I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Kassen – krav og anbefalte fremgangsmåter

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Du kan fange folks oppmerksomhet og få dem til å klikke på produktet ditt, men ingen salg er endelige før kunden har betalt. Gjør betalingsprosessen så enkel som mulig for å øke antallet salg og konverteringer. I denne artikkelen forklarer vi hvilke krav Google stiller til betalingsprosessen, og gir anbefalinger om hvordan du gjør den så enkel som mulig.

På denne siden

Gi alle mulighet til å betale

Oppfyll disse kravene, slik at både bedrifter og enkeltpersoner kan fullføre kjøpsprosessen:

• La enkeltpersoner kjøpe produktene. Enkeltpersoner som ikke representerer bedrifter, må likevel kunne kjøpe fra nettstedet ditt. Dette innebærer at bedriftsrelaterte felt, som «bedriftsnavn» eller «bedrifts-ID-nummer», må være valgfrie.
  • Sørg for at produkttilgjengeligheten i produktinformasjonen din matcher tilgjengeligheten på landingssiden og betalingssidene. Hvis et produkt er oppført som «på lager» i en annonse eller oppføring, skal det også vises som «på lager» på landingssiden. Kundene skal kunne legge produkter som er på lager, i handlekurven sin og fullføre kjøpet.
  • Informer kundene om minsteverdier for bestilling. Hvis du krever at kundene kjøper for en minsteverdi før du fullfører eller sender bestillingene, angir du den aktuelle verdien i fraktinnstillingene. Hvis du for eksempel krever at kunden må bruke minst USD 30 på nettstedet ditt for å gjennomføre et kjøp, må du legge til en tilsvarende minste bestillingsverdi i fraktinnstillingene. Finn ut mer om å angi en minsteverdi for bestilling.
  • Du kan kreve at kundene må opprette en konto for å gjennomføre et kjøp, men da må det være enkelt å gjøre dette. Kontoen må for eksempel være kostnadsfri, og du kan verken kreve at kundene skal laste ned en app eller gjøre endringer på enheten sin for å fullføre kjøpet.
  • Kundene på nettstedet skal kunne betale som gjester eller bekrefte informasjonen sin via en engangskode på mobil eller datamaskin.
  • Sørg for at registrerings- og betalingsprosessene er sikre. For å beskytte kundene trenger du en sikker betalingsprosess som er beskyttet med et gyldig SSL-sertifikat. Det er særlig viktig at du sikrer behandlingen av betalinger og transaksjoner samt all personlig identifiserende informasjon (for eksempel navn, e-postadresse, fysisk adresse eller betalingsopplysninger).
  • Sørg for at eventuelle betalingsmåter fra tredjeparter er HTTPS-sikre, og at de ikke ber om unødvendig personlig identifiserende informasjon, for eksempel kredittsjekkinformasjon.
  • Sørg for at alle produktene du annonserer, kan leveres på døren eller på et utleveringssted i oppføringslandet. Alle annonsører med aktive annonser for varer i butikk som også tilbyr henting i butikk på produktlandingssiden, kan tilby henting i butikk eller på utleveringssteder så lenge de oppfyller de tekniske kravene. Finn ut mer om frakt [shipping].
    • Avhengig av land kan du sende inn kostnaden for frakt til et utleveringssted for bestemte transportører:
      • Norge og Sverige: PostNord, DHL, Bring og Schenker
      • Finland: Posti.fi, DHL, Bring, Schenker og Matkahuolto
    • Du kan sende inn kostnaden for frakt til et utleveringssted eller i butikk (for henting) i Argentina og Chile.

Oppgi nøyaktige priser

Folk forventer å betale den annonserte prisen for produktene dine. Hvis prisen på et produkt som er annonsert i en Shopping-annonse eller kostnadsfri produktoppføring, er forskjellig fra prisen som vises i handlekurven til kunden, kan kunden oppleve dette som negativt, og du kan gå glipp av et salg.

Oppfyll disse kravene for å sikre at prisene på produktene er tydelige:

• Prisen på produktet må være konsekvent gjennom hele betalingsprosessen, ikke bare mellom produktfeeden og landingssiden. Prisen skal ikke øke i kassen, men den kan reduseres etter at produktet er lagt i handlekurven, hvis en promotering legges til.
  • Du må opplyse om eventuelle ekstra gebyrer som legges til i kassen, i Merchant Center ved å knytte dem til fraktkostnadene. For eksempel må tjenestegebyrer, ekspedisjonsgebyrer, transportørrelaterte gebyrer og delstatsgebyrer inngå i den samlede verdien som sendes inn via fraktattributtet [shipping], eller i innstillingene for frakttjenester i Merchant Center.
  • I mange land, som Argentina, Brasil og Italia, kreves det at en merverdiavgift (mva.) er inkludert i attributtet for pris [price].
  • For USA må omsetningsavgiften være tydelig angitt i feedattributtene eller i innstillingene på kontonivå. Du kan oppgi et høyere anslag for omsetningsavgiften i Merchant Center, men avgiftene i kassen kan ikke være høyere enn de som er oppført i Merchant Center.
  • For delstaten Colorado i USA skal du ikke ta med noe leveringsgebyr i produktfeeden.Altså skal du ikke inkludere noe slikt gebyr i frakt [shipping], pris [price], avgifter [tax] eller noe annet attributt. Finn ut mer om leveringsgebyrer i Colorado.
  • Fraktkostnader sendes inn separat, enten i feeden eller på kontonivå. Vær oppmerksom på at prisene på feednivå overstyrer innstillingene på kontonivå. Du kan oppgi et høyere anslag for fraktsatsene i Merchant Center – så lenge de ikke er høyere når kunden skal betale på nettstedet.
  • Hvis du krever en minimumsverdi ved bestilling for at kundene skal få fri frakt, må du sørge for å konfigurere fraktinnstillingene på kontonivå og bruke alternativet «Fri frakt over et visst beløp».
  • Hvis du legger på et gebyr i tillegg til fraktkostnaden hvis bestillingen er under et bestemt beløp, må du sørge for at tilleggskostnaden er inkludert i fraktinnstillingene. Vi anbefaler at du bruker det avstandsbaserte fraktoppsettet.

Slik gjør du hvis du selger produkter med avtaler om laveste annonseringspris (MAP):

• Send inn verdien for laveste annonseringspris som prisen i produktinformasjonen din hvis du selger produktet for en lavere pris enn den som er tillatt av tredjepartsavtaler.
  • Vis laveste annonseringspris på produktlandingssiden. Du kan legge til en forklarende tekst på produktsidene som viser at du tar en lavere pris ved betaling. Du kan for eksempel vise en kommentar der det står «Legg i handlekurven for å se endelig pris», og vise laveste annonseringspris med gjennomstreking eller nedtoning. Verdien for den laveste annonseringsprisen må være den samme i produktinformasjonen som på landingssiden. Finn ut mer om kravene til landingssider.
  • Hvis du bruker mikrodata-merknader på nettstedet, skal du også inkludere den laveste annonseringsprisen.

Vær konsekvent med valuta

Med mindre du har valutaomregning aktivert i feeden, bør kjøpssidene dine vise valutaen for landet du målretter mot. Alle sider, fra produktsiden til betalingssiden, skal konsekvent vise samme valuta. Finn ut mer om valutaomregning.

Husk at hvis du ikke bruker valutaomregning, må du bruke riktig valuta for oppføringslandet i feeden, på landingssidene og gjennom hele betalingsprosessen.

Bruk konsekvent språk

Sørg for at språket på nettstedet ditt er det samme som et av de offisielle språkene i oppføringslandet. Du må bruke det samme språket i produktfeeden, på landingssiden og gjennom hele betalingsprosessen. Hvis du for eksempel målretter mot Canada, kan du enten bruke engelsk eller fransk. Språket du bruker i den opplastede feeden, må imidlertid være det samme som brukes på landingssiden og gjennom hele betalingsprosessen.

Her er noen av de relevante sidene (men andre sider kan være aktuelle):

• Landingssider (produktsider)
  • Handlekurven
  • Kassen
  • Vilkårene
  • Retningslinjer for refusjon og retur
  • Om-siden (inkludert kontaktinformasjonen din)

Finn ut mer om hvilke språk og valutaer som støttes.

Oppgi relevant informasjon

Sørg for at relevant informasjon er lett tilgjengelig gjennom hele betalingsprosessen, og at kundene enkelt kan finne informasjon om retningslinjer for refusjon og retur, vilkår og hvordan de kan kontakte deg. Kundene må kunne kontakte deg på nettstedet – for eksempel via et kontaktskjema, en link til bedriftsprofilen din i sosiale medier, en e-postadresse eller et telefonnummer.

Utelatelse av relevant informasjon anses som en feilaktig fremstilling. Hvis du ikke overholder retningslinjene for Shopping-annonser, kan annonsene og oppføringene dine bli avvist, eller kontoen din kan bli sperret.

Samle inn brukerinformasjon på en ansvarlig og sikker måte

I løpet av betalingsprosessen skal du ikke samle inn annen informasjon enn den som er nødvendig for å behandle bestillingen. Det er for eksempel ikke nødvendig for en kunde å måtte oppgi et bedriftsnavn. Noen land kan imidlertid kreve at kjøperen oppgir en nasjonal ID. Disse kravene varierer fra land til land. Finn ut mer om uansvarlig innsamling og bruk av data.

Vær forsiktig med informasjonen du samler inn fra kundene. Hovedformålet til nettstedet ditt skal ikke være å samle inn personopplysninger fra kunder. Sørg for å følge disse kravene:

• Samle inn personopplysninger, for eksempel kredittkortnumre, på en sikker måte via en SSL-beskyttet side.
  • Ikke selg kontaktinformasjon du har samlet inn fra kundene dine.
  • Ikke bruk kundenes personopplysninger eller bilder i annonser uten deres samtykke.
Hvis du bruker en tredjepartsplattform, kan det hende at deler av denne veiledningen ikke gjelder for deg. Gå til tredjepartsplattformen for å få veiledning om hvordan du løser problemet eller fullfører oppgaven. Finn ut hvordan du får brukerstøtte hvis du bruker en plattform utenfor Google.