I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Kassakrav och tips

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Du kan fånga kundernas intresse och få dem att klicka på din produkt, men ett köp har inte skett förrän betalningen har gått igenom. Driv igenom försäljningen och öka konverteringarna genom att ha en trevlig och smidig kassa. I den här artikeln förklarar vi Googles kassakrav och hur du gör köpet så smidigt som möjligt.

På den här sidan

Se till att alla kan betala i kassan

Följ kraven nedan för att se till att både företag och privatpersoner får en smidig köpupplevelse:

• Se till att även privatpersoner kan handla. Kunder som inte tillhör ett företag måste kunna handla från webbplatsen. Det innebär att företagsrelaterade fält, till exempel företagsnamn eller registreringsnummer, inte ska vara obligatoriska.
  • Se till att produkttillgängligheten i din produktdata matchar tillgängligheten på målsidan och kassasidorna. Om en produkt anges som ”i lager” i en annons eller produktinformation bör den också visas som ”i lager” på målsidan. Kunderna ska kunna lägga till produkter i lager i kundvagnen och slutföra köpet.
  • Informera kunderna om lägsta beställningsbelopp. Om du kräver ett lägsta beställningsbelopp för köp eller leveranser anger du det i fraktinställningarna. Om du kräver att kunderna beställer produkter för minst 300 SEK på din webbplats lägger du till ett lägsta ordervärde i fraktinställningarna. Läs mer om att ange ett lägsta ordervärde.
  • Du kan begära att kunder skapar ett konto för att slutföra ett köp, men det måste vara enkelt att registrera ett konto. Kontot måste till exempel vara kostnadsfritt och inte kräva nedladdning av en app eller byte av enhet för att slutföra köpet.
  • Kunder på din webbplats kan betala som gäster eller verifiera sina uppgifter med hjälp av en engångskod de får till sin telefon eller dator.
  • Se till att registreringen och betalningen är säker. Skydda kunderna med en säker betalningsprocess där du använder ett giltigt SSL-certifikat. Mer specifikt behöver du säker bearbetning av betalningar, transaktioner och uppgifter som kan kopplas till en specifik individ (till exempel namn, e-postadress, fysisk adress och betalningsuppgifter).
  • Se till att alla betalningsmetoder från tredje part är säkra i form av HTTPS och inte begär känsliga personuppgifter, t.ex. kreditupplysning.
  • Se till att alla produkter du annonserar är tillgängliga för hemleverans eller leverans till upphämtningsplats i dina målländer. Alla annonsörer som är aktiva på Annonser för lokala butikslager och som erbjuder hämtning i butik på produktens målsida kan använda hämtning i butik eller på upphämtningsplats om de uppfyller de tekniska kraven. Läs mer om frakt [shipping].
    • Beroende på land kan du skicka in fraktkostnaden till en upphämtningsplats för särskilda fraktbolag:
      • Norge och Sverige: PostNord, DHL, Bring, Schenker
      • Finland: Posti.fi, DHL, Bring, Schenke, Matkahuolto
    • I Argentina och Chile kan du skicka in fraktkostnaden till ett utlämningsställe eller en butik för hämtning.

Ange rätt pris

Kunderna förväntar sig att betala det annonserade priset för dina produkter. Om priset på en produkt i en Shopping-annons eller gratis produktannons skiljer sig från kundvagnen kan det ge ett negativt intryck och leda till utebliven försäljning.

Se till att uppfylla följande krav för produktens pris:

• Produkten ska ha samma pris före och efter kassan, inte bara från produktflödet till målsidan. Priset bör inte öka i kassan, men det kan sänkas när produkten läggs i kundvagnen om det aktiverar en kampanj.
  • Eventuella ytterligare avgifter som debiteras i kassan måste anges i Merchant Center. Du gör detta genom att inkludera dem tillsammans med de tillämpliga fraktkostnaderna. Exempel: Serviceavgifter, hanteringsavgifter, leverantörsrelaterade avgifter och delstatsavgifter måste inkluderas i det totala värdet som anges i attributet frakt [shipping] eller med Merchant Centers leveranstjänster.
  • För många länder, bland annat Argentina, Brasilien och Italien, måste moms inkluderas i attributet pris [price].
  • För USA måste momsen vara tydligt angiven i flödesattributen eller i inställningarna på kontonivå. Du får överslagsräkna momsen i Merchant Center, men momsen får inte vara högre i kassan än det som står i Merchant Center.
  • För delstaten Colorado i USA ska du inte inkludera leveransavgift för återförsäljning i ditt produktflöde. Därför ska en fraktkostnad för detaljhandel inte ingå i frakt [shipping], pris [price], skatt [tax] eller något annat attribut. Läs mer om leveransavgift för återförsäljning i Colorado.
  • Fraktkostnader skickas in separat, antingen i flödet eller på kontonivå. Observera att priser på flödesnivå åsidosätter inställningar på kontonivå. Du kan överskatta fraktavgifterna i Merchant Center så länge de inte är högre i kassan på webbplatsen.
  • Om du kräver ett lägsta antal varor för att kunden ska vara berättigad till fri frakt ställer du in fraktinställningarna på kontonivå och använder alternativet för fri frakt över ett visst belopp.
  • Om du debiterar en minimigräns för kundvagnen utöver fraktkostnaden ska du se till att tilläggsavgiften ingår i fraktinställningarna. Vi rekommenderar att du använder den avståndsbaserade fraktkonfigurationen.

Om du säljer produkter med avtal om lägsta annonserade pris:

• Skicka in LAP-värdet som ”pris” i din produktdata om du säljer produkten till mindre än det pris som tillåts av avtal från tredje part.
  • Det lägsta annonserade priset ska visas på produktens målsida. Visa att du debiterar ett lägre pris genom att lägga till förklarande text i kassan på dina produktsidor. Du kan till exempel visa en annotering som Lägg i kundvagnen för slutligt pris och visa det lägsta annonserade priset överstruket eller nedtonat. Det lägsta annonserade priset i din produktdata måste visas på målsidan. Läs mer om krav på målsidor.
  • Om du använder mikrodataannoteringar på din webbplats måste du även inkludera det lägsta annonserade priset.

Var konsekvent med valuta

Om du inte har aktiverat valutaomvandling i flödet ska shoppingsidorna visa mållandets valuta. Alla sidor från produktsidan till kassan bör visa samma valuta. Läs mer om valutaomvandling.

Om du inte använder valutaomvandling måste du använda rätt valuta för mållandet i flödet, på målsidan och i kassan.

Var konsekvent med språk

Se till att språket på webbplatsen är detsamma som mållandets godkända språk. Du måste använda samma språk i produktflödet, på målsidan och i kassan. Om du till exempel riktar in dig på Kanada kan du använda engelska eller franska, men det språk du använde när du laddade upp flödet måste vara detsamma som det språk som används på målsidan och i kassan.

Några exempel på relevanta sidor:

• Målsidor (produktsidor)
  • Shoppingvagnen
  • Kassan
  • Användarvillkor
  • Återbetalnings- och returpolicy
  • Om (inklusive dina kontaktuppgifter)

Läs mer om språk och valutor som stöds

Ange relevant information

Se till att relevant information är lättillgänglig i kassan och att kunderna enkelt kan hitta information om återbetalning och returer, användarvillkor och hur de kan kontakta dig. Kunderna måste kunna kontakta dig på webbplatsen, till exempel via ett kontaktformulär, en länk till din företagsprofil på sociala medier, en e-postadress eller ett telefonnummer.

Om du utelämnar relevant information räknas det som felaktig framställning. Om du inte följer policyerna för Shopping-annonser kan dina annonser underkännas eller ditt konto stängas av.

Samla in användarinformation på ett ansvarsfullt och säkert sätt

I kassan bör du bara ha den information som är nödvändig för att bearbeta beställningen. Till exempel bör företagsnamn inte krävas för köp som privatperson. Vissa länder kan dock kräva att köparen ska ange ett nationellt id-kort. Kraven varierar beroende på land. Läs mer om oansvarig insamling och användning av data

Var försiktig med den information du samlar in från kunderna. Webbplatsens primära syfte får inte vara att samla in kundernas personliga uppgifter. Se till att följa de här kraven:

• Samla in personlig information, till exempel kreditkortsnummer, säkert på en SSL-skyddad sida.
  • Sälj inte kundernas kontaktuppgifter.
  • Använd inte kundernas personliga uppgifter eller bilder i annonser utan deras samtycke.
En del av de här instruktionerna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för information om hur du åtgärdar problemet eller slutför åtgärden. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.