In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over marktplaatsen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Een marktplaats is een online platform waarop meerdere individuele verkopers hun producten kunnen verkopen. In dit artikel leest u hoe u uw gegevens indient als u een marktplaats heeft.

In de volgende situaties is dit artikel niet op u van toepassing:

• Als u uw eigen website beheert. Als u uw eigen website en winkel beheert en deze geen deel uitmaken van een marktplaats.
  • Als u als bureau verkopers beheert. Bureaus zijn derden die artikelen bij Google indienen namens individuele verkopers. Elke individuele verkoper is een afzonderlijke entiteit en heeft een uniek domein voor de eigen website, bijvoorbeeld example.com.
  • Als u een individuele verkoper op een marktplaats bent. Individuele verkopers moeten hun productgegevens rechtstreeks bij de marktplaats indienen en ervoor zorgen dat al hun producten het beleid voor Shopping-advertenties naleven. Als een marktplaats geen feeds indient namens verkopers, kunnen verkopers naar de marktplaats in dit artikel verwijzen.

Opmerking: Als u van plan bent een groot aantal feeds te uploaden of uw productgegevens vaak te updaten, raden we u sterk aan de Content API te gebruiken om uw productgegevens rechtstreeks te uploaden.

Op deze pagina

Verkopers op een marktplaats beheren

Beheer uw marktplaats in Merchant Center door uw account te converteren naar een Marketplace multi-client account (MCA). Met deze accountstructuur kunt u voor elk van uw verkopers subaccounts maken. Zo voorkomt u dat een schending van het beleid voor Shopping-advertenties door één verkoper gevolgen heeft voor andere verkopers. Als u subaccounts maakt voor al uw verkopers, kunt u ook makkelijk segmenteren op verkoper aan de campagnezijde.

Een Marketplace MCA biedt 3 verschillende subaccounts:

• Verkoper die eigendom is van een marktplaats: Voor de eigen producten van de marktplaats
  • Eén verkoper: Elk account bevat producten van derden voor een bepaalde verkoper
  • Meerdere verkopers: Elk account bevat producten van derden voor meerdere verkopers in hetzelfde subaccount

Er zijn een paar specifieke zaken waar marktplaatsen rekening mee moeten houden voor de accountstructuur, de instellingen en het onderhoud. Ga naar Een geldige accountstructuur voor marktplaatsen voor best practices en hoe u de accountstructuur kiest die het best bij uw marktplaatsen past.

Instellen

1. Meld u aan met een e-mailadres dat u regelmatig controleert en pas uw voorkeuren aan om ervoor te zorgen dat u de nieuwste accountupdates en suggesties voor de kwaliteit krijgt. Meld u aan voor Mogelijkheden en Tips en best practices. Ontdek meer informatie over hoe u de e-mailvoorkeuren voor Merchant Center wijzigt.
  2. Laat uw account omzetten naar een geavanceerd account. Kies Marktplaatsen als type retailbedrijf.
  3. Splits producten en verkopers op in subaccounts op basis van het type product en verkoper. Subaccounts die in Merchant Center zijn gemaakt, mogen alleen aanbiedingen van dezelfde verkoper bevatten. Standaardquotum van 150.000 producten voor subaccounts met één verkoper.
  4. Dien productgegevens namens uw verkopers in via hun subaccounts. Vraag verkopers niet om zelf hun gegevens in te dienen. Deze worden dan niet geaccepteerd. We raden u sterk aan de Content API te gebruiken om productgegevens rechtstreeks te uploaden.

Opmerking: Als u een account met meerdere verkopers heeft, is het kenmerk externe verkoper-ID [external_seller_id] vereist en moet dit voldoen aan de validatiecriteria. Zonder dit kenmerk worden uw producten afgekeurd. Meer informatie over de externe verkoper-ID [external_seller_id]

Als u een account met één verkoper wilt converteren naar een verkoper die eigendom is van een marktplaats of als u een account met meerdere verkopers nodig heeft, neemt u contact met ons op via de Merchant Center-ID die moet worden geconverteerd.

Voortgaand onderhoud

Volg deze richtlijnen voor marktplaatsen.

• Help uw verkopers. Omdat u één Marketplace MCA gebruikt om uw subaccounts voor verkopers te beheren, moet u uw individuele verkopers helpen bij eventuele vragen.
  • Leef het beleid voor Shopping-advertenties na. Alle producten in elk van uw subaccounts moeten het beleid voor Shopping-advertenties naleven. Anders kunnen subaccounts of uw hele Marketplace MCA worden opgeschort of gedeactiveerd.
  • Voorkom dubbele producten. Zorg dat u niet meerdere instanties van dezelfde producten indient voor dezelfde verkoper. U mag alleen dezelfde producten indienen als die producten afkomstig zijn van verschillende verkopers. U kunt uw product in meerdere landen en talen weergeven via uw feedinstellingen.

Aandachtspunt

Google behoudt zich het recht voor om subaccounts van individuele marktplaatsverkopers of het volledige Marketplace MCA te deactiveren. Ontdek meer informatie over artikelafkeuringen vanwege beleidsschendingen.