I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om annonsering via tjenester for prissammenligning

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om å annonsere via tjenester for prissammenligning i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Tjenester for prissammenligning kan plassere Shopping-annonser og gratis produktoppføringer på Google på vegne av selgere i følgende land: Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Spania, Sverige, Sveits, Storbritannia, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Slik fungerer det

Tjenester for prissammenligning kan legge inn bud på vegne av selgerne de representerer, for å sette inn Shopping-annonser på de generelle søkeresultatsidene på Google. Google Shopping legger inn bud på vegne av selgerne de representerer, på samme måte som andre tjenester for prissammenligning.

Det betyr at du som selger kan velge å plassere Shopping-annonser på Googles søkeresultatside på forskjellige måter: Du kan sende inn produktinformasjonen din til en hvilken som helst tjeneste for prissammenligning, inkludert Google Shopping, og du kan også bruke flere tjenester for prissammenligning samtidig.

Slik fungerer annonsering med Shopping-annonser (tjenester for prissammenligning)

Tjenester for prissammenligning bruker en egen Merchant Center-konto for hver selger de representerer. Med denne kontoen kan de laste opp den aktuelle selgerens produktlager og kjøre Performance Max-kampanjer og Shopping-kampanjer på selgerens vegne. Du kan også legge til produkter via produktredigeringen i bedriftsprofilene dine. Finn ut mer om innsending av produkter via bedriftsprofiler

Alle kampanjer må overholde retningslinjene for Shopping-annonser og kravene til produktinformasjon. Det betyr for eksempel at Shopping-annonsene må føre brukerne direkte til selgerens landingsside, der de kan kjøpe det annonserte produktet.

I Shopping-annonsene på Googles søkeresultatsider der tjenester for prissammenligning er tilgjengelig, kan du også se hvilken tjeneste for prissammenligning som har lastet opp tilbudet («Av [tjeneste for prissammenligning]»-linken som vises nederst i annonsen). Hvis brukerne klikker på linken, viderekobles de til nettstedet for den aktuelle tjenesten.

Vanlige spørsmål

Må jeg bruke en tjeneste for prissammenligning for å plassere Shopping-annonser på Googles søkeresultatside?

Ja, det er bare tjenester for prissammenligning som kan plassere Shopping-annonser. Du kan bruke Google Shopping eller andre tjenester for prissammenligning. Du kan også bruke flere tjenester for prissammenligning samtidig.

Må jeg betale Google for annonser som plasseres av tjenester for prissammenligning på mine vegne?

Nei. Tjenester for prissammenligning (inkludert Google Shopping) betaler Google for klikk på annonsene de plasserer. Tjenestene for prissammenligning kan selv velge hvordan de vil fakturere selgerne sine. Google Shopping belaster vanligvis selgerne sine basert på en CPC-modell.

Vær oppmerksom på at klikk på «Av [tjeneste for prissammenligning]»-linken nederst i annonser (som viderekobler til tjenestens nettsted) foreløpig er kostnadsfri for tjenester for prissammenligning.

Kan produktene mine bli vist flere ganger ved siden av hverandre?

Vi gjør vårt beste for ikke å vise det samme tilbudet flere ganger (f.eks. det samme produktet fra den samme selgeren). Hvis vi oppdager at et produkt fra en selger er lastet opp av flere tjenester for prissammenligning, vises det bare én gang i annonseenheten. I sjeldne tilfeller oppdager vi ikke at to tilbud er helt like, og da kan begge vises i samme Shopping-enhet. CPC-ene som betales av de vinnende tjenestene for prissammenligning, økes ikke i et slikt tilfelle, fordi en selger ikke kan by mot seg selv (se neste spørsmål).

Ulike produkter fra samme selger kan vises via ulike tjenester for prissammenligning i den samme enheten. Hvis en bruker for eksempel søker etter joggesko, kan en skomodell du selger, vises i en annonse fra Tjeneste A, mens en annen modell vises i en annonse fra Tjeneste B. CPC-ene som betales av de vinnende tjenestene for prissammenligning, økes ikke i et slikt tilfelle, fordi en selger ikke kan by mot seg selv (se neste spørsmål).

Ender jeg opp med å betale mer for Shopping-annonser hvis flere tjenester for prissammenligning annonserer på mine vegne?

Det er ikke mulig for samme selger å by mot seg selv via forskjellige tjenester for prissammenligning. Denne regelen gjelder uansett hvor mange eller hvilke tjenester for prissammenligning selgeren bruker. Hvis to tjenester for prissammenligning legger inn bud på vegne av den samme selgeren, er det vinnende budet og prisen som den vinnende tjenesten betaler, det samme som den hadde vært hvis disse budene hadde blitt lagt inn av én og samme tjeneste.

Selv om flere tjenester for prissammenligning kan plassere annonser på dine vegne, betyr ikke det at tilbudene dine vises flere ganger ved siden av hverandre, eller at Google belaster deg mer for klikk på annonsene dine.

Eksempler: Tjeneste A byr 30 cent per klikk for å få plassere tilbudet ditt. For enkelhets skyld antar vi at alle annonser har samme kvalitet og relevans.

Scenario 1: Det nest høyeste budet fra en tjeneste for prissammenligning er på 20 cent på vegne av en annen selger. Tilbudet ditt vinner da auksjonen til en pris på 20 cent – ikke mer enn det som er nødvendig for å beholde plasseringen.

Tilbud lastet opp via Selger Bud fra pristjeneste Prisen som betales av tjenesten som vinner hvis annonsen klikkes på
Tjeneste A Selger 1 (deg) 30 20
Tjeneste A Selger 2 20
Tjeneste A Selger 3 15
Tjeneste A Selger 4 12

Scenario 2: Anta nå at en annen tjeneste for prissammenligning begynner å annonsere på dine vegne og byr 25 cent. Du vinner fortsatt auksjonen med budet på 30 cent som Tjeneste A har lagt inn på dine vegne, men den nærmeste konkurrenten har nå lagt inn et bud på 25 cent. Siden denne konkurrenten også legger inn bud på dine vegne, bruker vi ikke det andre budet for å finne ut hvor mye Tjeneste A skal betale. Vi ser i stedet på det nest høyeste budet som er lagt inn for en annen selger, og dette budet er fremdeles på 20 cent. Kostnaden per klikk som betales for det vinnende budet, endres ikke og er fortsatt 20 cent.

Tilbud lastet opp via Selger Bud fra pristjeneste Prisen som betales av tjenesten som vinner hvis annonsen klikkes på
Tjeneste A Selger 1 (deg) 30 20
Tjeneste B Selger 1 (deg) 25
Tjeneste A Selger 2 20
Tjeneste A Selger 3 15

Scenario 3: Anta i stedet at budet Tjeneste B legger inn på dine vegne, er høyere enn budet Tjeneste A legger inn på dine vegne. I så fall er det Tjeneste B som vinner auksjonen. Det nest høyeste budet er budet på 30 cent som Tjeneste A har lagt inn på dine vegne. Siden begge budene er for samme selger, bruker vi ikke budet til Tjeneste A for å finne ut hvor mye Tjeneste B skal betale per klikk. Vi ser i stedet på det nest høyeste budet for en annen selger, som fremdeles er på 20 cent. Kostnaden per klikk som betales av Tjeneste B for produktet ditt, blir derfor 20 cent.

Tilbud lastet opp via Selger Bud fra pristjeneste Prisen som betales av tjenesten som vinner hvis annonsen klikkes på
Tjeneste B Selger 1 (deg) 40 20
Tjeneste A Selger 1 (deg) 30
Tjeneste A Selger 2 20
Tjeneste A Selger 3 15

Hvordan vet jeg hvor mye tjenester for prissammenligning byr på mine vegne i auksjonen?

Tjenester for prissammenligning rapporterer vanligvis antall klikk som videresender kunder til selgeren, samt kostnaden per klikk. Avhengig av prissystemene deres kan tjenester for prissammenligning også rapportere tilleggsinformasjon eller dele detaljerte buddata. Google Shopping rapporterer også antall klikk som sender kunder videre til selgeren, samt kostnaden per klikk, i tillegg til andre beregninger. Google Shopping er pålagt av Europakommisjonen å være uavhengig lønnsom i EØS-land der Shopping-annonser er tilgjengelige. Google Shopping sørger for lønnsomhet ved å trekke en fast prosentvis margin fra hvert selgerbud før budet legges inn i auksjonen. Marginen er inkludert i kostnaden per klikk betalt av selgeren og belastes bare når en bruker klikker på en av selgerens annonser. Generelt anbefaler vi at selgere sammenligner kostnader og avkastninger knyttet til ulike markedsføringskanaler for å vurdere hvilke som fungerer best for dem.

Hvor vises produktannonsene mine?

Shopping-annonser som er plassert av tjenester for prissammenligning (inkludert Google Shopping), vises på Googles søkeresultatsider. For å unngå at brukerne blir forvirret, må annonsene også vises på nettstedet til tjenesten som sendte dem inn (for Google Shopping er det google.com/shopping).

Hvordan kan jeg finne ut hvilke tjenester for prissammenligning som byr på mine vegne?

Logg på Merchant Center-kontoen din. Klikk på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul], og velg Konfigurering av Shopping-annonser under «Verktøy». Da ser du en oversikt over alle tjenestene for prissammenligning som har lastet opp produkter fra nettstedet ditt. Du kan også finne kontaktinformasjonen for hver av dem. Hvis du ikke har noen Merchant Center-konto for det aktuelle domenet, kan du opprette en helt kostnadsfritt. Du trenger ikke å laste opp noen tilbud for å se oversikten.

Er det bedre å annonsere gjennom en bestemt tjeneste for prissammenligning?

Hva som passer best for deg, avhenger av bedriften din, målene dine og tjenestene som tilbys av tjenester for prissammenligning. Du kan annonsere via flere tjenester for prissammenligning samtidig for å finne den beste kombinasjonen for deg. Alle tjenester for prissammenligning, inkludert Google Shopping, har de samme mulighetene til å plassere annonser på dine vegne på Googles søkeresultatsider. Vi reserverer ikke annonseplasser for bestemte tjenester.

Hva om jeg ikke vil at en bestemt tjeneste for prissammenligning skal annonsere for produktene mine?

Forskjellige tjenester for prissammenligning kan tilby ulike ekstrafordeler. Vi forstår imidlertid at du kan ha lyst til å kontrollere hvordan annonsene dine vises. Vi anbefaler at du kontakter den aktuelle tjenesten for å diskutere eventuelle bekymringer du måtte ha. Du finner informasjon om kundeservice, telefonnummer og e-postadresse for alle tjenester for prissammenligning i Merchant Center-oversikten din. Alle tjenester for prissammenligning kan justere hvor mye trafikk de sender deg, ved å bruke bud og budsjetter samt å sette kampanjer på pause og aktivere dem igjen. Enkelte tjenester for prissammenligning lar selgerne kontrollere kampanjer direkte via grensesnittene de tilbyr. Du kan også bruke oversikten i Merchant Center til å velge eller velge bort kanalen for en bestemt tjeneste for prissammenligning. Det kan ta opptil 24 timer før bortvalg trer i kraft.