installment [termijn]: definitie

Gebruik het kenmerk installment [termijn] om gebruikers de details te laten weten van een maandelijks betalingsplan dat u aanbiedt voor de betaling van uw product.

Wanneer te gebruiken

Gebruik dit kenmerk om gebruikers te laten weten of ze in maandelijkse termijnen kunnen betalen voor uw product. In alle landen behalve Brazilië en Mexico wordt het kenmerk prijs behandeld als betaling vooraf en wordt het kenmerk termijn daarnaast gebruikt voor maandelijkse termijnen.

In landen buiten Latijns-Amerika kunt u voor mobiele telefoons en tablets alleen termijnbetalingen gebruiken. Het kenmerk prijs (minimaal nul) wordt beschouwd als de vooruitbetaling (inclusief de aanbetaling en activeringskosten) en het kenmerk termijn staat voor de terugkerende maandelijkse termijnbetalingen voor uw draadloze apparaat. De kosten die aan een draadloos abonnement zijn verbonden, kunnen ook worden toegevoegd met het kenmerk abonnementskosten. Meer informatie over abonnementskosten

Alleen Latijns-Amerikaanse landen: Aanbiedingen waarbij het kenmerk termijn wordt gebruikt, worden beschouwd als een aanbieding waarbij het product kan worden gekocht door de prijs vooraf te betalen of in termijnen te betalen. Gebruik het kenmerk prijs om het volledige bedrag te vermelden en het kenmerk termijn om de termijnbetalingen en de betalingsfrequentie aan te geven.

Het kenmerk termijn gebruikt twee subkenmerken:

• months [maanden] (vereist)
    Geheel getal, het aantal termijnen dat de koper moet betalen.
  • amount [bedrag] (vereist)
    ISO 4217, het bedrag dat de koper per maand moet betalen.

Opmaak

Hanteer de volgende opmaakrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type Aantal plus valuta
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

Geef months [maanden] en amount [bedrag] op, gescheiden door een dubbele punt ( : ). Gebruik geen aanhalingstekens. Voor 6 maandelijkse betalingen van 50 EUR per keer geeft u bijvoorbeeld het volgende op:

6:50 EUR

XML-feeds

<g:installment>

<g:months>6</g:months>

<g:amount>50 EUR</g:amount>

</g:installment>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping .

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Zorg ervoor dat de gegevens overeenkomen met het betalingsplan dat wordt weergegeven op uw bestemmingspagina. U kunt ook andere afbetalingsopties op uw bestemmingspagina weergeven, maar het plan dat u indient, moet eenvoudig te vinden zijn op de bestemmingspagina.
  • Verplicht gebruikers niet tot het hebben van een klantenkaart om de afbetalingsoptie te kiezen die u indient.
  • Gebruik het kenmerk termijn niet voor software-abonnementen. Software-abonnementen moeten vooraf worden betaald, en de jaarlijkse vooruitbetaalde kosten moeten worden ingediend met het kenmerk prijs.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Dien exacte waarden in voor uw afbetalingskosten, overeenkomstig ISO 4217. Dien bijvoorbeeld 1.01 MXN in en niet 1.0012 MXN, anders wordt de ingediende waarde afgerond.

Voorbeelden

Varianten (alleen Latijns-Amerika)

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren of maten, kunt u voor elk van deze varianten een andere prijs hanteren. Voorbeeld:

An example of ads without placeholder images

Productgegevens voor groen Android T-shirt
Kenmerk Productgegevens
id [id] 9876-S-GRN
title [titel] Android T-shirt - groen - small
price [prijs] 30 MXN
installment [termijn] 3:10 MXN
color [kleur] groen
size [maat] S
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [productgroep_id] 9876

Productgegevens voor blauw Android T-shirt
Kenmerk Productgegevens
id [id] 9876-S-GRN
title [titel] Android T-shirt - blauw - small
price [prijs] 30 MXN
installment [termijn] 3:10 MXN
color [kleur] blauw
size [maat] S
item_group_id [productgroep_id] 9876

Productgegevens voor geel Android T-shirt
Kenmerk Productgegevens
id [id] 9876-S-GRN
title [titel] Android T-shirt - geel - small
price [prijs] 30 MXN
installment [termijn] 3:10 MXN
color [kleur] geel
size [maat] S
item_group_id [productgroep_id] 9876
Mobiele telefoon of tablet verkocht met termijnbetalingen

Voor mobiele telefoons of tablets met maandelijkse termijnbetalingen kunt u een prijs van minimaal nul indienen. Meer informatie over prijsvereisten.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Product Google Nexus 6
titel Google Nexus 6 - 32 GB - nachtblauw - met termijnbetalingen
prijs 36.95 EUR (vooraf te betalen bij het afrekenen)
termijn 24: 29.95 EUR
google_productcategorie Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons]

Product Google Nexus 9
title [titel] Google Nexus 9 - 32 GB - zwart - met termijnbetalingen
price [prijs] 0 EUR
installment [termijn] 12: 30 EUR
google_product_category [google_productcategorie] Elektronica> Computers> Tabletcomputers

Telefoon of tablet verkocht met termijnbetalingen en gebundeld met een abonnement

Dien een totale waarde in voor de aanbetaling in het kenmerk prijs (kan nul zijn) en vermeld eventuele activeringskosten en/of eenmalige kosten. Dien nul in bij het kenmerk prijs als er geen kosten vooraf zijn. Geef in uw titel op dat voor uw draadloze product een abonnement met een bepaalde duur en termijnbetalingen vereist zijn. Meer informatie over het kenmerk prijs

Opmerking: abonnementskosten is niet beschikbaar in de VS of Latijns-Amerika.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone
Product Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 - 32 GB - nachtblauw - met contract en betaling in 12 termijnen
price [prijs] 40 EUR
installment [termijn] 12:18 EUR
subscription_cost [abonnementskosten] maand:12:10.00 EUR
google_product_category [google_productcategorie] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons]

Product Google Nexus 9
title [titel] Google Nexus 9 - 32 GB - zwart - met contract en betaling in 24 termijnen
price [prijs] 0 EUR
installment [termijn] 24:10 EUR
subscription_cost [abonnementskosten] maand:24:10.00 EUR
google_product_category [google_productcategorie] Elektronica> Computers> Tabletcomputers

Telefoon of tablet verkocht met termijnbetalingen (alleen in Latijns-Amerikaanse landen)

Dien een totale waarde in voor het aankoopbedrag in het kenmerk prijs. Geef ook een alternatieve maandelijkse betalingstermijn op via het kenmerk termijn. Vermeld in uw titel dat uw draadloze product met een termijnbetalingsplan wordt geleverd. Meer informatie over het kenmerk prijs
An illustration with 3 different colors of one mobile phone
Product Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 - 32 GB - nachtblauw - betaling in 12 maandelijkse termijnen
price [prijs] 1080 BRL
termijn 12: BRL 95
abonnementskosten (moet leeg zijn omdat er geen servicecontract is)
google_product_category [google_productcategorie] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons]

Product Google Nexus 9
title [titel] Google Nexus 9 - 32 GB - zwart - betaling in 24 maandelijkse termijnen
price [prijs] 1800 BRL
installment [termijn] 24:10 BRL
subscription_cost [abonnementskosten] (moet leeg zijn omdat er geen servicecontract is)
google_product_category [google_productcategorie] Elektronica> Computers> Tabletcomputers