Over valutaconversie

Valutaconversie kan u helpen het bereik van uw producten naar meer landen uit te breiden. Dit komt vooral van pas als u producten in meerdere landen verkoopt en naar meerdere landen verzendt, maar geen productpagina's voor de verschillende valuta's heeft. Valutaconversie is in alle Merchant Center-accounts automatisch ingeschakeld. Nadat u de producten en prijzen voor uw website heeft ingediend, schat de tool de valutaconversie voor de advertenties.

Valutaconversie is momenteel niet beschikbaar in Zuid-Korea.

In dit artikel wordt beschreven hoe valutaconversie werkt.

Voordelen

• Toon automatisch advertenties voor uw producten in een ander land, zonder dat u uw website hoeft te wijzigen. Als u de valuta van het land van verkoop niet ondersteunt, kan valutaconversie u helpen uw bereik te vergroten.

Hoe het werkt

Met valutaconversie wordt de prijs in uw productgegevens automatisch geconverteerd naar de valuta van het nieuwe land van verkoop en worden beide prijzen in uw advertenties weergegeven. Zo worden uw advertenties inzichtelijker voor gebruikers in andere landen, zonder dat u uw bestaande website en bestemmingspagina ingrijpend hoeft te wijzigen.

Als u prijzen opgeeft in een andere valuta dan die van het land van verkoop in uw campagne, worden de prijzen automatisch geconverteerd en weergegeven in de lokale valuta.

De geconverteerde prijsschatting die in uw advertentie wordt weergegeven, is gebaseerd op de wisselkoersen van Google Finance.

De valuta in uw advertenties wordt geconverteerd. Als u een nieuw land wilt targeten, moet u echter ook voldoen aan de taalvereisten voor dat land. Houd er rekening mee dat u ook uw verzendinstellingen moet updaten om te voldoen aan de verzendvereisten voor uw land van verkoop. Meer informatie over de configuratie van verzendinstellingen

Aangezien u op uw website de productprijs vermeldt in uw lokale valuta, is de uiteindelijke aankoopprijs voor de gebruiker afhankelijk van de wisselkoers die wordt gehanteerd door de creditcardmaatschappij of andere betalingsserviceprovider van de gebruiker. Dit betekent dat de geschatte en de uiteindelijke aankoopprijs kunnen verschillen. Zorg ervoor dat u de prijs in de oorspronkelijke valuta duidelijk vermeldt op uw bestemmingspagina's en website.

Voorbeeld

Matilda's winkel is gevestigd in de VS en haar website toont productprijzen in USD. Ze gebruikt Shopping-advertenties om te adverteren in de VS. Daarom zijn de prijzen in haar productgegevens in USD. Ze verkoopt en verzendt ook naar Canada, maar haar website toont geen prijzen in CAD.

Met valutaconversie kan Matilda haar productgegevens en bestemmingspagina's voor de VS gebruiken (met prijzen in USD) om in Canada te adverteren. Nadat ze haar productgegevens heeft ingediend, maakt ze een nieuwe Shopping-campagne in haar Google Ads-account. Ze heeft nu twee campagnes, een voor de VS en een voor Canada, waarvoor ze dezelfde bestemmingspagina's en in feite dezelfde productgegevens gebruikt.

In de Canadese campagne van Matilda worden de productprijzen in CAD getoond in haar advertenties, met daarbij de prijs in USD. Dankzij deze omgerekende prijzen begrijpen potentiële klanten in Canada het product en de prijs beter. Wanneer gebruikers op een advertentie klikken, zien ze Matilda's bestemmingspagina met de prijs in USD en weten ze precies wat ze moeten betalen in hun eigen valuta.

Beleid en vereisten

Omdat gebruikers uw advertenties zien met voor hen buitenlandse valuta, gaan ze er mogelijk vanuit dat ze een aankoop doen bij een verkoper in een ander land. Voor een soepel aankooptraject moet u voldoen aan de prijs- en belastingvereisten voor het land waar de valuta in uw productgegevens de nationale munteenheid is.

Als u bijvoorbeeld uw productgegevens indient in USD en op uw website de kosten in USD in rekening brengt, moet u de prijs- en belastingvereisten voor de Verenigde Staten volgen. Daarnaast moet u aan alle vereisten voor het doelland voldoen.

Compatibiliteit

U kunt valutaconversie gebruiken voor de volgende functies van Merchant Center en Google Ads.

Beschikbare functies
Shopping-campagnes. Meer informatie over Shopping-campagnes
Automatische artikelupdates. Meer informatie over automatische artikelupdates
Elke bestandsindeling, inclusief feeds en API. Meer informatie over bestandsindelingen

U kunt valutaconversie niet gebruiken voor de volgende functies van Merchant Center en Google Ads.

Nog niet beschikbaar
Display-campagnes. Meer informatie over Display-campagnes