In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Automatische artikelupdates actief: prijs [price]

De prijs in uw productgegevens is automatisch geüpdatet zodat deze overeenkomt met de prijs op uw landingspagina

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Voor een of meer van uw producten heeft u voor het kenmerk prijs [price] in uw productgegevens een waarde opgegeven die verschilt van de prijs die op uw website wordt vermeld. Google heeft de prijs van deze producten geüpdatet omdat u automatische itemupdates voor onjuiste prijzen heeft ingeschakeld.

Het kan zijn dat de prijs van deze producten momenteel overeenkomt met de prijs op de bestemmingspagina, omdat deze producten in de tussentijd mogelijk zijn geüpdatet. Toen we uw productgegevens echter vergeleken met uw website (zie tijdstempel), kwam de prijs niet overeen.

Hoewel deze producten ondertussen zijn geüpdatet met de juiste prijsinformatie van uw website, blijven we producten met niet-overeenkomende informatie als kritieke fouten behandelen die kunnen leiden tot opschorting van uw account.

Probeer het volgende om de kwaliteit van uw gegevens te verbeteren en een goede gebruikerservaring te bieden:

• Plan feeduploads of -updates via de Content API direct nadat de producten op uw website zijn geüpdatet. Zo voorkomt u fouten door het tijdsverschil tussen updates op uw website en updates van uw Merchant Center-productgegevens.
  • Als u het kenmerk uitverkoopprijs [sale_price] gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de periode waarin de uitverkoop actief is, correct is opgegeven met het kenmerk startdatum uitverkoopprijs [sale_price_effective_date] en dat de tijdzone correct is. Tijdens de uitverkoop wordt de uitverkoopprijs getoond als de huidige prijs in de zoekresultaten van Google Shopping.
  • Als u producten in de buurt heeft, moet u de feed met lokale productvoorraad en de standaard productfeed checken om de onjuiste prijs te vinden en te corrigeren.
  • Voor producten die in bulk worden verkocht, moet u de totaalprijs voor het minimale aantal verkochte artikelen vermelden. Landingspagina's moeten prijzen bevatten in de valuta van het doelland en in de valuta die u in uw productgegevens heeft opgegeven.
  • Als u uw instellingen voor automatische artikelupdates wilt beheren, gaat u naar de pagina met instellingen voor automatische artikelupdates in het menu voor tools en instellingen, dat toegankelijk is door op het gereedschapsicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] te klikken.
  • Google crawlt de landingspagina's in uw Merchant Center-productgegevens om niet-overeenkomende gegevens te vinden en te updaten. U kunt de crawlsnelheid van Google verhogen zodat we meer producten op uw website kunnen crawlen. U kunt een specifieke automatische update terugdraaien door geüpdatete productgegevens te uploaden via de feed of de Content API.

Instructies

Stap 1: Bekijk de betreffende producten

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Diagnostische gegevens.
  3. Klik op het tabblad Problemen met artikelen om de huidige problemen met uw producten te bekijken.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor alle problemen:

• Klik op de downloadknop Download naast de filterknop Download onder de grafiek en boven de lijst met problemen.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor een bepaald probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op de downloadknop Download aan het einde van de rij.

Zo bekijkt u een lijst van maximaal 50 producten met dit specifieke probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op Voorbeelden bekijken in de kolom Getroffen artikelen.

Stap 2: Geef voor de kenmerken price, sale_price en sale_price_effective_date dezelfde waarde op als voor de microdata price, priceCurrency, validFrom en validThrough op uw landingspagina.

1. Filter het gedownloade rapport, zodat u alleen producten ziet met:
    Titel van probleem = Automatische artikelupdates actief: prijs [price]
  2. Controleer uw productgegevens voor die producten (met behulp van de ID) en zorg dat de waarde voor prijs [price] (of uitverkoopprijs [sale_price] en startdatum uitverkoopprijs [sale_price_effective_date]) voor elk product hetzelfde is als de waarde op uw site en in de bijbehorende gestructureerde gegevens.

Stap 3: Dien uw productgegevens opnieuw in

1. Nadat u uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u deze zo opnieuw indienen:
  2. Ga daarna naar de pagina Diagnostische gegevens. U heeft het probleem opgelost als het hier niet meer wordt vermeld.

Opmerking: Het kan even duren voordat uw wijziging zichtbaar is op de pagina Diagnostische gegevens.