availability [saatavuus]: Määritelmä

Määritteellä availability [saatavuus] voit kertoa käyttäjille ja Googlelle, onko tuotetta varastossasi.

Käyttö

Tämä on pakollinen kaikille tuotteille.

Voit valita seuraavista tuetuista arvoista:

• in stock [varastossa]
    • Otat tällä hetkellä vastaan tilauksia tästä tuotteesta ja voit vastata ostopyyntöön. Olet varma, että tuote voidaan lähettää (tai kuljettaa asiakkaalle) ajoissa, koska se on myynnissä. Voit toimittaa tuotteen kaikkiin sijainteihin, joita tuet tuotetiedoissa ja tilin lähetysasetuksissa.
  • out of stock [tuote_loppu]
    • Et ota tällä hetkellä vastaan tilauksia tästä tuotteesta, tai tuotetta ei voi ostaa tai se pitää jälkitoimittaa.
  • ennakkotilaus
    • Otat tällä hetkellä vastaan tilauksia tästä tuotteesta, mutta se ei ole vielä myynnissä. Määritteellä availability_date [saatavuuspäivä] voit ilmoittaa päivän, jolloin tuote on saatavilla toimitettavaksi.

Huom. preorder [ennakkotilaus] ‑arvoa voi käyttää vain uusissa tuotteissa. Sitä ei pidä käyttää olemassa olevissa tuotteissa, joita ei ole varastossa ja joita tulee saataville myöhemmin.​

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että ymmärrämme lähettämäsi datan.

Tuetut arvot
  • in_stock [varastossa]
  • out_of_stock [tuote_loppu]
  • preorder [ennakkotilaus]
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta
(Mikä tämä on?)

Offer.availability, Type: ItemAvailability

Kauppiaskeskuksen arvoihin kartoittaminen:

• in stock: InStock, LimitedAvailability, OnlineOnly
  • out of stock: Discontinued, InStoreOnly, OutOfStock, SoldOut
  • preorder: PreOrder, PreSale

Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Tekstisyötteet

in_stock [varastossa]

XML-syötteet <g:availability>in stock</g:availability>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat tuotetietojesi laadun.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Ilmoita tuotteen saatavuus laskeutumissivulla. Lue lisää laskeutumissivujen vaatimuksista.
  • Määritä availability [saatavuus] ‑määrite vastaamaan tilisi toimitusasetuksia. Lue lisää toimitusasetuksista.
    • Lisää tuotteiden toimituspaikoiksi kaikki sijainnit, joita tuet tuotetiedoissa ja tilisi toimitusasetuksissa. Näin käyttäjien näkemä saatavuus vastaa tuotetoimituksia.
    • Määritä laskeutumissivullasi ja tuotetiedoissasi olevat saatavuustiedot vastaamaan toisiaan. Kun käyttäjät tulevat laskeutumissivullesi, he odottavat näkevänsä tuotetietoihin merkityn saatavuuden. Yleinen saatavuuden vastaavuusvirhe on, etteivät toimitusasetukset vastaa oikein toimitussijainteja. Varmista esimerkiksi se, että voit toimittaa tuotteen Kaliforniaan, lisäämällä toimituskustannukset Kaliforniaan. Lue lisää toimitusasetuksista.
    • Varmista, että tuote voidaan toimittaa, ei ainoastaan noutaa kaupasta. Kauppanoutoja ei tällä hetkellä tueta Argentiinaa ja Chileä lukuun ottamatta.
  • Ilmoita ajantasaiset tiedot. Tuotteiden saatavuus ja hinnat voivat muuttua usein. Lue lisää laadukkaiden tuotetietojen ylläpidosta

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Lisää availability [saatavuus] ‑arvoksi out_of_stock [tuote_loppu], kun tuotetta ei ole tilapäisesti saatavilla myyntimaassa. Jos havaitsemme, ettei tuotetta ole saatavilla laskeutumissivullasi mutta tuotetiedoissa on arvo in_stock [varastossa], tuote hylätään. Tuote hylätään, jotta et joutuisi maksamaan (Shopping-mainoksissa) sellaisten tuotteiden klikkauksista, joita et voi myydä. Jotta välttyisit tuotteen hylkäämiseltä ja asiakkaat eivät hämmentyisi, ilmoita meille tuotteen loppumisesta. Voimme tällöin keskeyttää tuotteen näyttämisen, kunnes pystyt jälleen myymään tuotetta.
  • Älä lisää availability [saatavuus] ‑arvoksi out_of_stock [tuote_loppu], kun poistat verkkosivustosi käytöstä ylläpidon tai loman vuoksi. Käytä sen sijaan määritettä excluded_destination [poissuljettu_sijainti]. Näin estät tarpeettomat hylkäykset tililläsi ja tuotteet palautetaan näkyviin nopeammin kuin silloin, jos ne hylätään. Lue lisää aloitussivun ylläpidon tai sivuston käyttökatkosten parhaista käytännöistä.
  • Älä käytä määritettä out_of_stock [tuote_loppu], kun haluat estää tuotteen näyttämisen. Jos tuotetta on saatavilla mutta et halua näyttää tuotetta tietyissä sijainneissa, käytä määritettä excluded_destination [poissuljettu_sijainti]. Tällä tavalla voit estää Shopping-mainokset ja silti näyttää tuotteita muissa mainosmuodoissa, esimerkiksi Display-mainosten dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa tai maksuttomissa tuotelistauksissa. Lue lisää excluded_destination [poissuljettu_sijainti] ‑määritteestä.
  • Älä käytä out_of_stock [tuote_loppu] ‑määritettä tuotteissa, joita et enää myy. Poista tuotetiedoista kaikkien myynnistä poistettujen tuotteiden tiedot.
  • Harkitse automaattisia tuotepäivityksiä, jos haluat välttää vastaavuusvirheet saatavuudessa. Kun otat automaattiset tuotepäivitykset käyttöön, tuotetiedot päivitetään automaattisesti laskeutumissivun tilan perusteella, mikä ehkäisee hylkäyksiä. Lue lisää automaattisten tuotepäivitysten määrittämisestä.

Esimerkkejä

Tuote on myynnissä

An illustration of an android plush

Tuote Android-pehmolelu
availability [saatavuus] varastossa
Tuotevarasto loppui

An illustration of an android plush

Tuote Android-pehmolelu
availability [saatavuus] tuote loppu
Estä tuotteen näyttäminen väliaikaisesti Googlessa

Jos haluat estää tuotteen näkymisen tietyissä sijainneissa Googlessa väliaikaisesti mutta merkitä edelleen sen tilaksi laskeutumissivulla "varastossa", voit käyttää määritettä excluded_destination [poissuljettu_sijainti]. Näin voit hallita sitä, missä ohjelmissa tuotettasi näytetään.

An illustration of an android plush

Tuote Android-pehmolelu
Saatavuus laskeutumissivulla varastossa
availability [saatavuus] varastossa
excluded_destination [poissuljettu_sijainti] Shopping-mainokset*
Näytetäänkö Shopping-mainoksissa? Ei
Näytetäänkö Googlen pinnoilla? Kyllä

Tuote Android-pehmolelu
Saatavuus laskeutumissivulla varastossa
availability [saatavuus] varastossa
excluded_destination [poissuljettu_sijainti] Googlen pinnat
Näytetäänkö Shopping-mainoksissa? Kyllä
Näytetäänkö maksuttomissa hakutuloksissa? Ei

Tuote Android-pehmolelu
Saatavuus laskeutumissivulla tuote loppu
availability [saatavuus] tuote loppu
Näytetäänkö Shopping-mainoksissa? Ei
Näytetäänkö Googlen pinnoilla? Kyllä

*Huom. Lisää poissuljetuksi kaikki kohdesijainnit, joita et halua käyttää. Lue lisää excluded_destination [poissuljettu_sijainti] ‑tuotetietomääritteestä.

Suunniteltu verkkosivujen käyttökatko

Vaikka varastossasi olisi tuotteita ja voit myydä niitä, saatat haluta poistaa sivustosi käytöstä muutamaksi tunniksi ylläpidon vuoksi. Lue lisää aloitussivun ylläpidon tai sivuston käyttökatkosten parhaista käytännöistä.

Ylläpidon tila Ei aloitettu
Tuote Android-pehmolelu
availability [saatavuus] varastossa

Ylläpidon tila Kesken
Tuote Android-pehmolelu
availability [saatavuus] tuote loppu

Ylläpidon tila Valmis
Tuote Android-pehmolelu
availability [saatavuus] varastossa
Versiot

Jos tuotteestasi on saatavilla useita värejä ja kokoja, voit määrittää eri versioille eri saatavuudet. Esimerkki:

An example of ads without placeholder images

Tuote Google-T-paita
title [nimi] Google-T-paita – Vihreä – S
price [hinta] 10,99 USD
availability [saatavuus] varastossa
color [väri] vihreä
size [koko] s
id [tunnus] 9876-S-VHR
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 9876

Tuote Google-T-paita
title [nimi] Google-T-paita – Sininen – S
price [hinta] 10,99 USD
availability [saatavuus] varastossa
color [väri] sininen
size [koko] s
id [tunnus] 9876-S-SIN
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 9876

Tuote Google-T-paita
title [nimi] Google-T-paita – Keltainen – S
price [hinta] 10,99 USD
availability [saatavuus] tuote loppu
color [väri] keltainen
size [koko] s
id [tunnus] 9876-S-KELTAINEN
item_group_id [tuoteryhmän_tunnus] 9876