Toelatingsgids

Uw website-URL verifiëren en claimen

Voordat u bepaalde programma's in Merchant Center kunt gebruiken, moet u de website-URL van uw winkel verifiëren en claimen. Dankzij verificatie weet Google dat u een geautoriseerde eigenaar van een website-URL bent. Door de URL te claimen, koppelt u de geverifieerde website-URL aan uw Merchant Center-account.

Hoe het werkt

Als u uw website-URL nog nooit bij Google heeft geverifieerd, moet u eerst uw website verifiëren. Hiervoor kiest u een van de vier manieren om Google met uw website te laten communiceren. Bij deze methoden worden markeringen aan uw website toegevoegd, zodat Google uw website kan vinden en kan bevestigen dat u de geautoriseerde eigenaar bent van zowel uw website als uw Merchant Center-account. Deze code geeft Google geen verdere toegang of rechten.

U claimt uw site om het proces te voltooien. Dit houdt in dat u de geverifieerde URL reserveert voor gebruik met uw Merchant Center-account.

Als u uw website-URL al bij Google heeft geverifieerd, kunt u het proces afronden zonder Merchant Center te verlaten. Google koppelt uw website-informatie via uw Google-account. Als u bekend bent met Google Search Console en u uw website-URL al heeft geverifieerd, kunt u de URL heel eenvoudig claimen in uw Merchant Center-account. Meer informatie over Google Search Console

Aandachtspunt

De links in uw productgegevens moeten overeenkomen met de URL die u claimt in uw account, inclusief het hoofddomein (bijvoorbeeld .com of .net). Artikelen die worden ingediend voor andere domeinen dan het domein dat in uw Merchant Center-account is geregistreerd, kunnen niet worden verwerkt.

Instructies

Stap 1: Voer de URL van uw website in

U kunt op elk gewenst moment een URL verifiëren via de volgende stappen:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op het gereedschapspictogram
  3. Selecteer Bedrijfsgegevens onder 'Tools'.
  4. Voer uw URL in. Meer informatie over de vereisten waaraan deze URL moet voldoen
  5. Klik op Opslaan.

U kunt deze pagina ook openen door te klikken op Uw website-URL opgeven op de configuratiepagina's voor Shopping-advertenties en platforms van Google.

Stap 2: Verifieer en claim uw website-URL

Door uw website te verifiëren bevestigt u dat u de eigenaar bent van uw website-URL en dat u wijzigingen kunt aanbrengen in uw websitecontent. U kunt kiezen uit vier methoden om uw website te verifiëren. Met elk van deze opties kan Google vaststellen of u de eigenaar bent en of u uw website kunt bewerken.

Html-bestand uploaden (meestgebruikte methode)

U uploadt een html-bestand naar uw server en wij controleren of het bestand aanwezig is op de opgegeven locatie. Als u deze methode wilt gebruiken, moet u nieuwe bestanden kunnen uploaden naar uw server. Als u geverifieerd wilt blijven, moet u het html-bestand op uw server laten staan nadat u uw website-URL heeft geverifieerd en geclaimd.
  1. Download het html-bestand dat wordt vermeld in de instructies op deze pagina.
  2. Upload het bestand naar uw website.
  3. Bevestig dat de upload is geslaagd door de site te bezoeken die op de bovengenoemde pagina staat vermeld.
  4. Als het bestand correct is geüpload, ziet u een bevestigingsbericht in uw browser.

Html-tag

Voeg een metatag toe aan uw homepage. Hiervoor moet u een korte regel html-code kopiëren en plakken in de code van uw website. Deze code is slechts een markering en geeft Google geen toegang tot of machtigingen voor uw site. Als u deze methode wilt gebruiken, moet u de html-code van de indexpagina van uw site kunnen bewerken. Als u geverifieerd wilt blijven, mag u de html-tag niet verwijderen nadat u uw website-URL heeft geverifieerd en geclaimd.

1. Log in bij Merchant Center.
  2. Klik op het gereedschapspictogram  en vervolgens op Bedrijfsgegevens.
  3. Klik op het tabblad Website.
  4. Selecteer 'Html-tag' onder 'Alternatieve methoden'.
  5. Kopieer de metatag die is gegenereerd voor uw account.
  6. Plak de tagcode op de homepage van uw site. De tagcode moet in het gedeelte <head> staan, vóór het eerste <body>-gedeelte.
Als de tagcode niet op de homepage van uw site is geplakt, wordt het URL-omleidingspad mogelijk geopend. U wordt dan doorgestuurd naar een andere webpagina.

Google Analytics

Als u Google Analytics al gebruikt, kunt u uw bestaande Google Analytics-code toevoegen die u gebruikt om uw site te monitoren. Als u deze methode wilt gebruiken, moet u een beheerder zijn van uw Google Analytics-account. De Google Analytics-trackingcode wordt alleen gebruikt om te verifiëren dat u de eigenaar bent van uw website-URL. De Google Analytics-gegevens worden niet bekeken.
  1. Log in op uw Google Analytics-account.
  2. Klik op Beheer.
  3. Selecteer een account uit het menu in de kolom Account.
  4. Selecteer een property uit het menu in de kolom Eigendom.
  5. Klik onder Eigendom op Trackinginfo > Trackingcode.
  6. Uw tracking-ID en propertynummer worden bovenaan de pagina weergegeven.
  7. De trackingcode voor uw website wordt weergegeven onder Website bijhouden.
  8. Kopieer de metatag die is gegenereerd voor uw Google Analytics-account.
  9. Plak de tagcode op de homepage van uw site. De tagcode moet in het gedeelte <head> staan, vóór het eerste <body>-gedeelte.

Google Tag Manager

Installeer een container op uw website. U moet de rol van beheerder hebben op Google Tag Manager-accountniveau. De container-ID voor Google Tag Manager wordt alleen gebruikt om te verifiëren wie de eigenaar van de website is. De Google Tag Manager-gegevens worden niet bekeken.
  1. Log in bij Google Tag Manager.
  2. Maak een container.
  3. Installeer een container door het containerfragment toe te voegen aan uw site.

Stap 3: Claim uw website-URL

Door uw website-URL te claimen, krijgt u het exclusieve recht om uw website te gebruiken met uw Merchant Center-account.

Een URL claimen die nog niet door Google is geverifieerd

Doe het volgende nadat u de stappen heeft uitgevoerd voor verificatie via een html-bestand, een html-tag, Google Analytics of Google Tag Manager:
  1. Ga terug naar de pagina Bedrijfsgegevens in uw Merchant Center-account.
  2. Afhankelijk van uw verificatiemethode vouwt u het vak Html-bestand uploaden of Alternatieve methoden uit.
  3. Klik op Verifiëren en claimen.

Een URL claimen die u eerder heeft geverifieerd in Google Search Console

1. U kunt uw URL claimen door hetzelfde e-mailadres toe te voegen voor uw Merchant Center-account en uw Search Console-account.
    • Is uw domein al geverifieerd in een bestaand Google Search Console-account? U kunt de URL eenvoudig claimen in Merchant Center door het Google-account waarmee u inlogt op uw Merchant Center-account toe te voegen als eigenaar van het geverifieerde Google Search Console-account.
    • U kunt ook een Google-account dat al als eigenaar in het Search Console-account is geregistreerd, toevoegen als inlogaccount voor uw Merchant Center-account.
  2. Nadat u hetzelfde e-mailadres voor inloggen heeft toegevoegd aan zowel uw Merchant Center-account als een geverifieerd Search Console-account, wordt uw website als geverifieerd weergegeven in Merchant Center. U moet de website-URL claimen. Dit kunt u doen terwijl u een account maakt of door op de pagina Over uw bedrijf de optie Website claimen te selecteren.
Nadat uw URL is geclaimd, moet u uw feed opnieuw ophalen. Als u de Content API gebruikt, moet u uw feed opnieuw uploaden zodat deze opnieuw kan worden gecrawld.

Verificatie bij gebruik van meerdere websitedomeinen

Met multi-client accounts kunt u items voor meerdere websitedomeinen indienen.

Eigenaren van multi-client accounts kunnen een website-URL voor het bovenliggende account verifiëren en claimen. Het bovenliggende account moet het hoofddomein verifiëren en claimen, bijvoorbeeld http://example.com. De claim geldt automatisch voor elk subaccount en elk subaccount kan producten indienen voor het domein in kwestie.

Daarnaast kan er via elk subaccount een volledig andere website-URL worden geverifieerd en geclaimd. Meer informatie over het verifiëren en claimen van website-URL's voor multi-client accounts

Integreren met e-commerceplatforms van derden

Als uw winkelwebsite wordt gehost door een e-commerceplatform van derden, kunnen er aanvullende opties zijn voor het verifiëren en claimen van uw website door het platform. Neem contact op met uw platform voor meer informatie.