Veiledning for programtilgang

Bekreft og gjør krav på nettstedet for butikken din

Det å bekrefte og gjøre krav på nettstedet for butikken din er to viktige trinn i konfigureringen av Merchant Center-kontoen din. I de fleste tilfeller trenger du bare å gjøre dette én gang.
Hvis du har mistet kravet på nettstedet ditt, kan du bruke denne feilsøkingsveiledningen til å prøve å finne ut hvorfor dette har skjedd, og hva du kan gjøre for å løse problemet.
Termene «nettadresse» og «adresse til nettsted» brukes om hverandre i Merchant Center. De betyr det samme.

Slik fungerer det

Denne prosessen består av to deler: Først må du bekrefte nettadressen din, og deretter må du gjøre krav på den.

• Når du bekrefter nettadressen din, stadfester en bruker i kontoen din autorisert eierskap av nettstedet. Bekreftelsen gir ikke Google noen ytterligere tilgang til nettstedet ditt. Husk at det bare er brukeren som bekrefter et nettsted, som kan gjøre krav på det senere.
  • Når du gjør krav på nettadressen din, knytter du den bekreftede nettadressen din til Merchant Center-kontoen din, slik at det opprettes en tilknytning mellom dem. Når du gjør dette, reserveres nettadressen for bruk utelukkende med kontoen din.
Merk: Linkene du oppgir i produktinformasjonen din, må samsvare med nettadressen du gjør krav på i kontoen din, inkludert toppdomenet (f.eks. .com eller .net). Varer du sender inn for andre domener enn det som er registrert i Merchant Center-kontoen din, blir ikke behandlet.

Veiledning

Først må du legge til og bekrefte nettadressen din

Trinn 1: Legg til nettadressen din

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. På navigasjonsmenyen klikker du på verktøyikonet Google Ads | tools [Icon].
  3. Velg Bedriftsinformasjon under «Verktøy».
  4. Klikk på Nettsted-fanen.
  5. Skriv inn adressen til nettbutikken din. Adressen skal begynne med http:// eller https://. Bruk et domene du eier og vedlikeholder.
  6. Klikk på Lagre.

Merk: Du kan også åpne denne siden ved å klikke på Oppgi nettadressen din når du konfigurerer Shopping-annonser og gratis produktoppføringer.

Trinn 2: Bekreft nettstedet ditt

Du kan bekrefte nettstedet ditt på én av fire måter.

Hvis en bruker i kontoen din har bekreftet nettstedet ditt for bruk med andre Google-produkter tidligere, for eksempel Search Console, trenger du ikke å bekrefte det særskilt for bruk med Merchant Center. Nettstedet ditt gjenkjennes som bekreftet hvis en av brukerne dine er bekreftet som eier av nettstedet i Search Console. I så fall kan du hoppe til trinnet der du gjør krav på det.

• Knytt nettstedet ditt til Google Analytics
    • Velg dette alternativet hvis du har administratortilgang til en Google Analytics-konto som allerede er tilknyttet nettstedet du vil bekrefte.
    • Dette fungerer kanskje ikke hvis du bruker en tredjepartsplattform (f.eks. Shopify). For slike kontoer anbefaler vi at du bruker en HTML-tag til å bekrefte nettstedet ditt.

• Legg til en HTML-tag
    • Velg dette alternativet hvis du kan legge til HTML-kode på indekssiden på nettstedet du ønsker å bekrefte.

• Last opp en HTML-fil
    • Velg dette alternativet hvis du kan legge til nye filer på tjeneren bak nettstedet du vil bekrefte.

Google Analytics

Du kan bruke denne metoden hvis du allerede bruker Google Analytics og har redigeringstillatelser i den aktuelle kontoen.

Veiledning

1. Sørg for at du har konfigurert den globale nettstedstaggen for Google Analytics.
    1. Hvis taggen er konfigurert, ser du den rett etter den innledende <head>-taggen på alle nettsidene der den er installert. Du må ha denne taggen på minst én side på nettstedet ditt for å kunne bekrefte den via Google Analytics.
    2. Hvis du ikke ser taggen, kan du finne ut hvordan du konfigurerer den.
  2. Klikk på Bekreft nettstedet-knappen nederst til høyre for å sende inn nettstedet for bekreftelse. Sørg for at nettadressen du velger, peker til en side på nettstedet ditt som inneholder den globale nettstedstaggen for Analytics.

Når du har sendt inn nettstedet, får du en bekreftelse på e-post fra Google Search Console.

Noen rammeverk eller verktøy, for eksempel Shopify, implementerer ikke Google Analytics på standardmåten. I så fall fører forsøket ditt til en feilmelding, for eksempel «feilformatert tag» eller «feil format». Kontakt brukerstøtten for rammeverket eller verktøyet for å få veiledning om hvilken bekreftelsesmetode du bør velge.

Den globale nettstedstaggen for Google Analytics brukes bare til å bekrefte at du eier nettstedet ditt. Det gis ikke tilgang til noen Google Analytics-data.

Google Tag Manager

Hvis du er administrator for Google Tag Manager på kontonivå, kan dette være en egnet metode.

Veiledning

1. Da Google Tag Manager-kontoen din ble opprettet, skal du ha fått en kodebit for beholderinstallering som du plasserte på nettstedet ditt.
  2. Sørg for at <noscript>-delen av Tag Manager-koden er plassert rett etter den innledende <body>-taggen på startsiden for nettstedet ditt.
  3. Klikk på Bekreft nettstedet-knappen nederst til høyre for å sende inn nettstedet for bekreftelse. Sørg for at nettadressen du velger, peker til en side på nettstedet ditt som inneholder beholder-ID-en.

Når du har sendt inn nettstedet, får du en bekreftelse på e-post fra Google Search Console.

Beholder-ID-en for Google Tag Manager brukes bare til å bekrefte nettstedseierskap. Det gis ikke tilgang til noen Google Tag Manager-data.

Legg til en HTML-tag

Hvis du kan redigere HTML-koden for indekssiden på nettstedet ditt, kan du legge til en metatag (en linje med HTML-kode) på startsiden for nettstedet ditt for å bekrefte nettadressen. Denne taggen er bare en markør og gir ikke Google tilgang til eller tillatelser for nettstedet ditt.

Veiledning

1. Kopiér og lim inn metataggen i <head>-delen av startsiden for nettstedet ditt – før <body>-delen.
  2. Klikk på Bekreft nettstedet-knappen nederst til høyre for å sende inn nettstedet for bekreftelse.

Når du har sendt inn nettadressen, får du en bekreftelse på e-post fra Google Search Console.

Ikke fjern HTML-taggen, selv ikke etter at du har bekreftet og gjort krav på nettstedet, for da kan du miste bekreftelsen.

Last opp en HTML-fil

Hvis du kan laste opp nye filer til tjeneren din, kan du bekrefte nettadressen din med en HTML-filopplasting.

Veiledning

1. Klikk på linken på «Nettsted»-fanen for å laste ned HTML-filen. Da genereres det en tilpasset HTML-fil for nettstedet ditt.
  2. Last opp filen til nettjeneren din, slik at den er tilgjengelig under banen som vises i veiledningen.
    1. Eksempel: For å kunne bekrefte https://www.example.com må filen være tilgjengelig under https://www.example.com/<filnavn>.html. Hvis du vil bekrefte https://www.example.com/butikk1 i stedet, må filen imidlertid være tilgjengelig under https://www.example.com/butikk1/<filnavn>.html.
  3. Bekreft opplastingen ved å gå til nettadressen du ser i veiledningen.
  4. Klikk på Bekreft nettstedet-knappen nederst til høyre for å sende inn nettstedet for bekreftelse.
Når du har sendt inn nettstedet, får du en bekreftelse på e-post fra Google Search Console.

Ikke fjern HTML-taggen, selv ikke etter at du har bekreftet og gjort krav på nettstedet, for da kan du miste bekreftelsen.

Gjør deretter krav på nettstedet ditt

Ved å gjøre krav på nettstedet ditt får du enerett til å bruke dette nettstedet i forbindelse med Merchant Center-kontoen din.

For å gjøre krav på nettstedet ditt klikker du på Gjør krav på nettstedet-knappen nederst til høyre. Det er bare brukere som har bekreftet nettstedet, som kan gjøre krav på det. Hvis du allerede har opprettet en feed, må du hente den på nytt når du har gjort krav på nettstedet. Hvis du bruker Content API, må du laste opp feeden igjen, slik at den kan gjennomsøkes på nytt.

Andre alternativer

Hvis du bruker en tredjeparts netthandelsplattform

Hvis en tredjeparts netthandelsplattform er vert for butikknettstedet ditt, kan det hende at du får forslag til hvordan du kan bekrefte nettstedet ditt via plattformen. Gå til plattformen for å få mer informasjon.

Bekreft og gjør krav på mer enn ett nettsted

Med kontoer for flere klienter kan du administrere flere kontoer, som alle kan knyttes til forskjellige nettadresser.

Vanligvis er det den overordnede kontoen som brukes til å bekrefte og gjøre krav på toppadressen, for eksempel https://example.com. Hver underkonto arver automatisk kravet og kan angi nettadressen til en hvilken som helst bane under nettadressen som er gjort krav på (f.eks. https://example.com.uk eller https://example.com/butikk1).

Alternativt kan hver underkonto velge å bekrefte og gjøre krav på et helt annet nettsted i stedet. Finn ut mer om hvordan du kan bekrefte og gjøre krav på nettadresser for kontoer for flere klienter.

Linker til beslektet innhold