I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om markedsplasser

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

En markedsplass er en nettplattform der flere private selgere kan selge produktene sine. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du sender inn data hvis du representerer en markedsplass.

Hvis du oppfyller noen av følgende kriterier, gjelder ikke denne artikkelen for deg:

• Du administrerer ditt eget nettsted og din egen nettbutikk, og du tilhører ikke noen markedsplass.
  • Du administrerer selgere som byrå. Byråer er tredjeparter som sender inn varer til Google på vegne av forhandlere. Hver forhandler utgjør en egen enhet og har et unikt domene for nettstedet sitt, for eksempel example.com.
  • Du er en privat selger på en markedsplass. Private selgere skal sende produktinformasjonen sin direkte til markedsplassen og sørge for at alle produktene overholder retningslinjene for Shopping-annonser. Hvis markedsplassen ikke sender inn feeder på vegne av selgerne, kan selgerne finne mer informasjon om markedsplassen i denne artikkelen.

Merk: Hvis du planlegger å laste opp veldig mange feeder eller endre produktinformasjonen ofte, anbefaler vi på det sterkeste at du laster den opp direkte med Content API.

På denne siden

Administrering av selgere på en markedsplass

Du kan administrere markedsplassen din i Merchant Center ved å konvertere kontoen din til en konto for flere klienter (MCA). Med denne kontostrukturen kan du opprette underkontoer for hver av selgerne dine og dermed forhindre at selgere som bryter retningslinjene for Shopping-annonser, påvirker andre selgere. Hvis du oppretter underkontoer for hver av selgerne, er det også enkelt å segmentere etter selger på kampanjesiden.

En markedsplass-MCA har tre ulike typer underkontoer:

• Selgerkontoer som eies av markedsplassen: For markedsplassens egne produkter.
  • Enkeltselgerkontoer: Hver konto inneholder tredjepartsprodukter fra en bestemt selger.
  • Flerselgerkontoer: Hver konto inneholder tredjepartsprodukter fra flere selgere i den samme underkontoen.

Det må tas spesielle hensyn for markedsplasser når det gjelder kontostruktur, konfigurering og kontinuerlig vedlikehold. Hvis du vil ha mer veiledning om hvordan du velger den beste kontostrukturen for markedsplassene dine, samt anbefalte fremgangsmåter, kan du lese mer om gyldige kontostrukturer for markedsplasser.

Konfigurering

1. Registrer deg med en e-postadresse du sjekker regelmessig, og juster innstillingene for å sikre at du får de nyeste kontooppdateringene og forslagene til kvalitetsforbedringer. Registrer deg for å motta e-post om muligheter samt tips og anbefalte fremgangsmåter. Finn ut hvordan du endrer e-postinnstillingene for Merchant Center.
  2. Be om å få konvertert kontoen din til en avansert konto. Velg «Markedsplasser» som type detaljhandel.
  3. Del inn produkter og selgere i underkontoer basert på type produkt og selger. Husk at underkontoer som er opprettet i Merchant Center, bare kan inneholde tilbud for samme selger. Underkontoer med enkeltselgere har en standardkvote på 150 000 produkter.
  4. Send inn produktinformasjon på vegne av selgerne dine i de respektive underkontoene. Ikke be selgerne om å sende inn egne data, siden slike innsendinger ikke godtas. Vi anbefaler på det sterkeste at du bruker Content API til å laste opp produktinformasjon direkte.

Merk: Hvis du har en flerselgerkonto, er attributtet for ekstern selger-ID [external_seller_id] obligatorisk, og det må oppfylle valideringskriteriene – hvis ikke blir produktene dine avvist. Finn ut mer om ekstern selger-ID [external_seller_id].

Hvis du vil konvertere en enkeltselgerkonto til en selgerkonto som eies av markedsplassen, eller hvis du trenger en flerselgerkonto, kan du kontakte oss og oppgi Merchant Center-ID-en som skal konverteres.

Kontinuerlig vedlikehold

Følg disse retningslinjene for markedsplasser.

• Hjelp selgerne. Fordi du skal bruke en markedsplass-MCA til administrering av underkontoer for selgere, må du håndtere eventuelle spørsmål fra selgerne.
  • Overhold retningslinjene for Shopping-annonser. Alle produktene i hver av underkontoene må overholde retningslinjene for Shopping-annonser. Hvis ikke kan underkontoer eller hele markedsplass-MCA-en blir sperret eller deaktivert.
  • Unngå dupliserte produkter. Sørg for at du ikke sender inn de samme produktene for samme selger flere ganger. Du kan bare sende inn de samme produktene flere ganger hvis de er fra forskjellige selgere. Du kan vise produktene i flere land og på flere språk ved bruk av feedinnstillingene.

Vær oppmerksom på følgende

Google forbeholder seg retten til å deaktivere underkontoer for private markedsplasselgere eller hele markedsplass-MCA-en. Finn ut mer om vareavvisninger på grunn av brudd på retningslinjene.

Linker til relatert innhold