Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Rekisteröitymisopas

Syötteen lataaminen

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa tuotteiden lisäämisestä tiedostosta uuteen Kauppiaskeskukseen, klikkaa tästä.

Kun olet luonut ja rekisteröinyt syötteen, voit ladata sen avulla dataa.

Ennen kuin aloitat

Voit ehkäistä viivästyksiä varmistamalla, että tuotetietosi ovat tuotesyötesääntöjen, Shopping-mainosten käytäntöjen ja Googlen maksuttomien tuotelistausten käytäntöjen mukaisia.

Jos et ole varma, mitä tuotteiden latauksen jälkeinen tila tarkoittaa, tutustu tilojen määritelmiin.

Vinkki

• Täydellinen syöte tulee lähettää vähintään 30 päivän välein. Jos tuotetietosi muuttuvat säännöllisesti, voit ladata täydellisen syötteen enintään neljästi päivässä.
  • Jos lataat useita syötteitä, pidä jokainen tuote samassa syötteessä jokaisessa latauksessa. Vältä tuotteiden siirtämistä syötteestä toiseen.
  • Jos lataat tuotteesi ensimmäistä kertaa tiettyyn kohdemaahan, tuotteesi tarkistetaan kolmen arkipäivän kuluessa. Jos lähetät syötteen betakokeiluun kuuluvaa kohdemaata varten, tuotteidesi tarkastamiseen voi mennä huomattavasti pidempään. Lue lisää Shopping-mainosten ja maksuttomien listausten betakokeilumaista.

Latausvaihtoehdot

Voit ladata datasyötteen Kauppiaskeskukseen neljällä eri tavalla. Kun olet ladannut datasyötteen, voit myös luoda aikataulun syötteen automaattista päivittämistä varten.

Upload a feed | Upload options [Diagram]

Huom. Jos lähetät pakkaamattoman tiedoston, sen koon on oltava alle 4 Gt. Jos tiedosto on tätä suurempi, jaa se useampiin pienempiin tiedostoihin ennen lataamista.

Suora lataus
  1. Siirry Kauppiaskeskus-tilillesi ja klikkaa vasemmanpuoleisesta navigaatiopaneelista avattavaa Tuotteet-valikkoa.
  2. Valitse Syötteet.
  3. Etsi syötteesi rekisteröityjen tiedostojen luettelosta. Klikkaa "Syötteen nimi" ‑sarakkeesta lähetettävään tiedostoon liittyvän syötteen nimeä.
  4. Näkyviin tulevan sivun oikeassa yläkulmassa näkyy jompikumpi seuraavista vaihtoehdoista riippuen alun perin valitsemastasi syöttötavasta:
    • Lataa tiedosto
    • Käytä Google Sheetsiä
  5. Valitse jompikumpi vaihtoehdoista ja valitse sitten syötetiedosto, jonka haluat ladata.
  6. (Valinnainen) Jos haluat testata syötettä ennen datan lisäämistä, valitse Lataa testinä. Lue lisää suoralataussyötteen testaamisesta.
  7. Klikkaa Lataa.

Lataaminen voi kestää useita minuutteja. Syötteen tila näkyy syötteen Käsitellään-kohdassa. Kun syöte on käsitelty, noin 30 minuutin kuluttua näet sen tilan ja koko valikoimasi Diagnostiikka-sivun Tuotteet-kohdassa.

Upload a feed [infographic]

Lähetys SFTP:n kautta

SFTP (SSH File Transfer Protocol) on turvallinen tapa lähettää suuria määriä tuotetietoja. Lue lisää syötteiden lähettämisestä SFTP:n kautta.

Ajoitetut päivitykset

Ajoitetuilla päivityksillä voit luoda latausaikataulun verkkosivustollasi olevalle datasyötteelle. Pyrimme parhaamme mukaan lataamaan tiedoston verkkosivustoltasi ja lähettämään sen tilillesi luomasi aikataulun mukaisesti. Lue lisää syötteiden lähettämisestä ajoitettujen päivitysten avulla.

Lataus Google Cloud Storagen kautta

Google Cloud Storage (GCS) on pilvipohjainen tallennustilapalvelu, jossa voit säilyttää ja katsoa dataasi Googlen infrastruktuurissa. Lue lisää syötteiden lähettämisestä Google Cloud Storagen kautta.

Content API (edistyneille käyttäjille)

Content API for Shopping ‑rajapinnan avulla sovellukset voivat olla suorassa yhteydessä Kauppiaskeskus-alustaan, mikä tehostaa suurten tai monimutkaisten Kauppiaskeskus-tilien hoitamista huomattavasti. Content API for Shoppingia voi käyttää Kauppiaskeskuksen tuotetietojen syöttölähteenä. API toimittaa datan suoraan heti, kun se on päivitetty sivustollesi.

Lue lisää Content API for Shoppingin käyttöönotosta.

Tuoterajoitukset

Pyrimme siihen, että jälleenmyyjät voivat ladata koko tuotevalikoimansa. Kullakin tilillä on kuitenkin ladattavien tuotteiden oletusraja.

Jos lataat paljon tuotteita, saat tilillesi ilmoituksen, kun lähestyt nykyistä rajaa tai saavutat sen.

Syötteen käsittelytulosten tarkistaminen

Voit tarkistaa kaikki tiedosto- tai Google-taulukkopohjaisten syötteiden käsittelytulokset. Näin löydät tulokset:

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilillesi ja klikkaa vasemmanpuoleisesta navigaatiopaneelista avattavaa Tuotteet-valikkoa.
  2. Valitse Syötteet.
  3. Klikkaa tarkastettavan ensisijaisen syötteen tai lisäsyötteen nimeä.
  4. Katso tulokset.
    • Ominaisuudet: Sisältää syötteen tärkeimmät ominaisuudet, jotka vaihtelevat syötteen syöttötavan perusteella. Täältä löydät esimerkiksi syöttötavan, aikavyöhykkeen, tiedostokoon ja havaitun erotinmerkin määritteet (jos ne ovat käytössä) ja muuta.
    • Määritteet: Määritteiden on oltava tuotetietosääntöjen mukaisia riippuen siitä, mihin Kauppiaskeskuksen ohjelmaan syötteesi kuuluu. Tässä osiossa voit tarkistaa kaikki syötteestäsi löydetyt määritteet, esimerkiksi tunnistetut ja syöteohjeiden mukaiset määritteet sekä tunnistamattomat määritteet, jotka eivät vastaa tuotetietosäännöissä listattuja määritteitä. Voit tarkistaa määritelistan ja käyttää esimerkiksi syötesääntöjä ilmoittaaksesi Kauppiaskeskukselle, minkä tunnistamattoman määritteen tilalle haluaisit Google-määritteen. Saatat esimerkiksi haluta käyttää määritettä product_name [tuotteen nimi] määritteessä title [nimi].
    • Tietojen käsittely: Tässä osiossa voit tarkistaa syötteestäsi löydettyjen tuotteiden määrän sekä tuotteet, joissa havaittiin ongelma. Tarkista tuoteongelmien lista ymmärtääksesi, kuinka moneen tuotteeseen ongelmat vaikuttavat. Mukana on myös esimerkkejä ja linkkejä ohjeisiin, joiden avulla voit ratkaista ongelmia.
Huom. Käsittelyssä tarkistetaan vain perustason tiedosto- ja dataongelmat. Näet kaikki ongelmat Diagnostiikka-sivulta.