availability [beschikbaarheid]: definitie

Gebruik het kenmerk availability [beschikbaarheid], zodat het voor gebruikers en ons duidelijk is of u een product op voorraad heeft.

Wanneer te gebruiken

Vereist voor elk product

Dit zijn de ondersteunde waarden waaruit u kunt kiezen:
  • in stock [op voorraad]
    U accepteert momenteel bestellingen voor dit product en u kunt aan het aankoopverzoek voldoen. U bent er zeker van dat het artikel tijdig wordt verzonden (of onderweg is naar de klant), omdat het beschikbaar is voor verkoop. U kunt het product leveren op alle ondersteunde locaties in uw productgegevens en de verzendinstellingen van uw account.
  • out of stock [niet op voorraad]
    U accepteert momenteel geen bestellingen voor dit product of het product is niet beschikbaar voor aankoop. Het product kan op voorraad zijn op uw bestemmingspagina, maar zal niet worden getoond in advertenties zolang het deze status heeft.
  • preorder [reserveren]
    U accepteert momenteel bestellingen voor dit product, maar het is nog niet op de markt gebracht. U kunt het kenmerk availability_date [beschikbaarheidsdatum] gebruiken om aan te geven vanaf welke dag het product beschikbaar is voor levering.

Opmerking: Gebruik de waarde preorder [reserveren] alleen voor nieuwe artikelen en niet voor bestaande artikelen die tijdelijk niet op voorraad zijn.

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Ondersteunde waarden
  • in stock [op voorraad]
  • out of stock [niet op voorraad]
  • preorder [reserveren]
Herhaald veld Nee
Schema.org property
(Wat is dit?)

Offer.availability, type: ItemAvailability

Toewijzen aan Merchant Center-waarden:

• in stock: InStock, LimitedAvailability, OnlineOnly
  • out of stock: Discontinued, InStoreOnly, OutOfStock, SoldOut
  • preorder: PreOrder, PreSale

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds

in stock [op voorraad]

XML-feeds <g:availability>in stock [op voorraad] </g:availability>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Geef de beschikbaarheid van het product aan op uw bestemmingspagina. Meer informatie over vereisten voor bestemmingspagina's van Shopping-advertenties.
  • Zorg ervoor dat de availability [beschikbaarheid] overeenkomt met de verzendinstellingen in uw account. Meer informatie over verzendinstellingen.
    • Verzend het product naar alle locaties die u ondersteunt in uw productgegevens en in de verzendinstellingen in uw account. Op deze manier komt de beschikbaarheid die gebruikers te zien krijgen, overeen met wat u opgeeft.
    • Zorg ervoor dat de beschikbaarheid op uw bestemmingspagina en in uw productgegevens hetzelfde is. Wanneer gebruikers uw bestemmingspagina bezoeken, verwachten ze dezelfde beschikbaarheid te zien als in uw productgegevens. Het komt vaak voor dat de beschikbaarheid niet overeenkomt omdat uw leveringslocaties niet correct zijn ingesteld in uw verzendinstellingen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een product fysiek kunt leveren in de staat Californië door de verzendkosten op te geven voor levering in Californië. Meer informatie over verzendinstellingen.
    • Zorg ervoor dat het product kan worden verzonden en niet alleen kan worden opgehaald in uw winkel. Ophalen in de winkel wordt momenteel niet ondersteund.
  • Zorg ervoor dat gegevens actueel zijn. De beschikbaarheid en prijzen van uw artikelen kunnen regelmatig veranderen. Lees hier praktische tips waarmee u zorgt voor productgegevens van hoge kwaliteit.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Stel de availability [beschikbaarheid] in op out of stock [niet op voorraad] wanneer uw product tijdelijk niet beschikbaar is in het land van bestemming. Als we vaststellen dat een product 'niet op voorraad' is op uw bestemmingspagina, maar wel in stock [op voorraad] in uw productgegevens, zullen we het product afkeuren. De reden hiervoor is om te voorkomen dat u betaalt voor klikken op uw product terwijl u het niet kunt verkopen. Voorkom afkeuring van het product of verwarring bij uw potentiële klanten en laat het ons weten als een product niet meer op voorraad is. We zorgen dan dat advertenties niet meer worden weergegeven totdat u het product weer kunt verkopen.
  • Stel de availability [beschikbaarheid] in op out of stock [niet op voorraad] wanneer u de website uit de lucht wilt halen voor onderhoud of een vakantie. Advertenties voor uw producten worden niet meer weergegeven totdat uw website weer klaar is om verkeer te ontvangen en u uw producten weer instelt op in stock [op voorraad]. Als u deze praktische tip opvolgt, voorkomt u onnodige afkeuringen in uw account en zijn uw advertenties sneller weer zichtbaar dan wanneer ze zouden zijn afgekeurd. Lees hier meer praktische tips voor onderhoud van de bestemmingspagina of downtime van de site.
  • Gebruik het kenmerk out of stock [niet op voorraad] niet voor producten die u niet meer verkoopt. Verwijder producten die u niet meer verkoopt uit uw productgegevens.
  • Overweeg het gebruik van automatische artikelupdates om niet-overeenkomende beschikbaarheidsinformatie te voorkomen. Automatische artikelupdates is een functie die de status van uw bestemmingspagina gebruikt om uw productgegevens automatisch te updaten. Hierdoor worden afkeuringen voorkomen. Meer informatie over het instellen van automatische artikelupdates.

Voorbeelden

Product kan worden gekocht

An illustration of an android plush

Product Android Squishable
availability [beschikbaarheid] in stock [op voorraad]
Product is niet meer op voorraad

An illustration of an android plush

Product Android Squishable
availability [beschikbaarheid] out of stock [niet op voorraad]
Tijdelijk voorkomen dat een product wordt weergegeven in advertenties

Als een product in uw productgegevens is ingesteld op out of stock [niet op voorraad], wordt het niet weergegeven in advertenties. Indien gewenst kunt u het product nog steeds weergeven als 'op voorraad' op uw bestemmingspagina. U kunt deze methode gebruiken om tijdelijk te stoppen met adverteren voor een product.

An illustration of an android plush

Product Android Squishable
Beschikbaarheid bestemmingspagina op voorraad
availability [beschikbaarheid] out of stock [niet op voorraad]
Getoond in advertenties? Nee

Product Android Squishable
Beschikbaarheid bestemmingspagina op voorraad
availability [beschikbaarheid] in stock [op voorraad]
Getoond in advertenties? Ja

Product Android Squishable
Beschikbaarheid bestemmingspagina niet op voorraad
availability [beschikbaarheid] out of stock [niet op voorraad]
Getoond in advertenties? Nee
Geplande downtime van de website

U heeft nog voorraad en kunt uw product verkopen, maar bent van plan om de website een paar uur uit de lucht te halen voor onderhoud. Lees hier meer praktische tips voor onderhoud van de bestemmingspagina of downtime van de site.

Onderhoudsstatus Niet gestart
Product Android Squishable
availability [beschikbaarheid] in stock [op voorraad]

Onderhoudsstatus In uitvoering
Product Android Squishable
availability [beschikbaarheid] out of stock [niet op voorraad]

Onderhoudsstatus Voltooid
Product Android Squishable
availability [beschikbaarheid] in stock [op voorraad]
Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren en maten, kunt u ook een verschillende beschikbaarheid hebben voor elk van deze varianten. Bijvoorbeeld:

An example of ads without placeholder images

Product Google T-shirt
title [titel] Google T-shirt - Groen - Small
price [prijs] USD 10,99
availability [beschikbaarheid] in stock [op voorraad]
color [kleur] groen
size [grootte] s
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [productgroep-id] 9876

Product Google T-shirt
title [titel] Google T-shirt - Blauw - Small
price [prijs] USD 10,99
availability [beschikbaarheid] in stock [op voorraad]
color [kleur] blauw
size [grootte] s
id [id] 9876-S-BLU
item_group_id [productgroep-id] 9876

Product Google T-shirt
title [titel] Google T-shirt - Geel - Small
price [prijs] USD 10,99
availability [beschikbaarheid] out of stock [niet op voorraad]
color [kleur] geel
size [grootte] s
id [id] 9876-S-GEEL
item_group_id [productgroep-id] 9876