In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uw feedregels testen en een voorbeeld ervan bekijken

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik de functie voor het testen van regels in Merchant Center om een voorbeeld van de impact van uw feedregels te bekijken. Voordat u de conceptregels toepast, kunt u met de functie voor het testen van regels zien welke invloed deze regels op uw productgegevens hebben.

Voordat u begint

Voordat u uw regels kunt testen, moet u eerst een regelconcept maken. U maakt als volgt een concept:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik onder Producten op Feeds.
  3. Selecteer een primaire feed waarop u regels wilt toepassen.
  4. Klik op het tabblad Feedregels voor de feed.
  5. Klik op het plusicoon om nieuwe regels voor uw feed te maken en typ of selecteer het kenmerk waarvoor u een regel wilt maken.
  6. Maak de regel.
    • Nadat u een regel heeft gemaakt, kunt u meteen een voorbeeld van de kenmerkwaarde bekijken in het voorbeeldvenster aan de rechterkant.
    • Als u meerdere regels voor hetzelfde kenmerk heeft, worden de wijzigingen van elke regel in de lijst weergegeven in het voorbeeldvenster. U kunt door de aanbiedingen in uw feed browsen of een product-ID zoeken om een voorbeeld van de kenmerkwijziging voor dat product te bekijken.
    • Als een regel een probleem met het artikel veroorzaakt, wordt dat eronder weergegeven. Als we niet verwachten dat uw regels problemen veroorzaken voor dit artikel, staat er Alles ziet er goed uit.
  7. Klik op Concept opslaan.
  8. Navigeer terug naar het hoofdtabblad Regels. Er wordt nu een vak weergegeven met het bericht dat u een concept heeft.

Uw regels testen

Nadat u een regelconcept heeft gemaakt, kunt u het concept testen en zien hoe het uw productgegevens beïnvloedt. Zo test u uw regels:

1. Ga naar het tabblad Feedregels.
  2. Klik op Wijzigingen testen.
  3. Wacht tot het rapport is opgesteld. De test kan tussen de tien en twintig minuten in beslag nemen.
  4. Bekijk de resultaten van de test. Controleer of de nieuwe regels goed werken.
  5. Als de regels niet werken zoals u wilt, updatet u de regels die mogelijk moeten worden aangepast.
  6. Klik op Wijzigingen testen om de geüpdatete regels te testen.
    • Als u een nieuwe test met dezelfde conceptregels en gewijzigde productgegevens wilt uitvoeren, klikt u op Opnieuw testen.
  7. Wanneer u tevreden bent met uw regels, klikt u op Toepassen. Uw conceptregels worden geactiveerd en op uw productgegevens toegepast.

De resultaten bekijken

De testresultaten worden weergegeven nadat de test is voltooid.

Statusoverzicht

In dit gedeelte ziet u hoe uw nieuwe of gewijzigde regels de status van uw artikelen beïnvloeden.

De tabel bevat het totale aantal goedgekeurde, afgekeurde en uitgesloten producten voor uw bestemming, als gevolg van de regels die op dat moment zijn toegepast. De tabel toont ook hoe deze aantallen veranderen als u de conceptregels toepast. Als u productgegevens voor meerdere bestemmingen indient, zoals Shopping-advertenties en advertenties met informatie over de winkelvoorraad, kunt u kiezen voor welke bestemming u productgegevens wilt zien.

Status Betekenis
Goedgekeurd Deze status geldt voor artikelen die op het tabblad Diagnostische gegevens als 'Actief', 'In behandeling' of 'Vervalt' worden weergegeven.
Afgekeurd

Afgekeurde artikelen kunnen niet op de door u gekozen bestemming worden weergegeven.

Ga naar het gedeelte Diagnostische gegevens van uw Merchant Center-account om de afkeuringsreden te bekijken.

Uitgesloten Dit zijn artikelen die u van uw bestemming heeft uitgesloten. U beheert welke artikelen worden uitgesloten en inbegrepen met de kenmerken uitgesloten bestemmingen [excluded_destination] en inbegrepen bestemmingen [included_destination] en uw feedinstellingen. Uitgesloten artikelen staan niet gelijk aan afgekeurde artikelen. Uitgesloten artikelen kunnen goedgekeurd zijn, maar worden niet op uw bestemming weergegeven.

Onder de tabel met het statusoverzicht ziet u ook:

• groepen producten waarvan de status verandert als gevolg van nieuwe of geüpdatete regels,
  • voor elke groep de manier waarop de status van de producten verandert, bijvoorbeeld van goedgekeurd naar afgekeurd,
  • voor elke groep het aantal producten waarvan de status verandert,
  • voor elke groep maximaal vijf voorbeelden van producten die veranderen, plus de manier waarop ze veranderen nadat de nieuwe regels zijn toegepast.
Opmerking: Controleer alle berichten over statuswijzigingen voordat u uw conceptregels toepast. Zo voorkomt u dat u onbedoeld een deel van uw voorraad offline haalt.

Overzicht van kenmerkwijzigingen

In dit gedeelte ziet u:

• de kenmerken die door nieuwe of geüpdatete regels worden beïnvloed,
  • per kenmerk het aantal producten waarvoor dat kenmerk verandert,
  • per kenmerk maximaal vijf voorbeelden van hoe het kenmerk verandert nadat de regels zijn toegepast.

Overzicht van problemen

In dit gedeelte ziet u welke bestaande problemen met artikelen zouden worden opgelost, welke nieuwe problemen met artikelen zouden worden geïntroduceerd en welke bestaande problemen met artikelen ongewijzigd zouden blijven als gevolg van uw regels. Voor elk probleem ziet u ook:

• het aantal producten dat door het probleem wordt getroffen,
  • maximaal vijf voorbeelden van producten die door het probleem worden getroffen en, indien van toepassing, de huidige en nieuwe waarden voor het aan het probleem gerelateerde kenmerk.

In sommige gevallen wordt hetzelfde probleem mogelijk in verschillende secties van het probleemoverzicht weergegeven. Dit kan gebeuren wanneer u een probleem voor één set producten in uw feed oplost maar niet voor een andere set.