Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tietoa kauppapaikoista

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Kauppapaikka on verkkoalusta, jossa useat yksittäiset kauppiaat voivat myydä tuotteitaan. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lähettää dataa, jos ylläpidät kauppapaikkaa.

Tämä artikkeli ei koske sinua seuraavissa tapauksissa:

• Ylläpidät omaa verkkosivustoasi. Jos ylläpidät omaa verkkosivustoa ja kauppaa, jotka eivät ole osa kauppapaikkaa.
  • Hoidat myyjien tilejä edustajana. Edustajat ovat kolmansia osapuolia, jotka lisäävät tuotteita Googleen yksittäisten jälleenmyyjien puolesta. Jokainen yksittäinen jälleenmyyjä on erillinen myyjä, jolla on yksilöllinen verkkotunnus verkkosivustolleen, kuten example.com.
  • Olet yksityinen myyjä kauppapaikassa. Yksityisten myyjien tulee lähettää tuotetiedot suoraan kauppapaikalle ja varmistaa, että kaikki tuotteet ovat Shopping-mainosten käytäntöjen mukaisia. Jos kauppapaikka ei toimita syötteitä myyjien puolesta, myyjät voivat tutustua tässä artikkelissa mainittuun kauppapaikkaan.

Huom. Jos aiot ladata suuren määrän syötteitä tai tehdä usein muutoksia tuotetietoihisi, tuotetiedot kannattaa ladata suoraan Content APIn kautta.

Sisällys

Myyjien ylläpito kauppapaikassa

Ylläpidä kauppapaikkaa Kauppiaskeskuksessa muuntamalla tilisi kauppapaikan usean asiakkaan tiliksi (MCA). Tämän tilirakenteen avulla voit luoda alatilejä kullekin myyjälle, jolloin Shopping-mainosten käytäntöjä rikkova myyjä ei vaikuta muihin myyjiin. Myyjäkohtaisten alatilien avulla voit myös segmentoida kampanjat helposti myyjän mukaan.

Kauppapaikan MCA-tilillä on kolmenlaisia alatilejä:

• Kauppapaikan omistaman myyjän tili: Kauppapaikan omat tuotteet.
  • Yksittäisen myyjän tili: Kullakin tilillä on kolmannen osapuolen tuotteita tietyltä myyjältä.
  • Usean myyjän tili: Kullakin tilillä on kolmannen osapuolen tuotteita usealta samalla alatilillä olevalta myyjältä.

Kauppapaikkojen on huomioitava monia asioita tilirakenteen, käyttöönoton ja ylläpidon suhteen. Lue lisää kauppapaikkojen hyväksyttävästä tilirakenteesta, niin saat ohjeita kauppapaikalle parhaiten sopivan rakenteen valitsemiseen sekä tietoa parhaista käytännöistä.

Käyttöönotto

1. Rekisteröidy sähköpostiosoitteella, jota käytät säännöllisesti. Muokkaa lisäksi asetuksia niin, että saat uusimmat tilipäivitykset ja ehdotuksia laadun parantamiseksi. Tilaa ilmoitukset mahdollisuuksista sekä vinkeistä ja parhaista käytännöistä. Lue lisää Kauppiaskeskuksen sähköpostitilausten muuttamisesta.
  2. Pyydä tilisi muuttamista laajaksi tiliksi. Valitse vähittäiskaupan tyypiksi Kauppapaikat.
  3. Erottele tuotteet ja myyjät alatileille tuote- ja myyjätyypin mukaan. Muista, että Kauppiaskeskuksessa luoduilla alatileillä voi olla vain saman myyjän tarjouksia. Yksittäisen myyjän alatilien oletuskiintiö on 150 000 tuotetta.
  4. Lähetä tuotetiedot myyjiesi puolesta kunkin myyjän alatilillä. Älä pyydä myyjiä lähettämään tietoja itse, sillä niitä ei hyväksytä. Tuotetiedot kannattaa ladata suoraan Content APIn avulla.

Huom. Jos sinulla on usean myyjän tili, ulkoisen myyjän tunnus [external_seller_id] ‑määrite on pakollinen ja sen on täytettävä vahvistusehdot. Muuten tuotteesi hylätään. Lue lisää ulkoisen myyjän tunnus [external_seller_id] ‑määritteestä.

Jos haluat muuttaa yksittäisen myyjän tilin kauppapaikan omistaman myyjän tiliksi tai tarvitset usean myyjän tilin, ota meihin yhteyttä ja mainitse muunnettava Kauppiaskeskus-tunnus.

Ylläpito

Seuraa näitä kauppapaikkoja koskevia ohjeita.

• Auta myyjiäsi. Hoidat myyjien alatilejä yhden kauppapaikan MCA-tilin kautta, joten sinun on pystyttävä vastaamaan yksittäisten myyjiesi kysymyksiin.
  • Noudata Shopping-mainosten käytäntöjä. Kaikkien alatiliesi tuotteiden on oltava Shopping-mainosten käytäntöjen mukaisia. Muussa tapauksessa alatilit tai koko kauppapaikan MCA-tili voidaan jäädyttää tai poistaa käytöstä.
  • Vältä päällekkäisiä tuotteita. Älä lisää useita päällekkäisiä tuotteita samalle myyjälle. Voit lisätä samoja tuotteita vain, jos ne ovat eri myyjiltä. Tuote voi näkyä useissa maissa ja useilla kielillä syöteasetuksissa tekemiesi valintojen perusteella.

Hyvä muistaa

Google pidättää oikeuden poistaa käytöstä kauppapaikassa toimivien yksittäisten myyjien alatilit tai koko kauppapaikan MCA-tilin. Lue lisää käytäntörikkomusten aiheuttamista tuotteiden hylkäämisistä.