In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Meerdere bestemmingen voor uw producten

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Nadat uw productgegevens zijn geüpload naar Merchant Center, kunnen ze op verschillende bestemmingen worden gebruikt. In Merchant Center kunt u met behulp van bestemmingen bepalen in welke Google-programma's de artikelen uit uw datafeed kunnen worden gebruikt.

Een feed toevoegen aan of verwijderen uit een bepaalde bestemming

Als u uw feed wilt opnemen voor een bepaalde bestemming nadat u uw account heeft ingesteld, doet u het volgende:

1. Klik in het navigatiemenu in uw Merchant Center-account op Producten.
  2. Klik op Feeds.
  3. Selecteer de naam van de feed die u wilt updaten.
  4. Klik op het tabblad Instellingen van de pagina die wordt geladen.
  5. Selecteer in het gedeelte Bestemmingen alle bestemmingen die u wilt opnemen.
  6. Klik op Opslaan.

U kunt uw feed uitsluiten van een bepaalde bestemming nadat u uw account heeft ingesteld. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Klik in het navigatiemenu in uw Merchant Center-account op Producten.
  2. Klik op Feeds.
  3. Selecteer de naam van de feed die u wilt updaten.
  4. Klik op het tabblad Instellingen van de pagina die wordt geladen.
  5. Deselecteer in het gedeelte Bestemmingen alle bestemmingen die u wilt uitsluiten.
  6. Klik op Opslaan.

Een artikel bij een bepaalde bestemming opnemen of uitsluiten

Als u een artikel wilt uitsluiten van een bepaalde bestemming nadat u uw account heeft geconfigureerd, kunt u het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] gebruiken om het op artikelniveau te verbergen. U kunt er ook voor kiezen om bepaalde artikelen die op basis van uw feedinstellingen zouden worden uitgesloten, toch op te nemen door het kenmerk inbegrepen bestemming [included_destination] te gebruiken.

De status van feeds en producten voor verschillende bestemmingen bekijken

Zo checkt u de bestemming van een feed:

1. Klik in het navigatiemenu in uw Merchant Center-account op Producten.
  2. Klik op Feeds.
  3. Selecteer de naam van de feed die u wilt bekijken.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.

In het dialoogvenster Bestemmingen kunt u de programma's bekijken die voor uw feed zijn aangezet.

Zo checkt u de bestemming van een product:

1. Klik in het navigatiemenu in uw Merchant Center-account op Producten.
  2. Klik op Alle producten.
  3. Check in de artikelrij de bestemmingsstatus van het artikel. Hier vindt u meer informatie over productstatusdefinities.