Om markedsplasser

En markedsplass er et handelsnettsted som er vert for produkter eller nettsteder tilhørende private selgere på samme domene, for eksempel selger.example.com eller example.com/selger.

Hvis du administrerer nettstedet ditt og nettbutikken din selv, og de ikke er en del av en markedsplass, gjelder ikke disse retningslinjene for deg. Denne artikkelen forklarer hvordan du sender inn dataene dine hvis du er en selger på en markedsplass eller representerer en markedsplass.

Merk: Hvis du planlegger å laste opp mange feeder eller endre produktinformasjonen din ofte, anbefaler vi sterkt at du bruker Content API (i stedet for feeder) for å laste opp produktinformasjonen din direkte.

Hvis du er en privat selger på en markedsplass

Produktdataene dine skal sendes inn direkte fra markedsplassen.

Hvis markedsplassen ikke sender inn feeder på vegne av selgere, kan du sende inn feeden selv. Det kan hende du må be om hjelp fra markedsplassen til å bekrefte og gjøre krav på nettadressen til markedsplassen. Sørg også for at alle produktene dine er i samsvar med retningslinjene til Shopping.

Hvis du administrerer selgere på en markedsplass

• Send inn produktdata for hver selger med en konto for flere klienter. Send inn produktopplysninger på vegne av selgerne i stedet for at hver av dem skal sende inn produktdataene sine individuelt. Vi godtar ikke innsendinger fra private selgere. For å administrere de ulike selgerne må du dele selgerne inn i underkontoer i en konto for flere klienter.
  • Sjekk e-posten din. Vi sender deg informasjon om kontooppdateringer og forslag til hvordan du kan forbedre kvaliteten. Derfor bør du registrere deg med en e-postadresse du sjekker regelmessig.
  • Hjelp selgerne. Fordi du skal bruke én konto, må du håndtere eventuelle spørsmål som de private selgerne har om Shopping-annonser.
  • Overhold retningslinjene for Shopping-annonser. Alle produktene i hver av underkontoene dine må være i samsvar med retningslinjene for Shopping. Ellers kan det føre til at enkelte underkontoer, eller til og med hele kontoen din, deaktiveres.
  • Unngå dupliserte produkter. Pass på at du ikke sender inn de samme produktene for den samme selgerkontoen flere ganger. Du kan bare sende inn de samme produktene hvis de er fra forskjellige selgere med ulike selgerkontoer.

Hvis du administrerer selgere som et byrå

Byråer er tredjeparter som sender inn varer til Google på vegne av forhandlere. Hver enkelt forhandler er en egen enhet og har et unikt domene for nettstedet sitt, for eksempel example.com.

• Sjekk e-posten din. Vi sender deg informasjon om kontooppdateringer og forslag til kvalitetsforbedringer. Derfor bør du registrere deg med en e-postadresse du sjekker regelmessig.
  • Overhold retningslinjene for Shopping-annonser. Alle produktene i hver av underkontoene dine må være i samsvar med retningslinjene for Shopping. Hvis ikke kan det hende at underkontoene, forhandlerkontoene eller til og med hele kontoen din deaktiveres.

Vær oppmerksom på følgende

Google forbeholder seg retten til å deaktivere underkontoer for individuelle markedsplasselgere. Finn ut mer om manglende godkjenning av varer grunnet brudd på retningslinjene.

Relaterte linker