I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Slik løser du det: Kunne ikke hente bildet (gjennomsøkingsfrekvensen er for treg) eller (gjennomsøking venter)

Sørg for at Google har tilgang til og kan gjennomsøke bildene dine, og vent til produktbildet blir gjennomsøkt (opptil tre dager).

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Ett eller flere av produktene dine er ikke godkjent, og bilder vises ikke i Shopping-annonser eller i gratis oppføringer. Dette kan skyldes en rekke årsaker, blant annet gjennomsøking.

Det er mulig at gjennomsøkingsfrekvensen for bildene dine er for treg. For å rette opp dette kan du øke gjennomsøkingsfrekvensen i Google Search Console eller flytte bildene dine til en raskere tjener. Det er også mulig at bildene du sendte inn for disse produktene, venter på gjennomsøking. Det kan ta opptil tre dager før et produktbilde gjennomsøkes og hentes.

Det kan også finnes andre årsaker til at bildene dine ikke vises. Bruk denne veiledningen til å finne ut hvorfor og løse problemet.

Før du begynner

Finn ut hvilket problem som gjelder for kontoen din:

Varene ble nylig sendt inn

• Hvis varene dine nylig er sendt inn, kan det ta litt tid før tjeneren henter og gjennomsøker bildene. Varene dine kan ikke vises i Shopping-annonser eller gratis oppføringer før bildene dine er gjennomsøkt.
  • Hvis du opplever lav gjennomsøkingshastighet, må du sørge for at tjenerne dine ikke returnerer 500-feil eller lignende feil. Du kan også justere gjennomsøkingsfrekvensen i Google Search Console.
  • Hvis du vil oppdatere mange bilder om gangen, kan du sende inn en del av de nye bildene, for eksempel 10 % hver dag, slik at Google kontinuerlig kan gjennomsøke de nye nettadressene.

Bildene vises ikke ennå

• Sørg for at bildenettadressene du sender inn i datafeeden din, vises i visningssystemet ditt og er tilgjengelige for Google for gjennomsøking.

Bildene ble nylig endret eller oppdatert

• Det kan ta opptil seks uker før et nytt bilde vises i annonsen eller oppføringen din, hvis nettadressen til bildet forblir uendret.
  • Hvis du vil at systemene skal identifisere endringen og gjennomsøke det nye bildet raskt (vanligvis innen tre dager), må du bruke en ny bildenettadresse og oppdatere adressen i produktinformasjonen din når du endrer et bilde.

Bildene har et format som ikke støttes

• Sørg for at bildene er lagret i et av de støttede formatene (GIF, JPG, JPEG, PNG, BMP eller TIF) og at filene har de rette filetternavnene.
  • For at et bilde skal kunne behandles, må den tilknyttede nettadressen føre til en bildefil og ikke et skript. Finn ut mer om bildekrav.

Bildenettadressene dine fungerer ikke som de skal

• Hvis bildenettadressene dine ikke fungerer, kommer det ikke til å vises noe bilder for produktet ditt i oppføringene våre.
  • Sjekk at alle bildenettadressene fungerer slik de skal.

Du har tatt med mellomrom i bildenettadressene

• Sørg for at det ikke finnes mellomrom i bildenettadressene. Alle mellomrom skal erstattes med tegnene %20. Ellers kan ikke tjeneren gjennomsøke bildet, og det blir ikke vist i resultatene.
  • For eksempel:

En robots.txt-fil på tjeneren din blokkerer tilgangen

• En robots.txt-fil på tjeneren din hindrer Google fra å gjennomsøke bildene på nettstedet ditt. For at tjeneren skal få tilgang til disse bildene, endrer du robots.txt-filen slik at både brukeragentene «Googlebot» og «Googlebot-Image» kan gjennomsøke nettstedet ditt. Finn ut mer om robots.txt
  • Legg til disse linjene i robots.txt-filen:

User-agent: Googlebot
    Disallow:

User-agent: Googlebot-Image
    Disallow:

Viderekobling av bildelinker

• En bildelink skal føre direkte til bildets nettadresse. Hvis bildelinken i datafeeden din viderekobler til en annen nettadresse, kan ikke tjeneren hente en kopi av bildet som skal brukes når produktet vises.
  • Bildenettadressene som viderekobler gjennom ASP-, PHP- eller ColdFusion-skript, hentes heller ikke.

Bilder har HTTP-overskrifter

• Hvis overskriftsinformasjonen for et bilde ikke er som forventet, kan ikke bildebehandleren bufre en kopi av bildet. Overskrifter er som regel bare et problem for bilder som er dynamisk generert.
  • Det må overføres to overskriftsfelt, nemlig innholdstype (content-type) og innholdslengde (content-length):
    • Innholdstype beskriver filtypen du sender. To vanlige verdier for bilder er «image/gif» og «image/jpeg».
    • Innholdslengde gir informasjon om filstørrelsen til et bilde.
  • Hvis du velger å legge til overskriftsfelter, må du være sikker på at de er passende for bildet. Ikke velg «bufferkontroll».

Bildestørrelsen er for stor

Veiledning

Hvis du vil gjøre noen av endringene ovenfor for alle produktene som har fått denne feilen, gjør du følgende:

Trinn 1: Se de berørte produktene

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Velg Produkter på navigasjonsmenyen, og klikk på Diagnostikk.
  3. Klikk på Vareproblemer-fanen for å se problemene som berører produktene dine for øyeblikket.

Slik laster du ned en liste (i CSV-format) over alle berørte produkter for alle problemer:

• Klikk på nedlastingsknappen Download ved siden av filterknappen Download (under diagrammet, over listen med problemer).

Slik laster du ned en liste (i CSV-format) over alle berørte produkter for et bestemt problem:

• Finn problemet i «Problem»-kolonnen, og klikk på nedlastingsknappen Download ytterst på raden.

Slik ser du en liste over opptil 50 produkter med et bestemt problem:

• Finn problemet i «Problem»-kolonnen, og klikk på Se eksempler i «Berørte varer»-kolonnen.

Trinn 2: Gå gjennom og oppdater bildelinkene

1. Filtrer den nedlastede rapporten slik at du bare ser produkter med følgende:
    «Problemtittel» = Kunne ikke hente bildet (for treg gjennomsøkingsfrekvens) eller
    «Problemtittel» = Kunne ikke hente bildet (venter på gjennomsøking)
  2. Søk etter disse produktene i produktinformasjonen din (bruk ID-en for å finne dem), og sørg for at alle produktene har bilder av høy kvalitet uten overlegg.
  3. Endre nettadressen du sendte inn for attributtet for bildelink [image_link], slik at den peker mot riktig produktbilde. Send inn en ny nettadresse i stedet for å oppdatere den eksisterende med nytt innhold. Dette gjør at det nye bildet hentes raskere.

Trinn 3: Send inn produktinformasjonen på nytt

1. Når du har oppdatert produktinformasjonen, sender du den inn på nytt på en av følgende måter:
  2. Kontrollér deretter at du har løst problemet, ved å sjekke at det ikke lenger står oppført på Diagnostikk-siden.

Merk at det kan ta litt tid før endringen vises på Diagnostikk-siden.

Linker til beslektet innhold