link [linkki]: Määritelmä

Kun käyttäjät klikkaavat tuotettasi, heidät ohjataan verkkosivustollesi kyseisen tuotteen laskeutumissivulle. Lisää laskeutumissivun URL-osoite link [linkki] ‑määritteellä.

An illustration showing how an ad click leads to the product

Käyttö

Pakollinen Shopping-mainoksissa, valinnainen Shopping Actionsissa

Pakollinen kaikissa ohjelmissa, paitsi Shopping Actionsissa.

Jos lisäät vain link [linkki] ‑määritteen, kaikki tietokoneen ja mobiililaitteiden käyttäjät ohjataan tässä määritetylle laskeutumissivulle. Kun asetat seuranta-URL-osoitteen ads_redirect [ads-uudelleenohjaus] ‑määritteelle Shopping-mainoksissa, käyttäjät ohjataan kyseiseen URL-osoitteeseen link [linkki]- tai mobile_link [mobiililinkki] ‑määritteille asetettujen arvojen sijaan. Lue lisää määritteiden link [linkki], mobile_link [mobiililinkki] ja ads_redirect [ads-uudelleenohjaus] yhteiskäytöstä.

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että ymmärrämme lähettämäsi datan.

Tyyppi URL (sis. http tai https), vain ASCII-merkkejä, RFC 3986:n mukainen
Rajoitukset 1 – 2 000 merkkiä
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta
(Mikä tämä on?)
Offer.url, Tyyppi: URL
Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyötteet https://www.example.com/writing/google-pens
XML-syötteet <link>https://www.example.com/writing/google-pens</link>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat tuotetietojesi laadun.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Varmista, että laskeutumissivusi soveltuu mobiililaitteille. Varmista, että määrittämäsi laskeutumissivu soveltuu sekä tietokoneille että mobiililaitteille. Laskeutumissivun on täytettävä tämä vaatimus, vaikka käyttäisitkin myös mobile_link [mobiililinkki] ‑määritettä.
  • Osoitteen alussa on oltava http tai https, ja sen on oltava RFC 3986 ‑yhteensopiva. Esimerkiksi: https://www.example.com/writing/fiji-pens.
  • Käytä vahvistettua verkkotunnustasi. Varmista, että käytät vahvistettua verkkotunnusta (vahvistettu tilin käyttöönoton aikana tai Verkkosivujen vahvistaminen ‑välilehden kautta). Lue lisää verkkotunnuksen vahvistamisesta ja lunastamisesta.
  • Varmista, että Google voi indeksoida URL-osoitteesi. Tarkista esimerkiksi, että robots.txt-tiedostosi on määritetty oikein. Lue lisää robots.txt-tiedostoista.
  • Korvaa symbolit tai välilyönnit URL-koodaussääntöjen mukaisilla muodoilla. Jos URL-osoitteesi sisältää esimerkiksi &-merkin, käytä sen tilalla koodia %26.
  • Älä vaadi käyttäjiltä rekisteröitymistä, kirjautumista sisään tai ryhtymistä muihin toimenpiteisiin tuotteesi tietojen tarkastelua varten. Varmista, että käyttäjät näkevät lopullisen laskeutumissivusi heti klikattuaan tuotettasi.
  • Lisää vain yksi määrite tuotetta kohti. Jos annat samalle tuotteelle useita linkkimääritteitä, vain yhtä niistä käytetään.
  • Käytä oikeudellisten vaatimusten edellyttämiä uudelleenohjauksia. Joissakin tuotteissa paikalliset lait voivat vaatia, että käyttäjät saapuvat erilliselle sivulle ennen laskeutumissivua. Käyttäjien on ehkä vahvistettava ikänsä ennen kuin he voivat käyttää sivustoasi. Varmista, että tämän sivun jälkeen avautuva laskeutumissivu on kaikkien edellä mainittujen ohjeiden mukainen. Lue lisää Shopping-mainosten laskeutumissivujen vaatimuksista.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä vakaata URL-osoitetta. Ilmoitetun URL-osoitteen ei tulisi muuttua, ellei laskeutumissivua siirretä. Älä käytä esimerkiksi URL-osoitteita, joissa on aikaleimoja tai osia, jotka voivat muuttua aina, kun lähetät tuotetietojasi. Kun muutat URL-osoitettasi, laskeutumissivusi on arvioitava ja indeksoitava. Tämä prosessi voi aiheuttaa tarpeetonta kuormitusta palvelimillesi.
  • Valitse ennakkoon oikea versio. Lisää linkki laskeutumissivullesi käyttämällä oikeaa versiota. Käyttäjät ostavat klikkaamansa tuotteen todennäköisemmin, jos he näkevät sen. Muista kuitenkin edelleen lisätä version tiedot asianmukaisilla määritteillä, kuten color [väri], size [koko] ja age_group [ikäryhmä].
  • Käytä mobile_link [mobiililinkki]- ja link [linkki] ‑määritteitä, jos sinulla on erillinen mobiililaitteille suunniteltu laskeutumissivu. Lue lisää mobiililinkistä.
  • Jos URL-osoitteessasi on Google Ads ‑seurantaparametreja, lisää seurantaparametrit sisältävä laskeutumissivun URL-osoite käyttämällä ads_redirect [ads-uudelleenohjaus] ‑määritettä. Lisäksi voit ylläpitää seurantaa Google Adsissa käyttämällä Google Adsin seurantamallia tai automaattista seurantaa. Lue lisää ads_redirect [ads-uudelleenohjaus] ‑määritteestä tai Google Adsin seurantamallista.
  • Käytä mahdollisimman vähän uudelleenohjauksia. Uudelleenohjaukset pidentävät tuotteen klikkaamisen ja laskeutumissivun latautumisen välistä aikaa. Pitkät latausajat heikentävät käyttökokemusta.
  • Estä virheet varmistamalla, että kaikki uudelleenohjaukset kuuluvat samaan vahvistustettuun verkkotunnukseen.
  • Käytä Schema.orgin mikrotietoja. Käyttämällä mikrotietoja voit osoittaa, miten laskeutumissivusi elementit vastaavat tuotetietojasi. Varmista erityisesti, että mikrotietosi vastaavat laskeutumissivulla näkyvää vaihtoehtoa. Lue lisää mikrodatasta.

Esimerkkejä

Lisää link [linkki] ‑määrite ilman määritteitä mobile_link [mobiililinkki] ja ads_redirect [ads_uudelleenohjaus]
Tuote Google-kynät
link [linkki] www.test.com/123
ads_redirect [ads_uudelleenohjaus] Ei mitään
mobile_link [mobiililinkki] Ei mitään

Tietokone- ja mobiilikäyttäjät, jotka klikkaavat tuotettasi, ohjataan osoitteeseen https://www.test.com/123.

Tuotteet, joista ei ole eri versioita
Tuote Google-kynät
link [linkki] https://www.example.com/writing/google-pens
Tuotteet, joista on eri versioita

Kun tuotteesta on eri versioita, varmista URL-osoitteen määrityksen yhteydessä, että versio valitaan automaattisesti URL-osoitteen perusteella.

Tuote Google-kynät, musta muste
link [linkki] https://www.example.com/writing/google-pens?color=black

Tuote Google-kynät, punainen muste
link [linkki] https://www.example.com/writing/google-pens?color=red