Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Rekisteröitymisopas

Kaupan verkkosivuston vahvistaminen ja sen omistajaksi ilmoittautuminen

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa kaupan verkkosivuston vahvistamisesta ja sen omistajaksi ilmoittautumisesta uudessa Kauppiaskeskuksessa, klikkaa tästä.
Kaupan verkkosivuston vahvistaminen ja sen omistajaksi ilmoittautuminen ovat kaksi tärkeää vaihetta Kauppiaskeskus-tilin luomisessa. Tämän jälkeen sinun ei yleensä tarvitse tehdä vahvistusta uudelleen.
Jos olet menettänyt sivustosi omistajuuden, näiden ongelmanratkaisuohjeiden avulla saat tietää, mistä se voi johtua. Saat myös ohjeet ongelman ratkaisemiseen.
Termejä "URL-osoite" ja "sivuston osoite" käytetään Kauppiaskeskuksessa toistensa synonyymeina. Ne tarkoittavat samaa.

Sisältö:

Näin se toimii

Prosessissa on kaksi vaihetta: ensin sinun on vahvistettava verkkosivustosi osoite ja sen jälkeen ilmoittauduttava sen omistajaksi.

• Verkkosivuston osoitteen vahvistaminen tarkoittaa, että tilisi käyttäjä todistaa olevansa sivuston valtuutettu omistaja. Google ei saa vahvistuksen myötä mitään erikoispääsyoikeuksia sivustollesi. Muista, että vain verkkosivuston vahvistava käyttäjä voi myöhemmin ilmoittautua sen omistajaksi.
  • Kun ilmoittaudut verkkosivuston osoitteen omistajaksi, yhdistät osoitteen Kauppiaskeskus-tiliisi ja luot niiden välille linkin. Kun linkität verkkosivuston osoitteen tiliisi, osoite varataan yksinomaan oman tilisi käyttöön.

Verkkokauppa-alustoilla saattaa olla omia suositeltuja tapoja verkkosivuston vahvistamiseen Kauppiaskeskuksessa tai Google Search Consolessa. Saat lisätietoa alustan tarjoajalta.

Huom. Tuotetiedoissa ilmoittamiesi linkkien on vastattava URL-osoitetta (myös ylätason verkkotunnusta, kuten .com tai .net), jonka omistajaksi olet ilmoittautunut tililläsi. Muiden kuin Kauppiaskeskus-tililläsi rekisteröityä verkkotunnusta varten toimitettujen tuotteiden käsittely ei onnistu.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Ohjeet

Ennen tarkempien ohjeiden katsomista voit tutustua alla olevan simulaattorin sisältöön.

Verkkosivuston osoitteen lisääminen ja vahvistaminen

Jos joku tilisi käyttäjä on aiemmin vahvistanut verkkosivustosi jotakin toista Google-tuotetta (kuten Search Consolea) varten, sinun ei tarvitse vahvistaa sitä uudelleen. Verkkosivustosi katsotaan vahvistetuksi, jos joku tilisi käyttäjistä on verkkosivuston todennettu omistaja Search Consolessa. Siinä tapauksessa voit siirtyä kohtaan Verkkosivuston omistajaksi ilmoittautuminen.

Vaihe 1: Lisää verkkosivuston osoite

1. Klikkaa Kauppiaskeskuksen navigointivalikosta työkalu- ja asetuskuvaketta Merchant Center Settings [icon].
  2. Valitse Työkalut-kohdasta Yritystiedot.
  3. Klikkaa Verkkosivusto-välilehteä.
  4. Lisää verkkokauppasi URL-osoite, jonka alussa on http:// tai https://. Käytä itse omistamaasi ja ylläpitämääsi verkkotunnusta.
  5. Klikkaa Jatka.
Vinkki: Voit avata tämän sivun myös valitsemalla Lisää sivustosi URL-osoite, kun luot Shopping-mainoksia ja maksuttomia tuotelistauksia.

Vaihe 2: Vahvista sivustosi

Voit vahvistaa verkkosivustosi neljällä eri tavalla.

Lisää HTML-tagi

• Valitse tämä, jos voit lisätä HTML-koodia vahvistettavan sivuston hakemistosivulle.

Lataa HTML-tiedosto

• Valitse tämä, jos voit lisätä uusia tiedostoja vahvistettavaa sivustoa hostaavalle palvelimelle.

Yhdistä sivustosi Google Tag Manageriin

Yhdistä sivustosi Google Analyticsiin

• Valitse tämä, jos sinulla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Google Analytics ‑tilille, joka on jo linkitetty vahvistettavaan sivustoon.
  • Tämä ei ehkä toimi, jos käytät kolmannen osapuolen alustaa, kuten Shopifyta. Tällaisten tilien yhteydessä suosittelemme vahvistamaan sivuston käyttämällä HTML-tagia.
HTML-tagin lisääminen

Jos pystyt muokkaamaan sivustosi hakemistosivun HTML-koodia, voit vahvistaa verkkosivuston lisäämällä sivuston etusivulle sisällönkuvauskentän (HTML-koodirivin). Tämä tagi on vain merkki, eikä Google saa sen avulla pääsyä tai muita lupia sivustollesi.

Ohjeet

1. Kopioi ja liitä sisällönkuvauskenttä sivustosi etusivun <head>-osioon <body>-osion edelle.
  2. Lähetä verkkosivusto vahvistettavaksi klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa Vahvista verkkosivusto ‑painiketta.

Kun olet lähettänyt verkkosivuston, saat vahvistussähköpostin Google Search Consolelta.

Huom. Jos haluat pitää vahvistuksen voimassa, älä poista HTML-tagia sen jälkeen, kun olet vahvistanut verkkosivustosi ja ilmoittautunut sen omistajaksi.

HTML-tiedoston lataaminen

Jos pystyt lataamaan uusia tiedostoja palvelimelle, voit todentaa verkkosivuston URL-osoitteen lataamalla HTML-tiedoston.

Ohjeet

1. Lataa HTML-tiedosto klikkaamalla latauslinkkiä Kauppiaskeskuksen Verkkosivusto-välilehdeltä. Tämä luo sivustollesi oman HTML-tiedoston.
  2. Lataa tiedosto verkkopalvelimellesi siten, että se on käytettävissä oikeassa polussa alla olevan esimerkin mukaisesti:
    • Jos haluat vahvistaa osoitteen https://www.example.com, tiedoston on oltava käytettävissä polun https://www.example.com/<tiedostonimi>.html kautta.
    • Jos haluat sen sijaan vahvistaa osoitteen https://www.example.com/shop1, tiedoston on oltava käytettävissä osoitteessa https://www.example.com/shop1/<filename>.html.
  3. Vahvista lataus siirtymällä ohjeissa näkyvään sivuston osoitteeseen.
  4. Lähetä verkkosivusto vahvistettavaksi klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa Vahvista verkkosivusto ‑painiketta.

Kun olet lähettänyt verkkosivuston, saat vahvistussähköpostin Google Search Consolelta.

Huom. Jos haluat pitää vahvistuksen voimassa, älä poista HTML-tagia sen jälkeen, kun olet vahvistanut verkkosivustosi ja ilmoittautunut sen omistajaksi.

Google Tag Manager

Voit käyttää tätä tapaa, jos olet Google Tag Managerin tilitason järjestelmänvalvoja.

Ohjeet

1. Google Tag Manager ‑tilisi luomisen yhteydessä sinulle lähetettiin säilön asennusta varten koodinpätkä, jonka olet lisännyt verkkosivustollesi.
  2. Varmista, että Tag Manager ‑koodin <noscript>-osa on lisätty sivustosi etusivulle heti avaavan <body>-tagin perään.
  3. Lähetä verkkosivusto vahvistettavaksi klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa Vahvista verkkosivusto ‑painiketta. Varmista, että valitset verkkosivuston osoitteeksi sivustosi sivun, joka sisältää säilön tunnuksen.

Kun olet lähettänyt verkkosivuston, saat vahvistussähköpostin Google Search Consolelta.

Huom. Google Tag Manager ‑säilön tunnusta käytetään vain verkkosivuston omistajuuden todentamiseen. Google Tag Manager ‑dataa ei käytetä.

Google Analytics

Voit käyttää tätä tapaa, jos käytät jo Google Analyticsia ja sinulla on kyseisen tilin muokkausoikeudet.

Ohjeet

1. Varmista, että olet ottanut Google-tagin käyttöön Google Analytics ‑tililläsi.
    1. Jos tagi on otettu käyttöön, se näkyy heti avaavan <head>-tagin perässä jokaisella verkkosivulla, jolle se on lisätty. Tagin on oltava vähintään yhdellä sivustosi sivulla, jotta voit vahvistaa sivuston Google Analyticsin avulla.
    2. Jos et näe tagia, katso ohjeet sen käyttöönottoon.
  2. Lähetä verkkosivusto vahvistettavaksi klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa Vahvista verkkosivusto ‑painiketta. Varmista, että valitsemasi URL-osoite on sellainen sivustosi sivu, joka sisältää Analytics-tilin Google-tagin.

Kun olet lähettänyt verkkosivuston, saat vahvistussähköpostin Google Search Consolelta.

Tietyt kehykset tai työkalut, kuten Shopify, eivät käytä Google Analyticsia tavalliseen tapaan. Tällaisessa tapauksessa voit saada virheilmoituksen, jossa ilmoitetaan väärin muotoillusta tagista tai väärästä muodosta. Kysy tukipalvelusta, mikä on suositeltu vahvistustapa.

Huom. Google-tagia käytetään vain sen todentamiseen, että omistat verkkosivustosi. Google Analytics ‑dataa ei käytetä.

Verkkosivuston omistajaksi ilmoittautuminen

Ilmoittautumalla verkkosivustosi omistajaksi saat yksinoikeuden käyttää verkkosivustoasi Kauppiaskeskus-tilisi yhteydessä.

Ilmoittaudu verkkosivustosi omistajaksi kirjautumalla Kauppiaskeskus-tilillesi ja klikkaamalla oikeasta alakulmasta Ilmoittaudu omistajaksi ‐painiketta. Vain sivuston vahvistanut käyttäjä voi ilmoittautua sen omistajaksi. Jos olet jo luonut syötteen, sinun on haettava se uudelleen verkkosivuston omistajaksi ilmoittautumisen jälkeen. Jos käytät Content APIa, lataa syöte uudelleen, jotta se voidaan indeksoida uudelleen.

Joissakin tapauksissa tilillä voi olla omistajuus mutta ei vahvistusta. Näin voi tapahtua rajoitetun ajan, jos aiemmin vahvistamasi verkkosivusto, jonka omistajaksi olet ilmoittautunut, menettää vahvistuksensa.

Jos käytät kolmannen osapuolen alustaa, osa näistä ohjeista ei välttämättä koske sinua. Saat ohjeet ongelman ratkaisemiseen tai tehtävän suorittamiseen kolmannen osapuolen alustalta. Lue, miten voit saada tukea, jos käytät Googlen ulkopuolista alustaa.

Muut vaihtoehdot

Automaattinen vahvistaminen

Joskus Googlella on jo tarvittavat tiedot sivuston vahvistamista varten (jos esimerkiksi käytät sivustollasi Google Analyticsia). Tässä tapauksessa vahvistus tapahtuu automaattisesti, kun olet lisännyt verkkosivustosi osoitteen Yritystiedot-näkymään ja klikannut Jatka. Lue lisää verkkosivuston automaattisesta vahvistamisesta

Jos käytät kolmannen osapuolen verkkokauppa-alustaa

Jos kolmannen osapuolen verkkokauppa-alusta hostaa verkkosivustoasi, kyseisellä alustalla voi olla omia suositeltuja vahvistustapoja. Saat lisätietoa alustan tarjoajalta.

Usean verkkosivuston vahvistaminen ja omistajaksi ilmoittautuminen

Usean asiakkaan tilien avulla voit hoitaa useita tilejä, joista kukin voi liittyä eri verkkosivuston osoitteeseen.

Yleensä ylätason osoite (esim. https://example.com) tulee vahvistaa ja sen omistajaksi tulee ilmoittautua ylätason tilillä. Sen jälkeen jokainen alatili perii omistajuuden automaattisesti ja voi asettaa verkkosivustonsa osoitteeksi minkä tahansa omistetun sivusto-osoitteen alaisen polun (esim. https://example.com/forum tai https://example.com/shop1).

Vaihtoehtoisesti kullakin alatilillä voi vahvistaa eri verkkosivuston ja ilmoittautua sen omistajaksi.