I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Veiledning for programtilgang

Bekreft og gjør krav på butikkens nettsted

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du bekrefter og gjør krav på nettstedet til butikken din i Merchant Center Next, kan du klikke her.
Når du skal konfigurere Merchant Center-kontoen din, er 2 viktige trinn å bekrefte og gjøre krav på nettstedet ditt. Du trenger vanligvis bare å bekrefte én gang.
Hvis du tidligere har gjort krav på nettstedet, men du nå har mistet denne statusen, kan du bruke denne feilsøkingsveiledningen til å prøve å finne ut hvorfor dette har skjedd, og hva du kan gjøre for å løse problemet.
Termene «nettadresse» og «nettstedsadresse» brukes om hverandre i Merchant Center. De har samme betydning.

På denne siden

Slik fungerer det

Denne prosessen består av to deler: Først må du bekrefte nettadressen din, og deretter må du gjøre krav på den.

• Når du bekrefter nettadressen, får vi bekreftet at en bruker av kontoen din er autorisert eier av nettstedet. Bekreftelsen gir ikke Google noen spesialtilgang til nettstedet. Husk at det bare er brukeren som bekrefter et nettsted, som kan gjøre krav på det senere.
  • Når du gjør krav på nettadressen din, knytter du den sammen med Merchant Center-kontoen din. Det etableres altså en forbindelse mellom kontoen og adressen. Når du knytter nettadressen til kontoen, reserveres den utelukkende for bruk med den aktuelle kontoen.

Netthandelsplattformer kan ha forslag til hvordan du kan bekrefte nettstedet ditt med Google Merchant Center eller Google Search Console. Kontakt plattformen du bruker, for å få mer informasjon.

Merk: Linkene du oppgir i produktinformasjonen din, må samsvare med nettadressen du gjør krav på i kontoen, innbefattet toppdomenet (f.eks. .com eller .net). Varer du sender inn for andre domener enn det som er registrert i Merchant Center-kontoen din, blir ikke behandlet.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Veiledning

Før du gjennomgår den detaljerte veiledningen, kan det være lurt å lese gjennom simulatorinnholdet som vises nedenfor.

Legg til og bekreft nettadresser

Hvis en bruker i kontoen din tidligere har bekreftet nettstedet ditt i forbindelse med bruk av andre Google-produkter, for eksempel Search Console, trenger du ikke å bekrefte det på nytt. Nettstedet gjenkjennes som bekreftet hvis en av brukerne er bekreftet som eier av nettstedet i Search Console. I så fall kan du gå direkte til trinnet Gjør krav på nettstedet ditt.

Trinn 1: Legg til nettadressen

1. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Merchant Center Settings [icon] på navigasjonsmenyen i Merchant Center.
  2. Velg Bedriftsinformasjon under «Verktøy».
  3. Klikk på Nettsted-fanen.
  4. Skriv inn nettadressen for nettbutikken din. Den skal begynne med http:// eller https://. Bruk et domene du eier og vedlikeholder selv.
  5. Klikk på Fortsett.
Tips: Du kan også åpne denne siden ved å klikke på Oppgi nettadressen din når du konfigurerer Shopping-annonser og kostnadsfrie produktoppføringer.

Trinn 2: Bekreft nettstedet

Du kan bekrefte nettstedet ditt på fire ulike måter.

Legg til en HTML-tag

• Velg dette alternativet hvis du kan legge til HTML-kode på indekssiden på nettstedet du vil bekrefte.

Last opp en HTML-fil

• Velg dette alternativet hvis du kan legge til nye filer på tjeneren som er vert for nettstedet, og som du ønsker å bekrefte.

Knytt nettstedet sammen med Google Tag Manager

Knytt nettstedet sammen med Google Analytics.

• Velg dette alternativet hvis du har administratortilgang til en Google Analytics-konto som allerede er knyttet sammen med nettstedet du ønsker å bekrefte.
  • Dette fungerer kanskje ikke hvis du bruker en tredjepartsplattform, for eksempel Shopify. I forbindelse med slike kontoer anbefaler vi at du får nettstedet bekreftet via en HTML-tag.
Legg til en HTML-tag

Hvis du kan redigere HTML-koden for indekssiden på nettstedet ditt, kan du legge til en metatag (en linje med HTML-kode) på startsiden og bekrefte nettstedet på denne måten. Denne taggen er bare en markør og gir ikke Google tilgang til eller tillatelser for nettstedet.

Veiledning

1. Kopier metataggen, og lim den inn i <head>-delen av startsiden for nettstedet ditt – før <body>-delen.
  2. Klikk på Bekreft nettstedet-knappen nederst til høyre for å sende inn nettstedet til bekreftelse.

Når du har sendt inn nettadressen, får du en e-postbekreftelse fra Google Search Console.

Merk: Ikke fjern HTML-taggen, selv ikke etter at du har bekreftet og gjort krav på nettstedet, for da kan du miste bekreftelsesstatusen.

Last opp en HTML-fil

Hvis du kan laste opp nye filer til tjeneren din, kan du bekrefte nettadressen din per HTML-filopplasting.

Veiledning

1. Klikk på linken på «Nettsted»-fanen for å laste ned HTML-filen i Merchant Center-kontoen din. Nå genereres det en tilpasset HTML-fil for nettstedet ditt.
  2. Last opp filen til nettjeneren du bruker, slik at den er tilgjengelig i riktig bane, slik det vises i eksempelet nedenfor:
    • Hvis du ønsker å bekrefte «https://www.example.com», må filen finnes på «https://www.example.com/<filenavn>.html».
    • Hvis du derimot ønsker å bekrefte «https://www.example.com/butikk1» i stedet, må filen finnes på «https://www.example.com/butikk1/<filnavn>.html».
  3. Bekreft opplastingen ved å gå til nettstedsadressen du ser i veiledningen.
  4. Klikk på Bekreft nettstedet-knappen nederst til høyre for å sende inn nettstedet til bekreftelse.

Når du har sendt inn nettstedet, får du en e-postbekreftelse fra Google Search Console.

Merk: Ikke fjern HTML-taggen, selv ikke etter at du har bekreftet og gjort krav på nettstedet, for da kan du miste bekreftelsesstatusen.

Google Tag Manager

Hvis du er administrator på kontonivå i Google Tag Manager, kan dette være en velegnet metode.

Veiledning

1. Da Google Tag Manager-kontoen din ble opprettet, skal du ha fått en kodebit for beholderinstallering som du satte inn på nettstedet ditt.
  2. Påse at <noscript>-delen av Tag Manager-koden er plassert rett etter den innledende <body>-taggen på startsiden for nettstedet.
  3. Klikk på Bekreft nettstedet-knappen nederst til høyre for å sende inn nettstedet til bekreftelse. Sørg for at nettadressen du velger, peker til en side på nettstedet som omfatter beholder-ID-en.

Når du har sendt inn nettstedet, får du en e-postbekreftelse fra Google Search Console.

Merk: Beholder-ID-en for Google Tag Manager brukes bare til å bekrefte eierskap av nettstedet. Ingen Google Tag Manager-data brukes.

Google Analytics

Du kan bruke denne metoden hvis du allerede benytter Google Analytics og har redigeringstilgang til den aktuelle kontoen.

Veiledning

1. Sørg for at du har konfigurert Google-taggen i Google Analytics-kontoen din.
    1. Hvis taggen er konfigurert, ser du den rett etter den innledende <head>-taggen på alle nettsidene der den er installert. Du må ha denne taggen på minst 1 side på nettstedet ditt for å kunne bekrefte nettstedet via Google Analytics.
    2. Hvis du ikke har taggen, kan du finne ut hvordan du konfigurerer den.
  2. Klikk på Bekreft nettstedet-knappen nederst til høyre for å sende inn nettstedet til bekreftelse. Påse at nettadressen du velger, peker til en side på nettstedet som omfatter Google-taggen i Analytics-kontoen din.

Når du har sendt inn nettstedet, får du en e-postbekreftelse fra Google Search Console.

Noen verktøy eller rammeverk, for eksempel Shopify, implementerer ikke Google Analytics på standardmåten. Forsøket ditt resulterer i så fall i en feilmelding, for eksempel «feilformatert tag» eller «feil format». Kontakt den aktuelle brukerstøtten for å finne ut hvilken bekreftelsesmetode du bør velge.

Merk: Google-taggen brukes bare til å bekrefte at du faktisk eier nettstedet. Ingen Google Analytics-data brukes.

Gjør krav på nettstedet ditt

Når du gjør krav på nettstedet, får du enerett til å bruke det i forbindelse med Merchant Center-kontoen din.

Hvis du ønsker å gjøre krav på nettstedet ditt, må du logge på Merchant Center-kontoen din og klikke på Gjør krav på nettstedet-knappen nederst til høyre. Det er bare brukere som har bekreftet nettstedet, som kan gjøre krav på det. Hvis du allerede har opprettet en feed, må du hente den på nytt etter at du har gjort krav på nettstedet. Hvis du bruker Content API, må du laste opp feeden igjen, slik at den kan gjennomsøkes på nytt.

I enkelte tilfeller kan det hende at kontoen din ikke er bekreftet, men at den fortsatt inneholder et krav. Dette kan skje i en begrenset periode hvis et nettsted som har vært bekreftet og gjort krav på, mister bekreftelsen.

Hvis du bruker en tredjepartsplattform, kan det hende at deler av denne veiledningen ikke gjelder for deg. Gå til tredjepartsplattformen for å få veiledning om hvordan du løser problemet eller fullfører oppgaven. Finn ut hvordan du får brukerstøtte hvis du bruker en plattform utenfor Google.

Andre alternativer

Automatisk bekreftelse

I noen tilfeller har Google allerede informasjonen som trengs for å bekrefte nettstedet ditt (f.eks. hvis du bruker Google Analytics på nettstedet). I så fall utføres prosessen automatisk når du har skrevet inn nettadressen din på «Bedriftsinformasjon»-skjermen og klikket på Fortsett. Finn ut mer om automatisk bekreftelse av nettsteder.

Du bruker en tredjeparts netthandelsplattform

Hvis en tredjeparts netthandelsplattform er vert for nettbutikken din, kan du få forslag til hvordan du kan bekrefte nettstedet via plattformen. Kontakt plattformen du bruker, for å få mer informasjon.

Bekreft og gjør krav på flere nettsteder

Med kontoer for flere klienter kan du administrere flere kontoer, som alle kan knyttes sammen med ulike nettadresser.

Vanligvis er det den overordnede kontoen som brukes til å bekrefte og gjøre krav på toppadressen, for eksempel https://example.com. Hver underkonto arver automatisk kravet og kan angi nettadressen til en hvilken som helst bane under nettadressen som er gjort krav på (f.eks. https://example.com/forum eller https://example.com/butikk1).

Alternativt er det mulig å bekrefte og gjøre krav på et helt annet nettsted i hver underkonto i stedet.

Linker til relatert innhold