Krav og optimale løsninger vedr. kassen

Du kan fange brugernes interesse og få dem til at klikke på dit produkt, men et salg er ikke endeligt, før betalingen er gennemført. Fuldfør salget, og øg dine konverteringer ved at give kunderne en betalingsoplevelse af høj kvalitet. Denne artikel forklarer Googles krav til betaling og giver anbefalinger til, hvordan dette trin gøres så nemt som muligt.

Sørg for, at alle kan købe

Følg disse krav for at tilfredsstille de behov, som virksomheder og privatpersoner har ved betaling.

• Tillad privatpersoner at købe produkter. Personer, der ikke er en del af en virksomhed, skal også kunne købe noget på dit website. Det betyder, at virksomhedsrelaterede felter som "virksomhedsnavn" eller "virksomheds-id-nummer" skal være valgfrie.
  • Fortæl kunderne om mindste ordreværdier. Hvis du har en minimumværdi for ordrer, som skal være opfyldt, før et køb gennemføres eller afsendes, skal du angive værdien i dine forsendelsesindstillinger. Hvis du for eksempel kræver, at en kunde bruger mindst DKK 300 på dit website for at foretage et køb, skal du tilføje en tilsvarende mindste ordreværdi i dine forsendelsesindstillinger. Få flere oplysninger om, hvordan du tilføjer en mindste ordreværdi
  • Du kan kræve, at kunder opretter en konto for at fuldføre et køb, men kontoen skal være gratis og må ikke kræve en bekræftelsesmail for at afslutte købet. Du kan også give kunderne mulighed for at betale som gæster.
  • Angiv de tilgængelige betalingsmetoder før kassen. Overvej at angive dem i sidefoden på dit website eller under købsknappen på produktsiden.
  • Sørg for, at tilmeldings- og betalingsprocessen er sikker. For at beskytte dine kunder skal du have en sikker betalingsproces, der er beskyttet med et gyldigt SSL-certifikat. Mere præcist skal du sikre behandlingen af betalinger, behandlingen af transaktioner og behandlingen af alle personhenførbare oplysninger (f.eks. navn, mail, fysisk adresse og betalingsoplysninger).
  • Sørg for, at tredjeparters betalingsmuligheder er HTTPS-sikrede, og at de ikke beder kunderne om unødvendige personhenførbare oplysninger, f.eks. kreditkontrolinformation.
  • Sørg for, at alle de produkter, du annoncerer med, kan leveres til døren i dine målgruppelande. Opsamlingspunkter eller forsendelsesmuligheder, hvor forsendelsen udelukkende kan hentes i en butik, er kun tilladt i Sverige og Norge. Få flere oplysninger om forsendelse

Angiv nøjagtige priser

Folk forventer at betale den annoncerede pris for produkterne. Hvis den annoncerede pris på et produkt i en Shopping-annonce er forskellig fra den viste pris i en kundes indkøbskurv, så kan det give kunden en negativ oplevelse og resultere i tab af et salg.

Følg disse krav for at sikre, at produktprisen er klar og tydelig:

• Prisen på dit produkt skal være den samme under hele købsprocessen, ikke kun mellem produktfeedet og din landingsside. Prisen bør ikke stige ved kassen. Den kan dog blive sænket, efter produktet er føjet til indkøbsvognen, hvis der anvendes en kampagnerabat.
  • Eventuelle yderligere debiteringer eller gebyrer skal medtages i prisen.
  • Mange lande, som f.eks. Argentina, Brasilien og Italien, kræver en merværdiafgift (moms), som skal være indregnet i din prisattribut. Du kan få flere oplysninger om afgiftsindstillinger og om, hvilke lande der kræver moms.
  • For USA skal momsen angives tydeligt i feedattributterne eller i dine indstillinger på kontoniveau. Det er tilladt at sætte momsbeløbet for højt i Merchant Center, men afgifterne må ikke være højere ved kassen end dem, der er angivet i Merchant Center. Få flere oplysninger om amerikanske afgiftsindstillinger
  • Forsendelsesomkostninger angives separat, enten i dit feed eller på kontoniveau. Bemærk, at priser på feedniveau tilsidesætter indstillinger på kontoniveau. Du må gerne sætte forsendelsesomkostningerne for højt i Merchant Center, så længe de ikke er højere på dit website ved betaling. Få flere oplysninger om forsendelsesindstillinger

Hvis du sælger produkter med aftaler om mindstepris ved annoncering (MAP, Minimum Advertised Price):

• Angiv MAP-værdien som "prisen" i dine produktdata, hvis du sælger produktet for mindre end den pris, der er tilladt af tredjepartsaftaler.
  • Vis MAP-prisen på produktets landingsside. Du kan vise, at du opkræver en lavere pris ved kassen, ved at tilføje uddybende tekst til dine produktsider. Du kan f.eks. vise en bemærkning som "Føj til kurv for at se endelig pris" og vise MAP-værdien streget over eller nedtonet. MAP-prisen i dine produktdata skal vises på landingssiden. Få flere oplysninger om krav til landingssider
  • Hvis du bruger mikrodataannoteringer på dit website, skal du også inkludere MAP-prisen.

Angiv valuta på en konsekvent måde

Medmindre du har aktiveret valutaomregning i dit feed, bør dine shoppingsider vise valutaen for det land, du målretter mod. Alle sider fra produktsiden til betalingssiden skal konsekvent vise den samme valuta. Få flere oplysninger om valutaomregning

Husk, at hvis du ikke bruger valutaomregning, så skal du bruge den korrekte valuta til dit salgsland i dit feed, på landingssiden og under hele købsprocessen.

Anvend samme sprog konsekvent

Sørg for, at sproget på dit website er det samme som det godkendte sprog i salgslandet. Du skal bruge det samme sprog i produktfeedet, på landingssiden og under hele købsprocessen. Hvis du for eksempel målretter mod Canada, kan du bruge engelsk eller fransk, men det sprog, du har anvendt til at uploade feedet, skal være det samme som det sprog, der bruges på landingssiden og under hele købsprocessen.

Relevante sider omfatter (men er ikke begrænset til):

• Landingssider (produktsider)
  • Indkøbskurv
  • Betaling
  • Vilkår og betingelser
  • Refusions- og returpolitik
  • Om (bl.a. virksomhedens kontaktoplysninger)

Få flere oplysninger om, hvordan du bruger det rigtige sprog og den rigtige valuta

Angiv relevante oplysninger

Sørg for, at relevante oplysninger er nemme at få adgang til under hele købsprocessen, og at kunderne nemt kan finde oplysninger om refusion og returnering, de tilgængelige betalingsmetoder, vilkår og betingelser og specifikke kontaktoplysninger. Du skal angive mindst to af følgende: Mailadresse og telefonnummer til support samt virksomhedens fysiske adresse.

Bemærk! En "kontakt os"-formular kan ikke gøre det ud for virksomhedens kontaktoplysninger. Sørg for, at du eksplicit angiver virksomhedens kontaktoplysninger (mailadresse, telefonnummer og fysisk adresse).

Hvis relevante oplysninger udelades, betragtes det som misvisende oplysninger om egen person eller produkt. Hvis du ikke overholder politikkerne for Shopping-annoncer, kan det resultere i, at dine annoncer blive afvist, eller at din konto suspenderes.

Anvend en ansvarlig og sikker metode til indsamling af brugeroplysninger

Under købsprocessen bør du kun indsamle de oplysninger, der er nødvendige for at behandle ordren. For eksempel bør et firmanavn ikke være påkrævet ved salg til forbrugere. Nogle lande kan dog kræve, at køberen angiver et nationalt id. Kravene varierer fra land til land. Få flere oplysninger om uansvarlig indsamling og brug af data

Vær forsigtig med de oplysninger, du indsamler fra dine kunder. Dit websites primære formål må ikke være at indsamle kundernes personlige oplysninger. Sørg for at opfylde disse krav:

• Indhent personlige oplysninger, f.eks. kreditkortnumre, sikkert på en SSL-beskyttet side
  • Sælg ikke dine kunders kontaktoplysninger
  • Brug ikke kundernes personlige oplysninger eller billeder i annoncer uden deres samtykke