Toelatingsgids

Een feed uploaden

Upload a feed [hero image]

Nadat u uw feed heeft gemaakt en geregistreerd, gebruikt u deze om uw gegevens te uploaden.

Voordat u begint

Zorg dat uw productgegevens voldoen aan de feedspecificatie voor producten en het relevante beleid, waaronder ons beleid voor Shopping-advertenties en ons beleid voor gratis productvermeldingen op Google. Zo beperkt u vertragingen zo veel mogelijk.

Bekijk de productstatusdefinities als u na een upload twijfelt over de status van uw producten.

• Minimaal eens in de 30 dagen moet een volledige feed worden ingediend. Als uw productgegevens regelmatig veranderen, mag u uw volledige feed maximaal 4 keer per dag uploaden.
  • Als u meerdere feeds indient, moet elk artikel bij elke upload in dezelfde feed zijn opgenomen. Verplaats uw artikelen niet naar andere feeds.
  • Als u uw producten voor het eerst indient voor een bepaald doelland, kan het tot 3 werkdagen duren voordat uw producten zijn beoordeeld. Als u een feed indient voor een bèta-doelland, kan het aanzienlijk langer duren voordat uw producten zijn beoordeeld. Meer informatie over bèta-doellanden

Uploadopties

Bij de upload van uw datafeed naar Merchant Center kunt u kiezen uit 4 opties. Nadat u een datafeed heeft geüpload, kunt u ook een schema maken om uw feed automatisch te laten updaten.

Upload a feed | Upload options [Diagram]

Opmerking: Als u een gecomprimeerd bestand indient, moet het bestand kleiner zijn dan 4 GB. Is uw bestand groter dan 4 GB, splits het dan in meerdere kleinere bestanden voordat u begint met uploaden.

Rechtstreekse upload
  1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op Producten en vervolgens op Feeds.
  3. Zoek uw feed in de lijst met geregistreerde bestanden. Klik in de kolom 'Feednaam' op de feednaam die hoort bij het bestand dat u wilt indienen.
  4. Er wordt een pagina geladen. Klik onder het tabblad Verwerken op het icoon met 3 stippen .
  5. Selecteer Invoerbestand uploaden in het dropdownmenu.
  6. Upload uw feedbestand.
  7. (Optioneel) Als u uw feed wilt testen voordat u de gegevens implementeert, selecteert u Uploaden als test. Meer informatie
  8. Klik op Uploaden.

De upload kan enkele minuten duren. U kunt de status van elke feed bekijken in het gedeelte Verwerken van de feed. Vanaf ongeveer 30 minuten nadat een feed is verwerkt, kunt u de status van uw feed bekijken onder Producten op de pagina Diagnostische gegevens.

Upload a feed [infographic]

FTP-upload

Ftp (File Transfer Protocol) is een manier om een grote hoeveelheid productgegevens in te dienen. Meer informatie over ftp

SFTP-upload

SFTP (SSH File Transfer Protocol) is vergelijkbaar met ftp, maar is een beter beveiligde manier om een grote hoeveelheid productgegevens in te dienen. Meer informatie over SFTP

Gepland ophalen

Met de invoermethode Gepland ophalen kunt u een uploadschema maken voor de datafeed die op uw website wordt gehost. Het bestand kan dan op basis van dit schema door ons van uw website worden gedownload en naar uw account worden geüpload. We streven ernaar dit zo veel mogelijk volgens uw schema te doen. Meer informatie over schema's en server- of websiteopties

Uploaden via Google Cloud Storage

Google Cloud Storage (GCS) is een cloudopslagservice waarmee u uw gegevens kunt opslaan en gebruiken in de infrastructuur van Google. Meer informatie over GCS

Content API (geavanceerd)

Met de Content API voor Shopping kunnen apps direct communiceren met het Merchant Center-platform. Zo kunnen grote of complexe Merchant Center-accounts veel efficiënter worden beheerd. De Content API voor Shopping kan worden gebruikt als invoerbron voor productgegevens in Merchant Center. Gegevens die u op uw site updatet, worden direct bij Merchant Center aangeleverd.

Meer informatie over het gebruik van de Content API voor Shopping.

Productlimieten

We streven ernaar dat verkopers hun hele productvoorraad kunnen indienen. Voor alle accounts geldt echter een standaardlimiet voor het aantal artikelen dat kan worden ingediend.

Als u een groot aantal producten indient, krijgt u een melding in uw account als u uw huidige limiet nadert of heeft bereikt.

Verwerkingsresultaten van feeds beoordelen

U kunt de resultaten van alle feedverwerkingen op basis van bestanden of Google-spreadsheets controleren. De resultaten bekijken:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op Producten en vervolgens op Feeds.
  3. Klik op de naam van de primaire of aanvullende feed die u wilt bekijken.
  4. Bekijk de resultaten.
    • Eigenschappen: Bevat belangrijke feedeigenschappen, die afhankelijk zijn van de invoermethode van de feed. Hier vindt u kenmerken zoals invoermethode, tijdzone, bestandsgrootte, gedetecteerd scheidingsteken (indien van toepassing) en meer.
    • Kenmerken: De kenmerken moeten voldoen aan de productspecificaties van het Merchant Center-programma waarvoor uw feed is aangemeld. In dit gedeelte kunt u alle kenmerken bekijken die we hebben gevonden in uw feed, inclusief de kenmerken die worden herkend en gekoppeld zijn aan de feedspecificatie. Ook ziet u niet-herkende kenmerken die niet overeenkomen met een van de kenmerken in de productspecificaties. U kunt de lijst bekijken en tools zoals feedregels gebruiken om Merchant Center te laten weten welk niet-herkend kenmerk u wilt gebruiken om een Google-kenmerk in te vullen. U kunt bijvoorbeeld 'product name [productnaam]' gebruiken in het kenmerk 'title [titel]'.
    • Gegevens verwerken: In dit gedeelte ziet u het aantal artikelen in uw feed en artikelen met gedetecteerde artikelproblemen. Bekijk de lijst met artikelproblemen voor meer informatie over het aantal artikelen met problemen in uw feed, inclusief voorbeelden en links naar documentatie om het probleem op te lossen.
Opmerking: Tijdens de verwerking wordt alleen gecontroleerd op algemene bestands- en gegevensproblemen. Ga voor een overzicht van alle problemen naar Diagnostische gegevens.