installment [termijn]: definitie

Gebruik het kenmerk installment [termijn] om gebruikers informatie te geven over een maandelijks betalingsplan voor uw product.

Wanneer te gebruiken

Dit kenmerk is alleen beschikbaar in bepaalde landen:

• Afrika: Zuid-Afrika
  • Azië Pacific: Hongkong, India, Japan, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Taiwan, Thailand, Zuid-Korea
  • Europa: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland, Turkije, Verenigd Koninkrijk
  • Latijns-Amerika: Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Mexico, Peru
  • Midden-Oosten: Israël, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten
  • Noord-Amerika: Canada, Verenigde Staten

Gebruik dit kenmerk om gebruikers te laten weten of ze in maandelijkse termijnen kunnen betalen voor uw product.

Buiten Latijns-Amerika: Het kenmerk price [prijs] (vanaf 0) wordt beschouwd als de vooruitbetaling (inclusief de aanbetaling en activeringskosten) en het kenmerk installment [termijn] staat voor de terugkerende maandelijkse termijnbetalingen voor uw draadloze apparaat. De kosten die aan een draadloos abonnement zijn verbonden, kunnen ook worden toegevoegd met het kenmerk subscription_cost [abonnementskosten].
Alleen landen in Latijns-Amerika: Betaling in termijnen is mogelijk voor alle productcategorieën. Aanbiedingen waarbij het kenmerk installment [termijn] wordt gebruikt, worden beschouwd als een aanbieding waarbij het product kan worden gekocht door de prijs vooraf te betalen of in termijnen te betalen. Gebruik het kenmerk price [prijs] om het volledige bedrag te vermelden en het kenmerk installment [termijn] om de termijnbetalingen en betalingsfrequentie aan te geven.

Dit kenmerk is alleen beschikbaar voor mobiele producten met de volgende codes voor Google-productcategorieën:

• Smart Watches [Smartwatches]: 201
  • Mobile Phones [Mobiele telefoons]: 267
  • Laptops [Laptops]: 328
  • Tablets [Tablets]: 4745
  • Mobile Phone Pre-Paid Cards & SIM Cards [Simkaarten voor mobiele telefoons]: 6030
  • GPS Tracking Devices [GPS-trackers]: 6544

Het kenmerk installment [termijn] gebruikt twee subkenmerken:

• months [maanden] (vereist)
    Geheel getal, het aantal termijnen dat de koper moet betalen.
  • amount [bedrag] (vereist)
    ISO 4217, het bedrag dat de koper per maand moet betalen.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Type Aantal plus valuta
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

Geef de waarde op door months [maanden] en amount [bedrag] te scheiden door een dubbelepunt ( : ). Gebruik geen aanhalingstekens. Voor 6 maandelijkse betalingen van 50 EUR per keer geeft u bijvoorbeeld het volgende op:

6:50 EUR
XML-feeds

<g:installment>

<g:months>6</g:months>

<g:amount>50 EUR</g:amount>

</g:installment>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Zorg ervoor dat de gegevens overeenkomen met het betalingsplan dat wordt weergegeven op uw bestemmingspagina. U kunt ook andere afbetalingsopties op uw bestemmingspagina weergeven, maar het plan dat u indient, moet eenvoudig te vinden zijn op de bestemmingspagina.
  • Verplicht gebruikers niet tot het hebben van een klantenkaart om de afbetalingsoptie te kiezen die u indient.
  • Gebruik het kenmerk installment [termijn] niet voor softwareabonnementen. Softwareabonnementen moeten vooraf worden betaald, en de jaarlijkse vooruitbetaalde kosten moeten worden ingediend met het kenmerk price [prijs].
  • Neem geen activeringskosten op in het kenmerk price [prijs] voor producten die in de VS worden verkocht. Abonnementen worden niet ondersteund in de VS.
  • Alleen voor gebruik in goedgekeurde landen. Als u het kenmerk installment [termijn] in niet-goedgekeurde landen gebruikt, wordt uw product afgekeurd.
  • Alleen voor gebruik voor goedgekeurde productcategorieën. Als u het kenmerk installment [termijn] voor andere productcategorieën gebruikt, wordt uw product afgekeurd.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Dien exacte waarden in voor uw afbetalingskosten, volgens ISO 4217. Dien bijvoorbeeld 1.01 EUR in en niet 1.0012 EUR, anders ronden we de ingediende waarde af.
  • Als uw product wordt gecombineerd met een abonnement, moet u voor het kenmerk subscription_cost [abonnementskosten] hetzelfde aantal maanden opgeven als voor het kenmerk installment [termijn]. Als het aantal maanden verschilt en we uw termijn en abonnementskosten moeten combineren door ruimtebeperkingen, gebruiken we de hoogste van deze twee waarden. Als uw betalingsplan bijvoorbeeld 12 maanden is, maar uw servicecontract 24 maanden duurt, gebruiken we 24 maanden.
    Opmerking: Het kenmerk subscription_cost [abonnementskosten] wordt alleen ondersteund in landen waar termijnbetalingen worden ondersteund.
  • Als het termijnbedrag voor uw product na een bepaalde periode stijgt, moet u de hoogste maandelijkse kosten indienen via het subkenmerk amount [bedrag]. Als het termijnbedrag bijvoorbeeld na 6 maanden stijgt van 20 EUR naar 40 EUR, geeft u 40 EUR op.

Voorbeelden

Varianten (alleen Latijns-Amerika)

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren of maten, kunt u voor elk van deze varianten een andere prijs hanteren. Voorbeeld:

An example of ads without placeholder images

Productgegevens voor groen Android T-shirt
Kenmerk Productgegevens
id [id] 9876-S-GRN
title [titel] Android T-shirt - groen - small
price [prijs] 30 MXN
installment [termijn] 3:10 MXN
color [kleur] groen
size [maat] S
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [productgroep_id] 9876

Productgegevens voor blauw Android T-shirt
Kenmerk Productgegevens
id [id] 9876-S-GRN
title [titel] Android T-shirt - blauw - small
price [prijs] 30 MXN
installment [termijn] 3:10 MXN
color [kleur] blauw
size [maat] S
item_group_id [productgroep_id] 9876
Productgegevens voor geel Android T-shirt
Kenmerk Productgegevens
id [id] 9876-S-GRN
title [titel] Android T-shirt - geel - small
price [prijs] 30 MXN
installment [termijn] 3:10 MXN
color [kleur] geel
size [maat] S
item_group_id [productgroep_id] 9876
Mobiele telefoon of tablet verkocht met termijnbetalingen

Voor mobiele telefoons of tablets met maandelijkse termijnbetalingen kunt u een prijs van minimaal 0 indienen. Meer informatie over prijsvereisten

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Product Google Nexus 6
titel Google Nexus 6 - 32 GB - nachtblauw - met termijnbetalingen
prijs 36.95 EUR (vooraf te betalen bij het afrekenen)
termijn 24: 29.95 EUR
google_productcategorie Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons]

Product Google Nexus 9
title [titel] Google Nexus 9 - 32 GB - zwart - met termijnbetalingen
price [prijs] 0 EUR
installment [termijn] 12: 30 EUR
google_product_category [google_productcategorie] Elektronica> Computers> Tabletcomputers

Telefoon of tablet verkocht met termijnbetalingen en gebundeld met een abonnement

Dien een totale waarde in voor de aanbetaling in het kenmerk price [prijs] (kan 0 zijn) en vermeld eventuele activeringskosten en/of eenmalige kosten. Dien 0 in bij het kenmerk price [prijs] als er geen kosten vooraf zijn. Geef in uw titel op dat voor uw draadloze product een abonnement met een bepaalde duur en termijnbetalingen vereist zijn. Meer informatie over het kenmerk price [prijs]
Opmerking: subscription_cost [abonnementskosten] is niet beschikbaar in de VS of Latijns-Amerika.

An illustration with 3 different colors of one mobile phone
Product Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 - 32 GB - nachtblauw - met contract en betaling in 12 termijnen
price [prijs] 40 EUR
installment [termijn] 12:18 EUR
subscription_cost [abonnementskosten] maand:12:10.00 EUR
google_product_category [google_productcategorie] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons]
Product Google Nexus 9
title [titel] Google Nexus 9 - 32 GB - zwart - met contract en betaling in 24 termijnen
price [prijs] 0 EUR
installment [termijn] 24:10 EUR
subscription_cost [abonnementskosten] maand:24:10.00 EUR
google_product_category [google_productcategorie] Elektronica> Computers> Tabletcomputers

Telefoon of tablet verkocht met termijnbetalingen (alleen in Latijns-Amerikaanse landen)

Dien een totale waarde in voor het aankoopbedrag in het kenmerk price [prijs]. Geef ook een alternatieve betalingsoptie in maandelijkse termijnen op via het kenmerk installment [termijn]. Vermeld in uw titel dat uw draadloze product met een termijnbetalingsplan wordt geleverd. Meer informatie over het kenmerk price [prijs]
An illustration with 3 different colors of one mobile phone
Product Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 - 32 GB - nachtblauw - betaling in 12 maandelijkse termijnen
price [prijs] 1080 BRL
termijn 12: BRL 95
abonnementskosten (moet leeg zijn omdat er geen servicecontract is)
google_product_category [google_productcategorie] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons]
Product Google Nexus 9
title [titel] Google Nexus 9 - 32 GB - zwart - betaling in 24 maandelijkse termijnen
price [prijs] 1800 BRL
installment [termijn] 24:10 BRL
subscription_cost [abonnementskosten] (moet leeg zijn omdat er geen servicecontract is)
google_product_category [google_productcategorie] Electronics > Computers > Tablet Computers [Elektronica > Computers > Tabletcomputers]