I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Spesifikasjon for feed for produktlager i butikk

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Feeden for produktlager i butikk er en liste over alle produktene du selger i hver butikk. Noen attributter er obligatoriske for alle varer, noen kreves bare for bestemte typer varer, mens andre attributter bare anbefales.

Merk: Hvis du ikke sender inn et obligatorisk attributt, kan det føre til at det aktuelle produktet ikke vises i resultater.

Prisene og tilgjengeligheten i produktlageret kan endres hyppig og fra butikk til butikk. Du kan øke feedfrekvensen, slik at informasjonen om produktlageret oppdateres oftere. Kontakt brukerstøtteteamet vårt via dette skjemaet hvis du støter på problemer med feedfrekvensen. Vær også oppmerksom på at det kan ta opptil 24 timer før bedriftsbeliggenhetene synkroniseres med Merchant Center-kontoen. Derfor anbefaler at du laster opp feeden for produktlageret 24 timer etter at du har knyttet sammen kontoene, eller etter at en butikkode er endret eller oppdatert i bedriftsprofilene.

Hvis du vil sende inn produktinformasjon via API, kan du lese mer om Google Content API.

Send inn feeder for produktlager i butikk

Filtype: Feeden for produktlager i butikk kan sendes inn som tekstfil med tabulator som skilletegn, XML-fil eller via API-et.

Opprett en ny feed for produktlager i butikk: For å opprette og registrere en ny feed for produktlager i butikk følger du denne veiledningen.

Viktig: Noen attributter i denne spesifikasjonen for feed for produktlager i butikk inneholder mellomrom eller understreker. Sørg for at du sender inn attributter med riktige tegn og mellomrom ved å følge retningslinjene for filtypen du bruker:

Oversikt over attributtkrav

Attributt Krav til innsending
Obligatorisk informasjon om produktlager

Butikkode [store_code]

ID [id]

Tilgjengelighet [availability]

Obligatorisk for alle produkter.

Merk: Det skilles mellom store og små bokstaver i attributtet for butikkode [store_code], og det må samsvare med butikkodene som er sendt inn i bedriftsprofilene.

Valgfri informasjon om produktlager

Pris [price]

Tilbudspris [sale_price]

Start- og sluttdato for tilbudspris [sale_price effective_date]

Antall [quantity]

Anbefales for alle varene i feeden når det er relevant – slik at du kan oppgi mer informasjon om pris, antall og levering samme dag.

Merk at prisen er valgfri hvis det er en standardpris som gjelder hele landet. Du må oppgi prisen hvis prisen endres for bestemte butikker.

Valgfri informasjon om henting i butikk

Hentemåte [pickup_method]

Tjenesteavtale for henting [pickup_sla]

Anbefales når det er relevant, for alle varene i feeden som kan hentes i butikk.

Viktig: Fra og med 1. september 2024 er det ikke lenger obligatorisk å bruke hentemåte [pickup_method] for å aktivere henting i butikk for tilbudene dine.

Valgfri informasjon om lokal levering Lokal fraktetikett [local shipping label] Obligatorisk i feeden din hvis du vil aktivere levering samme dag når bare enkelte produkter i en bestemt butikk er kvalifisert for dette alternativet.

Obligatorisk informasjon om produktlager

Disse attributtene beskriver grunnleggende produktlagerinformasjon per vare per butikk.

Butikkode [store_code] – butikkidentifikatoren fra bedriftsprofiler

En unik alfanumerisk identifikator for hver lokale bedrift. Det skilles mellom små og store bokstaver i dette attributtet, og det må matche butikkodene du har sendt inn i bedriftsprofilene dine.

Når skal attributtet brukes? Det er obligatorisk for alle varene i feeden din.

Type Tekst (streng)
Eksempel – tekst/tabulatordelt Store123
XML-eksempel <g:store_code>Store123</g:store_code>
ID [id] – en identifikator for varen

En unik alfanumerisk produktkode for en vare. Denne er felles for alle butikkene dine.

Hvis du selger den samme varen i flere butikker, vises den samme ID-en for flere butikkoder. Du skal legge til ett attributt for ID [id] per butikk og bruke attributtet for tilgjengelighet [availability] for å angi om en vare er på lager i den aktuelle butikken.

Hvis du har flere feeder av samme type for ett land, må ID-ene for varene i de forskjellige feedene fortsatt være unike. Hvis du har vareenheter som er unike for hele produktlageret, og som oppfyller kravene nedenfor, foreslår vi at du bruker vareenhetene som verdier for dette attributtet.

Når skal attributtet brukes? Obligatorisk for alle varene i feeden din.

Type Tekst (streng)
Eksempel – tekst/tabulatordelt 421486
XML-eksempel <g:id>421486</g:id>

Viktig:

• Bruk de samme verdiene for ID i både hovedfeeden og feeden for produktlager i butikk.
  • Mellomrom og returtegn (0x0D) før og etter fjernes.
  • Hver sekvens med returtegn (0x0D) og mellomromstegn (Unicode-tegn med mellomromsegenskapen) erstattes av ett mellomrom (0x20).
  • Bare gyldige Unicode-tegn godtas, noe som betyr at disse tegnene ikke kan brukes:
    • kontrolltegn (unntatt returtegn 0x0D)
    • funksjonstegn
    • tegn for personlig bruk
    • erstatningspar
    • ikke-tilordnede kodepunkter (særlig kodepunkter større enn 0x10FFFF)
  • Når en vare først er sendt inn, kan ikke verdien for attributtet for ID [id] endres når du oppdaterer datafeeden, og den kan heller ikke brukes for andre produkter senere.
  • Ta bare med produkter som er tilgjengelige for kjøp i butikk.
Tilgjengelighet [availability] – varens tilgjengelighetsstatus
  • «in stock»: viser at varen er på lager i den aktuelle butikken.
  • «out of stock»: viser at varen er utsolgt i den aktuelle butikken.
  • «limited availability»: viser at det bare er noen få varer igjen på lager i den aktuelle butikken.
  • «vises og kan bestilles»: viser at varen vises i og kan bestilles fra den aktuelle butikken (for eksempel et kjøleskap som må sendes fra et lager). Hvis du også sender inn attributtet for antall [quantity], bruker du verdien «1» for varer som vises og kan bestilles.
Type Tekst (streng). Må være én av de fire godkjente verdiene: «in stock», «out of stock», «limited availability» eller «on display to order».
Eksempel – tekst/tabulatordelt in stock
XML-eksempel <g:availability>in stock</g:availability>

Valgfri informasjon om produktlager

Du kan bruke disse attributtene til å oppgi mer informasjon om pris, antall og tilgjengelighet for produktene dine.

Pris [price] – prisen på varen

Hvor mye varen vanligvis koster. Hvis du sender inn en prisverdi i feeden for produktlager og i hovedfeeden, overstyrer prisen i feeden for produktlager prisen i hovedfeeden for den aktuelle butikken.

Når skal attributtet brukes? Attributtet er obligatorisk for alle varene i feeden.

Type Tall (valuta tildeles automatisk basert på landet butikken ligger i).
Eksempel – tekst/tabulatordelt 2999,90
XML-eksempel <g:price>2999,90</g:price>
Viktig: Dette attributtet er obligatorisk – enten i feeden for produkter i butikk hvis du skal sende inn en standardpris for hele landet, eller i denne feeden hvis du skal overstyre prisen i bestemte butikker.
Tilbudspris [sale_price] – varens annonserte tilbudspris

Den annonserte midlertidige tilbudsprisen som gjelder for en bestemt butikk, og som overstyrer attributtet for pris [price] i denne feeden og i feeden for produkter i butikk.

Vi anbefaler at du sender inn attributtet for start- og sluttdato for tilbudspris [sale_price_effective_date] for alle varer med tilbudspriser, siden dette angir når tilbudsprisen gjelder. Hvis du ikke sender inn noen start- og sluttdato for tilbudspris, gjelder tilbudsprisen for varen så lenge varen finnes i feeden din.

Type Tall
Eksempel – tekst/tabulatordelt 2799.90
XML-eksempel <g:sale_price>2799.90</g:sale_price>
Merk: Selv om du sender inn en verdi for pris i en trinnvis feed, overskriver ikke dette automatisk verdien for tilbudspris fra tidligere feeder. For å fjerne en tilbudspris ved bruk av den trinnvise feeden sender du inn en utløpt verdi for attributtet for start- og sluttdato for tilbudspris [sale_price_effective_date].
Startdato for tilbudspris [sale_price_effective_date] – datoperioden varen er på tilbud i

Datoperioden for når den annonserte tilbudsprisen gjelder.

Finn ut mer om definisjoner av tilbudspris

Type Tekst (streng), ISO 8601, med start- og sluttdatoen atskilt med skråstrek («/»)
Eksempel – tekst/tabulatordelt

UTC-eksempel: 2021-07-19T17:00:00/2021-07-27T05:00:00
PST-eksempel: 2021-07-19T09:00:00-08:00/2021-07-26T21:00:00-08:00

Alle tidsverdier har 24-timers format.

XML-eksempel <g:sale_price_effective_date>2021-07-19T09:00-0800/2021-07-26T21:00-0800</g:sale_price_effective_date>
Merk: Klokkeslett og tidssone er valgfritt. For å legge til en tidssone setter du inn + eller - og hvor mange timer og minutter du ligger foran eller bak UTC-tidssonen (for eksempel: -08:00 for PST). Hvis det ikke er angitt noen tidssone, antar Google at UTC-tidssonen gjelder for den aktuelle butikken.
Antall [quantity] – antall varer som er på lager

Antall varer som er på lager i butikken. Hvis du sender inn varer som er midlertidig utsolgt, må verdien for dette attributtet være «0».

Antall er ikke lenger et obligatorisk attributt. Sørg heller for at du sender inn tilgjengelighet for hele produktlageret.

Type Heltall
Eksempel – tekst/tabulatordelt 4
XML-eksempel <g:quantity>4</g:quantity>

Viktig:

• Varer det finnes 3 eller flere av, anses som «på lager» av Google. 1–2 anses som «begrenset tilgjengelighet», og 0 anses som «ikke på lager».
  • Hvis du velger å sende inn antall og tilgjengelighet, klassifiseres produktlageret basert på den lavere verdien av tilgjengelighet og antall.

Valgfri informasjon om henting i butikk

Legg til disse attributtene i feeden for produktlager i butikk for å sende inn butikkspesifikk henteinformasjon.

Hentemåte [pickup_method] – alternativ for henting i butikk for varen
Viktig: Fra og med 1. september 2024 er det ikke lenger obligatorisk å bruke hentemåte [pickup_method].

Oppgi hentealternativet for denne varen.

• «buy»: Hele transaksjonen utføres på nettet.
  • «reserve»: Varen reserveres på nettet, men betales i butikken.
  • «ship to store»: Varen kjøpes på nettet og sendes til en lokal butikk, der kunden kan hente den.
  • «not supported»: Varen kan ikke hentes i butikk.
Type Tekst (streng). Må være en av de fire godkjente verdiene:

«buy», «reserve», «ship to store» eller «not supported»

Eksempel – tekst/tabulatordelt buy
XML-eksempel <g:pickup_method>buy</g:pickup_method>
Tjenesteavtale for henting [pickup_sla] – tidslinje for henting i butikk

Angi hvilken dag varen kan hentes, regnet i forhold til bestillingstidspunktet.

• «same day»: viser at varen kan hentes samme dag som den bestilles, avhengig av bestillingsfrister.
  • «next day»: viser at varen kan hentes dagen etter at bestillingen ble lagt inn.
  • «2-day»: viser at varen blir sendt til en butikk, der kunden kan hente den om 2 dager.
  • «3-day»: viser at varen blir sendt til en butikk, der kunden kan hente den om 3 dager.
  • «4-day»: viser at varen blir sendt til en butikk, der kunden kan hente den om 4 dager.
  • «5-day»: viser at varen blir sendt til en butikk, der kunden kan hente den om 5 dager.
  • «6-day»: viser at varen blir sendt til en butikk, der kunden kan hente den om 6 dager.
  • «multi-week»: viser at varen blir sendt til en butikk, der kunden kan hente den etter én uke eller mer.
Type Tekst (streng). Må være en av de åtte godkjente verdiene:

«same day», «next day», «2-day», «3-day», «4-day», «5-day», «6-day» eller «multi-week»

Eksempel – tekst/tabulatordelt same day
XML-eksempel <g:pickup_sla>same day</g:pickup_sla>

Valgfri informasjon om lokal levering

Legg til dette attributtet i feeden din for produktlager i butikk for å oppgi informasjon om lokal levering.

Lokal fraktetikett [local_shipping_label]

Hvis du vil aktivere levering samme dag når bare deler av produktlageret i en bestemt butikk er tilgjengelig for levering samme dag, må attributtet for lokal fraktetikett [local_shipping_label] legges til i feeden for produktlager i butikk.

Verdien som sendes inn for dette attributtet, må være navnet på etiketten for levering samme dag eller etikettene du har opprettet på kontonivå i fraktinnstillingene for levering samme dag. Hver etikett for levering samme dag representerer én unik gruppe med leveringsinnstillinger og legges til i de valgte kvalifiserte produktene i feeden din for produktlager i butikk.

For videre konfigurering av levering samme dag kan du angi maksimal leveringsradius i kilometer eller miles. Bestillingsfristene kan også angis med antallet timer før butikken stenger, når bestillingen kan leveres samme dag, eller på et bestemt tidspunkt. Du kan angi at varer med levering samme dag skal være tilgjengelige for levering neste dag hvis de bestilles etter bestillingsfristen.

Dette attributtet er valgfritt hvis alle butikkene og produktene dine tilbyr levering samme dag, eller hvis alle produktene dine i en liste over kvalifiserte butikker tilbyr levering samme dag. Finn ut mer om levering samme dag.