Om valutakonvertering

Med valutakonvertering kan du nå ut til flere land med produktene dine. Det kan være spesielt nyttig hvis du selger og leverer produkter til flere land, men nettstedet ditt ikke har forskjellige produktsider for valutaen i hvert land. Valutakonvertering er automatisk aktivert i alle Merchant Center-kontoer. Du sender ganske enkelt inn produktene og prisene du bruker på nettstedet ditt, så regner verktøyet ut valutakonverteringen for annonsene dine.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan valutakonvertering fungerer.

Fordeler

• Vis annonser for produktene dine i et annet land automatisk uten å gjøre endringer på nettstedet ditt. Hvis du ikke har støtte for valutaen til oppføringslandet på nettstedet ditt, kan du bruke valutakonvertering til å hjelpe deg med å nå ut til flere potensielle kunder.

Slik fungerer det

Med valutakonvertering konverteres prisen i produktinformasjonen din automatisk til valutaen som brukes i det nye oppføringslandet, og begge prisene vises i annonsene. Dette gjør det lettere for brukere i andre land å forstå annonsene dine, samtidig som du kan fortsette å bruke nettstedet og landingssidene du allerede har, uten å måtte gjøre store endringer.

Hvis du oppgir priser i en annen valuta enn valutaen som brukes i oppføringslandet i kampanjen din, konverteres prisene automatisk og vises i den lokale valutaen.

Det konverterte prisanslaget som vises i annonsen din, er basert på valutakurser fra Google Finance.

Når du skal målrette mot et nytt land, må du fortsatt oppfylle språkkravene for det aktuelle landet, selv om valutaen konverteres i annonsene dine. Husk at du også må oppdatere fraktinnstillingene dine, slik at de samsvarer med fraktkravene for oppføringslandet. Finn ut hvordan du konfigurerer fraktinnstillinger.

Ettersom kunden belastes i valutaen som brukes på nettstedet, avhenger den endelige prisen av valutakursen som brukes av utstederen av kundens kredittkort eller en annen betalingsleverandør. Dette betyr at anslaget og den endelige kjøpesummen kan være forskjellige. Sørg for å angi prisen i den opprinnelige valutaen tydelig på landingssidene dine og nettstedet ditt.

Eksempel

Matildas butikk ligger i USA, og produktprisene på nettstedet hennes vises i USD. Hun bruker Shopping-annonser til å annonsere i USA, og derfor er prisene i produktinformasjonen hennes oppgitt i USD. Hun selger og leverer også til Canada, men prisene på nettstedet vises ikke i CAD.

Med valutakonvertering kan Matilda bruke produktinformasjonen og landingssidene for USA, med priser i USD, til å annonsere i Canada. Når hun har sendt inn produktinformasjonen, oppretter hun en ny Shopping-kampanje i AdWords-kontoen sin. Hun har nå to kampanjer, én for USA og én for Canada, og hun bruker de samme landingssidene og hovedsakelig den samme produktinformasjonen.

I Matildas Canada-kampanje vises produktprisene i annonsene i CAD med USD som sekundærpris. Med konverterte priser blir det enklere for potensielle kunder i Canada å forstå produktet og prisen. Når en bruker klikker på en annonse, ser brukeren Matildas landingsside med prisen i USD og kan fullføre betalingsprosessen etter å ha fått tydelig informasjon om prisen i sin egen valuta.

Retningslinjer og krav

Ettersom brukerne ser annonsene dine med en annen valuta enn sin egen, kan de kanskje tro at de kjøper fra en selger i et annet land. For å sikre en enhetlig brukeropplevelse må du følge kravene for pris og avgifter som gjelder i landet der valutaen i produktinformasjonen din benyttes.

Hvis produktinformasjonen din for eksempel er sendt inn i USD og kundene belastes i USD på nettstedet ditt, må du følge kravene for pris og avgifter for USA. Følg ellers kravene for oppføringslandet.

Kompatibilitet

Du kan bruke valutakonvertering med følgende funksjoner i Merchant Center og AdWords.

Tilgjengelige funksjoner
Shopping-kampanjer. Finn ut mer om Shopping-kampanjer.
Automatiske vareoppdateringer. Finn ut mer om automatiske vareoppdateringer.
Alle filformater, inkludert feeder og API. Finn ut mer om filformater.

Du kan ikke bruke valutakonvertering med følgende funksjoner i Merchant Center og AdWords.

Ikke tilgjengelig ennå
Bannerkampanjer. Finn ut mer om bannerkampanjer

Linker til beslektet innhold