Linkki [link]

Kun käyttäjät klikkaavat tuotettasi, heidät ohjataan verkkosivustollesi kyseisen tuotteen laskeutumissivulle. Ilmoita laskeutumissivun URL-osoite linkki [link] ‑määritteellä.

An illustration showing how an ad click leads to the product

Käyttötilanne

Pakollinen kaikille paitsi Osta Googlen kautta ‑palvelussa myymillesi tuotteille.

Jos lisäät vain linkki [link] ‑määritteen, kaikki tietokoneen ja mobiililaitteiden käyttäjät ohjataan tässä määritetylle laskeutumissivulle. Kun asetat seuranta-URL-osoitteen ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‑määritteelle, Shopping-mainoksia klikkaavat käyttäjät ohjataan kyseiseen URL-osoitteeseen linkki [link]- tai mobiililinkki [mobile_link] ‑määritteille asetettujen arvojen sijaan. Maksuttomia tuotelistauksia klikkaavat käyttäjät ohjataan edelleen linkki- tai mobiililinkkimääritteissä ilmoitettuun URL-osoitteeseen. Lue lisää linkki [link]-, mobiililinkki [mobile_link]- ja ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‑määritteiden käyttämisestä yhdessä

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää tuotetietojen lähettämisestä saadaksesi tarkempia tietoja siitä, milloin ja miten arvoja tulee lähettää englanniksi

Tyyppi URL (sis. http tai https), vain ASCII-merkkejä, RFC 3986:n mukainen
Rajoitukset 1 – 2 000 merkkiä
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta
(Mikä tämä on?)
Offer.url, Tyyppi: URL
Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyötteet https://www.example.com/writing/google-pens
XML-syötteet <link>https://www.example.com/writing/google-pens</link>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat, että tuotetietosi ovat laadukkaita.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Varmista, että laskeutumissivusi soveltuu mobiililaitteille. Varmista, että määrittämäsi laskeutumissivu soveltuu sekä tietokoneille että mobiililaitteille. Laskeutumissivun on täytettävä tämä vaatimus, vaikka käyttäisitkin myös mobiililinkki [mobile_link] ‐määritettä.
  • Osoitteen alussa on oltava http tai https ja sen on oltava RFC 3986 ‑yhteensopiva. Esimerkiksi: https://www.example.com/writing/fiji-pens.
  • Käytä vahvistettua verkkotunnustasi. Varmista, että käytät vahvistettua verkkotunnusta (vahvistettu tilin käyttöönoton aikana tai Verkkosivujen vahvistaminen ‑välilehden kautta). Lue lisää verkkotunnuksen vahvistamisesta ja lunastamisesta.
  • Varmista, että Google voi indeksoida URL-osoitteesi. Tarkista esimerkiksi, että robots.txt-tiedostosi on määritetty oikein. Lue lisää robots.txt-tiedostoista.
  • Korvaa symbolit tai välilyönnit URL-koodaussääntöjen mukaisilla muodoilla. Jos URL-osoitteesi sisältää esimerkiksi et-merkin ( & ), käytä sen tilalla koodia %26.
  • Älä vaadi käyttäjiltä rekisteröitymistä, kirjautumista sisään tai ryhtymistä muihin toimenpiteisiin tuotteesi tietojen tarkastelua varten. Varmista, että käyttäjät näkevät lopullisen laskeutumissivusi heti klikattuaan tuotettasi.
  • Lisää vain yksi määrite tuotetta tai tuoteversiota kohti. Jos lisäät samalle tuotteelle useita linkki [link] ‑määritteitä, vain yhtä niistä käytetään.
  • Käytä oikeudellisten vaatimusten edellyttämiä uudelleenohjauksia. Joissakin tuotteissa paikalliset lait voivat vaatia, että käyttäjät saapuvat erilliselle sivulle ennen laskeutumissivua. Käyttäjien on ehkä vahvistettava ikänsä ennen kuin he voivat käyttää sivustoasi. Varmista, että tämän sivun jälkeen avautuva laskeutumissivu on kaikkien edellä mainittujen ohjeiden mukainen. Lue lisää laskeutumissivujen vaatimuksista.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä vakaata URL-osoitetta. Ilmoitetun URL-osoitteen ei tulisi muuttua, ellei laskeutumissivua siirretä. Älä käytä esimerkiksi URL-osoitteita, joissa on aikaleimoja tai osia, jotka voivat muuttua aina, kun lähetät tuotetietojasi. Kun muutat URL-osoitettasi, laskeutumissivusi on arvioitava ja indeksoitava. Tämä prosessi voi aiheuttaa tarpeetonta kuormitusta palvelimillesi.
  • Valitse ennakkoon oikea versio. Lisää linkki laskeutumissivullesi käyttämällä oikeaa versiota. Käyttäjät ostavat klikkaamansa tuotteen todennäköisemmin, jos he näkevät sen. On kuitenkin edelleen tärkeää lisätä version tiedot asianmukaisilla määritteillä, kutenväri [color], koko[size] jaikäryhmä[age_group].
  • Käytä mobiililinkki [mobile_link]- ja linkki [link] ‑määritteitä, jos sinulla on erillinen mobiililaitteille suunniteltu laskeutumissivu. Lue lisää mobiililinkistä.
  • Älä sisällytä Google Adsin ValueTrack-parametreja linkin tai mobiililinkin URL-osoitteeseen. Jos sinun täytyy käyttää ValueTrack-parametreja, lisää seurantaparametrit sisältävä laskeutumissivun URL-osoite käyttämällä ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‑määritettä. Lisäksi voit ylläpitää seurantaa Google Adsissa käyttämällä Google Adsin seurantamallia tai automaattista seurantaa. Lue lisää ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‑määritteestä tai Google Adsin seurantamallista
  • Käytä mahdollisimman vähän uudelleenohjauksia. Uudelleenohjaukset pidentävät tuotteen klikkaamisen ja laskeutumissivun latautumisen välistä aikaa. Pitkät latausajat heikentävät käyttökokemusta.
  • Estä virheet varmistamalla, että kaikki uudelleenohjaukset kuuluvat samaan vahvistettuun verkkotunnukseen.
  • Käytä Schema.orgin mikrotietoja. Käyttämällä mikrotietoja voit osoittaa, miten laskeutumissivusi elementit vastaavat tuotetietojasi. Varmista erityisesti, että mikrotietosi vastaavat laskeutumissivulla näkyvää vaihtoehtoa. Lue lisää mikrodatasta.
  • Jos käytät seurantaparametreja linkki [link] ‑määritteessä, on suositeltavaa lisätä syötteeseen Google Haun hakemiston ensisijainen linkki [canonical_link] ‑määrite ensisijaisen URL-osoitteen lisäämiseksi. Käyttämällä Google Haun hakemiston ensisijainen linkki [canonical_link] ‑määritettä voit varmistaa, että tuotteisiin on yhdistetty oikea URL-osoite Google Haun hakemistossa. Lisäksi sen avulla Google ymmärtää paremmin tuotetta. Lue lisää ensisijaisista linkeistä

Esimerkkejä

Lisää vain linkki [link] ‑määrite
Tuotetiedot: Google-kynät
Määrite Arvo
Linkki [link] www.test.com/123
Ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] (Jätä tyhjäksi)
Mobiililinkki [mobile_link] (Jätä tyhjäksi)

Tietokone- ja mobiilikäyttäjät, jotka klikkaavat tuotettasi, ohjataan osoitteeseen https://www.test.com/123.

Tuotteet, joista ei ole eri versioita
Tuotetiedot: Google-kynät
Määrite Arvo
Linkki [link] https://www.example.com/writing/google-pens
Tuotteet, joista on eri versioita

Kun tuotteesta on eri versioita, varmista URL-osoitteen määrityksen yhteydessä, että versio valitaan automaattisesti URL-osoitteen perusteella.

Tuotetiedot: Google-kynät, musta muste
Määrite Arvo
Linkki [link] https://www.example.com/writing/google-pens?color=black

Tuotetiedot: Google-kynät, punainen muste
Määrite Arvo
Linkki [link] https://www.example.com/writing/google-pens?color=red