I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Om markedspladser

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

En markedsplads er en onlineplatform, hvor flere sælgere kan sælge deres produkter. Denne artikel forklarer, hvordan du indsender dine data, hvis du er en markedsplads.

Denne artikel gælder ikke for dig, hvis:

• Du administrerer dit eget website. Hvis du administrerer din egen butik på dit eget website, og det er ikke en del af en markedsplads.
  • Du administrerer sælgere som et bureau. Bureauer er tredjeparter, der indsender varer til Google på vegne af private forhandlere. Hver privat forhandler er en separat enhed og har et unikt domæne til sit website, f.eks. eksempel.dk.
  • Du er privat sælger på en markedsplads. Private sælgere skal indsende deres produktdata direkte til markedspladsen og sørge for, at alle deres produkter overholder politikkerne for Shopping-annoncer. Hvis en markedsplads ikke indsender feeds på vegne af sælgere, kan sælgerne henvise markedspladsen til denne artikel.

Bemærk! Hvis du planlægger at uploade et stort antal feeds eller foretage hyppige ændringer i dine produktdata, anbefaler vi på det kraftigste, at du bruger Content API til at uploade dem direkte.

På denne side

Administration af sælgere på en markedsplads

Administrer din markedsplads i Merchant Center ved at konvertere din konto til en konto for flere kunder på Markedsplads (MCA, multi-client account). Denne kontostruktur giver dig mulighed for at oprette underkonti for hver af dine sælgere, så sælgere, der måtte overtræde politikkerne for Shopping-annoncer, ikke påvirker andre sælgere. Hvis du opretter underkonti for hver af dine sælgere, kan du også nemt segmentere efter sælger for dine kampagner.

En konto for flere kunder på Markedsplads har 3 forskellige typer underkonti:

• Markedspladsejet sælger: Til markedspladsens egne produkter
  • Enkelt sælger: Hver konto indeholder tredjepartsprodukter for en bestemt sælger
  • Flere sælgere: Hver konto indeholder tredjepartsprodukter for flere sælgere på samme underkonto

Markedspladser skal gøre sig særlige overvejelser i forhold til både kontostruktur, kontokonfiguration og løbende kontovedligeholdelse. Få flere oplysninger om, hvordan du vælger den kontostruktur, der passer bedst til dine markedspladser, samt oplysninger om bedste praksis i artiklen om gyldig kontostruktur for markedspladser.

Konfiguration

1. Tilmeld dig med en mailadresse, som du tjekker jævnligt, og juster dine præferencer, så du får de seneste kontoopdateringer og forslag til kvalitetsforbedringer. Tilmeld dig for at modtage "muligheder" og "tips og optimale løsninger". Se, hvordan du ændrer dine mailpræferencer i Merchant Center.
  2. Anmod om konvertering af din konto til en avanceret konto. Vælg "Markedspladser" som detailvirksomhedstype.
  3. Opdel produkter og sælgere på underkonti baseret på produkttype og sælger. Husk, at underkonti, der er oprettet i Merchant Center, kun må indeholde tilbud for den samme sælger. Standardkvoten for underkonti til én sælger er på 150.000 produkter.
  4. Indsend produktdata på vegne af dine sælgere på deres individuelle underkonti. Bed ikke sælgere om at indsende deres egne data, da sådanne indsendelser ikke accepteres. Det anbefales kraftigt, at du bruger Content API til at uploade produktdata direkte.

Bemærk! Hvis du har en konto med flere sælgere, skal du angive attributten eksternt sælger-id [external_seller_id], og du skal opfylde valideringskriterierne. Ellers bliver dine produkter afvist. Få flere oplysninger om eksternt sælger-id [external_seller_id].

Hvis du vil konvertere en konto med en enkelt sælger til en markedspladsejet sælger, eller hvis du har brug for en konto med flere sælgere, kan du kontakte os med det Merchant Center-id, der skal konverteres.

Løbende vedligeholdelse

Følg disse retningslinjer for markedspladser.

• Hjælp dine sælgere. Da du bruger en konto for flere kunder på Markedsplads til at administrere dine sælgeres underkonti, skal du håndtere alle de spørgsmål, som dine private sælgere har.
  • Overhold politikkerne for Shopping-annoncer. Alle produkter på alle underkonti skal overholde politikkerne for Shopping-annoncer. Ellers risikerer du, at underkonti eller hele din konto for flere kunder på Markedsplads suspenderes eller deaktiveres.
  • Undgå identiske produkter. Sørg for, at du ikke indsender flere forekomster af de samme produkter for den samme sælger. Du må kun indsende identiske produkter, hvis de pågældende produkter er fra forskellige sælgere. Du kan vise dit produkt i flere lande og på flere sprog ved hjælp af dine feedindstillinger.

Husk!

Google forbeholder sig retten til at deaktivere underkonti, der tilhører private sælgere på markedspladser, eller hele kontoen for flere kunder på Markedsplads. Få flere oplysninger om afvisning af varer, der overtræder vores politikker.