Ta bort produkter från ditt konto

Du kan ta bort produktinformation från ditt Merchant Center-konto på flera sätt. Det är också viktigt att komma ihåg att alla produkter upphör att gälla på Merchant Center-kontot efter 30 dagar om produktinformationen inte uppdateras inom den tidsperioden.

Ta bort artikeln från din produktdata: Om du uppdaterar dina produkter via ett dataflöde tar du helt enkelt bort produkten eller produkterna från din fil och skickar flödet på nytt.

Använd attributet expiration_date [utgångsdatum]: Lägg till expiration_date [utgångsdatum] på varor som du vill ta bort på ett visst datum. Läs mer om att använda det här attributet i produktdataspecifikationen

Ta bort produkter från avsnittet Lista: Så här tar du bort en enskild produkt i Merchant Center utan att skicka in ny produktdata i avsnittet Lista:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på Alla produkter.
  3. Markera rutan bredvid den produkt du vill ta bort. Om du vill ta bort alla produkter på sidan markerar du rutan bredvid rubriken Titel.
  4. Klicka på papperskorgen längst upp på listan för att ta bort de markerade produkterna. Obs! Du kan inte hämta produkten när du har tagit bort den.
  5. Valfritt: Om du vill ta bort produkten permanent ska du vara noga med att ta bort den från ditt basflöde före nästa uppladdning. Alla produkter som du tar bort i produktlistan visas efter en ny uppladdning av basflödet om du inte har tagit bort datan.