I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om valutaomvandling

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Med valutaomvandling kan du nå flera länder med dina produkter. Det här kan vara särskilt värdefullt om du säljer och levererar produkter till flera länder, men inte har separata produktsidor på webbplatsen för respektive lands valuta. Valutaomvandling aktiveras automatiskt i alla Merchant Center-konton. Du behöver bara skicka in dina produkter och priser för webbplatsen som vanligt, så hanterar verktyget valutaomräkningen åt dig i annonserna.

Valutaomvandling är för närvarande inte tillgänglig i Sydkorea.

Den här artikeln beskriver hur valutaomvandling fungerar.

På den här sidan

Fördelar

• Visa automatiskt annonser för dina produkter i ett annat land utan att behöva göra ändringar på webbplatsen. Om du inte har stöd för mållandets valuta kanske du kan utöka räckvidden med hjälp av valutaomvandling.

Så fungerar det

Valutaomvandling konverterar automatiskt priset i din produktdata till valutan i det nya mållandet och visar båda priserna i dina annonser och gratis produktannonser. Det innebär att annonser och produktinformation blir begripliga för användare i andra länder, och du kan fortsätta använda din befintliga webbplats och målsidorna utan att behöva göra så många ändringar.

Om du visar priser i en annan valuta än mållandets i din kampanj omvandlas priserna automatiskt och visas i lokal valuta.

Det omvandlade priset i annonsen eller produktinformationen baseras på växelkurser från Google Finans.

Du kan omvandla valutan i dina annonser och produktinformation, men för att rikta in dig på ett nytt land måste du uppfylla språkkraven för det landet. Tänk på att du också måste uppdatera frakten för att matcha mållandets fraktkrav.

Eftersom din webbplats debiterar i din befintliga valuta beror det slutliga inköpspriset för användaren på de växelkurser som tillämpas av användarens kreditkort eller annan betalningsleverantör. Det innebär att beräkningen och det slutliga inköpspriset kan skilja sig åt. Se till att du tydligt anger priset i den ursprungliga valutan på dina målsidor och på din webbplats.

Exempel

Matilda har en butik i USA och på hennes webbplats visas produktpriserna i USD. Hon använder Shopping-annonser för att annonsera i USA, så priserna i hennes produktdata är i USD. Hon säljer och skickar även till Kanada, men hennes webbplats visar inte priser i CAD.

Men med valutaomvandling kan Matilda använda sin amerikanska produktdata och målsidor, som visar priser i USD, för att annonsera i Kanada. När hon har skickat in produktdatan skapar hon en ny Shopping-kampanj i sitt Google Ads-konto. Nu har hon två kampanjer, en för USA och en för Kanada, och hon använder samma målsidor och i princip samma produktdata för båda två.

Matildas Kanada-kampanj visar hennes annonsers produktpriser i CAD, med USD listade i sekundär ordning. Med de här omvandlade priserna är det enkelt för potentiella kunder i Kanada att förstå produkten och priset med den välbekanta valutan. När en användare klickar på en annons visas Matildas målsida med priset i USD, och när användaren slutför köpet framgår priset tydligt i användarens valuta.

Policy och krav

Eftersom användare ser dina annonser med en annan valuta än sin egen kanske de tror att de gör inköp från säljare i ett annat land. Om du vill att upplevelsen ska vara konsekvent måste du följa pris- och skattekraven för det land där valutan i din produktdata gäller.

Om din produktdata skickas in i SEK och din webbplats debiterar i SEK måste du följa pris- och skattekraven i Sverige. För övriga krav följer du lokal lagstiftning.

Kompatibilitet

Green checkmark, allowed Valutaomvandling kan användas med de här funktionerna i Merchant Center och Google Ads.

Tillgängliga funktioner

Shopping-annonser. Läs mer om Shopping-annonser.
Displaykampanjer. Läs mer om dynamisk marknadsföring för återförsäljare.

Relaterad länk