I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Selgervertsbasert lokal butikkfront (fullstendig implementering)

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Med selgervertsbasert lokal butikkfront (fullstendig implementering) kan du viderekoble kundene til nettstedet ditt når de klikker på annonsene dine for varer i butikk og de kostnadsfrie oppføringene dine. Ved å viderekoble kundene til nettstedet ditt i stedet for den lokale butikkfronten som Google er vert for, kan du administrere og holde oversikt over hele kundeopplevelsen.

Slik kommer du i gang med den selgervertsbaserte lokale butikkfronten:

1. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul], og velg Konfigurering av annonser for varer i butikk under «Verktøy».
  2. Velg landet du vil konfigurere.
  3. Klikk på Selgervertsbasert lokal butikkfront (fullstendig implementering).

På denne siden

Slik fungerer det

Med selgervertsbasert lokal butikkfront vises alle kjøpsalternativene dine samt informasjon om produkter i butikk fra nettstedet ditt.

Slik fungerer det bak kulissene:

1. En kunde klikker på en annonse for varer i butikk eller en kostnadsfri oppføring.
  2. Google sender en butikkode for bedriftsprofilen der varen er tilgjengelig, til selgeren.
  3. Selgeren genererer landingssiden for produktet kunden har klikket på, tilpasset den aktuelle butikken.

Du kan oppdage kundens posisjon selv, men du må likevel viderekoble kunden til butikken Google sender i nettadressen som genereres av kundens klikk.

Merk: Du må også sende inn produktene du selger i butikk, via hovedfeeden eller API-et.

Krav til hovedfeeder

Legg til attributtet for link for selgervertsbasert lokal butikkfront [link_template] i feeden for produkter i butikk. Du må ta med verdisporingsparameteren {store_code} i [link_template], slik at den butikkspesifikke landingssiden lastes inn på nettstedet.

Du kan også legge til det valgfrie attributtet for mobillink for selgervertsbasert lokal butikkfront [mobile_link_template] for å vise en selgervertsbasert lokal butikkfront som er optimalisert for mobilenheter, og for å spore mobilklikk.

Merk: Hvis du allerede sender inn attributtet for annonseviderekobling [ads_redirect] i feeden for produkter i butikk, må du ta med verdisporingsparameteren for butikkode {store_code} både i attributtet for annonseviderekobling [ads_redirect] og ilinken for selgervertsbasert lokal butikkfront [link_template].

Bekreft og gjør krav på nettadressen din, og sørg for at nettadressen som er registrert i Merchant Center, samsvarer med domenet i link for selgervertsbasert lokal butikkfront [link_template]. Hvis nettadressen ikke samsvarer med det registrerte domenet, kan du finne ut hvordan du løser dette problemet.

Sporingsparametere for nettadresser skal bare inkluderes i attributtet for annonseviderekobling [ads_redirect]. Attributtet for link for selgervertsbasert lokal butikkfront [link_template] skal inneholde en link til den butikkspesifikke landingssiden for et produkt.

Nettadressestrukturer varierer fra nettsted til nettsted. Butikkoder kan være nettadresseparametere eller en del av nettadressebanen. Se eksemplene nedenfor:

Eksempel: {store_code} som nettadresseparameter

itemid title price [pris] ads_redirect link_template [linkmal]
123 Campingtelt for 2 personer – Eventyr-serien 2499.90 NOK http://mikemart.com/123?store=
{store_code}&trackingParameter=sporingsparameterverdi
http://mikemart.com/123?store={store_code}

Eksempel: {store_code} som en del av nettadressebanen

itemid title price [pris] ads_redirect link_template [linkmal]
abc LED-lommelykt og etui 199.90 NOK http://acmestores.com/456/
store/{store_code}?trackingParameter=sporingsparameterverdi
http://acmestores.com/456/
store/{store_code}

Du finner detaljert informasjon i feedspesifikasjonen for produkter i butikk og artikkelen om obligatoriske attributter for selgervertsbaserte lokale butikkfronter.

Nettstedskrav

Krav til landingssider

Landingssiden for den selgervertsbaserte lokale butikkfronten din skal bare representere butikken til én enkelt selger og må oppfylle følgende krav både på datamaskiner og mobilenheter, inkludert nettbrett. Følgende må være oppfylt for landingssiden:

This is an image that demonstrates how a customer can check the availability of an item in your store when you apply your store code parameter.

• Informasjon om butikknavn, butikkbeliggenhet og produktets pris og tilgjengelighet i butikken må vises på landingssiden.
    • Sørg for at den butikkspesifikke informasjonen (som butikknavn, butikkbeliggenhet og produktets pris og tilgjengelighet i butikken) er godt synlig når siden åpnes, uten at kunden trenger å gjøre noe. Denne informasjonen skal være synlig når siden er lastet inn, uten at den besøkende må rulle nedover.
    • Hvis ikke hele adressen vises når siden åpnes, kan butikknavnet og byen butikken ligger i, brukes som butikkbeliggenhet. I så fall skal hele butikkadressen vises når kunden klikker for å se informasjon om butikkbeliggenheten eller finne andre butikker.
  • Vis butikkens lokale tilgjengelighet like tydelig som valget for å kjøpe på nettet.
  • For at et produkt skal anses som i butikk, må kundene kunne hente varen i butikken i dag eller i morgen.
  • Sørg for at prisene for varer i butikk vises, eller at de samsvarer med prisene på nettet hvis bare nettprisene vises. Prisen som vises på landingssiden din, må samsvare med prisen som er sendt inn i feeden din for produktlager i butikk for den valgte butikken.
  • Den lokale butikkfronten må kunne vises basert på butikkoder overført fra bedriftsprofilene, slik at butikkspesifikk informasjon om priser og tilgjengelighet kan fylles ut. Tilgjengeligheten som vises på landingssiden din, må samsvare med tilgjengeligheten som er sendt inn i feeden for produktlager i butikk for den valgte butikken.
  • Kundene må kunne endre landingssiden sin til en av de andre butikkene dine der produktet selges.
  • Landingssiden må kunne gjennomsøkes av brukeragenten Google Storebot. Dette gjør at Google kan kontrollere at produktlandingssiden din oppfyller kravene.

Anbefalinger for landingssider

I tillegg til kravene ovenfor anbefaler vi følgende:

• Legg til linker for å gi kundene flere kjøpsalternativer (f.eks. kjøp på nettet og hent i butikk).
  • Vis mer informasjon om butikken, for eksempel telefonnummer, veibeskrivelse og åpningstider.
  • Gjør det mulig å bla gjennom lignende eller relaterte produkter i nettbutikkene eller de fysiske butikkene dine.
  • Informer om tilbud, kuponger og kampanjer.

Krav til strukturerte data (valgfritt)

Google kan gjennomsøke de butikkspesifikke landingssidene for å sikre at informasjonen du sender inn i feedene, samsvarer med informasjonen som vises til kundene. Hvis du bestemmer deg for å implementere denne funksjonen for de selgervertsbaserte sidene dine, kan Google programmatisk avvise varer som ikke er på lager eller har feil pris.

På denne måten kan Google enkelt hente oppdatert informasjon om produktene og tilbudene dine – rett fra nettstedet.

Finn ut mer om kravene til oppmerking for strukturerte data for sidene på den selgervertsbaserte lokale butikkfronten.

Merk: Du kan velge en opplevelse av landingssiden for annonsene dine for varer i butikk i Merchant Center. For kostnadsfrie lokale oppføringer kan du bruke kontaktskjemaet for å be om en gjennomgang og finne ut om du er kvalifisert.