In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over valutaconversie

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Met valutaconversie kunt u het bereik van uw producten naar meer landen uitbreiden. Dit komt vooral van pas als u in meerdere landen producten verkoopt en daarnaartoe verzendt, maar geen productpagina's voor de verschillende valuta's heeft. Valutaconversie staat in alle Merchant Center-accounts automatisch aan. Nadat u de producten en prijzen heeft ingediend die u op uw website gebruikt, schat de tool de valutaconversie van de prijzen in de advertenties.

Valutaconversie is op dit moment niet beschikbaar in Zuid-Korea.

In dit artikel wordt beschreven hoe valutaconversie werkt.

Op deze pagina

Voordelen

• Geef automatisch advertenties voor uw producten in een ander land weer zonder dat u uw website hoeft te veranderen. Als u de valuta van het doelland niet ondersteunt, kan valutaconversie u helpen uw bereik te vergroten.

Hoe het werkt

Met valutaconversie wordt de prijs in uw productgegevens automatisch omgerekend in de valuta van het nieuwe doelland en worden beide prijzen in uw advertenties en gratis productvermeldingen weergegeven. Zo zijn uw advertenties en vermeldingen inzichtelijker voor gebruikers in andere landen en hoeft u bijna geen veranderingen aan te brengen in uw bestaande website en landingspagina's.

Als u prijzen invoert in een andere valuta dan die van het doelland in uw campagne, worden de prijzen automatisch geconverteerd en getoond in de lokale valuta.

De omgerekende prijsschatting die in uw advertentie of vermelding wordt getoond, is gebaseerd op de wisselkoersen van Google Finance.

De valuta in uw advertenties en vermeldingen wordt wel omgerekend, maar als u een nieuw land wilt targeten, moet u ook voldoen aan de taalvereisten voor dat land. Houd er rekening mee dat u ook de verzendkosten moet updaten om te voldoen aan de verzendvereisten voor uw doelland.

Aangezien u op uw website de productprijs vermeldt in uw lokale valuta, is de uiteindelijke aankoopprijs voor de gebruiker afhankelijk van de wisselkoers die wordt gehanteerd door de creditcardmaatschappij of andere betalingsverwerker van de gebruiker. De geschatte en de uiteindelijke aankoopprijs kunnen verschillen. Zorg dat u de prijs in de oorspronkelijke valuta duidelijk vermeldt op uw landingspagina's en website.

Voorbeeld

Matilda's winkel is gevestigd in de VS en haar website geeft productprijzen in USD weer. Ze gebruikt Shopping-advertenties om te adverteren in de VS. Daarom zijn de prijzen in haar productgegevens in USD. Ze verkoopt en verzendt ook naar Canada, maar haar website geeft geen prijzen in CAD weer.

Met valutaconversie kan Matilda haar productgegevens en landingspagina's voor de VS gebruiken (met prijzen in USD) om in Canada te adverteren. Nadat ze de productgegevens heeft ingediend, maakt ze een nieuwe Shopping-campagne in haar Google Ads-account. Ze heeft nu 2 campagnes, 1 voor de VS en 1 voor Canada, waarvoor ze dezelfde landingspagina's en in feite dezelfde productgegevens gebruikt.

In de Canadese campagne van Matilda worden de productprijzen in haar advertenties in CAD en daarnaast de prijs in USD weergegeven. Dankzij deze omgerekende prijzen begrijpen potentiële klanten in Canada het product en de prijs beter. Wanneer gebruikers op een advertentie klikken, zien ze Matilda's landingspagina met de prijs in USD en weten ze precies wat ze moeten betalen in hun eigen valuta.

Beleid en vereisten

Omdat gebruikers uw advertenties en gratis vermeldingen zien met voor hen buitenlandse valuta, gaan ze er misschien van uit dat ze een aankoop doen bij een verkoper in een ander land. Voor een soepel aankooptraject moet u de prijs- en belastingvereisten volgen van het land met de valuta in uw productgegevens.

Als u bijvoorbeeld uw productgegevens indient in USD en op uw website de kosten in USD in rekening brengt, moet u de prijs- en belastingvereisten voor de Verenigde Staten volgen. Daarnaast moet u aan alle vereisten voor het doelland voldoen.

Compatibiliteit

Green checkmark, allowed U kunt valutaconversie gebruiken voor de volgende functies van Merchant Center en Google Ads.

Beschikbare functies

Shopping-advertenties. Meer informatie over Shopping-advertenties
Display-campagnes. Meer informatie over dynamische remarketing voor de detailhandel

Gerelateerde link