In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Veelgestelde vragen over advertenties met lokale voorraad

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over advertenties met lokale voorraad.

Campagne-instelling

Moet ik specifieke campagnes maken voor advertenties met lokale voorraad?

Nee, waarschijnlijk niet:

Als u alleen wilt optimaliseren voor offline verkoop, raden we u aan een speciale Performance Max-campagne voor winkeldoelen met advertenties met lokale voorraad te maken. Meer informatie over hoe u een Performance Max-campagne met een winkeldoel maakt

Moet ik verschillende campagnes maken voor targeting van online en lokale aanbiedingen?

Nee, waarschijnlijk niet. U kunt verschillende campagnestructuren kiezen, afhankelijk van uw doelen.
Als u onlangs advertenties met lokale voorraad heeft opgenomen, wilt optimaliseren voor omnichannel-rendement op advertentie-uitgaven en geen afzonderlijke budgetten heeft voor offline en online, kunt u zowel online als lokale aanbiedingen in dezelfde campagne targeten om omnichannel-resultaten te verbeteren.
Als u afzonderlijke budgetten heeft voor online en offline of als u prioriteit wilt geven aan het stimuleren van winkelverkopen, kunt u een Performance Max-campagne voor winkeldoelen maken of een afzonderlijke Shopping-campagne maken die alleen lokale aanbiedingen target om offline bezoeken en verkopen te stimuleren.

Hoe target ik in alleen lokale aanbiedingen in mijn campagnes?

Voor Shopping-campagnes zet u producten in de buurt aan in de campagne-instellingen en gebruikt u productgroepen om uw getargete voorraad in te delen per 'kanaal' door 'Lokale winkels' te selecteren.
Ga in Performance Max-campagnes naar componentengroepen > vermeldingsgroepen en deel de voorraad in per kanaal > lokale winkels.

Welke campagnedoelen moet ik kiezen om te optimaliseren voor advertenties met lokale voorraad?

Naast uw online doelen kunt u winkeldoelen toevoegen, zoals winkelbezoeken of winkelverkopen als u daarvoor in aanmerking komt, om betere omnichannel-resultaten te behalen.
Vraag uw Google-contactpersoon u te helpen een strategie voor uw campagne te ontwikkelen.

Welke instellingen voor geografische targeting moet ik gebruiken als ik lokale aanbiedingen target in mijn campagnes?

Selecteer in Shopping-campagnes het land waar uw producten worden verkocht en waar ze naartoe worden gestuurd. Advertenties worden alleen getoond aan mensen in het land dat u heeft geselecteerd.
Voor Performance Max-campagnes:
  • Als u Performance Max voor winkeldoelen gebruikt, raden we u aan geografische targeting op alle landen te laten staan en vermeldingsgroepen te gebruiken om de gewenste winkels te targeten.
  • Als u een Performance Max-campagne gebruikt die wordt geoptimaliseerd voor omnichannel-doelen, raden we u aan uw geografische targeting af te stemmen op de geschiktheid voor aanbiedingen op landniveau.

Moet ik nog steeds lokale aanbiedingen targeten als ik niet in aanmerking kom voor conversies via winkelbezoeken of winkelverkopen?

Met de functie voor advertenties met lokale voorraad kunt u uw producten en winkelinformatie tonen aan kopers in de buurt die zoeken op Google. Deze functie kan worden aangezet voor elke Shopping- of Performance Max-campagne die is bedoeld om de verkoop te stimuleren.
Als uw doel zowel lokaal als online succes is en uw account nog niet in aanmerking komt voor winkelbezoeken of winkelverkopen, kunt u een Performance Max-campagne instellen voor omnichannel-doelen met lokale conversieacties.

Wat is de beste manier om ervoor te zorgen dat mijn advertenties met lokale voorraad geen klikken wegleiden van mijn online Shopping-advertenties?

We raden u aan om lokale voorraad aan te zetten in uw bestaande online Shopping-campagnes of een Performance Max-campagne met advertenties met lokale voorraad in te stellen. Zo kan Google de beste advertentie-indeling aan kopers weergeven op basis van hun locatie, hun apparaat en de productbeschikbaarheid.
Houd er wel rekening mee dat Performance Max-campagnes voorrang krijgen op bestaande Shopping-campagnes die dezelfde producten gebruiken in hetzelfde account. Als u dus Performance Max-campagnes laat lopen, nemen de uitgaven voor die Shopping-campagnes aanzienlijk af (ongeacht de budgetuitsplitsing), terwijl de uitgaven voor de Performance Max-campagnes juist toenemen.

Bieden en optimaliseren

Hoe zorg ik ervoor dat mijn campagnes al mijn lokale voorraad kunnen tonen?

Als u Performance Max-campagnes voor verkopers gebruikt, wordt zowel online als lokale voorraad automatisch weergegeven, tenzij uw vermeldingsgroepen op maar één van de 2 zijn gefilterd. Meer informatie over hoe u een Performance Max-campagne maakt met advertenties met lokale voorraad
Maak in Shopping-campagnes een campagne 'Alle producten' om ervoor te zorgen dat alle actieve producten in de lokale feed worden weergegeven. Ontdek meer over hoe u een Shopping-campagne met productgroepen beheert.
Tip: U kunt de prestaties van uw advertenties met lokale voorraad ook verbeteren met ophaalopties en u kunt producten promoten die op dit moment misschien niet in de winkel beschikbaar zijn, maar die wel binnen een paar dagen in de winkel kunnen worden opgehaald. Meer informatie over Later ophalen

Hoe maak ik advertenties met lokale voorraad beter zichtbaar in gebieden in de buurt van mijn winkellocaties?

Google Ads biedt verschillende manieren om de zichtbaarheid in de buurt van uw winkels te optimaliseren.
Als u Shopping-campagnes gebruikt:
  • Locatiecomponenten aanzetten: Zet deze componenten in uw campagne aan voor specifieke locaties. U kunt een positieve bodaanpassing toepassen op het bereik van al uw bedrijfsprofielen.
  • Targeting op locatie instellen: Selecteer een locatie, zoals een stad of staat. Selecteer vervolgens een radius die u wilt targeten.
Als u Performance Max-campagnes gebruikt:

Hoe voorkom ik dat mijn online conversies omlaag gaan als ik lokale voorraad aanzet voor mijn campagnes?

Campagnes worden nog steeds geoptimaliseerd voor de conversiedoelen die u voor uw campagne heeft ingesteld.
U kunt samen met uw contactpersoon bij Google een strategie voor uw campagne ontwikkelen.

Hoe bepaal ik de waarde van mijn winkelbezoeken of conversies via winkelverkoop als ik advertenties met lokale voorraad target?

Als u online conversies meet en opbrengstgegevens vastlegt, kunt u ook de waarde van winkelbezoeken of winkelverkopen bepalen om de winkelopbrengst te schatten. Op deze manier kunt u de totale opbrengst en het rendement op advertentie-uitgaven meten.

Evaluatie en rapportage van de prestaties

Kan ik zien hoe mijn advertenties met lokale voorraad en online advertenties afzonderlijk presteren voor campagnes waarvoor lokale voorraad is aangezet?

Ja.
In Shopping-campagnes kunt u uw campagnes segmenteren op kliktype. Bij segmentering worden prestatiegegevens van advertenties met lokale voorraad en Shopping-advertenties van elkaar gescheiden. Meer informatie over segmentering op kliktype
In Performance Max-campagnes kunt u de dimensie Kanaal toevoegen in vooraf gedefinieerde rapporten in de Rapporteditor. Ook kunt u de kolom toevoegen op het tabblad met vermeldingsgroepen op componentengroepniveau.

Hoe bekijk ik de prestaties van mijn advertenties met lokale voorraad en online advertenties per apparaat?

Voer hiervoor de volgende stappen uit:
  1. Klik in uw Google Ads-account op Inzichten en rapporten.
  2. Klik op Rapporteditor.
  3. Selecteer het vooraf gedefinieerde rapport Shopping-producten.
  4. Voeg de kolommen Kanaal en Apparaat toe.

Hoe bekijk ik de prestaties van winkelbezoeken in mijn advertenties met lokale voorraad en online advertenties?

U kunt kolommen voor winkelbezoeken toevoegen aan uw campagnes. Ontdek meer informatie over hoe u conversies via winkelbezoek weergeeft en hoe u het winkelrapport bekijkt.