I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Strukturerad datauppmärkning

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Strukturerad datauppmärkning hjälper till att definiera egenskaperna för produkterna i ditt lokala skyltfönster och data för hämtning i butik. När du tillämpar strukturerad datauppmärkning kan Google granska att den lokala produktdatan stämmer.

Strukturerad datauppmärkning för lokalt skyltfönster hos säljaren

Lägg till obligatorisk strukturerad datauppmärkning från tabellen nedan på produkternas målsidor:

Obs! Schema.org-uppmärkning kan användas på webbsidor skrivna på valfritt språk. Uppmärkningen, som HTML, är på engelska. Schema.org-värdena är skiftlägeskänsliga.

Schema.org-värde Värde för flödesspecifikation, produkt eller lager Värdetyp
Product > sku itemid SKU-sträng
Product > offers > price price Det här fältet får endast innehålla priset. Priset ska vara ett tal utan tusentalsavgränsare eller mellanslag (t.ex. 8.99).
Product > offers > priceCurrency price (currency) Valuta ska alltid anges i ISO 4217-formatet med tre bokstäver (t.ex. USD, GBP eller EUR) och valutan ska uppfylla mållandets språk- och valutakrav.
Product > offers > availability availability Giltigt ItemAvailability-värde. De vanligaste schema.org-värdena är InStock och OutofStock.
Product > offers > itemCondition condition Giltigt OfferItemCondition-värde. De vanligaste schema.org-värdena är NewCondition och UsedCondition.
Product > offers > availableAtOrFrom > branchCode store code En unik alfanumerisk kod för varje lokal butik. Du måste använda samma butikskoder som du angav i dina företagsprofiler.

Strukturerad data för hämtning i butik

Lägg till följande värden om du vill visa butikshämtningsanteckningar på Google.com för erbjudanden som går till målsidan för hämtning i butik:

Obs! Schema.org-uppmärkning kan användas på webbsidor skrivna på valfritt språk. Uppmärkningen, som HTML, är på engelska. Schema.org-värdena är skiftlägeskänsliga.

Schema.org-egendom

Värde för flödesspecifikation, produkt eller lager

Värdetyp
Product > sku itemid [varu-id] SKU-sträng
Product > offers > price price

Det här fältet får endast innehålla priset. Priset ska vara ett tal utan tusentalsavgränsare eller mellanslag (t.ex. 8.99).

Product > offers > priceCurrency price (currency)

Valuta ska alltid anges i ISO 4217-formatet med tre bokstäver (t.ex. USD, GBP eller EUR) och valutan ska uppfylla mållandets språk- och valutakrav.

Product > offers > availability availability

Giltigt ItemAvailability-värde. De vanligaste schema.org-värdena är InStock och OutofStock.

Product > offers > itemCondition condition

Giltigt OfferItemCondition-värde. De vanligaste schema.org-värdena är NewCondition och UsedCondition.

Product > offers > availableAtOrFrom > branchCode store code [butikskod] En unik alfanumerisk kod för varje lokal butik. Du måste matcha store code med koden du angav i dina företagsprofiler.
Product > offers > availableDeliveryMethod

--

Schema.org-värdet OnSitePickup anger att produkten kan hämtas i butiken.
Product > offers > potentialAction pickup method [hämtningsmetod] Schema.org-värdet BuyAction anger att produkten kan köpas online och hämtas i butiken. Schema.org-värdet ReserveAction anger att produkten kan reserveras online och hämtas i butiken.
Product > offers > deliveryLeadTime pickup sla [hämtningsavtal] Leveranstiden bör endast vara 1 eller 0. Detta används för att ange det uppskattade antalet dagar tills varan är tillgänglig för hämtning enligt följande:
0 = samma dag
1 = nästa dag

Läs mer om strukturerad data för Merchant Center

Testa din uppmärkning

Testa Schema.org-implementeringen med verktyget för utökat resultat. Besök testet för utökat resultat om du vill lära dig mer om hur du använder verktyget, felsöker eventuella problem och tolkar resultaten i verktyget.

Krav för strukturerad datauppmärkning

• Strukturerad datauppmärkning måste ingå i HTML-koden som returneras från webbservern. Den strukturerade datauppmärkningen kan inte genereras med JavaScript efter det att sidan har lästs in.
  • Målsidan kan inte ändras utifrån information om användaren, till exempel om du anpassar priserna utifrån användarens IP-adress eller typ av webbläsare.
  • Strukturerad data måste matcha de värden som visas för användaren. Om du anger felaktig data på produkternas målsidor bryter du mot våra riktlinjer för webbutvecklare.

Exempel

Mikrodataexempel

<div itemscope itemtype="http://schema.org/Product">
  <meta itemprop="sku" content="123456"/>
  <meta itemprop="name" content="Acme vit 17-tums mikro"/>
  <div itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer"> <!-- Online offer -->
    <span itemprop="price" content="550.00"/>
    <meta itemprop="priceCurrency" content="SEK"/>
    <link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock"/>
    <link itemprop="itemCondition" href="http://schema.org/NewCondition"/>
  </div>
  <div itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer"> <!-- Local offer -->
    <span itemprop="price" content="550.00"/>
    <meta itemprop="priceCurrency" content="SEK"/>
    <link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock"/>
    <link itemprop="itemCondition" href="http://schema.org/NewCondition"/>
    <div itemprop="availableAtOrFrom" itemscope itemtype="http://schema.org/Place">
      <span itemprop="name" content="Acme-butiksnamn"/>
      <span itemprop="branchCode" content="12345"/>
    </div>
    <link itemprop="availableDeliveryMethod" href="http://schema.org/OnSitePickup"/>
    <link itemprop="potentialAction" itemscope itemtype="http://schema.org/BuyAction"/>
    <div itemprop="deliveryLeadTime" itemscope itemtype="http://schema.org/QuantitativeValue">
      <span itemprop="value" content="0"/>
    </div>
  </div>
</div>

JSON-LD-exempel

{
  "@context": "http://schema.org/",
  "@type": "Product",
  "sku": "123456",
  "name": "Acme vit 17-tums mikro",
  "offers": [{
    "@type": "Offer",
    "price": "550.00",
    "priceCurrency": "SEK",
    "availability": "http://schema.org/InStock",
    "itemCondition": "http://schema.org/NewCondition"
  }, {
    "@type": "Offer",
    "price": "550.00",
    "priceCurrency": "SEK",
    "availability": "http://schema.org/InStock",
    "itemCondition": "http://schema.org/NewCondition",
    "availableAtOrFrom": {
      "@type": "Place",
      "name": "Acme-butiksnamn",
      "branchCode": "12345"
    },
    "availableDeliveryMethod": "http://schema.org/OnSitePickup",
    "potentialAction": {
      "@type": "http://schema.org/BuyAction"
    "deliveryLeadTime": {
      "@type": "http://schema.org/QuantitativeValue",
      "value": 0