In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Specificaties voor feeds met lokale productvoorraad

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

De feed met lokale productvoorraad is een lijst met de producten die u in elke winkel verkoopt. Sommige kenmerken zijn vereist voor alle artikelen, sommige voor bepaalde soorten artikelen en andere kenmerken zijn aanbevolen.

Opmerking: Als u een vereist kenmerk niet opgeeft, wordt het betreffende product mogelijk niet weergegeven in de resultaten.

Voorraadprijs en beschikbaarheid kunnen regelmatig en per winkel worden gewijzigd. U kunt de frequentie van uw feed verhogen om vaker updates van uw voorraadgegevens uit te voeren. Neem contact op met ons supportteam via het contactformulier als u problemen ondervindt met de frequentie van uw feed. Houd er ook rekening mee dat het 24 uur kan duren voordat de bedrijfslocaties zijn gesynchroniseerd met uw Merchant Center-account. Daarom raden we u aan uw voorraadfeed 24 uur na het koppelen van de accounts of nadat de winkelcode is gewijzigd of geüpdatet in uw Bedrijfsprofielen te uploaden.

Als u productgegevens via de API wilt indienen, vindt u hier meer informatie over de Google Content API.

Feeds met lokale productvoorraad indienen

Bestandstype: de feed met lokale productvoorraad is beschikbaar als een tekstbestand met scheidingstekens, XML-bestand of via de API.

Een nieuwe feed met lokale productvoorraad maken: Volg deze instructies om een nieuwe feed met lokale productvoorraad te maken en te registreren.

Belangrijk: Sommige kenmerken in de specificatie van deze feed met lokale productvoorraad bevatten spaties en underscores. Volg de onderstaande richtlijnen voor uw bestandstype, zodat uw kenmerken de juiste tekens en spatiëring bevatten.

Overzicht van kenmerkvereisten

Kenmerk Vereisten voor indiening
Vereiste voorraadgegevens

Winkelcode [store_code]

ID [id]

Beschikbaarheid [availability]

Vereist voor alle producten.

Opmerking: Het kenmerk winkelcode [store_code] is hoofdlettergevoelig en de waarden moeten overeenkomen met de winkelcodes die u via uw bedrijfsprofielen heeft ingevoerd.

Optionele voorraadgegevens

Prijs [price]

Uitverkoopprijs [sale_price]

Startdatum uitverkoopprijs [sale_price effective_date]

Aantal [quantity]

Aanbevolen indien van toepassing op elk artikel in uw feed voor meer informatie over prijs, aantal en levering op dezelfde dag.

De prijs is optioneel als het een nationale standaardprijs is. U moet de prijs invoeren als de winkelspecifieke prijs verandert.

Optionele informatie over ophalen in de winkel

Ophaalmethode [pickup_method]

SLA voor ophalen [pickup_sla]

Aanbevolen indien van toepassing op alle artikelen in uw feed die in de winkel kunnen worden opgehaald.

Belangrijk: Vanaf 1 september 2024 is de ophaalmethode [pickup_method] niet meer vereist om ophalen in de winkel aan te zetten voor uw aanbiedingen.

Informatie over optionele lokale levering Lokaal verzendlabel [local shipping label] Vereist in uw feed als u levering op dezelfde dag wilt aanzetten als alleen bepaalde producten in een afzonderlijke winkel geschikt zijn voor levering op dezelfde dag.

Vereiste voorraadgegevens

Deze kenmerken beschrijven de basisvoorraadinformatie per artikel per winkel.

Winkelcode [store_code]: de winkel-ID uit bedrijfsprofielen

Een unieke alfanumerieke ID voor elk lokale bedrijf. Dit kenmerk is hoofdlettergevoelig en de waarden moet overeenkomen met de winkelcodes die u via uw bedrijfsprofielen heeft opgegegeven.

Wanneer opnemen: vereist voor alle artikelen in uw feed.

Type Tekst (tekenreeks)
Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden Winkel123
XML-voorbeeld <g:store_code>Winkel123</g:store_code>
ID [id]: Een ID voor het artikel

Een unieke alfanumerieke product-ID voor een artikel in al uw winkels.

Als u hetzelfde artikel in meerdere winkels verkoopt, wordt dezelfde ID weergegeven voor meerdere winkelcodes. U moet één ID [id] per winkel opnemen en met het kenmerk beschikbaarheid [availability] aangeven of een artikel op voorraad is in die winkel.

Als u meerdere feeds van hetzelfde type voor één land heeft, moeten de artikel-ID's binnen verschillende feeds nog steeds uniek zijn. Als uw SKU's uniek zijn binnen uw voorraad en voldoen aan de hieronder vermelde vereisten, raden we u aan uw SKU's te gebruiken voor dit kenmerk.

Wanneer opnemen: vereist voor alle artikelen in uw feed.

Type Tekst (tekenreeks)
Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden 421486
XML-voorbeeld <g:id>421486</g:id>

Belangrijk:

• Gebruik dezelfde id-waarden voor zowel uw primaire feed als uw feed met lokale productvoorraad.
  • Voorloop- of volgspaties en regelteruglopen (0x0D) worden verwijderd.
  • Elke reeks regelteruglopen (0x0D) en spaties (Unicode-tekens met de spatie-eigenschap) wordt vervangen door een enkele spatie (0x20).
  • Alleen geldige Unicode-tekens worden geaccepteerd, met uitzondering van de volgende tekens:
    • Besturingstekens (behalve regelterugloop 0x0D)
    • Functietekens
    • Tekens voor privégebruik
    • Vervangende paren
    • Niet-toegewezen codepunten (met name alle codepunten groter dan 0x10FFFF)
  • Als een artikel is ingediend, kan de id [id] niet meer worden gewijzigd als u uw datafeed updatet. Ook kan de waarde niet op een later tijdstip voor een ander product worden gebruikt.
  • Neem alleen de producten op die in winkels kunnen worden gekocht.
Beschikbaarheid [availability]: De beschikbaarheidsstatus van het artikel
  • op voorraad: geeft aan dat het artikel op voorraad is bij uw lokale winkel.
  • niet op voorraad: geeft aan dat het artikel niet op voorraad is bij uw lokale winkel.
  • beperkte beschikbaarheid: geeft aan dat er slechts een paar exemplaren op voorraad zijn in uw lokale winkel.
  • kan alleen worden besteld: Geeft aan dat het artikel in de winkel wordt getoond, maar alleen kan worden besteld (bijvoorbeeld een koelkast die vanuit een magazijn moet worden verstuurd). Als u ook het kenmerk aantal [quantity] invoert, gebruikt u de waarde 1 voor artikelen die alleen kunnen worden besteld.
Type Tekst (tekenreeks). Moet een van de 4 geaccepteerde waarden zijn: in stock, out of stock, limited availability of on display to order.
Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden op voorraad
XML-voorbeeld <g:availability>in_stock</g:availability>

Optionele voorraadgegevens

U kunt deze kenmerken gebruiken voor aanvullende informatie over de prijs, het aantal en de beschikbaarheid van uw artikelen.

Prijs [price]: Prijs van het artikel

De normale prijs van uw artikel. Als u een prijswaarde invoert in de voorraadfeed en in de primaire feed, overschrijft de prijs van de voorraadfeed de prijs in de primaire feed voor de gekoppelde winkel.

Wanneer opnemen: vereist voor alle artikelen in uw feed.

Type Getal (de valuta wordt automatisch toegewezen op basis van het land waar de winkel zich bevindt)
Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden 299.99
XML-voorbeeld <g:price>299.99</g:price>
Belangrijk: Dit kenmerk is vereist in de feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht voor de landelijke standaardprijs of in deze feed voor overschrijvingen voor een specifieke winkel.
Uitverkoopprijs [sale_price]: De geadverteerde uitverkoopprijs van het artikel

De geadverteerde tijdelijke uitverkoopprijs die verwijst naar een overschrijving van het kenmerk prijs [price] voor een bepaalde winkel in deze feed en de feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht.

We raden aan het kenmerk startdatum uitverkoopprijs [sale_price_effective_date] op te geven voor alle artikelen met uitverkoopprijzen, omdat hiermee wordt bepaald wanneer deze prijs wordt gepubliceerd. Als startdatum uitverkoopprijs niet wordt opgegeven, geldt de uitverkoopprijs voor het desbetreffende artikel zolang deze in uw feed staat vermeld.

Type Getal
Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden 279.99
XML-voorbeeld <g:sale_price>279.99</g:sale_price>
Opmerking: De waarde van een prijs die in een incrementele feed wordt ingediend, zorgt er niet automatisch voor dat de waarde van een uitverkoopprijs uit een eerdere feed wordt verwijderd. Als u een uitverkoopprijs wilt verwijderen met behulp van een incrementele feed, gebruikt u een verlopen waarde in het kenmerk startdatum uitverkoopprijs [sale_price_effective_date].
Startdatum uitverkoopprijs [sale_price_effective_date]: De periode waarin een artikel in de uitverkoop is

De datums waarop de geadverteerde uitverkoopprijs geldt.

Meer informatie over de definitie van de verkoopprijs

Type Tekst (tekenreeks) ISO8601, met start- en einddatums van elkaar gescheiden door een schuine streep (/)
Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden

UTC-voorbeeld: 2021-07-19T17:00:00/2021-07-27T05:00:00
PST-voorbeeld: 2021-07-19T09:00:00-08:00/2021-07-26T21:00:00-08:00

Alle tijdwaarden gebruiken de 24-uursnotatie.

XML-voorbeeld <g:sale_price_effective_date>2021-07-19T09:00-0800/2021-07-26T21:00-0800</g:sale_price_effective_date>
Opmerking: Tijd en tijdzone zijn optioneel. Als u een tijdzone wilt toevoegen, geeft u + of - op, gevolgd door het aantal uren en minuten dat de tijdzone voor- of achterloopt op UTC (bijvoorbeeld -08:00 voor PST). Als er geen tijdzone is opgegeven, gaat Google uit van UTC voor elke winkel.
Aantal [quantity]: Het aantal artikelen op voorraad

Het aantal artikelen dat de winkel op voorraad heeft. Als u artikelen indient die tijdelijk niet op voorraad zijn, gebruikt u de waarde 0 voor dit kenmerk.

Aantal is niet langer een verplicht kenmerk. In plaats daarvan zorgt u dat u de beschikbaarheid opgeeft voor al uw voorraad.

Type Geheel getal
Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden 4
XML-voorbeeld <g:quantity>4</g:quantity>

Belangrijk:

• Voor Google zijn artikelen op voorraad (in stock) als er 3 of meer beschikbaar zijn. De waarden 1-2 staan voor beperkte beschikbaarheid (limited availability) en 0 betekent niet op voorraad (out of stock).
  • Als u ervoor kiest om het aantal en de beschikbaarheid in te dienen, is de beschikbaarheid of het aantal met de laagste waarde doorslaggevend voor de classificatie van de voorraad.

Optionele informatie over ophalen in de winkel

Voeg deze kenmerken toe aan uw feed met lokale productvoorraad voor informatie over de ophaalmogelijkheden in een bepaalde winkel.

Ophaalmethode [pickup_method]: De mogelijkheid om het artikel in de winkel op te halen
Belangrijk: Vanaf 1 september 2024 is de ophaalmethode [pickup_method] niet meer vereist.

Voeg de ophaaloptie voor dit artikel toe.

• buy [kopen]: de hele transactie vindt online plaats.
  • reserve [reserveren]: het artikel wordt online gereserveerd en de transactie vindt plaats in de winkel.
  • ship to store [verzending naar winkel]: het artikel wordt online gekocht en verzonden naar een lokale winkel waar de klant het kan ophalen
  • not supported [niet ondersteund]: het artikel kan niet in de winkel worden opgehaald.
Type Tekst (tekenreeks). Moet een van de 4 geaccepteerde waarden zijn:

buy [kopen], reserve [reserveren], ship to store [verzending naar winkel] of not supported [niet ondersteund]

Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden buy [kopen]
XML-voorbeeld <g:pickup_method>buy</g:pickup_method>
SLA voor ophalen [pickup_sla]: de tijdlijn voor het ophalen van een artikel in de winkel

Geef de verwachte datum op waarop een bestelling kan worden opgehaald, afhankelijk van wanneer de bestelling is geplaatst.

• same day [dezelfde dag]: geeft aan dat het artikel kan worden opgehaald op dezelfde dag dat de bestelling is geplaatst, waarbij uiterlijke besteltijdstippen gelden.
  • next day [volgende dag]: geeft aan dat het artikel kan worden opgehaald op de dag nadat de bestelling is geplaatst.
  • 2 dagen [2-day]: Geeft aan dat het artikel naar een winkel wordt verzonden en de klant het over 2 dagen kan ophalen.
  • 3 dagen [3-day]: Geeft aan dat het artikel naar een winkel wordt verzonden en de klant het over 3 dagen kan ophalen.
  • 4 dagen [4-day]: Geeft aan dat het artikel naar een winkel wordt verzonden en de klant het over 4 dagen kan ophalen.
  • 5 dagen [5-day]: Geeft aan dat het artikel naar een winkel wordt verzonden en de klant het over 5 dagen kan ophalen.
  • 6 dagen [6-day]: Geeft aan dat het artikel naar een winkel wordt verzonden en de klant het over 6 dagen kan ophalen.
  • Meerdere weken [multi-week]: Geeft aan dat het artikel naar een winkel wordt verzonden en de klant het over meer dan een week kan ophalen.
Type Tekst (tekenreeks). Moet een van de 8 geaccepteerde waarden zijn:

same day, next day, 2-day, 3-day, 4-day, 5-day, 6-day, of multi-week

Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden same day [dezelfde dag]
XML-voorbeeld <g:pickup_sla>same day</g:pickup_sla>

Informatie over optionele lokale levering

Voeg dit kenmerk toe aan uw feed met lokale productvoorraad voor informatie over lokale levering.

Label voor lokaal verzenden [local_shipping_label]

Als u levering op dezelfde dag wilt aanzetten als slechts een deel van uw lokale voorraad in een bepaalde winkel beschikbaar is voor levering op dezelfde dag, moet u het kenmerk lokaal verzendlabel [local_shipping_label] toevoegen aan uw feeds met lokale productvoorraad.

De waarde die u voor dit kenmerk opgeeft, moet de naam zijn van het label voor levering op dezelfde dag of de labels die u heeft gemaakt in uw instellingen voor verzending op dezelfde dag op accountniveau. Elk label voor levering op dezelfde dag staat voor één unieke groep instellingen voor levering op dezelfde dag en wordt toegevoegd aan de geselecteerde geschikte producten in uw feed met lokale productvoorraad.

Als u uw items met levering op dezelfde dag verder wilt instellen, kunt u een maximale leveringsradius instellen in mijlen of kilometers. Het uiterlijke besteltijdstip kan worden ingesteld op basis van het aantal uren vóór sluitingstijd wanneer er nog bestellingen met levering op dezelfde dag worden geaccepteerd of door zelf een uiterlijk besteltijdstip op te geven. U kunt aangeven of uw artikelen met levering op dezelfde dag in aanmerking voor levering op de volgende dag als ze worden besteld na het uiterlijke besteltijdstip.

Dit kenmerk is optioneel als al uw winkels levering op dezelfde dag aanbieden voor al uw producten of als al uw producten in een lijst met geschikte winkels op dezelfde dag kunnen worden geleverd. Meer informatie over levering op dezelfde dag