Beschikbaarheid [availability]

Gebruik het kenmerk beschikbaarheid [availability] om gebruikers en Google te laten weten of u een product op voorraad heeft.

Wanneer te gebruiken

Vereist voor alle producten

Dit zijn de ondersteunde waarden waaruit u kunt kiezen:

• Op voorraad [in_stock]
    • U accepteert momenteel bestellingen voor dit product en u kunt aan het aankoopverzoek voldoen. U bent er zeker van dat het product tijdig wordt verzonden (of onderweg is naar de klant), omdat het beschikbaar is voor verkoop. U kunt het product leveren op alle ondersteunde locaties in uw productgegevens en de verzendinstellingen van uw account.
  • Niet op voorraad [out_of_stock]
    • U accepteert momenteel geen bestellingen voor dit product, het product is niet beschikbaar voor aankoop of het product moet worden nabesteld.
  • Reserveren [preorder]
    • U accepteert momenteel bestellingen voor dit product, maar het is nog niet op de markt gebracht. U moet het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date] opgeven om aan te geven vanaf welke dag het product beschikbaar is voor levering.
  • Nabestellen [backorder]
    • Het product is momenteel niet beschikbaar, maar u accepteert bestellingen en het product wordt verzonden zodra het weer beschikbaar is. U moet het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date] opgeven om aan te geven vanaf welke dag het product beschikbaar is voor levering.
Opmerking:
  • Opmerking: De waarde reserveren [preorder] mag alleen worden gebruikt voor nieuwe producten die nog niet zijn uitgebracht. Gebruik het kenmerk nabestellen [backorder] voor bestaande producten die tijdelijk niet op voorraad zijn, maar waarvoor u nog wel bestellingen accepteert.
  • De waarden reserveren [preorder] en nabestellen [backorder] worden niet ondersteund voor Kopen op Google-vermeldingen.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Ondersteunde waarden
  • in_stock
  • out_of_stock
  • preorder
  • backorder
Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)

Offer.availability, Type: ItemAvailability

Toewijzen aan Merchant Center-waarden:

• in_stock: InStock, LimitedAvailability, OnlineOnly
  • out_of_stock: Discontinued, InStoreOnly, OutOfStock, SoldOut
  • preorder: PreOrder, PreSale
  • backorder: BackOrder
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds

in_stock

XML-feeds <g:availability>in_stock</g:availability>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Geef de productbeschikbaarheid aan op uw landingspagina. Meer informatie over de vereisten voor landingspagina's
  • Zorg dat de productbeschikbaarheid overeenkomt met de verzendinstellingen in uw account. Meer informatie over verzendinstellingen
    • Verzend het product naar alle locaties die u ondersteunt in uw productgegevens en in de verzendinstellingen in uw account. Op deze manier komt de beschikbaarheid die gebruikers te zien krijgen, overeen met wat u opgeeft.
    • Zorg dat de beschikbaarheidsgegevens van uw product overeenkomen met de beschikbaarheid op uw landingspagina en betalingspagina's. Als gebruikers uw website bezoeken, verwachten ze dat uw product op uw landingspagina en tijdens het betalingsproces dezelfde beschikbaarheidsgegevens heeft. Het komt vaak voor dat de beschikbaarheid niet overeenkomt omdat de leveringslocaties niet correct zijn ingesteld in de verzendinstellingen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een product fysiek kunt leveren in de staat Californië door de verzendkosten op te geven voor levering in Californië. Meer informatie over verzendinstellingen
    • Zorg dat het product kan worden verzonden en niet alleen kan worden opgehaald in uw winkel. Ophalen in de winkel wordt momenteel niet ondersteund, behalve in Argentinië en Chili.
  • Zorg dat gegevens actueel zijn. De beschikbaarheid en prijzen van uw producten kunnen regelmatig veranderen. Meer informatie over hoe u productgegevens van hoge kwaliteit onderhoudt
  • Gebruik het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date] als u preorder of backorder als beschikbaarheidswaarde opgeeft.
Opmerking: U moet de beschikbaarheidsdatum ook toevoegen aan de landingspagina van het product en ervoor zorgen dat deze duidelijk zichtbaar is voor klanten (bijvoorbeeld '6 mei 2023'). Als u de exacte datum niet weet, kunt u een geschatte datum opgeven (bijvoorbeeld 'mei 2023').

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Als uw product tijdelijk niet beschikbaar is in het land van verkoop en u er geen bestellingen voor accepteert, stelt u het kenmerk beschikbaarheid [availability] in op out_of_stock. Als we vaststellen dat een product niet op voorraad is op uw landingspagina of tijdens het betalingsproces, maar het beschikbaarheidskenmerk is ingesteld op in_stock in uw productgegevens, keuren we het product af.
  • Stel het kenmerk beschikbaarheid niet in op out_of_stock als u uw website uit de lucht wilt halen voor onderhoud of een vakantie. Gebruik in plaats daarvan het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination]. Door deze praktische tip op te volgen, voorkomt u onnodige afkeuringen in uw account en zijn uw producten sneller weer zichtbaar dan wanneer ze zouden zijn afgekeurd. Meer praktische tips voor onderhoud van de landingspagina en onderbrekingen van de site
  • Gebruik out_of_stock niet als u wilt voorkomen dat uw product wordt getoond. Als het product te koop is, maar u wilt voorkomen dat het op bepaalde bestemmingen wordt getoond, gebruikt u het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination]. U kunt bijvoorbeeld voorkomen dat uw product wordt getoond in Shopping-advertenties, maar uw producten nog wel tonen via andere indelingen, zoals gratis vermeldingen.
  • Onderbreek uw product tijdelijk. Als u tot 14 dagen wilt voorkomen dat uw product wordt getoond in advertenties, maar wel de optie wilt houden om het product snel opnieuw te activeren, gebruikt u het kenmerk onderbreken [pause].
  • Stel het kenmerk beschikbaarheid niet in op out_of_stock voor producten die u niet meer verkoopt. Verwijder producten die u niet meer verkoopt uit uw productgegevens.
  • Overweeg het gebruik van automatische artikelupdates om niet-overeenkomende beschikbaarheidsinformatie te voorkomen. Automatische artikelupdates is een functie die de status van uw landingspagina gebruikt om uw productgegevens automatisch te updaten. Hiermee voorkomt u afkeuringen. Meer informatie over hoe u automatische artikelupdates instelt

Voorbeelden

Product kan worden gekocht

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable die beschikbaar is voor verkoop
Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Product is niet meer op voorraad

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable die niet op voorraad is
Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability] out_of_stock
Product is nabesteld

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable die wordt nabesteld
Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability] backorder
Beschikbaarheidsdatum [availability_date] 2021-05-24T13:00-0800
Tijdelijk voorkomen dat een product wordt weergegeven op Google

Als u tijdelijk wilt voorkomen dat een product op bepaalde locaties op Google wordt weergegeven, maar het nog steeds als op voorraad heeft gemarkeerd op uw landingspagina, kunt u het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] gebruiken. Zo kunt u bepalen waar uw product wordt weergegeven.

Als u wilt voorkomen dat uw product tot 14 dagen wordt weergegeven in advertenties, met de optie om het product snel opnieuw te activeren, gebruikt u het kenmerk pauzeren [pause].

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable die op voorraad is en wordt weergegeven als op voorraad op de landingspagina

Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Uitgesloten bestemming [excluded_destination] Shopping_ads*
Weergave in Shopping-advertenties? Nee
Weergave in gratis vermeldingen? Ja

Productgegevens voor een Android Squishable die op voorraad is en wordt weergegeven als op voorraad op de landingspagina

Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Uitgesloten bestemming [excluded_destination] Free_listings
Weergave in Shopping-advertenties? Ja
Weergave in gratis vermeldingen? Nee

Productgegevens voor een Android Squishable die op voorraad is, maar maximaal 14 dagen is gepauzeerd om te worden weergegeven in advertenties
Kenmerk Waarde
Beschikbaarheid [availability] in_stock
Pauzeren [pause] advertenties

*Opmerking: Zorg dat u alle bestemmingen uitsluit die u niet wilt gebruiken. Meer informatie over het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination]

Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren en maten, kunt u ook een verschillende beschikbaarheid hebben voor elk van deze varianten. Voorbeeld:

Voorbeeld van advertenties zonder tijdelijke afbeeldingen

Productgegevens voor een groen Google-T-shirt, maat S, met een prijs van 10.99 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt, groen, maat S

Prijs [price]

10.99 EUR

Beschikbaarheid [availability]

in_stock

Kleur [color]

Groen

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-GRN

Productgroep-id [item_group_id]

9876

Productgegevens voor een blauw Google-T-shirt, maat S, met een prijs van 10.99 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt, blauw, maat S

Prijs [price]

10.99 EUR

Beschikbaarheid [availability]

in_stock

Kleur [color]

Blauw

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-BLU

Productgroep-id [item_group_id]

9876

Productgegevens voor een geel Google-T-shirt, maat S, met een prijs van 10.99 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt, geel, maat S

Prijs [price]

10.99 EUR

Beschikbaarheid [availability]

out_of_stock

Kleur [color]

Geel

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-YELLOW

Productgroep-id [item_group_id]