Ta bort produkter från ditt konto

Du kan ta bort produktinformation från ditt Merchant Center-konto på flera sätt. Det är viktigt att komma ihåg att alla produkter upphör att gälla på Merchant Center-kontot efter 30 dagar om produktinformationen inte uppdateras inom den tidsperioden. (Observera att produkter som du lägger till direkt i Merchant Center inte upphör att gälla och måste tas bort manuellt.)

Det finns två sätt att ta bort produktdata från ditt konto:

• Ta bort produkterna från produktdataflödet: Om du uppdaterar dina produkter via ett dataflöde tar du helt enkelt bort produkten eller produkterna från din fil och skickar flödet på nytt.
  • Lägg till ett utgångsdatum: Använd attributet utgångsdatum [expiration_date] för att lägga till ett utgångsdatum för produkter som du vill ta bort på ett visst datum.

Kom ihåg:

Det kan dröja 24–48 timmar tills en produkt slutar visas i Shopping-annonser och produktinformation från det att den tas bort eller utesluts.