Om markedspladser

En markedsplads er et handelswebsite, der hoster produkter eller websites for private sælgere på det samme domæne. Det kan f.eks. være sælger.eksempel.dk eller eksempel.dk/sælger.

Hvis du administrerer din egen butik på dit eget website, og det er ikke en del af en markedsplads, så gælder disse retningslinjer ikke for dig. Denne artikel beskriver, hvordan du indsender dine data, hvis du er en markedsplads eller en sælger på en markedsplads.

Bemærk! Hvis du planlægger at uploade et stort antal feeds eller foretage hyppige ændringer i dine produktdata, anbefaler vi på det kraftigste, at du bruger Content API (i stedet for feeds) til at uploade dine produktdata direkte.

Hvis du er privat sælger på en markedsplads

Dine produktdata skal indsendes direkte fra markedspladsen.

Hvis din markedsplads ikke indsender feeds på vegne af sælgere, kan du selv indsende feedet, men du har muligvis brug for hjælp fra markedspladsen til at bekræfte og gøre krav på markedspladsens websiteadresse. Sørg også for, at alle dine produkter overholder Shopping-politikkerne.

Hvis du administrerer sælgere på en markedsplads

• Indsend produktdata for hver enkelt sælger med en konto for flere kunder. Indsend produktdata på vegne af dine sælgere, så de ikke indsender deres produktdata hver for sig. Vi accepterer ikke indsendelser fra dine private sælgere. Du administrerer de forskellige sælgere ved at adskille dem på hver deres underkonto på en konto for flere kunder.
  • Tjek din e-mail. Vi sender dig oplysninger om kontoopdateringer og forslag til kvalitetsforbedringer. Tilmeld dig med en e-mailadresse, som du tjekker regelmæssigt.
  • Hjælp dine sælgere. Du bruger én konto, og du er derfor nødt til at håndtere alle de spørgsmål, som dine private sælgere har om Shopping-annoncer.
  • Overhold politikkerne for Shopping-annoncer. Alle produkter på alle underkonti skal overholde Shopping-politikkerne. Du risikerer, at underkonti eller endda hele din konto deaktiveres, hvis politikkerne ikke overholdes.
  • Undgå identiske produkter. Sørg for, at du ikke indsender de samme produkter for den samme sælgerkonto. Du må kun indsende identiske produkter, hvis de sælges af forskellige sælgere med hver deres sælgerkonto.

Hvis du administrerer sælgere som et bureau

Bureauer er tredjeparter, der indsender varer til Google på vegne af private forhandlere. Hver privat forhandler er en separat enhed og har et unikt domæne til sit website, f.eks. eksempel.dk.

• Tjek din e-mail. Vi sender dig oplysninger om kontoopdateringer og forslag til kvalitetsforbedringer, så tilmeld dig med en mailadresse, du tjekker regelmæssigt.
  • Overhold politikkerne for Shopping-annoncer. Alle produkter på alle underkonti skal overholde Shopping-politikkerne. Du risikerer, at underkonti, private forhandlerkonti eller endda hele din konto deaktiveres, hvis politikkerne ikke overholdes.

Husk!

Google forbeholder sig ret til at deaktivere underkonti, der tilhører private sælgere på markedspladser. Få flere oplysninger om afvisning af varer, der overtræder vores politikker.