I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Bilden hämtades inte (genomsökningshastigheten är för långsam) eller (väntar på genomsökning)

Kontrollera att Google kan komma åt och genomsöka dina bilder och vänta tills produktbilden har genomsökts (upp till tre dagar)

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

En eller flera av dina produkter är inte godkända, och bilder visas inte i Shopping-annonser eller gratisannonser. Det kan bero på flera saker, bland annat genomsökningen.

Det kan hända att genomsökningshastigheten för dina bilder är för långsam. Du kan lösa det genom att öka genomsökningshastigheten i Google Search Console eller flytta bilderna till en snabbare server. Det kan också hända att de bilder du skickade in för produkterna väntar på en genomsökning. Det kan ta upp till tre dagar innan en produktbild genomsöks och hämtas.

Det kan också finnas andra orsaker till att dina bilder inte visas. I den här guiden ser du vad som orsakar problemet och hur du kan lösa det.

Innan du börjar

Avgör vilket problem som gäller för ditt konto:

Varorna skickades in nyligen

• Om varorna skickades in nyligen kan det uppstå en fördröjning innan servern hämtar och genomsöker bilderna. Dina varor visas inte i Shopping-annonser eller gratisannonser förrän bilderna har genomsökts.
  • Om genomsökningshastigheten är låg kan du kontrollera att dina servrar inte returnerar 500-fel eller liknande fel. Du kan även justera genomsökningshastigheten i Google Search Console.
  • Om du behöver uppdatera många bilder åt gången bör du skicka en del av bilderna dagligen, till exempel tio procent per dag, så att vi kontinuerligt kan genomsöka de nya webbadresserna.

Bilderna är ännu inte aktiva

• Kontrollera att bildernas webbadresser som du anger i ditt dataflöde är aktiva i visningssystemet och är tillgängliga för Google att genomsöka.

Bilderna har nyligen ändrats eller uppdaterats

• Det kan ta upp till sex veckor innan en ny bild visas i annonsen eller produktinformationen om bildens webbadress inte har ändrats.
  • För att systemet ska kunna identifiera ändringen och genomsöka den nya bilden snabbt (vanligtvis inom tre dagar) kan du använda en ny bildadress och uppdatera den i produktinformationen när du ändrar en bild.

Bilderna har ett format som inte stöds

• Kontrollera att bilderna har något av de format som stöds (GIF, JPG, JPEG, PNG, BMP eller TIF) och att filnamnen innehåller rätt filnamnstillägg.
  • För att en bild ska kunna bearbetas måste webbadressen länka till en bildfil i stället för till ett skript. Läs mer om bildkrav.

Bildernas webbadresser fungerar inte

• Om bildens webbadresser inte fungerar visas ingen bild för produkten i vår produktinformation.
  • Kontrollera att alla bildernas webbadresser fungerar korrekt.

Bildernas webbadresser innehåller blanksteg

• Kontrollera att det inte finns blanksteg i bildwebbadresserna. Varje blanksteg måste ersättas med tecknen %20. Annars kan servern inte genomsöka bilden och den visas inte i resultaten.
  • Exempel:

En robots.txt-fil på din server blockerar åtkomst

• En robots.txt-fil på din server hindrar Google från att genomsöka bilderna på webbplatsen. För att servern ska kunna komma åt dessa bilder ändrar du robots.txt-filen så att användaragenterna Googlebot och Googlebot-Image får genomsöka webbplatsen. Läs mer om robots.txt
  • Lägg till följande rader i filen robots.txt:

User-agent: Googlebot
    Disallow:

User-agent: Googlebot-Image
    Disallow:

Omdirigering av bildlänkar

• En bildlänk måste länka direkt till webbadressen för bilden. Om bildlänken i dataflödet omdirigerar till en annan webbadress kan servern inte hämta en kopia av bilden som ska användas när produkten visas.
  • Bildadresser som omdirigerar via ASP-, PHP- eller ColdFusion-skript går heller inte att hämta.

Bilderna har HTTP-huvuden

• Om informationen i bildhuvudet skiljer sig från den förväntade kan bildbearbetningen inte cachelagra en kopia av bilden. Vanligen är huvuden enbart ett problem för dynamiskt genererade bilder.
  • Två huvudfält som måste skickas är content-type och content-length:
    • Content-type beskriver filtypen du skickar. Två vanliga värden för bilderna är image/gif och image/jpeg.
    • Content-length anger bildens filstorlek.
  • Om du väljer att lägga till huvudfält måste du se till att de är lämpliga för bilden. Välj inte cache-control.

Bildstorleken är för stor

Anvisningar

Om du vill använda någon av ovanstående ändringar för alla produkter som har fått det här felet gör du så här:

Steg 1: Hitta de berörda produkterna

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på Diagnostik.
  3. Klicka på fliken Problem med vara för att se aktuella problem som påverkar dina produkter.

Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av alla problem:

• Klicka på nedladdningsknappen Download bredvid filterknappen Download, under diagrammet och ovanför listan över problem.

Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av ett visst problem:

• Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på nedladdningsknappen Download i slutet av raden.

Visa en lista med upp till 50 produkter med det aktuella problemet:

• Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på Visa exempel i kolumnen Varor som påverkas.

Steg 2: Granska och uppdatera bildlänkarna

1. Filtrera den nedladdade rapporten så att du bara ser produkter med följande:
    ”Problemrubrik” = Bilden hämtades inte (genomsökningshastigheten är för långsam) eller
    ”Problemrubrik” = Bilden hämtades inte (väntar på genomsökning)
  2. Sök i din produktdata efter produkterna (använd id:t) och se till att varje produkt har en högkvalitativ bild utan överlagringar.
  3. Ändra webbadressen som du har skickat in för attributet bildlänk [image_link] så att den pekar på rätt produktbild. Skicka in en ny webbadress i stället för att uppdatera den befintliga webbadressen med det nya innehållet. Då tvingar du fram en snabbare hämtning av den nya bilden.

Steg 3: Skicka din produktdata igen

1. När du har uppdaterat din produktdata skickar du den igen på något av följande sätt:
  2. Kontrollera sedan att du har löst problemet genom att försäkra dig om att det inte längre visas på sidan Diagnostik.

Tänk på att det kan ta lite tid innan ändringen syns på sidan Diagnostik.