I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om valutakonvertering

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Med valutakonvertering kan du nå ut til flere land med produktene dine. Det kan være spesielt nyttig hvis du selger og leverer produkter til flere land, men nettstedet ditt ikke har egne produktsider for valutaen i hvert land. Valutakonvertering er automatisk aktivert i alle Merchant Center-kontoer. Bare send inn produktene og prisene du bruker på nettstedet ditt, så beregner verktøyet valutakonverteringen for deg.

Valutakonvertering er foreløpig ikke tilgjengelig i Sør-Korea.

Denne artikkelen forklarer hvordan valutakonvertering fungerer.

På denne siden

Fordeler

• Vis automatisk annonser for produktene dine i et annet land uten å gjøre endringer på nettstedet ditt. Hvis nettstedet ditt ikke har støtte for valutaen til oppføringslandet, kan du bruke valutakonvertering til å hjelpe deg med å nå ut til flere potensielle kunder.

Slik fungerer det

Med valutakonvertering konverteres prisen i produktinformasjonen din automatisk til valutaen som brukes i det nye oppføringslandet, og begge prisene vises i annonsene og de kostnadsfrie produktoppføringene dine. Dette gjør det enklere for brukere i andre land å forstå annonsene og oppføringene dine, samtidig som du kan fortsette å bruke nettstedet og landingssidene du allerede har, med minimale endringer.

Hvis du oppgir priser i en annen valuta i kampanjen din enn valutaen som brukes i oppføringslandet, konverteres prisene automatisk og vises i den lokale valutaen.

Det konverterte prisanslaget som vises i annonsen eller oppføringen, er basert på valutakurser fra Google Finance.

Når du skal målrette mot et nytt land, må du fortsatt oppfylle språkkravene for det aktuelle landet, selv om valutaen konverteres i annonsene og oppføringene dine. Husk at du også må oppdatere fraktinnstillingene, slik at de samsvarer med fraktkravene for oppføringslandet.

Siden kunden belastes i valutaen som brukes på nettstedet, avhenger den endelige prisen av valutakursen som brukes av kundens betalingsleverandør eller kredittkortselskap. Dette betyr at anslaget og den endelige kjøpesummen kan være forskjellige. Sørg for å angi prisen i den opprinnelige valutaen tydelig på landingssidene dine og nettstedet ditt.

Eksempel

Matildas butikk ligger i USA, og produktprisene på nettstedet hennes vises i USD. Hun bruker Shopping-annonser til å markedsføre produktene sine i USA, og derfor er prisene i produktinformasjonen hennes oppgitt i USD. Hun selger og leverer også til Canada, men prisene på nettstedet vises ikke i CAD.

Med valutakonvertering kan Matilda bruke produktinformasjonen og landingssidene for USA, med priser i USD, til å annonsere i Canada. Når hun har sendt inn produktinformasjonen, oppretter hun en ny Shopping-kampanje i Google Ads-kontoen sin. Nå har hun to kampanjer – én for USA og én for Canada – og hun bruker de samme landingssidene og stort sett samme produktinformasjon.

I Matildas Canada-kampanje vises produktprisene i annonsene i CAD med USD som sekundærpris. Med konverterte priser blir det enklere for potensielle kunder i Canada å forstå produktet og prisen. Når en bruker klikker på en annonse, ser brukeren Matildas landingsside med prisen i USD og kan fullføre betalingsprosessen etter å ha fått tydelig informasjon om prisen i sin egen valuta.

Retningslinjer og krav

Fordi brukerne ser annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine i en annen valuta enn sin egen, antar de kanskje at de handler fra en selger i et annet land. For å sikre en enhetlig brukeropplevelse må du følge kravene for pris og avgifter som gjelder i landet der valutaen i produktinformasjonen din benyttes.

Hvis produktinformasjonen for eksempel er sendt inn i USD og kundene belastes i USD på nettstedet, må du følge kravene for pris og avgifter som gjelder i USA. Følg ellers kravene for oppføringslandet.

Kompatibilitet

Green checkmark, allowed Du kan bruke valutakonvertering med disse funksjonene i Merchant Center og Google Ads.

Tilgjengelige funksjoner

Shopping-annonser. Finn ut mer om Shopping-annonser.
Bannerkampanjer. Finn ut mer om dynamisk remarketing for forhandlere.

Link til relatert innhold