link [link]: definitie

Als gebruikers op uw advertentie klikken, worden ze doorgestuurd naar de bestemmingspagina voor het geadverteerde product op uw website. Stel de URL voor deze bestemmingspagina in met het kenmerk link [link].

An illustration showing how an ad click leads to the product

Wanneer te gebruiken

Vereist voor elk product

Vereist voor Shopping-advertenties. Optioneel voor Shopping Actions.

Als u alleen het kenmerk link [link] indient, worden alle gebruikers van desktops en mobiele apparaten naar de bestemmingspagina geleid die hier is opgegeven. Meer informatie over het verband tussen link [link], mobile_link [mobiele_link] en ads_redirect [ads_omleiding]

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en conform RFC 3986
Limieten 1-2000 tekens
Herhaald veld Nee
Schema.org property
(Wat is dit?)
Offer.url, Type: URL

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds http://www.example.com/schrijven/google-pennen
XML-feeds <link>http://www.example.com/schrijven/google-pennen</link>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Link naar een bestemmingspagina die voldoet aan de vereisten. Meer informatie over de vereisten voor bestemmingspagina's op Google Shopping
  • Zorg dat uw bestemmingspagina geschikt is voor mobiele apparaten. Zorg dat de ingediende bestemmingspagina werkt op zowel computers als mobiele apparaten. Uw bestemmingspagina moet voldoen aan deze eis, zelfs als u ook het kenmerk mobile_link [mobiele_link] gebruikt.
  • Begin met http of https en voldoe aan RFC 3986. Bijvoorbeeld: http://www.voorbeeld.com/schrijven/fiji-pennen
  • Gebruik uw geverifieerde domeinnaam. Gebruik de domeinnaam die u heeft geverifieerd (tijdens het aanmaken van het account of op het tabblad Websiteverificatie). Meer informatie over het verifiëren en claimen van uw domeinnaam
  • Zorg dat Google uw URL kan crawlen. Zorg bijvoorbeeld dat uw robots.txt-bestand juist is geconfigureerd. Meer informatie over robots.txt-bestanden
  • Vervang alle symbolen of spaties door de speciale codes voor URL's. Als uw URL bijvoorbeeld een & bevat, vervang deze dan door %26.
  • Zorg dat gebruikers zich niet hoeven te registreren en niet hoeven in te loggen of andere acties moeten ondernemen om informatie over uw product te bekijken. Zorg dat gebruikers uw uiteindelijke bestemmingspagina direct te zien krijgen nadat ze op uw advertentie hebben geklikt.
  • Dien slechts één kenmerk per artikel in. Als u meerdere linkkenmerken voor hetzelfde artikel opgeeft, wordt er slechts één toegepast.
  • Gebruik wettelijk verplichte omleidingen. Voor bepaalde producten kunnen de lokale wetten vereisen dat uw gebruikers naar een aparte pagina worden gestuurd voordat ze op uw bestemmingspagina terechtkomen. Bijvoorbeeld als u de leeftijd moet verifiëren voordat gebruikers toegang krijgen tot uw site. Als gebruikers voorbij deze pagina zijn, moet uw bestemmingspagina voldoen aan dezelfde richtlijnen die eerder al zijn beschreven. Meer informatie over de vereisten voor bestemmingspagina's op Google Shopping

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik een stabiele URL. De URL die u opneemt mag niet worden gewijzigd, tenzij u uw bestemmingspagina verhuist. Gebruik bijvoorbeeld geen URL's met tijdstempels of onderdelen die kunnen veranderen op het moment dat u uw productgegevens indient. Wanneer u uw URL wijzigt, moet uw bestemmingspagina worden geëvalueerd en gecrawld. Dit proces kan uw servers onnodig belasten.
  • Selecteer de juiste variant. Link naar een bestemmingspagina waarop de juiste variant is geselecteerd. Gebruikers die het product zien dat ze hebben aangeklikt, gaan vaker tot aankoop over. Vergeet ook niet de variantdetails in te dienen met behulp van de juiste kenmerken, zoals color [kleur], size [grootte] en age_group [leeftijdsgroep].
  • Gebruik het kenmerk mobile_link [mobiele_link] in combinatie met het kenmerk link [link] als u een aparte bestemmingspagina heeft voor mobiele apparaten. Meer informatie over mobile_link [mobiele_link].
  • Gebruik voor trackingdoeleinden het kenmerk ads_redirect [ads_doorsturing] of de Google Ads-trackingsjabloon. Meer informatie over ads_redirect [ads_doorsturing] of de Google Ads-trackingsjabloon.
  • Gebruik zo min mogelijk omleidingen. Omleidingen leiden tot meer tijd tussen het moment dat een gebruiker op uw advertentie klikt en het moment dat uw bestemmingspagina is geladen. Lange laadtijden leiden tot een negatieve gebruikerservaring.
  • Zorg dat alle omleidingen naar hetzelfde geverifieerde domein gaan om fouten te voorkomen.
  • Gebruik de microdata van schema.org. Gebruik microdata om aan te geven hoe de elementen op uw bestemmingspagina overeenkomen met uw productgegevens. Zorg er met name voor dat uw microdata overeenkomen met de variant die wordt weergegeven op uw bestemmingspagina. Meer informatie over microdata.

Voorbeelden

Het kenmerk link [link] indienen zonder mobile_link [mobiele_link] en ads_redirect [adwords_doorsturing]
Product Google-pennen
link [link] www.test.com/123
ads_redirect [adwords_doorsturing] Geen
mobile_link [mobiele_link] Geen

Gebruikers op computers en mobiele apparaten die op uw advertentie klikken, worden doorgestuurd naar: www.test.com/123.

Product zonder varianten
Product Google-pennen
link [link] http://www.example.com/schrijven/google-pennen
Product met varianten

Wanneer u een URL opneemt voor een product met varianten, zorg dan dat de variant automatisch wordt geselecteerd op basis van de URL.

Product Google-pennen, zwarte inkt
link [link] http://www.example.com/schrijven/google-pennen?color=zwart

Product Google-pennen, rode inkt
link [link] http://www.example.com/schrijven/google-pennen?color=rood