Dit Helpcentrum toont nu voornamelijk artikelen die van toepassing zijn op Merchant Center Next. Meer informatie over de upgrade en antwoorden op Veelgestelde vragen.

Oplossing: Ongeldige waarde: kleur [color]

Gebruik een herkenbare kleurnaam zoals rood, blauw of lavendel

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

De waarde die u heeft opgegeven voor het kenmerk kleur [color] is geen herkenbare kleurnaam. De volgende waarden zijn bijvoorbeeld fout:

• Een getal, zoals 0, 2, 4, 6, 8
  • Tekens die niet alfanumeriek zijn, zoals #fff000
  • 1 letter, zoals R
    (Opmerking: In het Chinees, Japans of Koreaans kunt u wel een enkel teken invullen, zoals )
  • Een verwijzing naar het product of de productafbeelding, zoals 'zie afbeelding'
  • Meer dan 40 tekens
  • Een combinatie van verschillende kleurnamen in 1 woord, zoals RedPinkBlue, in plaats van kleurnamen gescheiden door een schuine streep (/)
  • Een waarde die geen kleur is, zoals multicolor, various, variety, mens, womens of N/A. Geef een herkenbare kleurnaam op, zoals rood, zwart, bordeaux of zeeblauw. Update deze waarde in uw productgegevens zodat die overeenkomt met de waarde op uw landingspagina en overweeg om automatische artikelupdates voor uw account aan te zetten.

Instructies

Stap 1: Bekijk de betreffende producten
  1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Diagnostische gegevens.
  3. Klik op het tabblad Problemen met artikelen om de huidige problemen met uw producten te bekijken.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor alle problemen:

• Klik op de downloadknop Download naast de filterknop Download onder de grafiek en boven de lijst met problemen.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor een bepaald probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op de downloadknop Download aan het einde van de rij.

Zo bekijkt u een lijst van maximaal 50 producten met dit specifieke probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op Voorbeelden bekijken in de kolom Getroffen artikelen.
Stap 2: Geef geldige waarden op voor het kleurkenmerk
  1. Filter het gedownloade rapport zodat u alleen producten ziet met:
    Titel van het probleem = Ongeldige waarde: kleur [color]
  2. Controleer het updateproces om de oorzaak van het probleem te vinden:
  • Bekijk voorbeelden op het tabblad 'Problemen met artikelen' in Diagnostische gegevens.
  • Update uw bestemmingspagina tegelijk met uw productgegevens.
  • Plan een upload in of gebruik de Content API om uw productgegevens direct te updaten. Door een update in te plannen, weet u zeker dat de gegevens die Google heeft hetzelfde zijn als de gegevens op uw landingspagina.
  • Zorg ervoor dat u alleen het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] gebruikt om producten uit te sluiten.

3. Nadat u het probleem heeft opgelost, updatet u het kenmerk beschikbaarheid [availability] in uw productgegevens zodat de beschikbaarheid overeenkomt met die op uw landingspagina.

Stap 3: Dien uw productgegevens opnieuw in
  1. Nadat u uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u deze zo opnieuw indienen:
  2. Ga daarna naar de pagina Diagnostische gegevens. U heeft het probleem opgelost als het hier niet meer wordt vermeld.

Opmerking: Het kan even duren voordat uw wijziging zichtbaar is op de pagina Diagnostische gegevens.