Länka dina Merchant Center- och Google Ads-konton

Om du har både Merchant Center- och Google Ads-konton kan du förbättra din närvaro på webben genom att dra fördel av kampanjverktygen för detaljhandel i Google Ads och fokuseringen på data i Merchant Center. Du kan dessutom använda produktdata i Merchant Center för att skapa kampanjer för dynamisk remarketing, annonser för lokala butikslager och mycket annat.

Obs! I länder där CSS-programmet är tillgängligt deltar du i Shopping-annonser och obetalda annonser via en eller flera produktjämförelsetjänster. Vissa produktjämförelsetjänster hanterar din produktdata och dina kampanjer åt dig, medan andra ger dig verktyg som du kan använda för att hantera konfigurationen själv. Läs mer om annonsering med produktjämförelsetjänster

Vad händer när jag länkar Merchant Center och Google Ads?

När du länkar dina Google Ads- och Merchant Center-konton blir din produktdata tillgänglig i Google Ads och kan användas i annonskampanjer. Beroende på vilken produktdata du skickar in kan du till exempel skapa Shopping-kampanjer där du annonserar om dina produkter, eller förbättra dina kampanjer i Display-nätverket med dynamisk remarketing.

• Endast Merchant Center-kontoanvändare kan begära länkning av kontona. Nya länkningsbegäranden visas på sidan Länkade konton, som du kommer till via rullgardinsmenyn Verktyg och inställningar i avsnittet Inställningar på ditt Google Ads-konto. Du kan länka upp till 100 Google Ads-konton med Merchant Center-konton.

• När Google Ads-kontots ägare godkänner begäran blir en del av informationen tillgänglig för båda kontona. Produktinformationen i Merchant Center-kontot blir tillgänglig i Google Ads så att du kan skapa kampanjer. Och vissa typer av Google Ads-statistik, till exempel klick, visas i det länkade Merchant Center-kontot.

• Google Ads-kontoägare och Merchant Center-administratörer eller vanliga Merchant Center-användare kan ta bort länken när som helst. Ingen av parterna kan göra ändringar i det andra länkade kontot. Merchant Center-kontots ägare kan till exempel inte pausa och starta kampanjer eller ändra bud i det länkade Google Ads-kontot.
  • Om du tar bort länken mellan kontona slutar Shopping-kampanjer som använder produktdata från Merchant Center-kontot att visa annonser. Du kan inte heller skapa nya kampanjer i Google Ads utifrån produktdata från Merchant Center-kontot.

Gör så här

Du behöver administratörsbehörighet till ditt Google Ads-konto för att länka Google Ads- och Merchant Center-konton. Om du inte har administratörsbehörighet kan du be administratören av Google Ads-kontot att ge dig åtkomst eller länka kontona åt dig.

Steg 1: Begär länkning till Google Ads i Merchant Center

Länkningen initieras alltid i Merchant Center. Du kan länka flera Google Ads-konton till ett Merchant Center-konto, eller ett Google Ads-konto till flera Merchant Center-konton.

Länka till ditt eget Google Ads-konto:

1. Klicka på verktygsikonen i Merchant Center-kontot och sedan på Länkade konton under Inställningar.
  2. Välj Google Ads
  3. Leta reda på kund-id:t för Google Ads-kontot som du vill länka under Ditt Google Ads-konto. Du hittar det bredvid din e-postadress högst upp på alla Google Ads-sidor när du är inloggad.
  4. Klicka på Länka under Åtgärder.

Länka till andra Google Ads-konton:

1. Klicka på verktygsikonen i Merchant Center-kontot och sedan på Länkade konton under Inställningar.
  2. Välj Google Ads
  3. Klicka på Länka konto under Andra Google Ads-konton och ange kund-id:t för Google Ads för det konto du vill länka. Du hittar det bredvid din e-postadress högst upp på alla Google Ads-sidor när du är inloggad.
  4. Klicka på Skicka länkningsbegäran.

Steg 2: Godkänn länkningsbegäran i Google Ads

När ett Merchant Center-konto skickar en länkningsbegäran till dig visas inbjudningarna i tabellen på sidan Länkade konton för Merchant Center i Google Ads.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen  högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Länkade konton under Konfiguration.
  4. Klicka på Detaljer under Google Merchant Center.
  5. Leta reda på kontot du vill länka. Värdet i kolumnen Status ändras till Väntande. Klicka på Visa detaljer i kolumnen Åtgärder och läs igenom informationen om begäran.
  6. Godkänn länkningen genom att klicka på Godkänn. Avvisa länkningen genom att klicka på Avvisa. Om du vill länka kontona vid ett senare tillfälle måste en ny länkningsbegäran skickas från Merchant Center.

Hantera länkar mellan konton

När du har länkat Merchant Center- och Google Ads-kontona kan du avbryta eller skicka en ny länkningsbegäran från Merchant Center eller ta bort länken mellan kontona när som helst från Merchant Center eller Google Ads.

Avbryta en länkningsbegäran

I Merchant Center:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen i Merchant Center-kontot och sedan på Länkade konton under Inställningar.
  3. På fliken Google Ads ser du begäran samt Google Ads-kontots kund-id.
  4. Klicka på Avbryt begäran till höger.
  5. Klicka på Fortsätt när du blir ombedd att göra det.

Ta bort länk till konton

I Merchant Center:
  1. Klicka på verktygsikonen i Merchant Center-kontot och sedan på Länkade konton under Inställningar.
  2. Öppna Ditt Google Ads-konto eller Andra Google Ads-konton.
  3. Öppna det konto som du vill koppla bort och klicka på Ta bort länk.

I Google Ads:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen  högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Länkade konton under Konfiguration.
  4. Klicka på Detaljer under Google Merchant Center.
  5. Leta reda på kontot som du vill ta bort länken från och klicka på Ta bort länk.

Spåra länkningsstatus

I ditt Google Ads-konto kan du se följande tabell med länkade konton:

• Väntar på ditt godkännande: Merchant Center-kontots ägare har begärt att länkas till ditt Google Ads-konto. Du kan godkänna eller avvisa begäran.
  • Länkat: Ditt Google Ads-konto har länkats till Merchant Center-kontot och remarketinglistorna för apparna i kontot har aktiverats.