Termijn [installment]

Opmerking: Producten met het kenmerk installment [termijn] komen niet in aanmerking voor grensoverschrijdende handel en kunnen slechts één doelland hebben.
Gebruik het kenmerk termijn [installment] om klanten te informeren over afbetalingsmogelijkheden voor uw product.

Wanneer te gebruiken

Dit kenmerk is alleen beschikbaar in bepaalde landen:

• Afrika: Zuid-Afrika
  • Azië Pacific: Hongkong, India, Japan, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Taiwan, Thailand, Zuid-Korea
  • Europa: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland, Turkije, Verenigd Koninkrijk
  • Latijns-Amerika: Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Mexico, Peru
  • Midden-Oosten: Israël, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten
  • Noord-Amerika: Canada, Verenigde Staten

Gebruik dit kenmerk om klanten te laten weten of ze in maandelijkse termijnen kunnen betalen voor uw product.

Australië: Dit kenmerk kan niet worden gebruikt voor draadloze apparaten, zoals mobiele telefoons of tablets, waarmee in Australië wordt geadverteerd. Met het kenmerk prijs [price] kunt u de minimale totale kosten ('minimum meetbare prijs') opgeven van het apparaat, inclusief aanbetaling, termijnbetalingen en draadloos abonnement. Gebruik het kenmerk titel [title] om aan te geven dat het apparaat in termijnen kan worden betaald.
Buiten Latijns-Amerika: het kenmerk prijs [price] (vanaf 0) wordt beschouwd als de vooruitbetaling (inclusief de aanbetaling en activeringskosten) en het kenmerk termijn [installment] staat voor de terugkerende maandelijkse termijnbetalingen voor uw draadloze apparaat. De kosten die aan een draadloos abonnement zijn verbonden, kunnen ook worden toegevoegd met het kenmerk abonnementskosten[subscription_cost].

Dit kenmerk is alleen beschikbaar voor mobiele producten met de volgende codes voor Google-productcategorieën:

• Watches [Horloges] (201)
  • Mobile Phone [Mobiele telefoon] (267)
  • Tablet Computers [Tabletcomputers]. (4745)
  • Mobile Phone Pre-Paid Cards & SIM Cards [Simkaarten voor mobiele telefoons] (6030)
  • GPS Tracking Devices [GPS-trackers] (6544)
Alleen landen in Latijns-Amerika: Betaling in termijnen is mogelijk voor alle productcategorieën. Aanbiedingen waarbij het kenmerk termijn [installment] wordt gebruikt, worden beschouwd als een aanbieding waarbij het product kan worden gekocht door de prijs vooraf te betalen of in termijnen te betalen. Gebruik het kenmerk prijs [price] om het volledige bedrag te vermelden en het kenmerk termijn om de termijnbetalingen en betalingsfrequentie aan te geven.

Dit kenmerk gebruikt 2 subkenmerken:

• Maanden [months] (vereist)
    Geheel getal: het aantal termijnen dat de koper moet betalen.
  • Bedrag [amount] (vereist)
    ISO 4217: het bedrag dat de koper per maand moet betalen.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type Aantal plus valuta
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

Geef de waarde op door months [maanden] en amount [bedrag] te scheiden door een dubbelepunt ( : ). Gebruik geen aanhalingstekens. Voor 6 maandelijkse betalingen van 50 EUR per keer geeft u bijvoorbeeld het volgende op:

6:50 EUR
XML-feeds

<g:installment>

<g:months>6</g:months>

<g:amount>50 EUR</g:amount>

</g:installment>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Zorg ervoor dat de gegevens overeenkomen met het betalingsplan dat wordt weergegeven op uw bestemmingspagina. U kunt ook andere afbetalingsopties op uw bestemmingspagina weergeven, maar het plan dat u indient, moet makkelijk te vinden zijn op de bestemmingspagina.
  • Verplicht gebruikers niet tot het hebben van een klantenkaart om de afbetalingsoptie die u indient te kunnen kiezen.
  • Gebruik het kenmerk termijn niet voor softwareabonnementen. Softwareabonnementen moeten vooraf worden betaald, en de jaarlijkse vooruitbetaalde kosten moeten worden opgegeven met het kenmerk prijs [price].
  • Activeringskosten mogen niet worden opgenomen in het kenmerk prijs voor producten die worden verkocht in de VS. Abonnementen worden niet ondersteund in de VS.
  • Alleen voor gebruik in goedgekeurde landen. Als u het kenmerk termijn [installment] in niet-goedgekeurde landen gebruikt, wordt uw product afgekeurd.
  • Alleen voor gebruik voor goedgekeurde productcategorieën. Als u het kenmerk termijn [installment] voor andere productcategorieën gebruikt, wordt uw product afgekeurd.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Geef exacte waarden op voor uw afbetalingskosten, volgens ISO 4217. Geef bijvoorbeeld 1.01 EUR op en niet 1.0012 EUR, anders ronden we de ingediende waarde af.
  • Als uw product wordt gecombineerd met een abonnements, moet u hetzelfde aantal maanden voor het kenmerk abonnementskosten[subscription_cost] opgeven als voor het kenmerk termijn[installment]. Als het aantal maanden verschilt en we uw termijn en abonnementskosten moeten combineren door ruimtebeperkingen, gebruiken we de hoogste van deze twee waarden. Als uw betalingsplan bijvoorbeeld 12 maanden is, maar uw servicecontract 24 maanden duurt, gebruiken we 24 maanden.
    Opmerking: Het kenmerk abonnementskosten [subscription_cost] wordt niet in alle landen ondersteund.
  • Als het termijnbedrag voor uw product na een bepaalde periode stijgt, moet u de hoogste maandelijkse kosten opgeven via het subkenmerk bedrag [amount]. Als het termijnbedrag bijvoorbeeld na 6 maanden stijgt van 20 EUR naar 40 EUR, geeft u 40 EUR op.

Voorbeelden

Varianten (alleen Latijns-Amerika)

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren of maten, kunt u voor elk van deze varianten een andere prijs hanteren. Voorbeeld:

Voorbeeld van advertenties zonder tijdelijke afbeeldingen

Productgegevens voor groen Android T-shirt
Kenmerk Waarde
Id [id] 9876-S-GRN
Titel [title] Android T-shirt - Groen - Small
Prijs [price] 30 MXN
Termijn [installment] 3:10 MXN
Kleur [color] Groen
Maat [size] S
Id [id] 9876-S-GRN
Productgroep id [item_group_id] 9876

Productgegevens voor blauw Android T-shirt
Kenmerk Waarde
Id [id] 9876-S-GRN
Titel [title] Android T-shirt - Blauw - Small
Prijs [price] 30 MXN
Termijn [installment] 3:10 MXN
Kleur [color] Blauw
Maat [size] S
Productgroep id [item_group_id] 9876

Productgegevens voor geel Android T-shirt
Kenmerk Waarde
Id [id] 9876-S-GRN
Titel [title] Android T-shirt - Geel - Small
Prijs [price] 30 MXN
Termijn [installment] 3:10 MXN
Kleur [color] Geel
Maat [size] S
Productgroep id [item_group_id] 9876
Mobiele telefoon of tablet verkocht met termijnbetalingen

Voor mobiele telefoons of tablets met maandelijkse termijnbetalingen kunt u een prijs van minimaal 0 indienen. Meer informatie over prijsvereisten

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Productgegevens voor een nachtblauwe Google Nexus 6 met 32 GB, een prijs van 36,95 euro en betalingsoptie in termijnen
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Nexus 6 - 32 GB - Nachtblauw (met 24 maandelijkse betalingen)
Prijs [price] 36.95 EUR (vooraf te betalen bij het afrekenen)
Termijn [installment] 24:29.95 EUR
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons

Productgegevens voor een zwarte Google Nexus 9 met 32 GB, een prijs van 0,00 euro en betalingsoptie in termijnen
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Nexus 9 - 32 GB - Zwart (met 12 maandelijkse termijnen)
Prijs [price] 0 EUR
Termijn [installment] 12:30 EUR
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica> Computers> Tabletcomputers

Telefoon of tablet verkocht met termijnbetalingen en gebundeld met een abonnement

Dien een totale waarde in voor de aanbetaling in het kenmerk prijs [price] (kan 0 zijn) en vermeld eventuele activeringskosten en/of eenmalige kosten. Dien 0 in bij het kenmerk prijs [price] als er geen kosten vooraf zijn. Geef in uw titel op dat voor uw draadloze product een abonnement met een bepaalde duur en termijnbetalingen vereist zijn. Meer informatie over het kenmerk prijs
Opmerking: Het kenmerk abonnementskosten [subscription_cost] is niet beschikbaar in de VS of Latijns-Amerika.
An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Productgegevens voor een nachtblauwe Google Nexus 6 met 32 GB, een prijs van 40,00 euro en betalingsopties in termijnen
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Nexus 6 - 32 GB - Nachtblauw (met abonnement en 12 termijnbetalingen)
Prijs [price] 40 EUR
Termijn [installment] 12:18 EUR
Abonnementskosten [subscription_cost] maand:12:10.00 EUR
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons

Productgegevens voor een zwarte Google Nexus 9 met 32 GB, een prijs van 0,00 euro en betalingsoptie in termijnen
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Nexus 9 - 32 GB - Zwart (met abonnement en 24 termijnbetalingen)
Prijs [price] 0 EUR
Termijn [installment] 24:10 EUR
Abonnementskosten [subscription_cost] maand:24:10.00 EUR
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica> Computers> Tabletcomputers

Telefoon of tablet verkocht met termijnbetalingen (alleen in landen in Latijns-Amerika)

Dien een totale waarde in voor het aankoopbedrag in het kenmerk prijs [price]. Geef ook een alternatieve betalingsoptie in maandelijkse termijnen op via het kenmerk termijn [installment].
An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Productgegevens voor een nachtblauwe Google Nexus 6 met 32 GB, een prijs van 1,080.00 BRL en betaling in termijnen
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Nexus 6 - 32 GB - Nachtblauw
Prijs [price] 1080 BRL
Termijn [installment] 12:95 BRL
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons

Productgegevens voor een zwarte Google Nexus 9 met 32 GB, een prijs van 1080,00 BRL en betalingsoptie in termijnen
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Nexus 9 - 32 GB - Zwart
Prijs [price] 1800 BRL
Termijn [installment] 24:10 BRL
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica> Computers> Tabletcomputers

Gebruik niet het kenmerk abonnementskosten[subscription_cost], omdat er geen servicecontract is.

Raadpleeg voor meer voorbeelden de praktische tips voor advertenties voor draadloze producten en services.

Telefoon of tablet verkocht met termijnbetalingen (alleen in Australië)

Geef de totale minimumkosten van het apparaat, inclusief termijnbetalingen, op in het kenmerk prijs [price]. Gebruik het kenmerk titel [title] om aan te geven dat uw draadloze product met betaling in termijnen wordt verkocht. Meer informatie over het kenmerk prijs
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Pixel 4 - 32 GB - Nachtblauw met 12 maandelijkse betalingen
Prijs [price] 1500 AUD
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons

Gebruik niet de kenmerken termijn [installment] en abonnementskosten[subscription_cost].