Introduktionsguide

Bekræft og gør krav på din butiks website

Verify and claim [hero image]
At bekræfte og gøre krav på din butiks website er to vigtige trin i konfigurationen af din Merchant Center-konto. I de fleste tilfælde behøver du ikke gøre det mere end én gang.
Hvis du har mistet kravet på dit website, kan du bruge denne guide til fejlfinding til at finde ud af, hvorfor dette er sket, og hvad du kan gøre for at løse problemet.
I Merchant Center bruges både "webadresse" og "websiteadresse". De betyder det samme.

Sådan fungerer det

Denne proces består af to dele: Du skal bekræfte og derefter gøre krav på dit websites adresse.

• Når du bekræfter din websiteadresse, beviser en bruger på din konto, at vedkommende har godkendt ejerskab af websitet. Bekræftelse giver ikke Google adgang til dit website. Husk, at kun den bruger, der bekræfter et website, kan gøre krav på det senere.
  • Når du gør krav på din websiteadresse, knytter du din bekræftede webadresse til din Merchant Center-konto og forbinder dem. Dermed reserveres denne websiteadresse til brug med udelukkende din konto.
Bemærk! De links, du angiver i dine produktdata, skal matche den webadresse, inkl. topdomænet (f.eks. .com eller .net), som du gør krav på via din konto. Varer, der indsendes for et andet domæne end det, du har registreret på din Merchant Center-konto, kan ikke behandles korrekt.

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Klik på ikonet Indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og angiv derefter sprog.

Vejledning

Tilføj og bekræft din websiteadresse

Hvis en bruger på din konto tidligere har bekræftet dit website til brug med andre Google-produkter, f.eks. Search Console, behøver du ikke at bekræfte det igen til brug sammen med Merchant Center. Dit website genkendes som bekræftet, hvis én af dine brugere er bekræftet ejer af websitet i Search Console. I så fald kan du springe videre til trinnet, der handler om at gøre krav på dit websites adresse

Trin 1: Tilføj din websiteadresse

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet (Merchant Center Settings [icon]) på navigationsmenuen.
  3. Vælg Virksomhedsoplysninger under "Værktøjer".
  4. Klik på fanen Website.
  5. Angiv webadressen til din netbutik. Den skal starte med http:// eller https://. Brug et domæne, som du ejer og vedligeholder.
  6. Klik på Fortsæt.

Bemærk! Du kan også åbne denne side ved at klikke på Angiv din websiteadresse, når du opretter Shopping-annoncer og gratis produktfortegnelser.

Verify and claim [infographic]

Trin 2: Bekræft dit website

Du kan bekræfte dit website ved hjælp af én af fire metoder.

Tilføj et HTML-tag
  • Vælg dette, hvis: Du kan føje HTML-kode til indekssiden på det website, du vil bekræfte.
Upload en HTML-fil
  • Vælg dette, hvis: Du kan føje nye filer til serveren for det website, du vil bekræfte.
Knyt dit website til Google Tag Manager
Knyt dit website til Google Analytics
  • Vælg denne, hvis: Du har administratoradgang til en Google Analytics-konto, der allerede er knyttet til det website, du vil bekræfte.
  • Dette fungerer muligvis ikke, hvis du bruger en tredjepartsplatform (f.eks. Shopify). Hvis du har sådan en konto, anbefaler vi, at du bruger et HTML-tag til at bekræfte dit website.
Verify and claim | HTML tag [icon]Tilføj et HTML-tag

Hvis du kan redigere HTML-koden på dit websites indeksside, kan du føje et metatag (en linje med HTML-kode) til dit websites startside for at bekræfte dit website. Dette tag er kun en markør og giver ikke Google adgang til eller tilladelser for dit website.

Vejledning

1. Kopiér og indsæt metatagget i <head>-sektionen på dit websites startside før den første <body>-sektion.
  2. Klik på knappen Bekræft website nederst til højre for at indsende dit website til bekræftelse.

Når du har indsendt webadressen til dit website, modtager du en bekræftelsesmail fra Google Search Console.

HTML-tagget må ikke fjernes – heller ikke efter, du har bekræftet og gjort krav på dit website – da du i så fald kan risikere at miste din bekræftelse.
Upload en HTML-fil

Hvis du kan uploade nye filer til din server, kan du bekræfte dit websites adressewebsites adresse med en HTML-filupload.

Vejledning

1. Klik på linket for at downloade HTML-filen på fanen "Website". Dette genererer en tilpasset HTML-fil til dit website.
  2. Upload filen til din webserver, så den er tilgængelig under den sti, der vises i vejledningen.
    1. Eksempel: For at bekræfte http://www.example.com skal filen være tilgængelig under http://www.example.com/<filnavn>.html. Hvis du vil bekræfte http://www.example.com/shop1 i stedet, skal filen være tilgængelig under http://www.example.com/shop1/<filnavn>.html
  3. Bekræft uploaden ved at gå til den webadresse, du finder i vejledningen.
  4. Klik på knappen Bekræft website nederst til højre for at indsende dit website til bekræftelse.
Når du har indsendt din webadresse, modtager du en bekræftelsesmail fra Google Search Console.
HTML-tagget må ikke fjernes – heller ikke efter, du har bekræftet og gjort krav på dit website – da du i så fald kan risikere at miste din bekræftelse.
Verify and claim | Google Tag Manager [logo]Google Tag Manager

Overvej at bruge denne metode, hvis du er administrator på kontoniveau for Google Tag Manager.

Vejledning

1. Da din Google Tag Manager-konto blev oprettet, burde du have modtaget et kodestykke til en containerinstallation og have anbragt dette på dit website.
  2. Sørg for, at <noscript>-delen af Tag Manager-koden placeres umiddelbart efter det første <body>-tag på dit websites startside.
  3. Klik på knappen Bekræft website nederst til højre for at indsende dit website til bekræftelse. Sørg for, at den webadresse, du vælger, er en side fra dit website, der indeholder container-id'et.

Når du har indsendt din webadresse, modtager du en bekræftelsesmail fra Google Search Console.

Container-id'et fra Google Tag Manager bruges kun til at bekræfte ejerskab af websitet. Ingen Google Tag Manager-data tilgås.
Verify and claim |  Google Analytics [Logo]Google Analytics

Du kan bruge denne metode, hvis du allerede bruger Google Analytics og har redigeringstilladelse til den pågældende konto.

Vejledning

1. Sørg for, at du har konfigureret det globale websitetag for Google Analytics.
    1. Hvis tagget er konfigureret, vil du se det lige efter det indledende <head>-tag på alle websider, der har det installeret. Du skal have tagget på mindst én side på dit website for at bekræfte det ved hjælp af Google Analytics.
    2. Hvis du ikke kan se tagget, kan du få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer det.
  2. Klik på knappen Bekræft website nederst til højre for at indsende dit website til bekræftelse. Sørg for, at den webadresse, du vælger, er en side fra dit website, der indeholder det globale websitetag for Analytics.

Når du har indsendt din webadresse, modtager du en bekræftelsesmail fra Google Search Console.

Nogle frameworks eller værktøjer, som f.eks. Shopify, implementerer ikke Google Analytics ved brug af standardmetoden. I så fald vil dit forsøg resultere i en fejlmeddelelse som f.eks. "forkert udformet tag" eller "forkert format". Kontakt supportafdelingen for dit framework eller værktøj, hvis du vil have oplysninger om, hvilken bekræftelsesmetode de foreslår.

Det globale websitetag i Google Analytics bruges kun til at bekræfte, at du ejer dit website. Ingen Google Analytics-data tilgås.

Gør krav på dit website

Når du gør krav på dit website, får du eneret til at bruge det i forbindelse med din Merchant Center-konto.

Klik på knappen Gør krav på website nederst til højre for at gøre krav på dit website. Kun brugere, der har bekræftet websitet, kan gøre krav på det. Hvis du allerede har oprettet et feed, skal du hente det igen, når du har gjort krav på dit website. Hvis du bruger Content API, skal du uploade dit feed igen, så det kan blive crawlet igen.

Andre valgmuligheder

Automatisk bekræftelse

Nogle gange har Google allerede de oplysninger, der skal bruges til at bekræfte dit website (f.eks. hvis du bruger Google Analytics på dit website). I dette tilfælde sker processen automatisk, når du angiver dit websites adresse på skærmen "Virksomhedsoplysninger" og klikker på Fortsæt. Få flere oplysninger om automatisk websitebekræftelse

Hvis du bruger en e-handelsplatform fra en tredjepart

Hvis dit butikswebsite hostes af en tredjeparts-e-handelsplatform, kan platformen angive mulighederne for at bekræfte dit website. Bed din platform om flere oplysninger.

Bekræft og gør krav på mere end ét website

Konti for flere kunder giver dig mulighed for at administrere flere konti, som hver især kan knyttes til en anden websiteadresse.

Det foregår typisk på den måde, at den overordnede konto bruges til at bekræfte og gøre krav på topdomænet, f.eks. https://example.com. Hver underkonto vil automatisk arve kravet og indstille sin webadresse til en sti til den webadresse, der er gjort krav på (f.eks. https://example.com. https://example.com/shop1).

Hver underkonto kan også vælge at bekræfte og gøre krav på en helt andet websiteadresse i stedet. Få flere oplysninger om, hvordan du bekræfter og gør krav på websiteadresser til konti for flere kunder