten i butiken ska visas lika tydligt som alternativet Köp online.
  • Visa butikens lokala pris, eller se till att de lokala priserna är desamma som onlinepriserna om bara onlinepriser visas. Priset som visas på målsidan måste stämma överens med priset i det lokala lagerflödet för den valda butiken.
  • Se till att du kan visa ett lokalt skyltfönster baserat på koderna från dina företagsprofiler, så att du kan visa butiksspecifika priser och tillgänglighet. Tillgängligheten som visas på målsidan måste stämma överens med tillgängligheten i lagerflödet för lokala produkter för den valda butiken.
  • Se till att kunderna kan ändra målsidan till dina övriga butiker som säljer produkten.
  • Kunna genomsökas av Googles användaragent StoreBot. På så sätt kan Google se till att produktens målsida uppfyller kraven.

Rekommendationer för målsidor

Förutom kraven på målsidor ovan rekommenderar vi följande:

• Se till att det finns en länk till ytterligare köpalternativ (t.ex. Köp online och Hämtning i butik).
  • Visa information om butiken, t.ex. telefonnummer, vägbeskrivning och öppettider.
  • Erbjud möjlighet att bläddra bland liknande eller tillhörande produkter som finns i den lokala butiken eller onlinebutiken.
  • Informera om reor och kampanjer.

Krav på strukturerad data (valfritt)

Google kan genomsöka dina butiksspecifika målsidor för att säkerställa att informationen i dina flöden stämmer överens med informationen som visas för kunderna. Om du bestämmer dig för att använda den här funktionen på dina webbsidor hos säljaren kan varor som inte finns i lager eller har felaktiga priser underkännas automatiskt.

Det hjälper Google att hämta aktuell information om dina produkter och erbjudanden direkt från din webbplats.

Läs mer om kraven på märkning av strukturerad data för dina sidor för lokalt skyltfönster hos säljaren.

Obs! Du kan välja en upplevelse av målsidan för dina annonser för lokala butikslager i Merchant Center. Om du vill använda lokala gratisannonser kan du begära en granskning av kvalificeringen genom att fylla i kontaktformuläret.