In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Afbeelding niet opgehaald (crawlsnelheid te laag) of (crawl in behandeling)

Zorg ervoor dat Google uw afbeeldingen kan openen en crawlen. Wacht totdat de productafbeelding is gecrawld (maximaal 3 dagen).

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Een of meer van uw producten zijn afgekeurd. Afbeeldingen worden niet weergegeven in Shopping-advertenties of gratis vermeldingen. Dit kan een aantal redenen hebben, zoals crawlen.

Het is mogelijk dat de crawlsnelheid voor uw afbeeldingen te langzaam is. U kunt dit oplossen door de crawlsnelheid te verhogen in Google Search Console of door de afbeeldingen te verplaatsen naar een snellere server. Ook kan het zijn dat de afbeeldingen die u voor deze producten heeft ingediend nog moeten worden gecrawld. Het kan tot drie dagen duren voordat een productafbeelding is gecrawld en opgehaald.

Er kunnen ook andere redenen zijn waarom uw afbeeldingen niet worden weergegeven. Gebruik deze handleiding om de redenen te begrijpen en het probleem op te lossen.

Voordat u begint

Bepaal welk probleem van toepassing is op uw account:

De artikelen zijn onlangs ingediend

• Als uw artikelen onlangs zijn ingediend, kan het even duren voordat de server de afbeeldingen ophaalt en crawlt. Uw artikelen worden pas in Shopping-advertenties of gratis vermeldingen weergegeven nadat uw afbeeldingen zijn gecrawld.
  • Als u last heeft van een lage crawlsnelheid, controleert u of uw servers geen 500-fouten of soortgelijke fouten retourneren. U kunt ook de crawlsnelheid wijzigen in Google Search Console.
  • Als u grote aantallen afbeeldingen tegelijk moet updaten, is het beter om elke dag een gedeelte (bijvoorbeeld 10%) van de nieuwe afbeeldingen in te dienen, zodat Google de nieuwe URL's voortdurend kan crawlen.

De afbeeldingen zijn nog niet live

• Zorg ervoor dat de afbeeldings-URL's die u in uw datafeed indient live zijn in uw weergavesysteem en door Google kunnen worden gecrawld.

Afbeeldingen zijn onlangs gewijzigd of geüpdatet

• Het kan tot zes weken duren voordat een nieuwe afbeelding in uw advertentie of vermelding verschijnt als de afbeeldings-URL ongewijzigd blijft.
  • Gebruik een nieuwe afbeeldings-URL en update deze in uw productgegevens wanneer u een afbeelding wijzigt. Zo kunnen de systemen de wijziging herkennen en de nieuwe afbeelding snel crawlen (meestal binnen drie dagen).

De bestandsindeling van de afbeeldingen wordt niet ondersteund

• Zorg ervoor dat uw afbeeldingen een van de ondersteunde indelingen (GIF, JPG, JPEG, PNG, BMP of TIF) hebben en dat de bestandsnamen de juiste extensies hebben.
  • Voor een goede verwerking van een afbeelding moet de bijbehorende URL aan een afbeeldingsbestand in plaats van aan een script zijn gelinkt. Meer informatie over de vereisten voor afbeeldingen

Uw afbeeldings-URL's werken niet goed

• Als uw afbeeldings-URL's niet werken, wordt er in onze vermeldingen geen afbeelding voor uw product weergegeven.
  • Controleer of al uw afbeeldings-URL's correct werken.

De afbeeldings-URL's bevatten spaties

• Zorg ervoor dat uw afbeeldings-URL's geen spaties bevatten. Elke spatie moet worden vervangen door de tekens %20. Anders kan de server uw afbeelding niet crawlen en wordt deze niet weergegeven in de resultaten.
  • Bijvoorbeeld:

Een robots.txt-bestand op uw server blokkeert de toegang.

• Een robots.txt-bestand op uw server voorkomt dat Google de afbeeldingen op uw site kan crawlen. Pas uw robots.txt-bestand aan zodat de user-agents 'Googlebot' en 'Googlebot-image' uw site kunnen crawlen en de server toegang krijgt tot deze afbeeldingen. Meer informatie over het robots.txt-bestand
  • Voeg de volgende regels toe aan uw robots.txt-bestand:

User-agent: Googlebot
    Disallow:

User-agent: Googlebot-Image
    Disallow:

Omleiding voor afbeeldingslinks

• De afbeeldingslink moet rechtstreeks naar de URL van die afbeelding leiden. Als de afbeeldingslink in uw datafeed omleidt naar een andere URL kunnen we geen kopie van uw afbeelding ophalen om te gebruiken bij het weergeven van uw product.
  • Afbeeldings-URL's die worden omgeleid via ASP-, PHP- of ColdFusion-scripts kunnen ook niet worden opgehaald.

De afbeeldingen hebben HTTP-headers

• Als de headerinformatie voor een afbeelding anders is dan verwacht, kan de beeldverwerker geen kopie van de afbeelding in het cachegeheugen opslaan. Headers zijn meestal alleen een probleem voor afbeeldingen die dynamisch worden gegenereerd.
  • Twee headervelden die moeten worden doorgegeven, zijn content-type en content-length:
    • Content-type bevat een beschrijving van het type bestand dat u verstuurt. Twee veelgebruikte waarden voor afbeeldingen zijn 'image/gif' en 'image/jpeg'.
    • Content-length geeft informatie over de bestandsgrootte van een afbeelding.
  • Als u ervoor kiest headervelden toe te voegen, moet u ervoor zorgen dat ze geschikt zijn voor de afbeelding. Selecteer geen 'cache-control'.

De afbeelding is te groot

Instructies

Ga als volgt te werk om de bovenstaande wijzigingen toe te passen op alle producten waarvoor deze fout is weergegeven:

Stap 1: Bekijk de betreffende producten

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Diagnostische gegevens.
  3. Klik op het tabblad Problemen met artikelen om de huidige problemen met uw producten te bekijken.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor alle problemen:

• Klik op de downloadknop Download naast de filterknop Download onder de grafiek en boven de lijst met problemen.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor een bepaald probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op de downloadknop Download aan het einde van de rij.

Zo bekijkt u een lijst van maximaal 50 producten met dit specifieke probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op Voorbeelden bekijken in de kolom Getroffen artikelen.

Stap 2: Controleer en update afbeeldingslinks

1. Filter het gedownloade rapport zodat u alleen producten ziet met:
    Titel van probleem = Afbeelding niet opgehaald (crawlsnelheid te laag) of
    Titel van probleem = Afbeelding niet opgehaald (crawlen in behandeling)
  2. Zoek in uw productgegevens naar die producten (met behulp van de ID) en zorg ervoor dat elk product een afbeelding van hoge kwaliteit zonder overlays heeft.
  3. Wijzig de URL die u heeft opgegeven voor het kenmerk afbeeldingslink [image_link], zodat deze naar de juiste productafbeelding verwijst. Geef een nieuwe URL op in plaats van een bestaande URL te updaten met nieuwe content. Hierdoor wordt de nieuwe afbeelding sneller opgehaald.

Stap 3: Dien uw productgegevens opnieuw in

1. Nadat u uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u deze zo opnieuw indienen:
  2. Ga daarna naar de pagina Diagnostische gegevens. U heeft het probleem opgelost als het hier niet meer wordt vermeld.

Opmerking: Het kan even duren voordat uw wijziging zichtbaar is op de pagina Diagnostische gegevens.