Saatavuus [availability]

Määritteellä saatavuus [availability] voit kertoa käyttäjille ja Googlelle, onko tuotetta varastossasi.

Käyttö

Tämä on pakollinen kaikille tuotteille.

Voit käyttää seuraavia tuettuja arvoja:

• in_stock [varastossa]
    • Otat tällä hetkellä vastaan tilauksia tästä tuotteesta ja voit vastata ostopyyntöön. Olet varma, että tuote voidaan lähettää (tai kuljettaa asiakkaalle) ajoissa, koska se on myynnissä. Voit toimittaa tuotteen kaikkiin sijainteihin, joita tuet tuotetiedoissa ja tilin lähetysasetuksissa.
  • out_of_stock [tuote_loppu]
    • Et ota tällä hetkellä vastaan tilauksia tästä tuotteesta, tai tuotetta ei voi ostaa tai se pitää jälkitoimittaa.
  • preorder [ennakkotilaus]
    • Otat tällä hetkellä vastaan tämän tuotteen tilauksia, mutta se ei ole vielä myynnissä. Sinun on ilmoitettava määritteellä availability_date [saatavuuspäivä] päivä, jolloin tuote on saatavilla toimitettavaksi.
  • backorder [jälkitoimitus]
    • Tuote ei ole sillä hetkellä saatavilla, mutta vastaanotat siitä tilauksia ja se lähetetään heti, kun se tulee jälleen saataville. Sinun on ilmoitettava määritteellä availability_date [saatavuuspäivä] päivä, jolloin tuote on saatavilla toimitettavaksi.

Huom. Preorder [ennakkotilaus] ‑arvoa voi käyttää vain uusissa tuotteissa, joita ei ole vielä julkaistu. Käytä sen sijaan backorder [jälkitoimitus] ‑arvoa sellaisissa olemassa olevissa tuotteissa, joita ei ole varastossa mutta joita voi varata ja joita tulee saataville myöhemmin.

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää tuotetietojen lähettämisestä saadaksesi tarkempia tietoja siitä, milloin ja miten arvoja tulee lähettää englanniksi

Tuetut arvot
  • in_stock
  • out_of_stock
  • preorder [ennakkotilaus]
  • backorder [jälkitoimitus]
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta
(Mikä tämä on?)

Offer.availability, tyyppi: ItemAvailability

Kauppiaskeskuksen arvoihin mäppääminen:

• in_stock [varastossa]: InStock, LimitedAvailability, OnlineOnly
  • out_of_stock [ei_saatavilla]: Discontinued, InStoreOnly, OutOfStock, SoldOut
  • preorder [ennakkotilaus]: PreOrder, PreSale
  • backorder: BackOrder
Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Tekstisyötteet

in_stock

XML-syötteet <g:availability>in_stock</g:availability>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Alla olevia ohjeita seuraamalla voit varmistaa tuotetietojesi laadun.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Ilmoita tuotteen saatavuus laskeutumissivulla. Lue lisää laskeutumissivujen vaatimuksista.
  • Määritä tuotteen saatavuus vastaamaan tilisi toimitusasetuksia. Lue lisää toimitusasetuksista.
    • Lisää tuotteiden toimituspaikoiksi kaikki sijainnit, joita tuet tuotetiedoissa ja tilisi toimitusasetuksissa. Näin käyttäjien näkemä saatavuus vastaa tuotetoimituksia.
    • Varmista, että tuotetietoihisi listattu saatavuus vastaa laskeutumissivulla ja kassasivuilla ilmoitettuja tietoja. Verkkosivustollesi tulevat asiakkaat odottavat näkevänsä laskeutumissivulla ja kassalla samat saatavuustiedot kuin tuotetiedoissasi. Yleinen saatavuuden vastaavuusvirhe on, etteivät toimitusasetukset vastaa oikein toimitussijainteja. Varmista esimerkiksi se, että voit toimittaa tuotteen Kaliforniaan, lisäämällä toimituskustannukset Kaliforniaan. Lue lisää toimitusasetuksista.
    • Varmista, että tuote voidaan toimittaa, ei ainoastaan noutaa kaupasta. Kauppanoutoja ei tällä hetkellä tueta Argentiinaa ja Chileä lukuun ottamatta.
  • Ilmoita ajantasaiset tiedot. Tuotteiden saatavuus ja hinnat voivat muuttua usein. Lue lisää laadukkaiden tuotetietojen ylläpidosta
  • Ilmoita saatavuuspäivä [availability_date] ‑määrite, jos ilmoitat saatavuuden arvoksi ennakkotilaus [preorder] tai jälkitoimitus [backorder].

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Kun tuotetta ei ole tilapäisesti saatavilla myyntimaassa, etkä ota vastaan sen tilauksia, ilmoita saatavuus [availability] -määritteen arvoksi tuote loppu [out_of_stock]. Jos havaitsemme, ettei tuotetta ole saatavilla laskeutumissivullasi tai kassalla, mutta saatavuusmääritteen arvona on varastossa [in_stock], tuote hylätään. Tuote hylätään, jotta et joutuisi maksamaan (Shopping-mainoksissa ja listauksissa) sellaisten tuotteiden klikkauksista, joita et voi myydä. Jotta välttyisit tuotteen hylkäämiseltä ja asiakkaat eivät hämmentyisi, ilmoita meille tuotteen loppumisesta. Voimme tällöin keskeyttää tuotteen näyttämisen, kunnes pystyt jälleen myymään tuotetta.
  • Älä aseta saatavuusmääritteen arvoksi tuote loppu [out_of_stock], kun poistat verkkosivustosi käytöstä ylläpidon tai loman vuoksi. Käytä sen sijaan poissuljetut alueet [excluded_destination] ‑määritettä. Näin estät tarpeettomat hylkäykset tililläsi ja tuotteet palautetaan näkyviin nopeammin kuin silloin, jos ne hylätään. Lue lisää aloitussivun ylläpidon tai sivuston käyttökatkosten parhaista käytännöistä.
  • Älä käytä tuote loppu out_of_stock ‑arvoa, kun haluat estää tuotteen näyttämisen. Jos tuotetta on saatavilla mutta et halua näyttää tuotetta tietyissä kohteissa, käytä määritettä poissuljetut alueet [excluded_destination]. Tällä tavalla voit estää Shopping-mainokset ja silti näyttää tuotteita muissa mainosmuodoissa, esimerkiksi Display-mainosten dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa tai maksuttomissa tuotelistauksissa. Lue lisää poissuljetut alueet [excluded_destination] ‑määritteestä.
  • Älä aseta saatavuusmääritteen arvoksi tuote loppu out_of_stock sellaisille tuotteille, joita et enää myy. Poista tuotetiedoista kaikkien myynnistä poistettujen tuotteiden tiedot.
  • Harkitse automaattisia tuotepäivityksiä, jos haluat välttää vastaavuusvirheet saatavuudessa. Kun otat automaattiset tuotepäivitykset käyttöön, tuotetiedot päivitetään automaattisesti laskeutumissivun tilan perusteella, mikä ehkäisee hylkäyksiä. Lue lisää automaattisten tuotepäivitysten määrittämisestä.

Esimerkkejä

Tuote on myynnissä

An illustration of an android plush

Tuotetiedot: Android-pehmolelu, tuote myynnissä
Määrite Arvo
Saatavuus [availability] in_stock
Tuotevarasto loppui

An illustration of an android plush

Tuotetiedot: Android-pehmolelu, tuote loppu
Määrite Arvo
Saatavuus [availability] out_of_stock
Tuotevarasto jälkitoimituksissa

An illustration of an android plush

Tuotetiedot: Android-pehmolelu, tuote jälkitoimituksessa
Määrite Arvo
Saatavuus [availability] backorder
Saatavuuspäivä [availability_date] 2021-05-24T13:00-0800
Estä tuotteen näyttäminen väliaikaisesti Googlessa

Jos haluat estää tuotteen näkymisen tietyissä sijainneissa Googlessa väliaikaisesti mutta merkitä edelleen sen tilaksi laskeutumissivulla "varastossa", voit käyttää määritettä poissuljetut alueet [excluded_destination]. Näin voit hallita sitä, missä ohjelmissa tuotettasi näytetään.

An illustration of an android plush

Tuotetiedot: Android-pehmolelu, tuote varastossa
Määrite Arvo
Saatavuus laskeutumissivulla varastossa
Saatavuus [availability] in_stock
poissuljetut alueet [excluded_destination] Shopping-mainokset [Shopping_ads]*
Näytetäänkö Shopping-mainoksissa? Ei
Näytetäänkö maksuttomissa listauksissa? Kyllä
Tuotetiedot: Android-pehmolelu, tuote varastossa
Määrite Arvo
Saatavuus laskeutumissivulla varastossa
Saatavuus [availability] in_stock
poissuljetut alueet [excluded_destination] Free_listings
Näytetäänkö Shopping-mainoksissa? Kyllä
Näytetäänkö maksuttomissa listauksissa? Ei
Tuotetiedot: Android-pehmolelu, tuote loppu
Määrite Arvo
Saatavuus laskeutumissivulla tuote loppu
Saatavuus [availability] out_of_stock
Näytetäänkö Shopping-mainoksissa? Ei
Näytetäänkö maksuttomissa listauksissa? Kyllä

*Huom. Lisää poissuljetuksi kaikki kohdesijainnit, joita et halua käyttää. Lue lisää poissuljetut alueet [excluded_destination] ‑tuotetietomääritteestä.

Versiot

Jos tuotteestasi on saatavilla useita värejä ja kokoja, voit määrittää eri versioille eri saatavuudet. Esimerkki:

Esimerkki mainoksista ilman tilapäiskuvia

Tuotetiedot: Vihreä Google-T-paita, koko S, hinta 10,99 USD
Määrite Arvo

nimi [title]

Google-T-paita – Vihreä – S

hinta [price]

10,99 USD

Saatavuus [availability]

in_stock

Väri [color]

Vihreä

koko [size]

S

tunnus [id]

9876-S-VHR

Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id]

9876
Tuotetiedot: Sininen Google-T-paita, koko S, hinta 10,99 USD
Määrite Arvo

nimi [title]

Google-T-paita – Sininen – S

hinta [price]

10,99 USD

Saatavuus [availability]

in_stock

Väri [color]

Sininen

Koko [size]

S

tunnus [id]

9876-S-SIN

Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id]

9876
Tuotetiedot: Keltainen Google-T-paita, koko S, hinta 10,99 USD
Määrite Arvo

nimi [title]

Google-T-paita – Keltainen – S

hinta [price]

10,99 USD

Saatavuus [availability]

out_of_stock

Väri [color]

Keltainen

koko [size]

S

tunnus [id]

9876-S-KEL

Tuoteryhmän_tunnus [item_group_id]