Om marknadsplatser

En marknadsplats är en onlineplattform där flera enskilda säljare kan sälja sina produkter. I den här artikeln beskriver vi hur du skickar in data om du är en marknadsplats.

Den här artikeln gäller inte dig om:

• Du hanterar din egen webbplats. Om du sköter din egen webbplats och butik och inte är del av någon marknadsplats.
  • Om du hanterar återförsäljare som en byrå. Byråer är tredjepartsföretag som överför varor till Google på uppdrag av enskilda återförsäljare. Varje enskild återförsäljare är en separat enhet och har en unik domän till sin webbplats, t.ex. example.com.
  • Om du är privat säljare på en marknadsplats. Enskilda säljare bör skicka in sin produktdata direkt till marknadsplatsen och se till att alla produkter följer policyerna för Shopping. Om en marknadsplats inte skickar in flöden för återförsäljarnas räkning kan säljaren hänvisa marknadsplatsen till den här artikeln.

Obs! Om du planerar att ladda upp ett stort antal flöden eller göra ändringar i din produktdata ofta rekommenderar vi starkt att du laddar upp den direkt via Content API.

Hantera säljare på en marknadsplats

Marknadsplatser kräver särskild hänsyn både vid konfiguration och löpande underhåll.

Gör så här

• Registrera dig med en e-postadress som du kontrollerar regelbundet för att få information om kontouppdateringar och kvalitetsförslag.
  • Begär en konvertering av kontot till en avancerad kontokonfiguration. Välj Marknadsplats.
  • Skicka in produktdata för återförsäljares räkning istället för att låta varje enskild återförsäljare skicka in produktdata på egen hand. Vi accepterar inte data från enskilda återförsäljare. Vi rekommenderar starkt att du använder Content API för att ladda upp produktdata direkt.
Obs! Om du har ett konto för flera säljare krävs attributet externt säljar-id [external_seller_id] och måste uppfylla valideringskriterierna. Annars godkänns inte produkterna. Läs mer om attributet externt säljar-id [external_seller_id].

Pågående underhåll

Följ de här riktlinjerna för marknadsplatser.

• Hjälp dina återförsäljare. Du och dina säljare använder samma konto, så du måste hantera eventuella frågor som enskilda säljare har om Shopping-annonser.
  • Följ policyerna för Shopping-annonser. Brott mot en policy kan leda till underkännanden eller avstängning.
  • Undvik dubbletter. Se till att du inte skickar in samma produkter för samma säljare. Du får endast skicka in samma produkter om de kommer från olika säljare.

Viktigt att tänka på

Google förbehåller sig rätten att inaktivera underkonton för enskilda återförsäljare på marknadsplatser. Läs mer om varor som inte godkänts på grund av policyöverträdelser.