Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Linkki [link]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Kun käyttäjät klikkaavat tuotettasi, heidät ohjataan verkkosivustollesi kyseisen tuotteen laskeutumissivulle. Ilmoita laskeutumissivun URL-osoite linkki [link] ‑määritteellä.

An illustration showing how an ad click leads to the product's landing page

Sisällys

Käyttö

Required Pakollinen jokaiselle tuotteelle

Jos lisäät vain linkki [link] ‑määritteen, kaikki tietokoneen ja mobiililaitteiden käyttäjät ohjataan tässä määritetylle laskeutumissivulle. Kun lisäät seuranta-URL-osoitteen ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‑määritteelle, Shopping-mainoksia klikkaavat käyttäjät ohjataan kyseiseen URL-osoitteeseen linkki [link]- tai mobiililinkki [mobile_link] ‑määritteille asetettujen arvojen sijaan. Maksuttomia tuotelistauksia klikkaavat käyttäjät ohjataan edelleen linkki- tai mobiililinkkimääritteissä ilmoitettuun URL-osoitteeseen. Lue lisää linkin, mobiililinkin ja ads-uudelleenohjauksen määritteiden käyttämisestä yhdessä

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan. Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja voi lähettää englanniksi

Tyyppi URL (sis. http tai https), vain ASCII-merkkejä, RFC 3986:n mukainen
Rajoitukset 1 – 2 000 merkkiä
Toistuva kenttä Ei
Schema.org-ominaisuus
(Lisätietoja)
Offer.url, tyyppi: URL
Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyötteet https://www.example.com/writing/google-pens
XML-syötteet <link>https://www.example.com/writing/google-pens</link>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.
Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta tuotteesi voivat näkyä. Jos vaatimukset eivät täyty, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

• Varmista, että laskeutumissivusi soveltuu mobiililaitteille. Varmista, että määrittämäsi laskeutumissivu soveltuu sekä tietokoneille että mobiililaitteille. Laskeutumissivun on täytettävä tämä vaatimus, vaikka käyttäisitkin myös mobiililinkki [mobile_link] ‐määritettä.
  • Osoitteen alussa on oltava http tai https ja sen on oltava RFC 3986 ‑yhteensopiva. Esimerkiksi: https://www.example.com/writing/fiji-pens.
  • Käytä vahvistettua verkkotunnustasi. Varmista, että käytät vahvistettua verkkotunnusta (vahvistettu tilin käyttöönoton yhteydessä tai Verkkosivuston vahvistaminen ‑välilehden kautta).
  • Varmista, että Google voi indeksoida URL-osoitteesi. Tarkista esimerkiksi, että robots.txt-tiedostosi on määritetty oikein. Lue lisää robots.txt-tiedostoista.
  • Korvaa symbolit tai välilyönnit URL-koodaussääntöjen mukaisilla muodoilla. Jos URL-osoitteesi sisältää esimerkiksi et-merkin ( & ), käytä sen tilalla koodia %26.
  • Älä vaadi käyttäjiltä rekisteröitymistä, sisäänkirjautumista tai muita toimenpiteitä tuotteesi tietojen tarkastelua varten. Varmista, että käyttäjät näkevät lopullisen laskeutumissivusi heti tuotteen klikkaamisen jälkeen.
  • Lisää vain yksi määrite tuotetta tai tuoteversiota kohti. Jos lisäät samalle tuotteelle useita linkki [link] ‑määritteitä, vain yhtä niistä käytetään.
  • Käytä oikeudellisten vaatimusten edellyttämiä uudelleenohjauksia. Joissakin tuotteissa paikalliset lait voivat vaatia, että käyttäjät ohjataan erilliselle sivulle ennen laskeutumissivua. Käyttäjien on ehkä vahvistettava ikänsä ennen kuin he voivat käyttää sivustoasi. Varmista, että tämän sivun jälkeen avautuva laskeutumissivu on kaikkien edellä mainittujen ohjeiden mukainen. Lue lisää laskeutumissivujen vaatimuksista

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä vakaata URL-osoitetta. Ilmoitetun URL-osoitteen ei tulisi muuttua, ellei laskeutumissivua siirretä. Älä käytä esimerkiksi URL-osoitteita, joissa on aikaleimoja tai osia, jotka voivat muuttua aina, kun lähetät tuotetietojasi. Kun muutat URL-osoitettasi, laskeutumissivusi on arvioitava ja indeksoitava. Tämä prosessi voi aiheuttaa tarpeetonta kuormitusta palvelimillesi.
  • Esivalitse oikea versio. Lisää linkki laskeutumissivullesi käyttämällä oikeaa versiota. Käyttäjät ostavat klikkaamansa tuotteen todennäköisemmin, jos he näkevät sen. Muista kuitenkin lisätä version tiedot asianmukaisilla määritteillä, kuten väri [color], koko [size] ja ikäryhmä [age_group].
  • Käytä mobiililinkin ja linkin määritteitä, jos sinulla on erillinen mobiililaitteille suunniteltu laskeutumissivu. Lue lisää mobiililinkistä
  • Älä sisällytä Google Adsin ValueTrack-parametreja linkin tai mobiililinkin URL-osoitteeseen. Jos sinun on käytettävä ValueTrack-parametreja, lisää seurantaparametrit sisältävä laskeutumissivun URL-osoite ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‑määritteellä. Lisäksi voit ylläpitää seurantaa Google Adsissa käyttämällä Google Adsin seurantamallia tai automaattista seurantaa. Lue lisää ads_redirect‑määritteestä tai Google Adsin seurantamallista
  • Käytä mahdollisimman vähän uudelleenohjauksia. Uudelleenohjaukset pidentävät tuotteen klikkaamisen ja laskeutumissivun latautumisen välistä aikaa. Pitkät latausajat heikentävät käyttökokemusta.
  • Estä virheet varmistamalla, että kaikki uudelleenohjaukset kuuluvat samaan vahvistettuun verkkotunnukseen.
  • Käytä Schema.orgin mikrotietoja. Käyttämällä mikrotietoja voit osoittaa, miten laskeutumissivusi elementit vastaavat tuotetietojasi. Varmista erityisesti, että mikrotietosi vastaavat laskeutumissivulla näkyvää vaihtoehtoa. Lue lisää mikrodatasta.
  • Jos käytät seurantaparametreja linkki [link] ‑määritteessä, on suositeltavaa lisätä syötteeseen Google Haun hakemiston [canonical_link]-määrite, jolla ilmoitetaan ensisijainen URL-osoite. Käyttämällä Google Haun hakemiston [canonical_link]-määritettä voit varmistaa, että tuotteisiin on yhdistetty oikea URL-osoite Google Haun hakemistossa. Lisäksi sen avulla Google ymmärtää paremmin tuotetta. Lue lisää ensisijaisista linkeistä
    • Jos Google Haun hakemiston [canonical_link]-määritettä ei käytetä, on mahdollista, että linkki [link] ‑syötemääritteessä oleva URL-osoite indeksoidaan. Voit estää indeksoinnin lisäämällä noindex-tagin sivuihin, jos se on mahdollista. Voit myös käyttää syötteessäsi Google Haun hakemiston [canonical_link]-määritettä.

Esimerkkejä

Lisää [link]‑määrite ilman [mobile_link]- ja [ads_redirect]-määritteitä
Tuote Google-kynät
link [linkki] www.test.com/123
ads_redirect [ads_uudelleenohjaus] Ei mitään
 mobile_link [mobiililinkki] Ei mitään

Tietokone- ja mobiilikäyttäjät, jotka klikkaavat tuotettasi, ohjataan osoitteeseen https://www.test.com/123.

Tuotteet, joista ei ole eri versioita
Tuote Google-kynät
link [linkki] https://www.example.com/writing/google-pens
Tuotteet, joista on eri versioita

Kun tuotteesta on eri versioita, varmista URL-osoitteen määrityksen yhteydessä, että versio valitaan automaattisesti URL-osoitteen perusteella.

Tuote Google-kynät, musta muste
link [linkki] https://www.example.com/writing/google-pens?color=black

Tuote Google-kynät, punainen muste
link [linkki] https://www.example.com/writing/google-pens?color=red