In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Beschikbaarheid [availability]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk beschikbaarheid [availability] om gebruikers en Google te laten weten of u een product op voorraad heeft.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Required Vereist voor alle producten.

Dit zijn de ondersteunde waarden waaruit u kunt kiezen:

• Op voorraad [in_stock]
    • U accepteert bestellingen voor dit product en u kunt aan het aankoopverzoek voldoen. U bent er zeker van dat het product tijdig wordt verzonden (of onderweg is naar de klant), omdat het beschikbaar is voor verkoop. U kunt het product leveren op alle ondersteunde locaties volgens uw productgegevens en verzendinstellingen.
  • Niet op voorraad [out_of_stock]
    • U accepteert geen bestellingen voor dit product of het product is niet beschikbaar voor aankoop.
  • Reservering [preorder]
    • U accepteert bestellingen voor dit product, maar het is nog niet op de markt gebracht. U moet het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date] opgeven om aan te geven vanaf welke dag het product beschikbaar is voor levering.
  • Nabestelling [backorder]
    • Het product is momenteel niet beschikbaar, maar u accepteert bestellingen en het product wordt verzonden zodra het weer beschikbaar is. U moet het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date] invoeren om aan te geven vanaf welke dag het wordt verzonden.
Opmerking: De waarde reservering [preorder] mag alleen worden gebruikt voor nieuwe producten die nog niet zijn uitgebracht. Gebruik het kenmerk nabestelling [backorder] voor bestaande producten die tijdelijk niet op voorraad zijn, maar waarvoor u nog wel bestellingen accepteert.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Ondersteunde waarden
  • in_stock
  • out_of_stock
  • preorder
  • backorder
Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)

Offer.availability, Type: ItemAvailability

Toewijzen aan Merchant Center-waarden:

• in_stock: InStock, LimitedAvailability, OnlineOnly
  • out_of_stock: Discontinued, InStoreOnly, OutOfStock, SoldOut
  • preorder: PreOrder, PreSale
  • backorder: BackOrder
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds

in_stock

XML-feeds <g:availability>in_stock</g:availability>

Ga naar de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te laten zien. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Geef de productbeschikbaarheid aan op uw landingspagina. Meer informatie over de vereisten voor landingspagina's
  • Zorg dat de productbeschikbaarheid overeenkomt met de verzendinstellingen in uw account.
    • Verzend het product naar alle locaties die u ondersteunt volgens uw productgegevens en verzendinstellingen. Op deze manier komt de beschikbaarheid die gebruikers te zien krijgen, overeen met wat u opgeeft.
    • Zorg dat de beschikbaarheidsgegevens van uw product overeenkomen met de beschikbaarheid op uw landingspagina en betaalpagina's. Als gebruikers uw website bezoeken, verwachten ze dat uw product op uw landingspagina en tijdens het betalingsproces dezelfde beschikbaarheidsgegevens heeft. Het komt vaak voor dat de beschikbaarheid niet overeenkomt omdat de leveringslocaties niet nauwkeurig zijn ingesteld in de verzendinstellingen.
    • Zorg dat het product kan worden verzonden en niet alleen kan worden opgehaald in uw winkel. Ophalen in de winkel wordt momenteel niet ondersteund, behalve in Argentinië en Chili.
  • Zorg dat gegevens up-to-date zijn. De beschikbaarheid en prijzen van uw producten kunnen regelmatig veranderen. Meer informatie over hoe u productgegevens van hoge kwaliteit onderhoudt
  • Gebruik het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date] als u preorder invoert als beschikbaarheidswaarde.
Opmerking: Voeg de beschikbaarheidsdatum toe aan de landingspagina van het product op een manier die duidelijk is voor klanten (bijvoorbeeld '6 mei 2023'). Als u geen exacte datum kunt geven, gebruikt u een geschatte datum (bijvoorbeeld 'mei 2023').

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Als uw product tijdelijk niet beschikbaar is in het doelland en u er geen bestellingen voor accepteert, stelt u het kenmerk beschikbaarheid [availability] in op out_of_stock. Als we vaststellen dat een product niet op voorraad is op uw landingspagina of tijdens het afrekenen, maar het beschikbaarheidskenmerk is ingesteld op op voorraad in_stock in uw productgegevens, keuren we het product af.
  • Stel het beschikbaarheidskenmerk niet in op niet op voorraad [out_of_stock] als u uw website uit de lucht wilt halen voor onderhoud of een vakantie. Gebruik in plaats daarvan het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination]. Door deze best practice op te volgen, voorkomt u onnodige afkeuringen in uw account en zijn uw producten sneller weer zichtbaar dan wanneer ze zouden zijn afgekeurd.
  • Gebruik out_of_stock niet als u wilt voorkomen dat uw product wordt getoond. Als het product wel te koop is, maar u wilt voorkomen dat het op bepaalde of alle bestemmingen wordt getoond, gebruikt u het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] of het kenmerk onderbreken [pause]. U kunt bijvoorbeeld voorkomen dat uw product wordt getoond in Shopping-advertenties, maar uw producten nog wel tonen via andere indelingen, zoals gratis vermeldingen. Als we vaststellen dat een product op voorraad is op uw landingspagina of tijdens het afrekenen, maar het beschikbaarheidskenmerk is ingesteld op out_of_stock in uw productgegevens, keuren we het product af.
  • Onderbreek uw product tijdelijk. Als u gedurende maximaal 14 dagen wilt voorkomen dat uw product wordt getoond in advertenties of gratis vermeldingen, maar wel de optie wilt houden om het product snel opnieuw te activeren, gebruikt u het kenmerk onderbreken [pause].
  • Stel het kenmerk beschikbaarheid niet in op out_of_stock voor producten die u niet meer verkoopt. Verwijder producten die u niet meer verkoopt uit uw productgegevens.
  • Overweeg het gebruik van automatische artikelupdates om niet-overeenkomende beschikbaarheidsinformatie te voorkomen. Automatische artikelupdates is een functie die de status van uw landingspagina gebruikt om uw productgegevens automatisch te updaten. Hiermee voorkomt u afkeuringen.

Voorbeelden

Product kan worden gekocht

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable die beschikbaar is voor verkoop
    Kenmerk Waarde
    Beschikbaarheid [availability] in_stock

Product is niet meer op voorraad

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable die niet op voorraad is
    Kenmerk Waarde
    Beschikbaarheid [availability] out_of_stock

Product is nabesteld

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable die wordt nabesteld
    Kenmerk Waarde
    Beschikbaarheid [availability] backorder
    Beschikbaarheidsdatum [availability_date] 2021-05-24T13:00-0800

Tijdelijk voorkomen dat een product wordt weergegeven op Google

Als u tijdelijk wilt voorkomen dat een product op bepaalde locaties op Google wordt weergegeven, maar het nog steeds als 'op voorraad' heeft gemarkeerd op uw landingspagina, kunt u het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] gebruiken. Met dit kenmerk kunt u bepalen waar uw product wordt weergegeven.

Als u tot 14 dagen wilt voorkomen dat uw product wordt getoond in advertenties, maar wel de optie wilt houden om het product snel opnieuw te activeren, gebruikt u het kenmerk onderbreken [pause].

An illustration of an android plush

Productgegevens voor een Android Squishable die op voorraad is en wordt weergegeven als op voorraad op de landingspagina

Kenmerk Waarde
    Beschikbaarheid [availability] in_stock
    Uitgesloten bestemming [excluded_destination] Shopping_ads*
    Weergave in Shopping-advertenties? Nee
    Weergave in gratis vermeldingen? Ja

Productgegevens voor een Android Squishable die op voorraad is en wordt weergegeven als op voorraad op de landingspagina

Kenmerk Waarde
    Beschikbaarheid [availability] in_stock
    Uitgesloten bestemming [excluded_destination] Free_listings
    Weergave in Shopping-advertenties? Ja
    Weergave in gratis vermeldingen? Nee

Productgegevens voor een Android Squishable die op voorraad is, maar maximaal 14 dagen is gepauzeerd voor weergave in advertenties
    Kenmerk Waarde
    Beschikbaarheid [availability] in_stock
    Pauzeren [pause] ads

*Opmerking: Sluit alle bestemmingen uit die u niet wilt gebruiken. Meer informatie over het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination]

Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren en maten, kunt u voor elk van deze varianten een andere beschikbaarheid hanteren. Voorbeeld:

Voorbeeld van advertenties zonder tijdelijke afbeeldingen

Productgegevens voor een groen Google-T-shirt, maat S, met een prijs van 10,99 EUR
    Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt, groen, maat S

Prijs [price]

10.99 EUR

Beschikbaarheid [availability]

in_stock

Kleur [color]

Groen

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-GRN

Productgroep-id [item_group_id]

9876

Productgegevens voor een blauw Google-T-shirt, maat S, met een prijs van 10,99 EUR
    Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt, blauw, maat S

Prijs [price]

10.99 EUR

Beschikbaarheid [availability]

in_stock

Kleur [color]

Blauw

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-BLU

Productgroep-id [item_group_id]

9876

Productgegevens voor een geel Google-T-shirt, maat S, met een prijs van 10,99 EUR
    Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt, geel, maat S

Prijs [price]

10.99 EUR

Beschikbaarheid [availability]

out_of_stock

Kleur [color]

Geel

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-YELLOW

Productgroep-id [item_group_id]