I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Verificer og gør krav på din butiks website

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Hvis du vil have flere oplysninger om, hvordan du verificerer og gør krav på din butiks website i Merchant Center Next, skal du klikke her.
To vigtige trin i forbindelse med konfigurationen af din Merchant Center-konto er at få websitet for din butik verificeret og gøre krav på det. Normalt er du ikke nødt til at verificere igen, når denne fremgangsmåde er fuldført.
Hvis du ikke længere har krav på dit website, kan du bruge denne fejlfindingsvejledning til at finde ud af, hvad det skyldes, og hvad du kan gøre for at løse problemet.
I Merchant Center bruges der både "webadresse" og "websiteadresse". De betyder det samme.

På denne side

Sådan fungerer det

Der er 2 trin i denne proces: Verificer og gør derefter krav på dit websites adresse.

• Når din websiteadresse skal verificeres, skal en bruger af din konto bevise, at vedkommendes ejerskab af websitet er godkendt. Verificering giver ikke Google adgang til dit website. Husk! Det er kun den bruger, som har fuldført verificeringen af websitet, der efterfølgende kan gøre krav på det.
  • Når du gør krav på din websiteadresse, knytter du din webadresse til din Merchant Center-konto og forbinder dem. Når du tilknytter din websiteadresse og din konto, reserveres websiteadressen til brug udelukkende med din konto.

På e-handelsplatforme kan der være foreslåede muligheder for verificering af dit website via Google Merchant Center eller Google Search Console. Kontakt de ansvarlige for den platform, du benytter, for at få flere oplysninger.

Bemærk! De links, du angiver i dine produktdata, skal matche den webadresse, inkl. topdomænet (f.eks. .com eller .net), som du gør krav på via din konto. Varer, der indsendes for et andet domæne end det, du har registreret på din Merchant Center-konto, kan ikke behandles korrekt.

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Vælg ikonet for indstillinger Billede af ikonet for YouTube-indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og vælg derefter sprog.

Vejledning

Før du gennemgår den detaljerede vejledning, kan du gennemgå vores simulatorindhold nedenfor.

Tilføj din websiteadresse, og få den verificeret

Hvis en bruger på din konto tidligere har bekræftet dit website til brug med andre Google-produkter, f.eks. Search Console, behøver du ikke verificere igen. Dit website registreres som verificeret, hvis en af din kontos brugere er verificeret ejer af websitet i Search Console. I så fald kan du gå videre til Gør krav på dit website.

Trin 1: Tilføj din websiteadresse

1. Gå til Merchant Center, og klik på ikonet for værktøjer og indstillinger Merchant Center Settings [icon] i navigationsmenuen.
  2. Vælg Virksomhedsoplysninger under "Værktøjer".
  3. Klik på fanen Website.
  4. Angiv webadressen til din netbutik. Den skal starte med http:// eller https://. Brug et domæne, som du ejer og vedligeholder.
  5. Klik på Fortsæt.
Tip! Du kan også åbne denne side ved at klikke på Angiv din webadresse, når du opretter og konfigurerer Shopping-annoncer og gratis produktfortegnelser.

Trin 2: Verificer dit website

Du kan verificere dit website ved hjælp af én af 4 metoder.

Tilføj et HTML-tag

• Vælg denne mulighed, hvis: Du kan føje HTML-kode til indekssiden på det website, du vil verificere.

Upload en HTML-fil

• Vælg denne mulighed, hvis: Du kan føje nye filer til serveren for det website, der skal verificeres.

Knyt dit website til Google Tag Manager

Knyt dit website til Google Analytics

• Vælg denne mulighed, hvis: Du har administratoradgang til en Google Analytics-konto, som allerede er knyttet til det website, der skal verificeres.
  • Dette fungerer muligvis ikke, hvis: Du benytter en tredjepartsplatform, f.eks. Shopify. Hvis du har en konto på en tredjepartsplatform, anbefaler vi, at du bruger et HTML-tag til verificering af dit website.
Tilføj et HTML-tag

Hvis du kan redigere HTML-koden på dit websites indeksside, kan du tilføje et metatag (en linje med HTML-kode) på startsiden med henblik på verificering af dit website. Dette tag er kun en markør og giver ikke Google adgangstilladelse til eller andre tilladelser vedrørende dit website.

Vejledning

1. Kopiér metatagget, og indsæt det i <head>-sektionen på dit websites startside (før <body>-sektionen).
  2. Klik på knappen Få websitet verificeret nederst til højre for at indsende dit website til gennemgang med henblik på verificering.

Når du har indsendt webadressen til dit website, modtager du en bekræftelsesmail fra Google Search Console.

Bemærk! Du må ikke fjerne HTML-tagget (heller ikke efter at du har fået dit website verificeret og gjort krav på det), da du i så fald risikerer, at verificeringen tilbagekaldes.

Upload en HTML-fil

Hvis du kan uploade nye filer til din server, kan du bekræfte dit websites adresse med en HTML-filupload.

Vejledning

1. I Merchant Center skal du klikke på linket til at downloade HTML-filen på fanen "Website". Derved genereres der en tilpasset HTML-fil til dit website.
  2. Upload filen til din webserver, så den er tilgængelig via den korrekte sti som vist i eksemplet nedenfor:
    • Hvis det er http://www.example.com, der skal verificeres, skal filen være tilgængelig via "https://www.example.com/<filnavn>.html".
    • Hvis det er "https://www.example.com/butik1", der skal verificeres, skal filen være tilgængelig via "https://www.example.com/butik1/<filnavn>.html".
  3. Bekræft uploaden ved at gå til den websiteadresse, der er vist i vejledningen.
  4. Klik på knappen Få websitet verificeret nederst til højre for at indsende dit website til gennemgang med henblik på verificering.

Når du har indsendt dit website, modtager du en bekræftelsesmail fra Google Search Console.

Bemærk! Du må ikke fjerne HTML-tagget (heller ikke efter at du har fået dit website verificeret og gjort krav på det), da du i så fald risikerer, at verificeringen tilbagekaldes.

Google Tag Manager

Overvej at bruge denne metode, hvis du er administrator på kontoniveau for Google Tag Manager.

Vejledning

1. Du skulle gerne have modtaget et kodestykke til containerinstallation og placeret dette på dit website i forbindelse med oprettelsen af din Google Tag Manager-konto.
  2. Sørg for, at <noscript>-delen af Tag Manager-koden er placeret umiddelbart efter det indledende <body>-tag på dit websites startside.
  3. Klik på knappen Få websitet verificeret nederst til højre for at indsende dit website til gennemgang med henblik på verificering. Sørg for, at den websiteadresse, du vælger, er for en side, der indeholder container-id'et.

Når du har indsendt dit website, modtager du en bekræftelsesmail fra Google Search Console.

Bemærk! Container-id'et fra Google Tag Manager bruges kun til verificering af ejerskab af websitet og altså ikke til at få adgang til Google Tag Manager-data.

Google Analytics

Du kan bruge denne metode, hvis du i forvejen bruger Google Analytics og har redigeringstilladelse på den aktuelle konto.

Vejledning

1. Sørg for, at Google-tagget er konfigureret korrekt på din Google Analytics-konto.
    1. Hvis tagget er konfigureret korrekt, kan du se det umiddelbart efter det indledende <head>-tag på alle websider, hvor det er installeret. Der kan kun foretages verificering via Google Analytics, hvis tagget er installeret på mindst én side på dit website.
    2. Få oplysninger om, hvordan du konfigurerer tagget, hvis det ikke er installeret og konfigureret.
  2. Klik på knappen Få websitet verificeret nederst til højre for at indsende dit website til gennemgang med henblik på verificering. Sørg for, at den webadresse, du vælger, er en side, der indeholder Google-tagget på din Analytics-konto.

Når du har indsendt dit website, modtager du en bekræftelsesmail fra Google Search Console.

I nogle systemer eller værktøjer, f.eks. Shopify, kan du ikke implementere Google Analytics ved hjælp af standardmetoden. Hvis du prøver på det, vises der en fejlmeddelelse, f.eks. "forkert udformet tag" eller "forkert format". Kontakt den relevante supportafdeling for at få vejledning mht. den anbefalede verificeringsmetode.

Bemærk! Google-tagget bruges kun til at verificere, at du er ejer af websitet, og altså ikke til at få adgang til Google Analytics-data.

Gør krav på dit website

Når du gør krav på dit website, får du eneret til at bruge det sammen med din Merchant Center-konto.

Log ind på din Merchant Center-konto, og klik på knappen Gør krav på dit website nederst til højre for at gøre krav på dit website. Kun brugere, der har verificeret websitet, kan gøre krav på det. Hvis du allerede har oprettet et feed, skal du hente det igen, når du har gjort krav på dit website. Hvis du bruger Content API, skal du uploade dit feed igen, så det kan blive crawlet igen.

I nogle tilfælde kan der være gjort krav på et website, selvom det ikke er verificeret. Det kan ske, hvis verificeringen af et website, der allerede er blevet verificeret og gjort krav på, tilbagekaldes, men en sådan situation forekommer kun i et begrænset tidsrum.

Hvis du bruger en tredjepartsplatform, gælder nogle af disse vejledninger muligvis ikke for dig. Tjek din tredjepartsplatform for at hjælp til, hvordan du løser problemet eller udfører opgaven. Se, hvordan du får support, hvis du bruger en platform, der ikke tilhører Google.

Andre valgmuligheder

Automatisk verificering

Nogle gange har Google allerede de oplysninger, der skal bruges til verificering af websitet (f.eks. hvis du bruger Google Analytics på dit website). I så fald indledes processen automatisk, når du angiver dit websites adresse på skærmbilledet "Virksomhedsoplysninger" og klikker på Fortsæt. Få flere oplysninger om automatisk websiteverificering.

Hvis du bruger en e-handelsplatform fra en tredjepart

Hvis din butiks website hostes af en e-handelsplatform fra tredjepart, kan der på denne platform være foreslået forskellige muligheder for verificering af dit website. Kontakt de ansvarlige for den platform, du benytter, for at få flere oplysninger.

Få flere websites verificeret, og gør krav på dem

En konto for flere kunder giver mulighed for at administrere flere konti og knytte dem til hver sin websiteadresse.

Det foregår typisk på den måde, at den overordnede konto bruges til at verificere og gøre krav på topdomænet, f.eks. https://example.com. Hver underkonto vil automatisk arve kravet og indstille sin webadresse til en sti til den webadresse, der er gjort krav på (f.eks. https://example.com/forum eller https://example.com/shop1).

Hver underkonto kan også vælge at verificere og gøre krav på et andet website.