Introduktionsguide

Bekræft og gør krav på dit websites adresse

Før du kan begynde at anvende visse programmer i Merchant Center, skal du bekræfte og gøre krav på webadressen for din butiks website. Bekræftelsen fortæller Google, at du er autoriseret ejer af webadressen. Når du gør krav på den bekræftede webadresse, knyttes den til din Merchant Center-konto.

Sådan fungerer det

Hvis du ikke tidligere har bekræftet dit websites adresse med Google, kan du starte med at bekræfte dit website. Det gør du ved at vælge en metode, som giver Google mulighed for at kommunikere med dit website (du kan vælge mellem fire forskellige metoder). Med disse metoder tilføjes der markører på dit website, så Google kan finde det og bekræfte, at du er den autoriserede ejer af både dit website og din Merchant Center-konto. Denne kode giver ikke Google andre former for adgang eller tilladelser.

Du skal gøre krav på dit website for at fuldføre processen. Det betyder, at du reserverer den webadresse, du har bekræftet, til brug sammen med din Merchant Center-konto. Det er kun den bruger, der bekræfter websitet, der senere kan gøre krav på det.

Bemærk! De links, du angiver i dine produktdata, skal matche den webadresse, inkl. topdomænet (f.eks. .com eller .net), som du gør krav på via din konto. Varer, der indsendes for et andet domæne end det, du har registreret på din Merchant Center-konto, kan ikke behandles korrekt.

Vejledning

Trin 1: Angiv dit websites webadresse

Du kan til enhver tid bekræfte en webadresse ved at følge denne vejledning:

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. I navigationsmenuen klikker du på værktøjsikonet
  3. Vælg Virksomhedsoplysninger under "Værktøjer".
  4. Klik på fanen Website.
  5. Angiv webadressen til din netbutik. Den skal starte med http:// eller https://. Brug et domæne, som du ejer og vedligeholder.
  6. Klik på Gem.

Bemærk! Du kan også få adgang til denne side ved at klikke på Angiv din websiteadresse på konfigurationssiderne for Shopping-annoncer og Googles platforme.

Trin 2: Bekræft dit websites adresse

Ved at bekræfte dit website bekræfter du, at du er ejer af dit websites adresse, og at du kan redigere websitets indhold. Du kan bekræfte dit website med én af fire metoder. Hver af disse metoder giver Google mulighed for at bekræfte, at du er ejer af dit website, og at du har redigeringsadgang til det.

Hvis du tidligere har bekræftet dit website til brug med andre Google-produkter, f.eks. Search Console, behøver du ikke at bekræfte det igen til brug sammen med Merchant Center. Dit website er bekræftet, og du kan springe videre til trinnet nedenfor, der handler om at gøre krav på dit websites adresse.

Google Analytics

Hvis du allerede bruger Google Analytics og er administrator af din konto, kan det være en nem måde at bekræfte dit websites adresse på. Google Analytics-sporingskoden bruges kun til at bekræfte dit ejerskab af dit websites adresse. Ingen Google Analytics-data tilgås.
  1. Sørg for, at du har konfigureret Analytics-tagget. Hvis det er tilfældet, finder du tagget i head-sektionen på din side. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer Analytics-tagget.
  2. Klik på den blå knap Bekræft webadresse nederst til højre for at indsende din webadresse til bekræftelse i Google Search Console.
Når du har indsendt din webadresse, modtager du en bekræftelsesmail fra Google Search Console.

Google Tag Manager

Hvis du er administrator på kontoniveau for Google Tag Manager, kan dette være en god måde at bekræfte dit websites adresse på. Container-id'et fra Google Tag Manager bruges kun til at bekræfte ejerskab af websitet. Ingen Google Tag Manager-data tilgås.
  1. Sørg for, at du har konfigureret og installeret Google Tag Manager. Hvis det er tilfældet, så har du containerinstallationens kodestykke. Hvis ikke, skal du følge vejledningen i Konfigurer og installer Tag Manager.
  2. Klik på den blå knap Bekræft webadresse nederst til højre for at indsende din webadresse til bekræftelse i Google Search Console.
Når du har indsendt din webadresse, modtager du en bekræftelsesmail fra Google Search Console.

Adgang til din server: HTML-tag

Hvis du kan redigere HTML-koden på dit websites indeksside, kan du føje et metatag til dit websites startside for at bekræfte dit websites adresse. Denne kode er kun en markør og giver ikke Google adgang til eller tilladelser for dit website. HTML-tagget må ikke fjernes – heller ikke efter, du har bekræftet og gjort krav på dit websites adresse – da du i så fald kan risikere at miste din bekræftelse.

1. Kopiér det tilpassede metatag, der er genereret til dit website, og indsæt det på dit websites startside. Det skal indsættes i sektionen <head> før den første <body>-sektion.
  2. Klik på den blå knap Bekræft webadresse nederst til højre for at indsende din webadresse til bekræftelse i Google Search Console.
Bemærk! Hvis tagkoden ikke indsættes på dit websites startside, får du muligvis vist omdirigeringsstien for webadressen, som fører dig til en anden webside.
Når du har indsendt din webadresse, modtager du en bekræftelsesmail fra Google Search Console.

Adgang til din server: Upload af HTML-fil

Hvis du kan uploade nye filer til din server, kan du bekræfte dit websites adressewebsites adresse med en HTML-filupload. HTML-filen må ikke fjernes (heller ikke, når du har bekræftet og gjort krav på dit websites adresse), da du i så fald risikerer at miste bekræftelsen.
  1. Klik på og download den tilpassede HTML-fil, der er genereret.
  2. Upload filen til dit website.
  3. Bekræft uploaden ved at gå til den webadresse, du ser i vejledningen til bekræftelse af webadressen via upload af HTML-fil.
  4. Klik på den blå knap Bekræft webadresse nederst til højre for at indsende din webadresse til bekræftelse i Google Search Console.
Når du har indsendt din webadresse, modtager du en bekræftelsesmail fra Google Search Console.

Trin 3: Gør krav på dit websites adresse

Ved at gøre krav på dit websites adresse får du eneret til at bruge dit website i forbindelse med din Merchant Center-konto. Når dit websites adresse er bekræftet, kan du gøre krav på den ved at klikke på den blå knap Gør krav på webadressen nederst til højre.

Når du har gjort krav på din webadresse, skal du hente dit feed igen. Hvis du bruger Content API, skal du uploade dit feed igen, så det kan blive crawlet igen.

Sådan bekræfter du, når du bruger flere websitedomæner

Med konti for flere kunder kan du indsende varer for mere end ét websitedomæne.

Ejere af konti for flere kunder kan bekræfte og gøre krav på et websites webadresse for den overordnede konto. Typisk vil den overordnede konto bekræfte og gøre krav på topdomænet, f.eks. http://eksempel.com. Hver underkonto vil herefter automatisk arve kravet og kunne indsende produkter for det pågældende domæne.

Hver underkonto kan også vælge at bekræfte og gøre krav på et helt andet websites adresse i stedet. Få flere oplysninger om, hvordan du bekræfter og gør krav på websiteadresser til konti for flere kunder

Integration med tredjeparts-e-handelsplatforme

Hvis dit butikswebsite hostes af en tredjeparts-e-handelsplatform, kan der være yderligere muligheder for at bekræfte og gøre krav på dit website. Tjek din platform for at få flere oplysninger.