In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Toelatingsgids

De website van uw winkel verifiëren en claimen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over hoe u de website van uw winkel laat verifiëren en claimt in Merchant Center Next.
U moet als u uw Merchant Center-account instelt de website van uw winkel bevestigen en claimen. U hoeft deze stappen normaal gesproken maar één keer te doorlopen om uw website te laten verifiëren.
Als u uw websiteclaim bent kwijtgeraakt, kunt u in deze gids voor probleemoplossing nazoeken waarom dat is gebeurd en wat u kunt doen om het probleem op te lossen.
De termen URL en websiteadres worden in Merchant Center door elkaar gebruikt. Ze hebben dezelfde betekenis.

Op deze pagina

Hoe het werkt

Het proces bestaat uit 2 delen: eerst laat u uw websiteadres verifiëren en vervolgens claimt u dit.

• Als u uw websiteadres bevestigt, bewijst een gebruiker in uw account eigenaar te zijn van de website. U geeft Google hiermee geen speciale toegang tot uw website. Alleen de gebruiker die een website bevestigt, kan deze later claimen.
  • Als u uw websiteadres claimt, koppelt u uw websiteadres aan uw Merchant Center-account. Als u uw websiteadres en account koppelt, wordt het websiteadres exclusief gereserveerd voor uw account.

Op e-commerceplatforms krijgt u mogelijk opties aangeboden om uw website te laten verifiëren via Merchant Center of Google Search Console. Neem contact op met het platform voor meer informatie.

Opmerking: De links in uw productgegevens moeten overeenkomen met de URL die u claimt in uw account, waaronder het top-level domein (bijvoorbeeld .com of .net). Artikelen die worden ingediend voor andere domeinen dan het domein dat in uw Merchant Center-account is geregistreerd, kunnen niet worden verwerkt.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Instructies

Voordat u de gedetailleerde instructies volgt, kunt u de simulatorcontent hieronder doornemen.

Uw websiteadres toevoegen en bevestigen

Als een gebruiker in uw account uw website eerder heeft laten verifiëren voor gebruik met andere Google-producten, zoals Search Console, hoeft u de website niet opnieuw te laten verifiëren. Uw website is geverifieerd als een van uw gebruikers een geverifieerde eigenaar van de website is in Search Console. In dat geval kunt u doorgaan naar Uw website claimen.

Stap 1: Voeg uw websiteadres toe

1. Klik in het navigatiemenu in Merchant Center het icoon voor tools en instellingen Merchant Center Settings [icon].
  2. Selecteer onder Tools de optie Bedrijfsinformatie.
  3. Klik op het tabblad Website.
  4. Geef de URL voor uw online winkel op. Deze begint met http:// of https://. Gebruik een domein dat uw eigendom is en dat u onderhoudt.
  5. Klik op Doorgaan.
Tip: U kunt deze pagina ook openen door op Uw website-URL opgeven te klikken als u Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen instelt.

Stap 2: Verifieer uw website

U kunt uw website op 4 manieren verifiëren.

Een HTML-tag toevoegen

• Kies deze methode als u HTML-code kunt toevoegen aan de indexpagina van de site die u wilt laten verifiëren.

Een HTML-bestand uploaden

• Kies deze methode als u nieuwe bestanden kunt toevoegen aan de server die de te bevestigen site host.

Uw website koppelen aan Google Tag Manager

Uw website aan Google Analytics koppelen

• Kies deze methode als u beheerderstoegang heeft tot een Google Analytics-account dat al is gekoppeld aan de site die u wilt bevestigen.
  • Dat werkt mogelijk niet als u een platform van derden (zoals Shopify) gebruikt. We raden u aan voor deze accounts een HTML-tag te gebruiken om uw site te bevestigen.
Een HTML-tag toevoegen

Als u de HTML-code van de indexpagina van uw site kunt bewerken, kunt u een metatag (een regel HTML-code) toevoegen aan de homepage om uw website te bevestigen. Deze tag is slechts een markering en geeft Google geen toegang tot of rechten voor uw site.

Instructies

1. Kopieer en plak de metatag in het <head>-gedeelte van de homepage van uw site, vóór het gedeelte <body>.
  2. Klik rechtsonder op de knop Website verifiëren om uw website in te dienen voor verificatie.

Nadat u uw websiteadres heeft ingediend, ontvangt u een bevestigingsmail van Google Search Console.

Opmerking: Als u geverifieerd wilt blijven, mag u de HTML-tag niet verwijderen nadat u uw website heeft bevestigd en geclaimd.

Een HTML-bestand uploaden

Als u nieuwe bestanden kunt uploaden naar uw server, kunt u uw website-URL verifiëren door een HTML-bestand te uploaden.

Instructies

1. Klik op het tabblad Website in uw Merchant Center op de link om het HTML-bestand te downloaden. Daarmee maakt u een aangepast HTML-bestand voor uw site.
  2. Upload het bestand naar uw webserver, zodat het toegankelijk is via het juiste pad, zoals in het onderstaande voorbeeld:
    • Als u https://www.example.com wilt laten verifiëren, moet het bestand toegankelijk zijn via https://www.example.com/<bestandsnaam>.html.
    • Als u https://www.example.com/shop1 wilt laten verifiëren, moet het bestand toegankelijk zijn via https://www.example.com/shop1/<bestandsnaam>.html.
  3. Bevestig de upload door naar het siteadres te gaan dat in de instructies staat vermeld.
  4. Klik rechtsonder op de knop Website verifiëren om uw website in te dienen voor verificatie.

Nadat u uw website heeft ingediend, krijgt u een bevestigingsmail van Google Search Console.

Opmerking: Als u geverifieerd wilt blijven, mag u de HTML-tag niet verwijderen nadat u uw website heeft bevestigd en geclaimd.

Google Tag Manager

Overweeg deze methode te gebruiken als u een beheerder op accountniveau voor Google Tag Manager bent.

Instructies

1. Als u een Google Tag Manager-account heeft gemaakt, heeft u een codefragment voor containerinstallatie gekregen en dat fragment op uw website geplaatst.
  2. Zorg ervoor dat het <noscript>-gedeelte van de Tag Manager-code direct na de eerste <body>-tag van de homepage van uw site staat.
  3. Klik rechtsonder op de knop Website verifiëren om uw website in te dienen voor verificatie. Het websiteadres dat u kiest, moet een pagina van uw site zijn waarop de container-ID is opgenomen.

Nadat u uw website heeft ingediend, krijgt u een bevestigingsmail van Google Search Console.

Opmerking: De container-ID voor Google Tag Manager wordt alleen gebruikt om te verifiëren wie de eigenaar van de website is. De Google Tag Manager-gegevens worden niet bekeken.

Google Analytics

U kunt deze methode gebruiken als u Google Analytics al gebruikt en rechten voor bewerken voor dat account heeft.

Instructies

1. Zorg ervoor dat u de Google-tag heeft ingesteld in uw Google Analytics-account.
    1. Als de tag is ingesteld, wordt deze getoond na de 1e <head>-tag op elke webpagina waarop de tag is opgenomen. U moet de tag op ten minste één pagina van uw site plaatsen om deze te kunnen bevestigen met Google Analytics.
    2. Als u de tag niet heeft, leest u hier hoe u deze instelt.
  2. Klik rechtsonder op de knop Website verifiëren om uw website in te dienen voor verificatie. De URL die u kiest, moet een pagina van uw site zijn waarop de Google-tag in uw Analytics-account is opgenomen.

Nadat u uw website heeft ingediend, krijgt u een bevestigingsmail van Google Search Console.

Sommige frameworks of tools, zoals Shopify, implementeren Google Analytics niet op de standaardmanier. In dat geval krijgt u een foutmelding te zien, zoals onjuiste tag of onjuiste indeling. Neem contact op met support voor hulp met de voorgestelde verificatiemethode.

Opmerking: De Google-tag wordt alleen gebruikt om te verifiëren dat u de eigenaar van uw website bent. De Google Analytics-gegevens worden niet bekeken.

Uw website claimen

Door uw website te claimen, krijgt u het exclusieve recht van gebruik van de website die aan uw Merchant Center-account is gekoppeld.

Log in op uw Merchant Center-account en klik rechtsonder op de knop Website claimen om uw website te claimen. Alleen gebruikers die de website hebben laten verifiëren kunnen deze claimen. Als u al een feed heeft gemaakt, moet u deze opnieuw ophalen nadat u uw website heeft geclaimd. Als u de Content API gebruikt, moet u uw feed opnieuw uploaden zodat deze opnieuw kan worden gecrawld.

In sommige gevallen ziet u dat een website in uw account niet is geverifieerd, maar dat deze nog wel een claim heeft. Dat kan een beperkte periode duren als de eerder geverifieerde en geclaimde website de verificatie verliest.

Als u met een platform van derden werkt, zijn sommige van deze instructies misschien niet op u van toepassing. Volg de instructies van uw platform van derden om het probleem op te lossen of de taak af te ronden. Meer informatie over hoe u support kunt krijgen als u een niet-Google-platform gebruikt

Andere opties

Automatische verificatie

Soms beschikt Google al over de informatie die nodig is om uw site te verifiëren (bijvoorbeeld als u Google Analytics gebruikt op uw site). In dat geval vindt het proces automatisch plaats nadat u het websiteadres heeft ingevuld op de pagina Bedrijfsinformatie en op Doorgaan heeft geklikt. Meer informatie over automatische websiteverificatie

Als u een e-commerceplatform van derden gebruikt

Als uw webshop wordt gehost door een e-commerceplatform van derden, kunnen er opties worden voorgesteld om uw website te laten verifiëren. Neem contact op met het platform voor meer informatie.

Meerdere websites bevestigen en claimen

Met multi-client accounts kunt u meerdere accounts beheren. Deze accounts kunnen aan verschillende websiteadressen worden gekoppeld.

Het bovenliggende account moet het hoofdadres, bijvoorbeeld https://example.com, laten verifiëren en claimen. De claim geldt automatisch voor alle subaccounts. Elk subaccount kan het websiteadres instellen op een van de paden onder het geclaimde websiteadres (zoals https://example.com/forum of https://example.com/shop1).

Daarnaast kan er via elk subaccount een andere website worden geverifieerd en geclaimd.