link [link]: definitie

Als gebruikers op uw product klikken, worden ze doorgestuurd naar de bestemmingspagina voor dat product op uw website. Stel de URL voor deze bestemmingspagina in met het kenmerk link [link].

An illustration showing how an ad click leads to the product

Wanneer te gebruiken

Vereist voor elk product

Vereist voor alle programma's behalve Shopping Actions.

Als u alleen het kenmerk link [link] indient, worden alle gebruikers van desktops en mobiele apparaten naar de bestemmingspagina geleid die hier is opgegeven. Als u een tracking-URL voor het kenmerk ads_redirect [ads_omleiding] indient, worden gebruikers van Shopping-advertenties naar die URL geleid en niet naar de waarde die u voor link [link] of mobile_link [mobiele_link] indient. Meer informatie over hoe link [link], mobile_link [mobiele_link] en ads_redirect [ads_omleiding] samenwerken

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en volgens RFC 3986
Limieten 1-2000 tekens
Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)
Offer.url, Type: URL
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds https://www.example.com/writing/google-pens
XML-feeds <link>https://www.example.com/writing/google-pens</link>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Zorg dat uw bestemmingspagina geschikt is voor mobiele apparaten. Zorg dat de ingediende bestemmingspagina werkt op zowel computers als mobiele apparaten. Uw bestemmingspagina moet voldoen aan deze eis, zelfs als u ook het kenmerk mobile_link [mobiele_link] gebruikt.
  • Begin met http of https en voldoe aan RFC 3986. Bijvoorbeeld: https://www.example.com/writing/fiji-pens.
  • Gebruik uw geverifieerde domeinnaam. Gebruik de domeinnaam die u heeft geverifieerd (tijdens het maken van het account of op het tabblad 'Websiteverificatie'). Meer informatie over het verifiëren en claimen van uw domeinnaam
  • Zorg ervoor dat Google uw URL kan crawlen. Zorg bijvoorbeeld dat uw robots.txt-bestand juist is geconfigureerd. Meer informatie over robots.txt-bestanden
  • Vervang alle symbolen en spaties door de speciale codes voor URL's. Als uw URL bijvoorbeeld een & bevat, vervang deze dan door %26.
  • Zorg dat gebruikers zich niet hoeven te registreren en niet hoeven in te loggen of andere acties moeten ondernemen om informatie over uw product te bekijken. Zorg dat gebruikers uw uiteindelijke bestemmingspagina direct te zien krijgen nadat ze op uw product hebben geklikt.
  • Dien één kenmerk per artikel in. Als u meerdere linkkenmerken voor hetzelfde artikel opgeeft, wordt er slechts één toegepast.
  • Gebruik wettelijk verplichte omleidingen. Voor bepaalde producten kunnen de lokale wetten vereisen dat uw gebruikers naar een aparte pagina worden gestuurd voordat ze op uw bestemmingspagina terechtkomen. Bijvoorbeeld als u de leeftijd moet verifiëren voordat gebruikers toegang krijgen tot uw site. Als gebruikers voorbij deze pagina zijn, moet uw bestemmingspagina voldoen aan dezelfde richtlijnen die eerder al zijn beschreven. Meer informatie over vereisten voor bestemmingspagina's van Shopping-advertenties

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik een stabiele URL. Wijzig de gebruikte URL alleen als uw bestemmingspagina wordt verplaatst. Gebruik bijvoorbeeld geen URL's met tijdstempels of onderdelen die kunnen veranderen op het moment dat u uw productgegevens indient. Wanneer u uw URL wijzigt, moet uw bestemmingspagina worden geëvalueerd en gecrawld. Dit proces kan uw servers onnodig belasten.
  • Selecteer de juiste variant. Link naar een bestemmingspagina waarop de juiste variant is geselecteerd. Gebruikers die het product zien dat ze hebben aangeklikt, gaan vaker tot aankoop over. Vergeet ook niet de variantdetails in te dienen met behulp van de juiste kenmerken, zoals color [kleur], size [maat] en age_group [leeftijdsgroep].
  • Gebruik het kenmerk mobile_link [mobiele_link] in combinatie met het kenmerk link [link] als u een afzonderlijke bestemmingspagina heeft voor mobiele apparaten. Meer informatie over mobile_link [mobiele_link]
  • Als uw URL Google Ads-trackingparameters bevat, gebruikt u het kenmerk ads_redirect [ads_omleiding] om trackingparameters op te geven voor de URL van uw bestemmingspagina. Daarnaast kunt u de Google Ads-trackingtemplate of automatische tracking gebruiken om tracking in Google Ads te beheren. Meer informatie over ads_redirect [ads_omleiding] of de Google Ads-trackingtemplate
  • Gebruik zo min mogelijk omleidingen. Door omleidingen zit er meer tijd tussen het moment dat een gebruiker op uw product klikt en het moment dat uw bestemmingspagina is geladen. Lange laadtijden leiden tot een negatieve gebruikerservaring.
  • Zorg dat alle omleidingen naar hetzelfde geverifieerde domein gaan om fouten te voorkomen.
  • Gebruik de microdata van schema.org. Gebruik microdata om aan te geven hoe de elementen op uw bestemmingspagina overeenkomen met uw productgegevens. Zorg er met name voor dat uw microdata overeenkomen met de variant die wordt weergegeven op uw bestemmingspagina. Meer informatie over microdata

Voorbeelden

Het kenmerk link [link] indienen zonder mobile_link [mobiele_link] en ads_redirect [ads_omleiding]
Product Google-pennen
link [link] www.test.com/123
ads_redirect [ads_omleiding] Geen
mobile_link [mobiele_link] Geen

Gebruikers op computers en mobiele apparaten die op uw product klikken, worden doorgestuurd naar: https://www.test.com/123.

Product zonder varianten
Product Google-pennen
link [link] https://www.example.com/writing/google-pens
Product met varianten

Wanneer u een URL opneemt voor een product met varianten, zorg dan dat de variant automatisch wordt geselecteerd op basis van de URL.

Product Google-pennen, zwarte inkt
link [link] https://www.example.com/writing/google-pens?color=black

Product Google-pennen, rode inkt
link [link] https://www.example.com/writing/google-pens?color=red